Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki:
Progesteron: 20,05 ng/ml
Estradiol: 283,02 ng/ml
Jest doooobrze! W koncu I to jest progesteron bez luteiny, juhu!!!Beti82, Meggs, Pestkaa, przedszkolanka:), Sasanka5, XxMoniaXx, Wik89, alex0806, speakyourmind93, Nona, Słoneczko12, tęczova, Biegającą-mama, Lami, patuniek86, fiorella82, kalcia, Domi_tur, blair., moyeu, SylwiaLu, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Mam wyniki:
Progesteron: 20,05 ng/ml
Estradiol: 283,02 ng/ml
Jest doooobrze! W koncu I to jest progesteron bez luteiny, juhu!!!
A jak tam Nona ?na ktora do gina? -
Nikodemka super prog! Będzie dobrze!
Rzepakowepole - ja też gratuluję! W całym swoim życiu nawet pół cienia nie widziałam, wiec dla mnie to już powód do świętowania
Meggs high five - ja też jestem chemik praca naukowa mnie nie interesowała, siedzę w labie, aktualnie przed kompem, ale ciągle w chemii
Nona - po pierwsze -kciuki za wizytę! Po drugie - jeśli zajdę jeszcze w obecnej pracy to zmykam od razu na l4, coś tam mogę z domu popracować, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, czy na pewno. Jeśli już w nowej pracy, to o ile samopoczucie pozwoli - choćby do końca no dobra, miesiąc przed porodem zrobię wolne nie wiem tylko, czy to możliwe, bo ponoć przepisy zrobiły się tak surowe,ze przed kompem max 4 godziny w ciągu dnia i to z przerwami ponoć mogą cię wygonić przymusowo na l4. Słabo strasznie. Jawna dyskryminacja.
Najmłodsza zazdro - i wakacji i spokoju duchaNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko, super Łiiii to teraz czekamy na sliczna bete
Ja juz jutro ide na badania w kierunku zespolu antyfosfolipidowego. M. sie ze mnie smieje, ze znowu wymyslam i ze zabroni mi wchodzic na forum i inne strony, a ja siedze i rycze jak bobr. Sluz taki piekniutki, plodny, jajnik boli jak na owu, a stary tak mnie wkurzyl, ze chyba nie bedzie seksu. -
Sasanko moze jeszcze do wieczora atmosfera sie polepszy i poserduszkukecow, tego Wam zycze:) choc wiadomo nic na sile!
Jak nie dzis to jutro jak emocje opadna.
Eh faceci nas nie zrozumieja, to wszystko glownie na nas spoczywa podczas staran:(
Nikodemko ekstra wyniki!!Sasanka5 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Niezapominajka2 wrote:Nikodemka super prog! Będzie dobrze!
Rzepakowepole - ja też gratuluję! W całym swoim życiu nawet pół cienia nie widziałam, wiec dla mnie to już powód do świętowania
Meggs high five - ja też jestem chemik praca naukowa mnie nie interesowała, siedzę w labie, aktualnie przed kompem, ale ciągle w chemii
Nona - po pierwsze -kciuki za wizytę! Po drugie - jeśli zajdę jeszcze w obecnej pracy to zmykam od razu na l4, coś tam mogę z domu popracować, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, czy na pewno. Jeśli już w nowej pracy, to o ile samopoczucie pozwoli - choćby do końca no dobra, miesiąc przed porodem zrobię wolne nie wiem tylko, czy to możliwe, bo ponoć przepisy zrobiły się tak surowe,ze przed kompem max 4 godziny w ciągu dnia i to z przerwami ponoć mogą cię wygonić przymusowo na l4. Słabo strasznie. Jawna dyskryminacja.
Najmłodsza zazdro - i wakacji i spokoju ducha
Zgodnie z prawem nikt nie może wygonić na L4. Zwolnienie jest wtedy, kiedy kobieta w ciąży jest chora. Jeśli ma takie stanowisko, że jego charakter nie pozwala ciężarnej pracować, pracodawca ma obowiązek zapewnić jej inne stanowisko z zachowaniem wynagrodzenia. Jeśli nie może zapewnić innego stanowiska, musi wysłać na coś w rodzaju płatnego urlopu. Są lekarze, którzy nie wystawią ciężarnej bez wyraźnych wskazań medycznych i argument o szkodliwej pracy do nich nie przemawia. Niestety ZUS bardzo wzmógł w ostatnim czasie kontrole ciężarnych i trochę się tym lekarzom nie dziwię.
Reasumując. Jeśli nie chcesz iść na zwolnienie, nie musisz. Pracodawca nie może Cię na nie "wysłać".Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Sasanko, o nie! Ale do wieczora jeszcze dlugo, na pewno sie pogodzicie... Ja uwazam, ze to bardzo dobrze, ze sie badasz i szukasz przyczyny. Moze maz ma po prostu slabszy dzien. Nie przejmuj sie i rob to, co czujesz
Moj maz tak sie cieszy z tych wynikow, jakby to byla ciaza na 100% i stwierdzil, ze w piatek wiezie mnie na bete. Bedzie jeszcze za wczesnie, ale on nic z tego wszystkiego nie rozumie :dSasanka5, kalcia lubią tę wiadomość
-
Niezapiminajko mamy zdecydowanie za duzo wspólnego :p ja pracuje w firmie przy takim grancie naukowym dlatego mówię że to badania naukowe, ale to nie moje też się w tym nie widziałam.
Boli kogoś głowa w owulację? Moja zaraz mi odpadnie mam wrażenie
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Przedszkolanko zamiast polubiac posty lepiej gadaj dlaczego zniknelas dzis ? :p
przedszkolanka:), Nikodemka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra, jednak go zgwalce, a pozniej sie obraze Nie bede czekac z seksami do wynikow badan, musze byc dobrej mysli. Juz to pisalam- czuje sie mega zdeterminowana i mega silna, wiec i najgorsze moje serducho zniesie, a w ciaze to na bank w tym cyklu zajde, oby w zdrowa...
Nona, XxMoniaXx, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Nie nie, dzisiaj koczuje w domu. Ani obiadu nie zrobilam,ani nie uszylam nic,nawet przed obiadem spalam jak nigdy w życiu.
Dzisiaj tu takie wiesci pozytywne,że nawet nie chcialam smęcić
Nie byłam na becie ani nic z tych rzeczy,nie będę nawet miała po co.
A podczytuje Was cały dzień,bo to nałóg ;p
Nikodemko piękny prog i to bez leków,bardzo się cieszę!
Rzepakowa po cichu gratuluje!
Nona kciuki za wizyte!
Najmłodsza tez mysle,że przed wszystkim uda Wam się naturalnie :*
Sasanko najlepiej godzić sie w lóźku!
Alis gratuluję serduszka,a tak się martwilas!Nona lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Hej.
Nie nie, dzisiaj koczuje w domu. Ani obiadu nie zrobilam,ani nie uszylam nic,nawet przed obiadem spalam jak nigdy w życiu.
Dzisiaj tu takie wiesci pozytywne,że nawet nie chcialam smęcić
Nie byłam na becie ani nic z tych rzeczy,nie będę nawet miała po co.
A podczytuje Was cały dzień,bo to nałóg ;p
Nikodemko piękny prog i to bez leków,bardzo się cieszę!
Rzepakowa po cichu gratuluje!
Nona kciuki za wizyte!
Najmłodsza tez mysle,że przed wszystkim uda Wam się naturalnie :*
Sasanko najlepiej godzić sie w lóźku!
Alis gratuluję serduszka,a tak się martwilas!