Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja o 8 pije i o 13 test i wtedy cacy wychodzi, inne godziny tez dupa szczegolnie wieczór.
    No to u mnie tak samo zawsze.

Nikodemko kiedys słyszałam,ze rozciagliwy to juź płodny ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to wynik jakichs suplementow ze sluz sie troche zmienia? A probowalas olej z wiesiolka na poprawe plodnego? Ja zaczelam w tym cyklu popijac lyzke raz na dwa dni..
    Widze Nikodemko ze na podobnym etapie jestesmy w tym cyklu, ja jakies dwa trzy dni do owu, dzis pierwszy test owu zrobie i zobaczymy. Sluz mam plodny przezroczysty przez kilka dni, z jeden czy dwa dni jest a la bialko kurze, ale nigdy nie mam go za wiele:(

Tez mam dzis kiepski nastroj, przybija mnie ze to 9 cs, 30 mi stuknie w tym roku a mezowi 34 i lekarze bagatelizuja, gin wrecz wygladala na wkurzoną jak przyszlam do niej w listopadzie proszac o skierowanja na dalsze badania i znowu slyszalam zaklecie pt „rok staran”. Dobrze ze masz plan aby udac sie na dalsza diagnostyke, ja tez planuje i tez rozwazam Karową;) jutro rano ide tam na rejestracje sprobowac sie zapisac do poradni, dam znac jak to wyglada jakoe terminy, jesli chcesz (tam bardzo ciezko sie dodzwonic)

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przedszkolanka też przewidujesz owu w weekend widze!:) jutro bedziesz pewnie wiedziala duzo wiecej po wizycie, mi zostaja testy:p

Lami-chyba wspominalas tutaj ze na poczatku staran byliscie u lekarzy rodzinnych na nfz, chyba nie mylę? Moj maz sie zapisal na wtorek i zastanawiam sie o jakie skierowanja na badania moze prosic interniste oraz czy na poczatku powinien wziac skierowanie do urologa czy androloga pod katem staran?

przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jesteś człowiekiem bezobjawowym, jak pobolewa podbrzusze to ja już kciuki zaciskam :)

Przesyłam Wam też dużo wirusków, Krewetka ma 4,68cm i w przyszłą środę robimy prenatalne :) zarażajcie się i niech brzuszki rosną #$&%') @$&)))(''@#$&&$@@£€¥¢£¢¢¢©~^¿¿[{<>~¿¿. ❤️

Wik89, Słoneczko12, alis132, patuniek86, Pestkaa, Lami, Izaw, Nona, kark, Selina lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzieki :) Pytam o śluz, bo ja mam teraz jakiś dziwny. Biały, rozciągliwy, ale bardzo bardzo gęsty, to chyba nie jest płodny, a wychodzi na to, ze jestem jakieś 4 dni przed owu. Pije duzo wody, licze na choc odrobine kurzego.

Nikodemko, u mnie podobna sytuacja. Śluz gęsty i biały, a owu za 4-5 dni..Nigdy tak nie miałam

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a jak Twoje testy? Ja sie ciesze z usg bo bym juz zwariowala ;p

Domi gratuluje <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza jak po laparo?

U nas 15cs :/ dół mam okropny od początku cyklu nic mnie nie cieszy masakra dziś do lekarza zobaczymy czy trzeba powtarzać zabieg czy nie martwię się tymi zrostami przy bliźnie przy cc Bleh :( trochę liczyłam ze może po ostatnim zabiegi zaskoczy a tu dupa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo powodzenia na wizycie obyś wyszla bogatsza o informacje i z dobeym planem dzialania!

Przedszkolanko dzis testuje owu po raz pierwszy w tym cyklu, 11dc, wieczorem sie podzielę;) zakupię chyba w rossmanie domowe lab, robilam je w ostatnim cyklu

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo daj znac po wizycie. Jaki etap cyklu?
    Wiki to napisz jaki masz,ja tez powtorze jeszcze.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny przeciez wszystkie zajdziemy. Nie ma opcji innej . Ten rok jest nasz ;)

Dziewczyny pytalam ale chyba nikt nie odp albo mi umknelo a troche to wazne. Czy jak teraz robilam komplet tarczycowy lacznie z anty tpo to czy kontrolujac tsh co miesiac ktore bylo dla staraczki za wysokie (3.170) to jak teraz 7 dpo bede badac proga i chce tez tsh to wystarczy samo tsh czy znow wszystko ?

I jeszcze jedno. Prolaktyna. Kiedy badac ? Bo jak badalam kilka mies temu byla ok 19 chyba to mialam badac 21-23 dc ale mam cykle 32 dni a nie 28 i teraz kiedy ja badac ? Bo chcialabym powtorzyc

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Alis, ja pewnie bym zrobiła.

Sasanka, uciekła mi wczoraj Twoja wiadomość. Faktycznie jest cień, trochę przesunięty, ale może się zdarzyć, że właśnie test jakoś źle wykonany i się ta kreska testowa przesunęła. Rób test dzisiaj :) Trzymam kciuki!

Lami, dziekuje za odpowiedz i kciuki :* Dzis rano powtorzylam test i niestety biel, ale po jego rozbrojeniu kreska byla duzo bardziej wyrazna niz wczoraj, choc wciaz w tym samym, zlym miejscu. Moze to jakas wada tych testow (jakies tanie z allegro). W paczkomacie czekaja na mnie NordTest, ktore ktoras z Was kiedys polecala. Moze one pokaza cos konkretnego albo nic. W zeszlej ciazy -straconej- cien mialam dopiero w 29 dc, czyli jakies 15 dpo. Teraz jest dopiero 10-11 dpo.. No nic, wiekszych nadziei nie mam, ale jeszcze raz dziekuje :* Trzymam kciuki za Was wszystkie

Wik89 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki my pobraliśmy wszystko z krwi co się dało. Morfologię, cholesterole, magnezy, tarczyce, crp. My nie wyszliśmy tak na prawdę poza podstawową ocenę stanu zdrowia, monitoring i suple.

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Jeju dziewczyny przeciez wszystkie zajdziemy. Nie ma opcji innej . Ten rok jest nasz ;)

Dziewczyny pytalam ale chyba nikt nie odp albo mi umknelo a troche to wazne. Czy jak teraz robilam komplet tarczycowy lacznie z anty tpo to czy kontrolujac tsh co miesiac ktore bylo dla staraczki za wysokie (3.170) to jak teraz 7 dpo bede badac proga i chce tez tsh to wystarczy samo tsh czy znow wszystko ?

I jeszcze jedno. Prolaktyna. Kiedy badac ? Bo jak badalam kilka mies temu byla ok 19 chyba to mialam badac 21-23 dc ale mam cykle 32 dni a nie 28 i teraz kiedy ja badac ? Bo chcialabym powtorzyc
    Ja zawsze badałam 2-5dc, później już nie.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tsh i ft4 mi endo kazal;)

kark lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wystarczy samo tsh i to chyba niezależnie od dnia cyklu. Prolaktyne badam zawsze na początku cyklu

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 3dc. Samo tsh robiłam. Czasem mówią ft4 też.

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro podjadę zrobić tsh i ft4. Może przy okazji betę bym zrobila. Powiedzcie mi czy estradiol można robić obojętnie w jakim dc?

kark, Nona lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - bede baaardzo wdzieczna za info co do Karowej! Ja w tym cyklu jeszcze sie tam nie umawiam, najpierw badania meza, ale w lutym bede dzialac. Myslalam o tym, zeby isc na wizyte prywatnie do ginekologa, ktory pracuje na Karowej, zeby zlecil mi badania tam... Za wizyty moge placic, ale laparo i hsg musze zrobic na nfz. Czytalam na forach, ze dziewczyny tak tam robia.

U mnie typowy sluz plodny wlasciwie nie istnieje... jak wygrzebie przy owulce troche kurzego bialka, to skacze z radosci.

Sloneczko - no wlasnie dziwny ten sluz... ja na tym etapie mialam juz zawsze uczucie wilgoci, a teraz tak naprawde jest sucho, bo ten bialy sluz to takie jakby... gluty :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję oficjalnie dzisiaj 1dc, mam nadzieję że to już ostatni bądź jeden z ostatnich przed dłuższą ciążowa przerwą :)

Lami lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie zinterpretowac badania? Cos jeszcze robic? Czemu sie nie udaje z ciaza? Mam dola. Zaraz Was nadrobie

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ