SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Aż sobie policzyłam z ciekawości, w zeszłym miesiącu miałyśmy 46 testujących, a w tym jest chyba 20. Może rzeczywiście jeszcze wcześnie po świętach? Ja się jakoś tak spodziewałam że będzie więcej osób bo ludzie zaczną się starać od początku roku, ale może takie dziewczyny przyjdą dopiero w lutym 😊

A ja ciągle plamię, oczywiście mój mózg ciągle próbuje znaleźć jakąś opcję żebym miała 3 dni brązowego plamienia i mimo tego była w ciąży 🤣 człowiek już tyle razy to przeszedł a i tak nie może zmądrzeć. Zastanawiam się gdzie dalej iść z tymi plamieniami, do tej pory lekarze to kompletnie bagatelizowali. Mam w domu duphaston, może spróbuję w przyszłym cyklu czy pomoże dodatkowy prog. Albo zbadam sobie proga 7 i 9 dpo żeby zobaczyć jak spada? Zamówiłam sobie NAC żeby wymienić witaminę C - jako antyoksydant. Zamierzam brać go codziennie w dawce 600, ale jeszcze nie wiem czy próbować tej dużej dawki w 3-7 dc jako „stymulacji owulki”. Czy u was to daje jakieś dobre rezultaty?
    Bo najgorsze jest tych parę dni przed 🙉 wcześniej wiadomo, że trzeba czekać. Ja to dzisiaj nawet zrobiłam test, chociaż w sobotę beta negatywna i progesteron spadł, przed okresem mi rozsądek odbiera. Wiem, że faza lutealna trwa u mnie 13 dni i od kiedy wiem jakiego dnia jest owulacja to co do dnia wyliczam okres. Ja z kolei nie mam plamień i nie miałam, w ogóle jestem w szoku, że przy takiej insulinie mam taki cykl, ostatnio naprawdę regularny, odchylenie ostatnio max 1-2 dni. Nigdy w życiu tak nie miałam a tu się okazuje, że trzeba się leczyć 🙈
    Co do NAC - ja brałam na początku cyklu kilka dni, ale nie powiem jak skuteczność, bo osobiście nie zauważyłam różnicy.

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Spróbuj dopochwowy progesteron, w tym cyklu brałam utrogestan i z plamień 5 dni przed okresem, zmniejszyło się do 1 dnia i okres.

Chętnie spróbuję, ale ciekawe czy jakiś lekarz mi to przepisze :/ w Luxmedzie ciężko z dobrymi ginami

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Dudu13 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja zaliczyłam szybką wizytę u endokrynologa właśnie. Mam niskie ft4, reszta ok, natomiast przepisał mi euthyrox, ale mam dopiero brać jak znajdę w ciążę. Zastanawiam się czy to konsultować jeszcze, ale no gość jest dobrym specjalistą z doświadczeniem.

Nie chce podważać decyzji lekarza ale to TSH lepiej „zbić” przed ciążą. Od wprowadzenia nowej dawki/leków mija nawet 6 tyg gdy TSH się obniża.
    Moja endo mówiła że to FT4 przechodzi przez potencjalne łożysko. Warto jednak trzymać to TSH poniżej 2,5-2. FT3 i FT4 w górnych normach (powyżej 50%.) Możesz wbić sobie w kalkulator online.

Ja niestety zbijałam już w pierwszych tygodniach ciąży :( od roku jadę na różnej dawce, teraz wskoczyłam na 50 na cały tydzień by jeszcze ciut obniżyć a raczej ustabilizować. Zwróć uwagę też na dietę i poziom Wit. D3 i żelaza. Żelazo bierze udział w konwersji hormonów :)
    Jak już zaczniesz leki to pamiętaj by nie jeść, nie pić nic innego niż woda najlepiej do godziny po. Kawę piłabym dopiero 2-3h po euthyrox. Ten lek potrzebuje specjalnych warunków do wchłaniania i zazwyczaj nie zaleca się nic brać jednoczenie o tej porze dnia.
    Są też protokoły brania na noc ale też po 4h od ostatniego posiłku/ napoju innego niż woda.
    Ja korzystam z tego jak jestem na jakiejś imprezie/weselu i biorę po prostu w nocy po powrocie do domu:)

👩‍❤️‍💋‍👨’ 97 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 por.zatrz.
    11.25💔 CB
    JA 🧬MTHFR,PAI: hetero
    🟠TSH 2,4 🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    🫧12.25 AFC 4-5 szt w lewym, prawy torbiel czynnościowa
    🔮🙏🏻12.25 pogłębiamy diag.
    🟢PRG 7d po 🆗 ale📉
    androgeny, OGTT 🆗
    🟢Homocysteina 6, k.fol 13, B12 365🔜🆙LH 5, FSH 10, E2 50
    DHEAS 170 Ferrytyna 13-> 21😬
    💊 euthyrox, solderol, feroplex, + sanprobi IBS, Q10, NAC,melat., B12, omega, magnez, wiesiołek 💡po owu Acard 75mg profilaktycznie
    ON 🔜badania
    🏅1,5 msc po 🚭i sys. zmian.
    💊 Pregna Start ON, ubinichol, Solderol, NAC
    01.26⏩️📋 badania nasienia, monitoring, MUCH, usg pod endo, kar, białko S/C, prof.krzep, APS
    🏥16.01 Instytut Rodziny
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Dziewczyny mam wyniki:
    Beta: 311
    Prog: 5,94 ng/mL

Progesteron bardzo niski :( do lekarza mogę isc dopiero w piątek (wszyscy w poradni na urlopie). Biorę duphaston 2x1. Nie wiem co robić
    Mówiłam że duphaston to szit, albo szybka wizyta u gina albo teleporada. Ale ja bym włączyła innego proga. On rzeczywiście jest wyższy tylko duphaston nie wychodzi we krwi

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Iskierka ✨ Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Mówiłam że duphaston to szit, albo szybka wizyta u gina albo teleporada. Ale ja bym włączyła innego proga. On rzeczywiście jest wyższy tylko duphaston nie wychodzi we krwi
    Pojechałam do szpitala, w którym jest klinika niepłodności, do której chodzę (tam na oddział ginekologiczny kazali mi się zgłosić gdyby coś się działo z torbielami). Stwierdziłam, że w najgorszym wypadku mnie nie przyjmą. Akurat trafiłam na doktor, u której miałam monitoring. Zbadała mnie - torbiele są lekko większe. Kazała zostawić duphaston 2x1 i przyjść za tydzień do niej do poradni na kontrolę. Nie jestem co do tego do końca przekonana - wolałabym zwiększyć dawkę a najlepiej zacząć przyjmować naturalny progesteron. Pytałam o luteinę, to powiedziała, że w naturalnym cyklu, na wczesnym etapie nie włączają progesteronu, ale z racji tego, że ja miałam już zalecony duphaston przez plemienie to będziemy go kontynuować. Dopiero jak pojawi się pęcherzyk i zarodek to zdecydujemy co dalej. Waham się co robić.

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (15 cs)

12.2025 - CB 💔

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tez caly czas podczytuje, ale jakos nie moge sie wbic w watek.
    U nas starania bardziej na luzie, bo mamy male szanse na naturalną ciąże... ale jakis cień nadzieji zawsze jest. Pochwale sie, ze od grudnia wzielam sie za siebie i aktualnie -5kg na wadze. Maly sukces, a cieszy.
    W przyszlym tygodniu maz powtarza badanie nasienia i mamy wizyte w klinice. Lekarz namawia nas na ivf jesli wyniki sie nie poprawia. Jesli bedzie lepiej to inseminacja

Dudu13, KAaareii, askowe, Iskierka ✨, Aga_92, Insulinka, Kompotlinka, Olinka1329 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln

⏳️ styczeń 2026 - badania kontrolne

🔜 wizyta w klince

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Chętnie spróbuję, ale ciekawe czy jakiś lekarz mi to przepisze :/ w Luxmedzie ciężko z dobrymi ginami
    Ja osobiście sama sobie kminie receptę, wchodzisz na e receptę zaznaczasz co dokładnie potrzebujesz, płacisz bodajże 40 zł i lekarz wystawia Ci e receptę z progesteronem, już kilka razy tak robiłam 😄

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
    Ovarin

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    💊
    Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
    Dieta
    Rzucił papierosy ✔️
    Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣
  • Esbe Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Dziewczyny mam wyniki:
    Beta: 311
    Prog: 5,94 ng/mL

Progesteron bardzo niski :( do lekarza mogę isc dopiero w piątek (wszyscy w poradni na urlopie). Biorę duphaston 2x1. Nie wiem co robić

Beta 311 w 12 dniu po owulacji wygląda na dość wysoką. Trzeba jeszcze raz oznaczyć i zobaczyć czy spada. Może to głupie pytanie, ale jesteś pewna, ze to nie ciąża z poprzedniego cyklu?

Moja koleżanka miała pozytywne testy ciazowe, potem zaczęła krwawić (miała skrzepy). Lekarz powiedział, ze ma czekać aż poroni, a jeśli nie przestanie krwawić to ma sie zgłosić (w UK nie podtrzymują ciąży). Dużo krwawiła, testy wychodziły negatywne w pewnej chwili, a potem znów pozytywne. W listopadzie urodziła córkę. Mówi, ze w międzyczasie nie uprawiała seksu, więc tamten "negatyw" jednak nie był taki negatywny.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Risaya Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje biel na teście 😬

Nadzieja nadal jest, @ dalej brak, planowo powinna być jutro.. No chyba ze faza lutealna w końcu coś sie wydłużyła.. 😊

Dzisiaj miałam pierwszy dzień w pracy po macierzyńskim, przeżyłam uff, liczę na to że większe przerwy w kp pozytywnie wpłyną na cykl i starania.

Olinka wszystkiego najwspanialszego! 💜 Obyś otrzymała najcudowniejszy prezent 🤱

31 👩‍❤️‍👨 34

💛10.2024
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Pojechałam do szpitala, w którym jest klinika niepłodności, do której chodzę (tam na oddział ginekologiczny kazali mi się zgłosić gdyby coś się działo z torbielami). Stwierdziłam, że w najgorszym wypadku mnie nie przyjmą. Akurat trafiłam na doktor, u której miałam monitoring. Zbadała mnie - torbiele są lekko większe. Kazała zostawić duphaston 2x1 i przyjść za tydzień do niej do poradni na kontrolę. Nie jestem co do tego do końca przekonana - wolałabym zwiększyć dawkę a najlepiej zacząć przyjmować naturalny progesteron. Pytałam o luteinę, to powiedziała, że w naturalnym cyklu, na wczesnym etapie nie włączają progesteronu, ale z racji tego, że ja miałam już zalecony duphaston przez plemienie to będziemy go kontynuować. Dopiero jak pojawi się pęcherzyk i zarodek to zdecydujemy co dalej. Waham się co robić.
    Boże 🙈 lekarze są beznadziejni, zwiększ sobie ten duphaston do 3x1 to Ci nie zaszkodzi. Może tutaj jest jakaś dobra duszyczka która ma progesteron na zbyciu i podeśle koleżance jakąś lutkę?

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Nie chce podważać decyzji lekarza ale to TSH lepiej „zbić” przed ciążą. Od wprowadzenia nowej dawki/leków mija nawet 6 tyg gdy TSH się obniża.
    Moja endo mówiła że to FT4 przechodzi przez potencjalne łożysko. Warto jednak trzymać to TSH poniżej 2,5-2. FT3 i FT4 w górnych normach (powyżej 50%.) Możesz wbić sobie w kalkulator online.

Ja niestety zbijałam już w pierwszych tygodniach ciąży :( od roku jadę na różnej dawce, teraz wskoczyłam na 50 na cały tydzień by jeszcze ciut obniżyć a raczej ustabilizować. Zwróć uwagę też na dietę i poziom Wit. D3 i żelaza. Żelazo bierze udział w konwersji hormonów :)
    Jak już zaczniesz leki to pamiętaj by nie jeść, nie pić nic innego niż woda najlepiej do godziny po. Kawę piłabym dopiero 2-3h po euthyrox. Ten lek potrzebuje specjalnych warunków do wchłaniania i zazwyczaj nie zaleca się nic brać jednoczenie o tej porze dnia.
    Są też protokoły brania na noc ale też po 4h od ostatniego posiłku/ napoju innego niż woda.
    Ja korzystam z tego jak jestem na jakiejś imprezie/weselu i biorę po prostu w nocy po powrocie do domu:)

Dziękuję! Ale ja mam TSH w granicach 2-2.5. Dziś wyszło 2.12. Aczkolwiek były miesiące poniżej 2. Także to jest ok. Ja co miesiąc to badam i sprawdzam.

Natomiast z tym FT4 nie jestem pewna. Chyba pójdę do lux med jeszcze zweryfikować czy na pewno nie powinnam brać leków jakiś. On mówi że jest niskie ale nie wpływa na samo zajście w ciążę. Dopiero na utrzymanie, żeby nie było poronienia.

Rozmawiałam z tym endokrynologiem dziś, powiedziałam mu o tej ciąży biochemicznej w lipcu i pod tym kątem mnie badał i sprawdzał też.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Czy któraś z was pomoże mi z interpretacją wyników związanych z tarczycą?

Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,125 µIU/ml
    Zakres 0,350 — 4,940

Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 2,78 pg/ml
    Zakres 1,58 — 3,91

Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 0,81 ng/dl
    Zakres 0,70 — 1,48

P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) < 3,0 U/ml
    Zakres < 4,11

P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 3,0 U/ml
    Zakres < 5,61

Jesli nie chorujesz na żadna chorobę tarczycy to na moje masz calkiem dobre wyniki i nie robiłabym z tym nic.
    O wartości 1-1,5 mowi sie w kontekście osob, ktore maja jakas chorobę tarczycy, ty jej nie masz.

Iskierka, wysoka beta jak na 12/13dpo, ale kojarzę, ze mialas 2 pecherzyki?
    Pamietaj, ze duphaston nie wychodzi w krwi.

Mika1992 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Ja miałam włączony Utrogestan przy becie 500 z hakiem i bez plamienia. Co prawda mniejsza jednostkę 200 1xdziennie, ale mimo wszystko - jeśli jesteś z Poznania, chętnie Ci oddam.

Znajdź innego lekarza, bo pierwszy raz słyszę o takim podejściu 😟.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 10:53

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

19.12 👶 - 222 gramy , it’s a boy 😍

preg.png
  • Panna_M Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) życzę dużo cierpliwości i wytrwałości dla tych, które po długiej przerwie wracają do pracy 🌸
    Nam wszystkim oczywiście upragnionych dwóch kresek 😊
    Macie jakieś postanowienia? U mnie kontrolny „przegląd”, na pierwszy ogień cytologia i trochę się obawiam po infekcjach, które mialam ostatnio.

A co sądzicie o wyjazdach w ciąży? Nie ukrywam, że oprócz tego, że się staramy trzeba też jakoś żyć i myślę o wakacjach, a stanowiska jeśli chodzi o wczesną ciążę są różne.

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • KAaareii Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Risaya wrote:
    Melduje biel na teście 😬

Nadzieja nadal jest, @ dalej brak, planowo powinna być jutro.. No chyba ze faza lutealna w końcu coś sie wydłużyła.. 😊

Dzisiaj miałam pierwszy dzień w pracy po macierzyńskim, przeżyłam uff, liczę na to że większe przerwy w kp pozytywnie wpłyną na cykl i starania.

Olinka wszystkiego najwspanialszego! 💜 Obyś otrzymała najcudowniejszy prezent 🤱
    Wszystkiego dobrego po powrocie z nacierzyńskoego i trzymam kciuki za starania i cykle!

Risaya lubi tę wiadomość

K: 36 lat, M: 36 lat - starania o pierwsze dziecko
    PCOS wyciszone, insulinooporność wyciszona (metrofmina 1500 mg)
    -po zmianie trybu życia (start przygotowań do ciąży i poprawy zdrowia 11. 2023)
    10.2024 odstawienie AH po 7 latach
    01.2025 poronienie samoistne i przerwa w staraniach

01.2026 - 3 CS

- metformina, inozytol, nac, omega, prenacaps multiplan+ cholina, wit d., q10, probiotyki, collostrum
  • Angel93 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do Waszego grona, mam nadzieje, że mnie przyjmiecie 😊

Aktualnie mam 32 lata, mąż w lutym 33. Jedno dziecko na stanie z 2017 roku ale z poprzednim mężem.
    Aktualnie staramy sie od września i pierwsze dwa cykle wydłużone 36 i 38 dni. Ale ostatni już wrócił do normy 32 dni.

3dc robiłam badania:
    TSH: 1,606 µIU/ml (norma: 0,35–4,94)
    FSH (4,56) i LH (4,91) stosunek ok 1,07
    Estradiol: 21,08 pg/ml (norma: 21–251)
    Prolaktyna: 14,30 ng/ml (norma: 5,18–26,53)

Wg doktora Gemini wyniki bardzo dobre 😅
    Jestem umówiona do ginekologa na wtorek, to będzie 11dc.
    I po tej wizycie na 99% bede umawiać męża na badanie nasienia.

W tym miesiącu już nie uda mi się testowanie, termin @ wypada na 4-5 lutego.

Życzę nam tu wszystkim upragnionej zdrowej ciąży w tym roku. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:13

Risaya, Esbe, J.ss, Kompotlinka, KAaareii, sirengirl92, Mika1992 lubią tę wiadomość

• Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Aż sobie policzyłam z ciekawości, w zeszłym miesiącu miałyśmy 46 testujących, a w tym jest chyba 20. Może rzeczywiście jeszcze wcześnie po świętach? Ja się jakoś tak spodziewałam że będzie więcej osób bo ludzie zaczną się starać od początku roku, ale może takie dziewczyny przyjdą dopiero w lutym 😊

A ja ciągle plamię, oczywiście mój mózg ciągle próbuje znaleźć jakąś opcję żebym miała 3 dni brązowego plamienia i mimo tego była w ciąży 🤣 człowiek już tyle razy to przeszedł a i tak nie może zmądrzeć. Zastanawiam się gdzie dalej iść z tymi plamieniami, do tej pory lekarze to kompletnie bagatelizowali. Mam w domu duphaston, może spróbuję w przyszłym cyklu czy pomoże dodatkowy prog. Albo zbadam sobie proga 7 i 9 dpo żeby zobaczyć jak spada? Zamówiłam sobie NAC żeby wymienić witaminę C - jako antyoksydant. Zamierzam brać go codziennie w dawce 600, ale jeszcze nie wiem czy próbować tej dużej dawki w 3-7 dc jako „stymulacji owulki”. Czy u was to daje jakieś dobre rezultaty?

Kochana ja z tymi plamieniami miałam problem co cykl. I też każdy to bagatelizował aż zmieniłam ginekologa. W tym cyklu dostałam progesteron i o dziwo jak przyszedł czas na miesiączkę to po prostu przyszła i zero plamień także mi pomógł ewidentnie lek 🥺 Może też przemyśl zmianę lekarza?

Jakie długie masz cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:44

🩷93 💙97
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę zwlekałam z napisaniem tutaj bo czekałam za miesiaczką po odstawieniu progesteronu i ułożeniem sobie w głowie 😜

Proszę wpisać mnie na testowanie 30 stycznia 🩷

Esbe lubi tę wiadomość

🩷93 💙97
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Cześć dziewczyny :) życzę dużo cierpliwości i wytrwałości dla tych, które po długiej przerwie wracają do pracy 🌸
    Nam wszystkim oczywiście upragnionych dwóch kresek 😊
    Macie jakieś postanowienia? U mnie kontrolny „przegląd”, na pierwszy ogień cytologia i trochę się obawiam po infekcjach, które mialam ostatnio.

A co sądzicie o wyjazdach w ciąży? Nie ukrywam, że oprócz tego, że się staramy trzeba też jakoś żyć i myślę o wakacjach, a stanowiska jeśli chodzi o wczesną ciążę są różne.
    Ja mam zamiar wykupić all inclusive z ubezpieczeniem w razie rezygnacji.

Aniluap_b lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (6cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam się ogarnąć, od 3 dni ćwiczę, ale lekko bo moja kondycja jest tragiczna i 2 dzień na diecie. Ktoś chce dołączyć?

Aniluap_b, Lady A., Fox, KAaareii, Olinka1329 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (6cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ