X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa ja twż czekam na info. Mój mąż ma podobnie, powtarza że wszystko bedzie dobrze i żebym nie ufała lekarzom jak mówią że nie mam szans na ciąże ale żebym zaufała Bogu.
    Chciałabym mieć jego spokój i zaufanie.
    Ściskam kciuki za Ciebie :*

arturowa lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane, dziękuję :)
    Dam jutro znać na pewno :)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Jesteście kochane, dziękuję :)
    Dam jutro znać na pewno :)
    Czekamyyyyyy niecierpliwie z zacisnietymi kciukami :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa, trzymam kciuki :)

w moim otoczeniu również pojawia się coraz więcej ciąż i co najbardziej cieszy- są to ciąże po długich staraniach. Chwała Panu za to <3

Wszystkim polecam msze św. z modlitwą o uzdrowienie - to jest tak wielkie duchowe przeżycie, że nie da się tego opisać słowami - zawsze zalewam się łzami, jest tak pięknie i taki wielki spokój i zaufanie wlewa się w moją duszę <3 niesamowite umocnienie człowieka :)

ChudaRuda, arturowa, ewelinka2210, strawberry, vanessa lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Phyllis o tak, masz rację. Byłam w niedzielę na takiej mszy. Przeplakalam całą mszę ale z kościoła wyszlam szczęśliwa i pełna miłości i wiary. Cudowne przeżycie.

Phyllis lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)
    Dostałam wynik bety, < 2,0 mUI/ml, na karcie mam napisane " Kobiety niebędące w ciąży: <2". Czyli niet :/ Ale koleżanka mnie pocieszyła że gdzieś na kwietniówkach dziewczyna miała 1,9 a później się okazało że jednak jest w ciąży. Niech mnie Bóg prowadzi bo oszaleję...

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Iownka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa, ja dopiero teraz przeczytałam, że Wam się udało :):):)
    Jejku, jak ja się cieszę. Mogłaś napisać do mnie, często o Tobie myślałam.
    Dawno mnie tu nie było na wątku i nie wiem, czy jeszcze ktoś mnie pamięta :)

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Break Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    czy ja również mogę przyłączyć się do Was w modlitwie i prosić o modlitwę za mnie? PL

vanessa, Asiak lubią tę wiadomość

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break wrote:
    Witam,
    czy ja również mogę przyłączyć się do Was w modlitwie i prosić o modlitwę za mnie? PL
    Oczywiście :) jak najbardziej :) im nas więcej tym więcej modlitwy :)

201701271765.png

• vanessa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa teraz zauważyłam jaki masz przepiękny cytat w podpisie aż się wzruszyłam. Od dzisiaj będzie to moje motto życiowe.

201701271765.png

• Break Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :). Mam już synka, ale mam za sobą poronienie w 12 tyg i martwy poród w 40 tyg ;( Chcemy mieć z Mężem kolejne dzieciątko, ale jak zawsze zachodzilam w ciążę niemalże za pierwszyn razem tak teraz mam bardzo złe wyniki, miedzy innymi hashimoto i ogolnie nasze babskie hormony jak u kobiety w okresie menopauzy ;( Modlę się gorąco licząc na to, że Bóg pozwoli nam mieć jeszcze dzieciątko... Dziś rozpoczęłam drugą część Nowenny Pompejanskiej i zgodnie z zasadami zaczynam odmawiać modlitwę dziękczynną. Są tam miedzy innymi takie słowa:"bo gdy Twej pomocy wzywalem, nawiedziła mnie łaska Boża. Wszędzie będę opowiadać o miłosierdziu,które mi wyswiadczylas"... Może moje pytanie wyda się Wam idiotyczne, ale czy mam się modlić tymi słowami jesli Maryja nie spełniła (daj Boże narazie) mojej prośby? Czy w dalszej części Nowenny powinnam pozostac przy modlitwie blagalnej?

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • Break Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz czytam co napisałam i z mojej wypowiedzi wynikło, że traktuję Nowenne strasznie mechanicznie: pomodle się = po kilku dniach prośba spełniona. Nie jest tak także juz wyprzedzam komentarze odnośnie tego ;)

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break, w części dziękczynnej chodzi o to, że dziękujesz Matce już jakby "na zapas". Bo każda modlitwa jest wysłuchana. A łaski które możesz dostać dzięki Nowennie,to nie koniecznie muszą być tylko te o które się modliłaś. Np modliłam się o pracę dla męża. Za pół roku dostał naprawdę świetną ale przy okazji ja też. Chociaż nie prosiłam ;)

Vanesa, te słowa naprawdę mi pomagają w trudnych chwilach :) Chciałabym je wytatuować żeby całe życie o tym pamiętać. Jeśli nie ma nadziei to jest jeszcze Bóg :)
    Cieszę się że się podoba ;)

A tak btw, jestem już w 5 dc. Biorę letrozol i liczę na cud bo z takim nasieniem to tylko klękać i się modlić o ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 14:57

Asiak, Yousee, vanessa lubią tę wiadomość

• Break Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa, dziękuję za odpowiedź:) Mam nadzieję, że tak jak w Twoim przypadku tak i w moim modlitwy zostaną wysłuchane. Tak bardzo pragnę maleństwa, zapewne nie mniej niż każda z dziewczyn z forum także cieszę się, że tu trafiłam i mnie zrozumiecie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 20:30

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • S@ti Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dołączam do modlitwy ja codziennie modele się Dio św Dominika ,do św Rity oraz koronkę i różaniec

vanessa lubi tę wiadomość

ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break ja odmówiłam 3 Nowenny pompejański w zeszłym roku ostatnią na przełomie września/października a Cudu poczęcia dzieki Maryi doświadczyliśmy w maju tego roku.

201701271765.png

• Break Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa pgratuluję, trzymam kciuki za zdrówko Twoje i Maluszka :) Ja pierwszy raz odmawiam Nowennę. Może to śmiesznie zabrzmiec, ale myślę że podeslala mi ja sama Maryja. Kupiłam sobie nową książeczkę z modlitwami i któregoś wieczoru ją przeglądałam w poszukiwaniu modlitwy odpowiedniej do naszej sytuacji. Trafiłam na stronę z Nowenną, była NAWET zaznaczona tasiemką :) Stwierdziłam, że to znak i zaczęłam Ją odmawiać następnego dnia :) Modlę się również razem z Mężem do Św. Dominika. Otrzymałam od Siostr pasek i właśnie zbiór modlitw. Poza tym modlę się także do Św. Jana Pawla II. Dodatkowo mam swoje dwa osobiste Aniołki w Niebie, które proszę o pomoc każdego dnia:) Liczę na to, że Bóg wysłucha naszych próśb i pozwoli nam się cieszyć dzieciątkiem. Nawet nasz Synek co wieczór modli się o rodzeństwo bo ostatnim razem już wiedział o tym.że za kilka dni pozna siostrzyczke, niestety stało się inaczej ;( Możemy myśleć, że taki czterolatek niewiele rozumie z takich "dorosłych spraw", ale my przekonaliśmy sie z Mężem, że to nie jest prawda. Synek przeżył ogromnie to co się stało, chociaż staraliśmy się przekazać Mu to w jak najbardziej "bajkowy" sposób... Przykro, że taki Malich musiał zmierzyć sie z taką tragedią. Mam jednak nadzieję, że Bóg pozwoli Mu jeszcze cieszyć się rodzenstwem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:13

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • S@ti Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się. Obawiam ze czasu nie znajdę na nowennę pompejajskka ,z tego co.czytałam odmawia się cały różaniec z wszystkimi 5tajemnicami

ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S@ti, ja znam osobę która ma kilkoro dzieci (>4), duży dom do ogarnięcia plus własną firmę i daje radę. A dzieci małe, żadne nie skończyło 10 lat i to prawie rok po roku. Odwagi dziewczyno ! :D

PS. odmawia się 3 tajemnice- radosna, bolesna i chwalebna. Tajemnica światła nieobowiązkowa. Zajmuje to ok 45-50 min dziennie. A doba to 24 godziny ;) Na pewno dasz radę poświęcić tę niecałą godzinkę dla Maryi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 22:52

Asiak, vanessa, żonaAnia lubią tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S@ti ja tak samo myslałam że nie znajdę czasu albo bedzie mnie gonić a potem okazało się że wcale mnie z niczym przez modlitwe nie goniło i wszystko sie tak układało że miałam na to czas :) To tylko sie tak wydaje :) Zacznij a zobaczysz że jak skończysz to będzie Ci tej modlitwy brakowało :)

Phyllis lubi tę wiadomość

201701271765.png

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ