Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem w 22 dc. Dzisiaj rano zrobiłam badania :
- progesteron 12,30 ng/ml
- prolaktyna 19,5 ng/ml ( nie wiem czy wynik się liczy czy nie bo słyszałam dwie wersje 1 ze robi się na początku cyklu i tak zrobiłam za pierwszym razem i miałam 28 ng/ml , 2 ze można zrobić po owulacji mniej więcej tydzień przed miesiączka. A zrobiłam badanie bo od 14 dc strasznie bolą mnie piersi i są nabrzmiałe... już nie daje rady a wizytę mam za tydzień. Ktoś mi podpowiedział ze może to być przez podwyższana prolaktyne- nie wiem czy dzisiejszy wynik może się liczyć ...
co o tym sądzicie ? O progesteronie? -
witam wkoncu mam oficialna wizyte na hsg na 11 marca. chyba ze cos sie zwolni to mam dzwonic w dzien nastepnej miesiaczki moze mnie wcisna w lutym. Umnie cos owulka zapowiada sie wczesniej dzis 10 dzien a testy takie https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b316d78d648a.jpg
przedszkolanka:), blair., speakyourmind93, Nona lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ani0nka wrote:Jak ma się jakieś grzyby w buzi to w sumie może być niebezpieczna
To tak,zebys wiedziała na zas ,żeby do buzi nie brać haha i nie wolno uzywac zeli intymnych chyba,ze conceive plus bo ten nawet wspomaga plemnikikalcia64, Nona lubią tę wiadomość
-
Kllaudiia wrote:Dziewczyny jestem w 22 dc. Dzisiaj rano zrobiłam badania :
- progesteron 12,30 ng/ml
- prolaktyna 19,5 ng/ml ( nie wiem czy wynik się liczy czy nie bo słyszałam dwie wersje 1 ze robi się na początku cyklu i tak zrobiłam za pierwszym razem i miałam 28 ng/ml , 2 ze można zrobić po owulacji mniej więcej tydzień przed miesiączka. A zrobiłam badanie bo od 14 dc strasznie bolą mnie piersi i są nabrzmiałe... już nie daje rady a wizytę mam za tydzień. Ktoś mi podpowiedział ze może to być przez podwyższana prolaktyne- nie wiem czy dzisiejszy wynik może się liczyć ...
co o tym sądzicie ? O progesteronie?Kllaudiia lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Anionka nie o grzybki w buzi chodzi ahaha Tylko slina zle działa na plemniki
To tak,zebys wiedziała na zas ,żeby do buzi nie brać haha i nie wolno uzywac zeli intymnych chyba,ze conceive plus bo ten nawet wspomaga plemnikiBeti82 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Beti82 wrote:CO do prolaktyny to zapytam jaka mialas wcześniej? Bo widze,ze bierzesz dostinex.Ta z początku cyklu za wysoka ale to pewnie już wiesz.Ja akurat wiem i kaza mi robic na początku cyklu wiec się nie wypowiem o ten drugiej wersji.Progesteron jest taki,ze ciężko cos powiedzieć ale mysle ,ze owu była (bo widze na wykresie 7 dpo) Tak naprawdę potwierdzeniem owu jest ciąża a jak nie ciąża to zdecydowanie monitoring.Ja osobiście proga już badac 7-8 dpo nie będę .Ewentualnie tylko przy becie w ciąży
Prolaktyne miałam 28ng/ml ale ją robiłam 3-4 dc (nie pamietam dokładnie)
Pełny Monitoring chce zrobić w następnym cyklu , już jestem wstepnie zapisana czekam na @ i zobaczę ze dobry termin wizyty wyznaczyłem. Idę za wskazówkami Nona odnośnie w których dniach iść na monitoring, bo nigdy nie miałam -
Kllaudiia wrote:Prolaktyne miałam 28ng/ml ale ją robiłam 3-4 dc (nie pamietam dokładnie)
Pełny Monitoring chce zrobić w następnym cyklu , już jestem wstepnie zapisana czekam na @ i zobaczę ze dobry termin wizyty wyznaczyłem. Idę za wskazówkami Nona odnośnie w których dniach iść na monitoring, bo nigdy nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:02
Kllaudiia lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:a sorki .A robilas tez AMH? troszke niski ten wynik ale moze dobrze potwierdzic go amh
-
Beti82 wrote:Masz napisane,ze dostinex od listopada bierzesz.Ale jaka mialas prolaktynę przed braniem dostinexu.Jak masz owu w 15 dc to możesz isc 13 podejrzeć (tak najpóźniej) i po skoku temp tez
Przed braniem leku miałam 28 ng/ml. Tylko ją badałam na poczzatku cyklu a teraz pod koniec - przez ten ból piersi.
Jak dostanę @ to pójdę znowu zrobić prolaktyne 3-4 dc aby porównać z ta pierwsza z listopada.
-
nick nieaktualnyDziewczyny... Czy ktoś kiedyś miał problem z wyrostkiem i wie gdzie on się w kobiecym ciele znajduje?
Od rana boli mnie za pępkiem ew tak z 1cm na prawo.
W necie jak patrzyłam na rysunkach wyrostek jest duuużo niżej i dużo bardziej na prawo, ale nie wiem. Jelita by mnie tak bolały? Nawet śniadania i obiadu jako tako nie zjadłam, bo się boję, że jak się nażre to będzie jeszcze bardziej boleć -
anusiak5 wrote:no niski.co moze on znaczyc?własnie mysle tez o amh i innych badaniach ale narazie kompletuje wiedze i czekam az bede miec wolne srodki to orobie te badania
-
Kllaudiia wrote:Dzięki za wskazówki
Przed braniem leku miałam 28 ng/ml. Tylko ją badałam na poczzatku cyklu a teraz pod koniec - przez ten ból piersi.
Jak dostanę @ to pójdę znowu zrobić prolaktyne 3-4 dc aby porównać z ta pierwsza z listopada. -
nick nieaktualnyPrzedszkolanko, a co to Pamiętam, że po cc z synem ćwiczyłam i wtedy rozstępu mięśni nie miałam, jeśli o to chodzi.
Czyli powinnam jechać z tym do lekarza? Ćwiczy się to jakoś czy wręcz przeciwnie - odpoczywać i np nie nosić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:29
-
anusiak5 wrote:to co sugerujesz jakie badania?