Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmlodsza mój gin nie jest za sztucznym przebijaniem(w kolejnym moze spróbujemy),ale wygladal na juz do pękniecia wiec jestem dobrej mysli
Różowy mam mega pozytyw,niebieski nie wiec ten moze jutro bedzie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 17:42
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi beta urosła i zostawili mnie w szpitalu:/ Nie będę w styczniu testować, ale jeszcze mam nadzieję że na luty się chociaż zalapie. Kibicuje wam dziewczyny z ukrycia ciągle, rosnijcie ładnie w pęcherzyki, żeby się zaczerwienilo od serduszek na pierwszej stronie!
przedszkolanka:), Nona, kark lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza powiedz Ty mi co to znaczy ze lewy jajowód zaczal sie zrastać? Sam z siebie? Nie rozumiem tego....
Fajnie ze masz taki plan i wiesz na czym stoisz!
Przedszkolanko wiedziałam że tak będzie teraz więc trzymamy kciuki!
Niezapominajka! Gdzie ten pozytyw kochana?? ❤przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Najmłodsza powiedz Ty mi co to znaczy ze lewy jajowód zaczal sie zrastać? Sam z siebie? Nie rozumiem tego....
Fajnie ze masz taki plan i wiesz na czym stoisz!
Przedszkolanko wiedziałam że tak będzie teraz więc trzymamy kciuki!
Niezapominajka! Gdzie ten pozytyw kochana?? ❤
Nie sądzę, ze jajowody zrastają się same z siebie. Jakaś przyczyna jest, nie wiem jaka. Ale myśle, ze gdybym zaczęła się starać o dziecko rok później, miałbym już dwa niedrożne02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
przedszkolanka:) wrote:Niezapominajka ma pozytywny????
Beti jak po wizycie?
Meggs
Fiorella a jak rośnie? W normie?
Najmlodsza, byłam właśnie ciekawa czy ginekolog mówił Ci jaka u Ciebie może być ta przyczyna zrastania i niedrożności. -
Fiorella trzymam kciuki. A co teraz mówią lekarze?
Przedszkolanka trzymam kciuki za szybką owu mam nadzieję że 150 testów to masz tych różowych
Kark, piękny wynik
Ps. Tu izaw, przerzuciłam się na to konto na razie, bo tu mam wykres
I co u Niezapominajki? Chyba muszę się cofnąć i doczytaćprzedszkolanka:), Wik89, kark lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Niezapominajka ma pozytywny????
Beti jak po wizycie?
Meggs
Fiorella a jak rośnie? W normie?
A wiec-pęcherzyka on nie widzi ,zadnego ciekawego Ja widziałam haha tzn wiem ,ze widze tego 1 co mi we wtorek ginka mierzyla.Ona ma sprzet igle a ten ma taki hmm szkoda gadac.Jak jest duzy pęcherzyk to widać a jak mniejszy to zakres bledu może być duzy.Endo mam 7 mm wiec to chociaż pocieszające.
Chcial dac receptę na ovitrelle i aromka ( dobrze wiedzieć ,ze da)
Ovitrelle mi nie potrzebne mam 6 pregnyli w lodówce.Nie wiem czym się rozni aromek od clo.Jednak więcej osob chyba na clo jest.ALe ostatecznie uzgodniliśmy,ze robimy hsg.On robi w szpitalu tez kontrastem (wiec w lutym nie testuje) ale za to daja mojego ulubionego głupiego Jasia wiec biore hahah na zywca podziękujęMeggs, Nona lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:U mnie kaszanka.Dopiero wrocilam ,prawie 2 godz opóźnienia.Ale luz bo akurat trafiłam na fajne laski w poczekalni to se pogadalysmy.
A wiec-pęcherzyka on nie widzi ,zadnego ciekawego Ja widziałam haha tzn wiem ,ze widze tego 1 co mi we wtorek ginka mierzyla.Ona ma sprzet igle a ten ma taki hmm szkoda gadac.Jak jest duzy pęcherzyk to widać a jak mniejszy to zakres bledu może być duzy.Endo mam 7 mm wiec to chociaż pocieszające.
Ovitrelle mi nie potrzebne mam 6 pregnyli w lodówce.Nie wiem czym się rozni aromek od clo.Jednak więcej osob chyba na clo jest.ALe ostatecznie uzgodniliśmy,ze robimy hsg.On robi w szpitalu tez kontrastem (wiec w lutym nie testuje) ale za to daja mojego ulubionego głupiego Jasia wiec biore hahah na zywca podziękuję -
Selina, gdzieś widziałam że miałaś też styczność z panią doktor C. Z Invimedu, ja czekam na wizytę u niej pod koniec miesiąca, była mi polecona, i zaczęłam sobie robić wszystkie badania z krwi żeby mieć świeże, i wyszła katastrofa, po "leczeniu" w gyncentrum są kiepskie (przed, w maju, miałam wszystkie wyniki w normie), myślisz że dr. C to dobry wybór?
-
Dziewczyny dzwoniłam do labo pytac sie o ceny tych badan :
Mam zrobic jak chce ( siostra ma zespol antyfosfolipidowy)
1) przeciwciala antykardiolipinowe (55zl)
2) antykoagulant toczniowy ( 91zl)
Teraz pytanie dzien cyklu obojetny tak ? I te przeciwciala jakie bo niby sa 3 .. -
przedszkolanka:) wrote:Meggs ja też czekam aż wyskoczy z kreskami pozytywnymi
Blair niestety..te 150 to niebieskie i mam nadzieję że juz się nie przydadzą:p
Beti czyli co? Bez owu czy wszystko jeszcze mozliwe? -
Beti82 wrote:U mnie kaszanka.Dopiero wrocilam ,prawie 2 godz opóźnienia.Ale luz bo akurat trafiłam na fajne laski w poczekalni to se pogadalysmy.
Ovitrelle mi nie potrzebne mam 6 pregnyli w lodówce.Nie wiem czym się rozni aromek od clo.Jednak więcej osob chyba na clo jest.ALe ostatecznie uzgodniliśmy,ze robimy hsg.On robi w szpitalu tez kontrastem (wiec w lutym nie testuje) ale za to daja mojego ulubionego głupiego Jasia wiec biore hahah na zywca podziękuję
Będziesz dalej robić monitoring żeby zobaczyć czy jednak będzie owulacja? Dobrze że przynajmniej odchodzi Ci stres z hsg, na pewno to większy komfort z głupim jasiem aromek ma inną substancję czynną, letrozol, nie upośledza tak endometrium jak clo.