Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak chodzi o Kraków i ivf to ja aktualnie mam umówioną pierwszą wizytę u Chrostowskiego na marzec (takie są do niego terminy).
Zamierzam też równolegle przejść się do Macierzyństwa- tam odradzam Wyrobę (już u niego byłam), zaś teraz zamierzam uderzyć albo do Mirockiego albo do Przybycienia (przy czym do P. terminy są na kwiecień).
Najmłodsza- endometrioza nie jest związana z cc. Raczej możesz mieć jakieś zrosty od samego cięcia, nie musisz mieć od razu endomendy. I nie można też rozważać laparoskopii co pół roku, bo jednak jest to operacja w pełnym znieczuleniu i nie jest obojętna dla organizmu.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Jak chodzi o Kraków i ivf to ja aktualnie mam umówioną pierwszą wizytę u Chrostowskiego na marzec (takie są do niego terminy).
Zamierzam też równolegle przejść się do Macierzyństwa- tam odradzam Wyrobę (już u niego byłam), zaś teraz zamierzam uderzyć albo do Mirockiego albo do Przybycienia (przy czym do P. terminy są na kwiecień).
Najmłodsza- endometrioza nie jest związana z cc. Raczej możesz mieć jakieś zrosty od samego cięcia, nie musisz mieć od razu endomendy. I nie można też rozważać laparoskopii co pół roku, bo jednak jest to operacja w pełnym znieczuleniu i nie jest obojętna dla organizmu.
Z tego co kojarzę, to endometrioza może być powikłaniem cc, ale może się mylę.
Zrosty od samego cięcia to inna sprawa i spodziewam się, ze coś tam będzie - rzekomo mam brzydka bliznę :p jednak cc na cito, gdy macica jest zupełnie nieprzygotowana to porodu robi swoje.
Jeżeli chodzi o rozważanie laparoskopii co pół roku - pisze co przeczytałam w internatach wszystko na koniec i tak pójdzie do weryfikacji przez lekarza na razie muszę jedną przetrwać ...02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie wytrzymam. Wyjelam tampon po 3 godzinach i co? Czysty. Jeju za zwariuje. Piersi mi nabrzmialy, sutki takie prawie az czarne sa, w ogole nie mam sily, mecze sie nawet wchodzac po schodach, w glowie mi sie kreci. Ja juz nie mam sily. Kurcze nie mam jak testu robic
-
Niezapominajko uśmialam się
Co do obliczeń Meggs to i ja mam wytłumaczenie: 1cs biegalam,drugi infekcja,trzeci antybiotyk,czwarty po cb wiec w sumie za 5 dni mam 1cs !
Monia a jak Ty dzisiaj?
Moje dziecię dzisiaj niedospane i przyklejone do mnie pół dnia. Jakieś lęki dziś ma..Izaw lubi tę wiadomość
-
Mogę Ci pożyczyć test mam jeden zapasowy ile dni po terminie @ jesteś?
Iwona28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ta skąd jesteś? Może któraś ze staraczek mieszka blisko i użyczy testu:) a apteki??? Ja już bym dawno test robiła
Iwona28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Iwona no to tylko test albo beta.
Dziewczyny... Mam Irigasin. Jezus Maria, jestem przerażona, trzymajcie kciuki, żebym się nie utopiła albo nie zżygała.
Oby pomogło, powodzenia! I kciuki za piękne kreseczki na teście
Niezapominajka - czary, nie czary, byle zadziałałoNiezapominajka2, kark lubią tę wiadomość
27 lat
9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka trzymam kciuki za ten cykl też mam tak że jak o czymś powiem to bach zaraz to przyciągam więc może zamiast śnieżnej bieli na teście zaczne mówić o dwóch kreskach
Jestem w ogóle pozytywnie nastawiona. Chyba ten okres tak mnie ucieszył
I możecie sie ze mnie śmiać ale serio w 3 cyklach w tyg gdzie jednak wypadła owu nie było żadnych seksów... haha to sa starania nie ma co więc same widzicie. Musimy lepiej się do tego przyłożyć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 19:13
Nona, przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny