X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Gosia a co mogą oznaczać skąpe miesiączki ? bo wydaje mi się że kiedyś mój okres był bardziej obfity trwał ok 5 dni a teraz 3 dni lekkiego krwawienia , potem plamienie i koniec, do tego przed okresem nie mam w ogóle bólu piersi, a jakiś rok temu jeszcze miałam..

''Zbyt skąpe krwawienia mogą wynikać z takich schorzeń, jak niedomoga ciałka żółtego, zespół policystycznych jajników, niewydolność czynnościowa podwzgórza. Do przyczyn możemy zaliczyć także niewydolność jajników. W przypadku zauważenia słabego krwawienia comiesięcznego należy skonsultować się z lekarzem.''

'' Krwawienie powinno mieć również prawidłowe nasilenie (30-80 ml) i czas trwania (3-5 dni). ''

misia_ lubi tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    ''Zbyt skąpe krwawienia mogą wynikać z takich schorzeń, jak niedomoga ciałka żółtego, zespół policystycznych jajników, niewydolność czynnościowa podwzgórza. Do przyczyn możemy zaliczyć także niewydolność jajników. W przypadku zauważenia słabego krwawienia comiesięcznego należy skonsultować się z lekarzem.''

'' Krwawienie powinno mieć również prawidłowe nasilenie (30-80 ml) i czas trwania (3-5 dni). ''

hmm .. niby 3 dni mam,ale chyba powiem o tym gin może zleci jakieś badania pod tym kątem, w sumie sama podejrzewam że mam PCOS..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:55

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu podejrzewasz PCOS?

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi nie podchodzi te siemię lniane...wyszedł taki gęsty kisiel. Czytałam ,że można dodać do niego trochę galaretki w proszku i będzie smakowało lepiej.Jutro spróbuję z galaretką, bo nie mam w domu.

justi
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety, pyszne to nie jest ; p

• misia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    a czemu podejrzewasz PCOS?
    wydaje mi się, że ma cykle bezowulacyjne, niepokoi mnie ten całkowity brak objawów przed @, do tego mam nadmierne włoski w nie których miejscach, w tamtym cyklu od owu bolał mnie bardzo jajnik aż do samej @ i progesteron miałam 8 ng, czyli tak jak by pęcherzyk nie pękł. Ale wykres zawsze mam dwufazowy choć podobno to nie jest wcale potwierdzenie przebytej owulacji. Byłam kilka razy na usg i wprawdzie nie było żadnych niepokojących pęcherzykow .. może to być też LUF..
    Niedługo idę do gin opowiem o wszystkim i zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 18:18

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a jak u Ciebie z prolaktyna?

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dopiero mogłam nadrobić Wasze wpisy. Widzę, ze większość z Was jest w trakcie @, ja nienawidzę tego oczekiwania do okresu. Z każdym dniem wsłuchuje sie w siebie i sie doszukuje czy dany objaw cos oznacza.

@Misia lepiej podpytać lekarza i sie nie stresuj, bo moze Ci sie tylko wydaje. Usg powinno rozwiać watpliwości. A robisz testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    coś mi nie podchodzi te siemię lniane...wyszedł taki gęsty kisiel. Czytałam ,że można dodać do niego trochę galaretki w proszku i będzie smakowało lepiej.Jutro spróbuję z galaretką, bo nie mam w domu.
    Hehe mi też nie smakowało na początku, trzeba się przyzwyczaić do smaku. Próbowałam dodawać coś smakowego np sok malinowy, ale wychodziło jeszcze gorsze:) Jak za gęste to krócej gotuj:)
    Ja tez nie lubię czekania na @. Już się doszukuję objawów.
    Zdarzają mi się @ mało obfite. Zauważyłam u siebie, że to te, przed którymi nie było owulacji.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to czekanie jest najgorsze :(
    a mnie właśnie boli jak na @...
    tak jakby mi tam rozpychało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu mam duży apetyt i cera mi się przetłuszcza, i ciągnie mnie do słodkiego:)

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marciaa to rozpychanie to akurat moze byc dobry znak:)

Słuchajcie dziewuszki mam pytanie z cyklu "jestem zafiksowana ciaza". W sobotę w swoim 20 dc ide na wesele do znajomych. Bedzie to 9 dzien po owulacji wiec moze byc zagnieżdżenie. Oczywiscie alkoholu nie wypije, ale powiedzcie co z tańcami? Myślicie, że jest niebezpieczeństwo, że mogłoby sie nie udać przez to? Dziecko to dla mnie nr 1, ale zastanawiam sie czy nie przesadzam. No i znajomym pewnie bedzie przykro, ze przykuta do stołu...

• misia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Misia a jak u Ciebie z prolaktyna?
    prolaktynę miałam faktycznie podwyższona ze względu na stres jaki prechodziłam była równa 29ng , ale po wyluzowaiu i wyregulowaniu tarczycy eythyroxem spadła do 12 a teraz aktulnie mam 16 przy normie do 27ng a po obciążeniu 89 ng.

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:

Słuchajcie dziewuszki mam pytanie z cyklu "jestem zafiksowana ciaza". W sobotę w swoim 20 dc ide na wesele do znajomych. Bedzie to 9 dzien po owulacji wiec moze byc zagnieżdżenie. Oczywiscie alkoholu nie wypije, ale powiedzcie co z tańcami? Myślicie, że jest niebezpieczeństwo, że mogłoby sie nie udać przez to? Dziecko to dla mnie nr 1, ale zastanawiam sie czy nie przesadzam. No i znajomym pewnie bedzie przykro, ze przykuta do stołu...
    myśle że tańce nie będą miały na to wpływu, będzie się miało zagnieździć to się zagnieździ ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:

@Misia lepiej podpytać lekarza i sie nie stresuj, bo moze Ci sie tylko wydaje. Usg powinno rozwiać watpliwości. A robisz testy owulacyjne?

w tym cyklu będę robiła pierwszy raz teścik owulacyjny. Zobaczymy :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:

Ojj niestety w poprzednim cyklu też miałam takie rozpychanie..
    myślałam że to to, aż przyszła @

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Gosia a co mogą oznaczać skąpe miesiączki ? bo wydaje mi się że kiedyś mój okres był bardziej obfity trwał ok 5 dni a teraz 3 dni lekkiego krwawienia , potem plamienie i koniec, do tego przed okresem nie mam w ogóle bólu piersi, a jakiś rok temu jeszcze miałam..

Mam tak samo, pytałam 2 dni temu o to ginekologa i stwierdził, że jak 3 dni +2 dni plamienia to wszystko w porządku. Gorzej jakby było to niepełne 3 dni lub na prawdę bardzo, bardzo skąpe krwawienie. Minimum 30 ml powinno być, a to w cale tak dużo nie jest. Zauważyłam też, że inaczej przechodzę @ gdy używam tamponów, a inaczej gdy podpasek.

Awf3p2.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zaglądam tutaj i czytam co tam u was, ale nic nie piszę.

Gdzieś od poniedziałku źle się czuje. Boli mnie podbrzusze tak jakbym miała mieć @ (a do tego jeszcze długo) zastanawiam się czy testy owulacyjne trochę mnie nie wprowadziły w błąd i ból był owulacyjny, tylko do tej pory mnie boli...zgłupiałam kompletnie.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli podbrzusze a owu na pewno miałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często po owulacji pobolewa podbrzusze aż do @ ale przed owulacja tez nieraz boli. Także można tylko się domyślać. Tym bardziej jak się nie mierzy temp.

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ