Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 20 listopada 2016, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie co tam dziewczynki u Was?

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • orzeszki Ekspertka
    Postów: 150 154

    Wysłany: 20 listopada 2016, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!

    My staramy się już piąty cykl i ciągle nic. Dzisiaj powinna nadejść @ ale od kilku dni tylko ciągłe zmęczenie.. moge spać non stop. bóle brzucha jak na okres. lekki ból piersi. a dzisiaj jak nigdy mam taki ślinotok.. wiem, że to nie jest objaw ciąży niby... ale może któraś z Was też tak kiedyś miała ?? boje sie zrobić test i kolejnego rozczarowania... oszaleje

    Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 20 listopada 2016, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    witajcie!

    My staramy się już piąty cykl i ciągle nic. Dzisiaj powinna nadejść @ ale od kilku dni tylko ciągłe zmęczenie.. moge spać non stop. bóle brzucha jak na okres. lekki ból piersi. a dzisiaj jak nigdy mam taki ślinotok.. wiem, że to nie jest objaw ciąży niby... ale może któraś z Was też tak kiedyś miała ?? boje sie zrobić test i kolejnego rozczarowania... oszaleje

    Wiem co czujesz ale trzymam kciuki aby w tym cyklu się udało :)

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • marzymisie Autorytet
    Postów: 646 104

    Wysłany: 20 listopada 2016, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, witam nowe Koleżanki ;)

    Mada92, co do TSH to faktycznie powinno być mniejsze,ale czytałam ze i z wyższym udaje się dziewczynom zajść, więc nigdy nic nie wiadomo. Calanthe dobrze radzi, zobacz co powie lekarz.

    Malutka44, koniecznie musicie szczerze pogadać. Rozumiem Cię.
    Faceci inaczej po prostu podchodzą do tych tematów.

    Orzeszki, życzę Ci (jak każdej z nas) aby to był ten cykl. Objawy są obiecujące ;)

    Co do śluzu w II fazie cyklu to ja mam również kremowy.

    Miłego wieczoru życzę !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 19:35

  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 20 listopada 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie co do wykresy, bo jeszcze się z nim zapoznaję :) Te pionowe kreski czerwone to dzień owulacji jak się domyślam a kolejno jest coś takiego 1 2 3 4 5 6 7 rozumiem, ze to dni odliczane do @?

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • marzymisie Autorytet
    Postów: 646 104

    Wysłany: 20 listopada 2016, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) To są dni po owulacji. Odliczanie do okresu.
    Np jak masz 7dni po to możesz zbadać poziom progesteronu w laboratorium ;)
    U mnie jak juz mam 14 dni po to znaczy ze na następny dzień zawita @ właśnie tyle trwa mogą faza lutealna.

    Malutka44 lubi tę wiadomość

  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 20 listopada 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała okres 1 a owulację wykrytą 13 (czułam ją :D i poprzez test owu). teraz okres mam wykryty na 27 co jest dziwne bo zazwyczaj mam co 30 dni równo :D

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • Malutka44 Koleżanka
    Postów: 48 6

    Wysłany: 20 listopada 2016, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Dawno mnie nie było, witam nowe Koleżanki ;)

    Mada92, co do TSH to faktycznie powinno być mniejsze,ale czytałam ze i z wyższym udaje się dziewczynom zajść, więc nigdy nic nie wiadomo. Calanthe dobrze radzi, zobacz co powie lekarz.

    Malutka44, koniecznie musicie szczerze pogadać. Rozumiem Cię.
    Faceci inaczej po prostu podchodzą do tych tematów.

    Orzeszki, życzę Ci (jak każdej z nas) aby to był ten cykl. Objawy są obiecujące ;)

    Co do śluzu w II fazie cyklu to ja mam również kremowy.

    Miłego wieczoru życzę !


    A on tez.przezywa bo jego matka jest ciezko chora i dni ma policzone... i widze ze.go to gnebi.Musze zacząć częściej go do łóżka zaciągać starać sie i moze.akurat,nerwy,presja wszystko odejdzie a przyjdzie malenstwo :D

    vzlj8e1e81c5uk65.png
    Jestesmy małżeństwem 2 lata :*
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 21 listopada 2016, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam nowe koleżanki, dawno nic nie pisałam ale codziennie czytałam Was :) i wczoraj jak pisałyście o TSH i sprawdziłam swoje wyniki i jest tak: TSH- 3,30, FT3- 6,53, FT4- 16,82. Co myślicie?

    Moja gin nic na ten temat nie mówiła, dostałam tylko bromek na hiperprolaktynemie, biorę 2 miesiąc, jedyne co zauważyłam że pojawił się śluz, którego praktycznie nie miałam, więc chyba dobrze :)

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 21 listopada 2016, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę bromek od prawie 5 miesięcy. U mnie z tym śluzem bardzo różnie...

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • kasia2903 Ekspertka
    Postów: 175 71

    Wysłany: 21 listopada 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine26 wrote:
    Również witam nowe koleżanki, dawno nic nie pisałam ale codziennie czytałam Was :) i wczoraj jak pisałyście o TSH i sprawdziłam swoje wyniki i jest tak: TSH- 3,30, FT3- 6,53, FT4- 16,82. Co myślicie?

    Moja gin nic na ten temat nie mówiła, dostałam tylko bromek na hiperprolaktynemie, biorę 2 miesiąc, jedyne co zauważyłam że pojawił się śluz, którego praktycznie nie miałam, więc chyba dobrze :)


    Moim skromnym zdaniem TSH 3,30 to za wysokie żeby zajść w ciążę... Tutaj i nie tylko wyczytałam i zaczęrpnęłam informację u gin. że żeby zajść i utrzymać powinno być w granicach 1-2.. ale mogę się mylić...

    ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

  • kasia2903 Ekspertka
    Postów: 175 71

    Wysłany: 21 listopada 2016, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i może podaj też wyniki z normami, będzie latwiej stwierdzić :)

    ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 21 listopada 2016, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie ma norm w nawiasie dlatego wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Zaczęłam wczoraj właśnie czytać i też wszędzie piszą, że najlepiej zejść z tsh do 1-2.

    Za ok 3 tygodnie powtarzamy też wyniki nasienia i jeżeli dalej będą tak słabe to w końcu się odważę i pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności. EHH :(

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Malutka44 Koleżanka
    Postów: 48 6

    Wysłany: 21 listopada 2016, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 4,02 i tez dlatego mam ciezko zajsc w.ciaze.

    Kasia2903 ja też slyszalam o tym żeby zajsc w ciążę bezpiecznie trzeba miec tsh okolo 2.
    Chodz.moja bratowa zaszla e ciaze majac tsh 6,80 i jest w 6msc juz wiec nie wiem od czego to zalezy :))

    vzlj8e1e81c5uk65.png
    Jestesmy małżeństwem 2 lata :*
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
  • orzeszki Ekspertka
    Postów: 150 154

    Wysłany: 22 listopada 2016, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... 30dc a zawsze 28... @brak
    beta 1.20<
    rozpacz...

    Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 22 listopada 2016, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszki wrote:
    Ech... 30dc a zawsze 28... @brak
    beta 1.20<
    rozpacz...


    Nie załamuj się :*

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 23 listopada 2016, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? C.o. u was dziewczynki?

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 23 listopada 2016, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na @, 2.12 ma przyjść. A od jakiegoś czasu boli mnie/kłuje narazie delikatnie podbrzusze przy oddawaniu moczu, boję się że zapalenie pęcherza, rok temu miałam dwa razy że w pół zgięta w środku nocy leciałam do apteki, oby obyło się tym razem bez. Jem żurawinkę i mam nadzieję, że przejdzie.

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Karooolcia :) Autorytet
    Postów: 1793 1325

    Wysłany: 23 listopada 2016, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na @ z wykresu wychodzi, że powinien być 27.11 ale ogólnie mam cykle 30 dniowe więc pewnie pojawi się 01.12 :( choć mam nadzieję, że nie przyjdzie... Jak co miesiąc. Przy boleści pęcherza żurawinka jak znalazł :)

    [link=https://www.suwaczki.com/]2fwaflw1rb19s4we.png[/link]

    [link=https://www.suwaczki.com/]dqprpx9iadrp0h8n.png[/link]

    26.02.2021 Beta-HCG - 63,50 mIU/ml
    26.02.2021 Progesteron - 30,10 ng/ml

    02.03.2021 Beta-HCG - 461 mIU/ml
  • sunshine26 Autorytet
    Postów: 563 153

    Wysłany: 23 listopada 2016, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a długo się staracie?

    Jaki problem u Was występuje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 18:31

    w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego