NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka, cieszę się, ze tak pięknie modlitwa zaowocowała w Twoim życiu (i tak szybko)
Ja póki co tam przy Nowennie Pompejanskiej. Odmawiam juz trzecia przyzwyczaiłam się do niej podczas pierwszej NP zaszlam w ciążę w trakcie drugiej miałam problemy z ciążą, straszono chorobami genetycznymi. Teraz kończę trzecią NP podczas której straciłam obie babcie w ciągu 1,5 miesiąca. Emocje, tęsknota ciągle mi towarzysza, ale moja modlitwa trwa
Pamiętam oczywiście w wieczornej modlitwie o każdej z Was i dziękuję za wsparcie modlitewne z Waszej strony -
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:witam się i ja
też mnie tutaj długo nie było, ale nie ma się co dziwić, mój wymodlony cud ma już 2.5 miesiąca więc mam na co czas poświęcać.
przyszłam tutaj nie bez przyczyny, otóż kiedy było źle i smutek sięgał już maksymalnego dnia dostałam od mamy pewną modlitwę, była to Tajemnica Szczęścia (15 modlitw) dostałam ją w Dzień Ojca 2014 i podbudowana tym że moja mama mówiła ją będąc ze mną w ciąży zaczęłam sama ją odmawiać.
Dziś jest kolejny Dzień Ojca, dokładnie rok temu zaczęłam odmawiać ją za siebie i za wszystkie dziewczyny z tego wątku, które tak jak ja były w sytuacji beznadziejnej i dzisiaj mija równy rok oraz dzisiaj jest ostatni dzień odmawiania jej bez ani jednego dnia przerwy. dla mnie zaowocowało to piękną i zdrową córeczką (no i bardzo spokojną hihi:) mam nadzieję że przez ten rok moje działania przyniosły szczęście nie tylko mi ale i większości z was:)
to był dla mnie dobry rok, teraz moja książeczka jest podarta i poszarzała w miejscu gdzie trzymałam ją palcami, ale zamierzam ją schować, opisać i kiedy moja córka dorośnie wręczyć ją jej i opowiedzieć historię jej poczęcia:) może to będzie osiemnastka albo jej własny ślub? kto to wie:)
pozdrawiam wszystkich i życzę dużo szczęścia, pamiętajcie że modlitwa ma ogromną moc!!!
Musze przyznac, ze nie znalam tej modlitwy ale bardzo wzbudzilas moja ciekawosc. Polukalam juz troche po internecie i poczytalam na ten temat i jestem zachwycona. Mieszkam za granica ale podczas kolejnej wizyty w Polsce na pewno kupie sobie ja i ja w formie ksiazeczki. -
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam do Was napisać, by podzielić się moją historią i świadectwem cudownego działania Nowenny Pompejańskiej. Nowennę odmawiam od ponad dwóch lat, więc z kilkoma przerwami było ich kilka może kilkanaście. Pierwszą oczywiście w intencji posiadania dziecka- po jej odmówieniu nie zaszłam w ciąże, ale za to w ciąży okazała się być moja wiele młodsza siostra. Oczywiście cieszyłam się z jej szczęścia, ale tak naprawdę dla mnie to był cios. Trochę czasu upłynęło zanim się przemogłam i powróciłam do odmawiania kolejnej NP, a jak już zaczynałam to przerywałam w trakcie. Jednak wciąż powracałam i po kolejnej odmówionej okazało się, że jestem w ciąży. Dziś mój synek ma już rok i jest najcudowniejszym chłopcem na ziemi. Oczywiście poród i pierwszy rok jego życia był trudny, ale Matka Boska Pompejańska wciąż nad nim czuwa, bo ja już bez przerw się do niej modlę. Oprócz zdrowia dla mojego synka otrzymałam wiele innych łask, o które nie prosiłam, choć często początki Nowenny to splot wielu trudności w moim życiu, ale wiem że Matka zawsze czuwa nade mną i moją rodziną i każde zakończenie Modlitwy przynosi coś dobrego, daje siłę i wiarę, że będzie dobrze. Polecam ją każdej z Was, módlcie się i nie traćcie nadziei, bo prędzej czy później otrzymacie łaski, nie tylko te, o które prosicie.krysiak, ewwiel, Gianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatha wrote:Cześć dziewczyny!
Postanowiłam do Was napisać, by podzielić się moją historią i świadectwem cudownego działania Nowenny Pompejańskiej. Nowennę odmawiam od ponad dwóch lat, więc z kilkoma przerwami było ich kilka może kilkanaście. Pierwszą oczywiście w intencji posiadania dziecka- po jej odmówieniu nie zaszłam w ciąże, ale za to w ciąży okazała się być moja wiele młodsza siostra. Oczywiście cieszyłam się z jej szczęścia, ale tak naprawdę dla mnie to był cios. Trochę czasu upłynęło zanim się przemogłam i powróciłam do odmawiania kolejnej NP, a jak już zaczynałam to przerywałam w trakcie. Jednak wciąż powracałam i po kolejnej odmówionej okazało się, że jestem w ciąży. Dziś mój synek ma już rok i jest najcudowniejszym chłopcem na ziemi. Oczywiście poród i pierwszy rok jego życia był trudny, ale Matka Boska Pompejańska wciąż nad nim czuwa, bo ja już bez przerw się do niej modlę. Oprócz zdrowia dla mojego synka otrzymałam wiele innych łask, o które nie prosiłam, choć często początki Nowenny to splot wielu trudności w moim życiu, ale wiem że Matka zawsze czuwa nade mną i moją rodziną i każde zakończenie Modlitwy przynosi coś dobrego, daje siłę i wiarę, że będzie dobrze. Polecam ją każdej z Was, módlcie się i nie traćcie nadziei, bo prędzej czy później otrzymacie łaski, nie tylko te, o które prosicie. -
Krysiak, z pewnością Twoja intencja zostanie wysłuchana, tym bardziej skoro w nie tak mocno wierzysz. Te Twoje myśli i przekonanie to nic innego jak siła, którą daje ta Modlitwa, więc nie gań się za nie:) Tak masz rację, nie od razu dostaje się to, czego się pragnie, bo w tej modlitwie ważne są zmiany, które się w nas dokonują i całkowite zawierzenie pomimo wielu przeciwności, które w trakcie odmawiania wydają się narastać... Życzę Ci więc tej ogromnej pozytywnej siły nadal i szybkiego ujrzenia dwóch kreseczek...
-
Summerka wrote:Yousee, z Zuzią oby nic- na ostatniej kontroli, lekarka usłyszała delikatne szmery koło serduszka i chociaż mówi, że 85% tego typu u dzieci, to sprawa rozwojowa i normalna (koleżanka była z małą u kardiologa i też jej tak powiedział), a ja staram się nie panikować, to pomodlić się nie zaszkodzi...
Summerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny, dawno nie zaglądałam, ale w modlitwach ciągle o was wspominam.
Po odmówieniu dwóch NP i z pomocą medycyny zaszłam w upragnioną ciążę!
Radości i łzom szczęścia nie było końca. To szczęście trwało do ubiegłej soboty, gdy byliśmy w klinice potwierdzić ciążę. Mieliśmy nadzieję zobaczyć bijące serduszko naszego szczęścia.
Niestety.. Serduszka nie zobaczyliśmy. Lekarz nie znalazł też zarodka ani ciałka żółtkowego Sam stwierdził że wygląda to niepokojąco i że to może być puste jajo płodowe. To był cios w samo serce. W najbliższy piątek powtarzamy wizytę, więc proszę o Waszą modlitwę w tej intencji. Sama zaczęłam odmawiać trzecią NP i proszę żeby Panna Różańcowa zaopiekowała się moim dzieckiem...
-
agatha wrote:U mojego synka też w 11 miesiącu lekarz usłyszał szmer na serduszku, zrobiliśmy echo serca i wszystko jest w jak najlepszym porządku, te szmery to najczęściej tzw. szmery niewinne- wierzę, że z Twoją córką będzie podobnie!!!
Dziękuje Ci bardzo za ten wpis;)
-
Summerka nie ma za co;) Napisz jak już będzie coś wiadomo. A zamierzacie zrobić małej jakieś badania, bo czasem takie szmery na serduszku występują przy niedokrwistości lub nieodpowiednim poziomie elektrolitow, czyli w sumie dość blachy powód a tyle strachu...
-
Na razie mamy wizytę kontrolna u pediatry, która powie nam czy szmery sie nie nasiliły. Generalnie powiedziała, zeby sie nie martwić i chwilowo nic z tum nie robić, bo nie wydają sie to szmery groźne. Ale, jesli teraz żniw wyjdą, to zrobimy echo. Wyniki krwi ma dobre, bo niedawno badałam i generalnie to okaz zdrowia;)
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:hej Kochane miałam nie pisać by nie zapeszyć ale proszę o modlitwę dziś zrobiłam dwa testy pepino o czuł 10 pojawiła się II kreska po ok 5 min. ale z racji, że raz mnie pepino oszukał zrobiłam drugi fascell (jakoś tak) czułość 25 i tam kreska po ok 3 min już była. Ciesze się ale za razem boję. proszę wstrzymać się z gratulacjami. Ogarnę się i idę potwierdzić to hcg z krwi proszę o choćby jedno "Zdrować" w wiadomej intencji
na zdjęciu u góry pepino na dole fascellesylwiunia, Aganeska, aleala lubią tę wiadomość
-
Kocia, kochana dziękuje :*
Ja ostatnio mam ciężki okres. Na prawdę cieżko mi juz wierzyć że bedzie dobrze.Kocia lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1 ........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka .........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ ......................................60. AB An_Be
11. AB czekaja ..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka ............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ................................................66. MZ Milcia .....
17. KŁR Kaśka ..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia ..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena ..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa .................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq .....
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta ............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss ............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream .......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa ............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe ...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin
107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
109. EW ewwiel .......................................110. -- yourself
111. -- anka30.......................................112. -- inezka
113. AW Ola89 ........................................114. KK karo_line
115. -- Ewelinkie ....................................116. -- violijka
117. AK ASKAS3108...................................118. -- Blubery
119. -- Kocia.......................................120. -- Mycha22
121. -- [email protected]. -- tomania2806
123. -- katalina ..................................124. BA Balerina
125. -- sury_cat ..................................126. -- Anastazja
127. -- Biedroneczka83 ...........................128. AW Lena83
129. -- anusiaczek11............................130. -- under_the_snow
131. -- agaguga.................................132. -- rybka
133. KN Kala7777................................134. -- karola_aa
135. LP wizażystka..............................136. MP Adelo
137. MP Nona ....................................138. -- Morisek28
139. -- hipisiątko..............................140. MK Mmeryy88
141. AM Ańdźka....................................142. KW Ara
143. -- zabcia2806 ................................144. BM bosa
145. KK Asiak.....................................146. -- Zgredka
147. AL Aasienka...................................148. -- agnb6
149. JS Yousee....................................150. NR nat_alia
151. -- anucha...................................152. -- wistful
153. -- Aleksia85................................154. ARD Biedronka25
155. AK kita.....................................156 -- Nadira
157. -- zoe31 ....................................158.-- Gianna
159. -- kubecek...................................160. ESP Summerka
161. -- marti_marti..............................162. RR ranieczka
163. JG aisza.....................................164. ER emilkaaa
165. AL Aganeska..................................166. -- zabcia 41
167. -- ewelinka2210..............................168. WC arturowa
169. AR a g n i e s z k a.........................170. -- lady kiara
171. KP katiuszaa................................172. MP Cordy
173. -- tygrys73 ................................174. EŁK littleladybird
175. BB jula....................................176. KS Adelajda
177. -- myshka84...................................178. -- Ellka
179. -- Majówka90 ..................................180. -- Matlena
181. -- Krysiak....................................182. -- motylek1909
183. AD aleala
W naszych modlitwach wspieramy każdą Staraczkę, szczególnie te które mają gorsze dni i chwile zwątpienia i pamiętamy w naszych modlitwach o tych Mamusiach które swoje Maleństwa mają już w Niebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:53
littleladybird, Gianna lubią tę wiadomość
-
Nadal wspieram modlitwą. Oby kolejne uaktualnienia vanessy wskazywały na coraz więcej brzuszkowych dziewczyn wśród nas
I dzięki za Wasze wsparcie. Janek pięknie rośnie i kopie mnie dzielnie... także dzięki Waszym modlitwomYousee, sylwiunia, Anulkaa, Kocia lubią tę wiadomość
"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Dziewczyny przylacze sie do Was... Razem z modlitwa... Pozdrawiam AD
vanessa, Kocia lubią tę wiadomość
-
pamiętam o każdej z Was w modlitwie. Modlitwa ma wielką moc, nasze maleństwo ma już 21 tygodni, wyczuwam jego ruchy i to jest cudowne, z niecierpliwością czekamy jego narodzin, muszę więcej leżeć i odpoczywać, gdyż robi mi się twardy brzuch, proszę o dalsze wsparcie modlitewne
Anulkaa, Kocia lubią tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualnyA ja sie troche opuscilam z modlitwa Zle mi z tym, ale jak tu sie modlic, kiedy brakuje wiary, ze sie uda.
Tzn modle sie, ale to jest takie sobie, robie to bez przekonania. Musze sie ogarnac
Aleala witaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:38
-
Anulkaa wrote:A ja sie troche opuscilam z modlitwa Zle mi z tym, ale jak tu sie modlic, kiedy brakuje wiary, ze sie uda.
Tzn modle sie, ale to jest takie sobie, robie to bez przekonania. Musze sie ogarnac
Aleala witaj!