X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mnie też właśnie troszke korci ale w zasadzie mi kasy na to szkoda :P może w ciąży kiedys wykupie. Wykresik jako taki można prowadzić, wyznacza owulacje, reszte mozna samemu zinterpretowac w zasadzie. A, ze nie chce za bardzo starać sie mechanicznie to tym bardziej :)

Wczoraj pytałam mężula czy kupować testy i staramy sie o dzidzie wg dni plodnych czy zostawiamy to losowi. Stwierdził, ze mozemy zaryzykować raz z testami a później sie zobaczy :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 26 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w pracy i w domku mam w przegladarce w zakladkach pozapisywane fora nasze i codziennie musze kombinowac bo szybciutko dochodza nam kolejne strony i musze od nowa wszystko zapisywac a stare kasowac aby sie nie mylily ;) ciekawe ile "naprodukujemy" jeszcze stronek :)

Lece piec ziemniory i korzystac z niezdrowego jedzonka bo niedlugo chce przerzucic sie na wiecej warzywek, zup i porzadnych obiadkow. Teraz meżul nie wymaga obiadków bo zawsze cos tam sobie zje i w zasadzie weekendowo gotuje a w tyg cos tam sie zawsze innego wymodzi. Ale pora zmienic nawyki, ogarnac sie i zaczac wcinac wiecej warzywek :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna83_83 wrote:
    Dziewczyny, która z Was ma wykupiony pakiet premium? Zastanawiam się czy warto go kupować. Doradźcie mi proszę :)
    Chciałam Ci wysłać wiadomość prv, ale nie mogę :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do Was ;) Na swój wątek :P
    Czy na długo, jeszcze nie wiem...

aszka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Chciałam Ci wysłać wiadomość prv, ale nie mogę :(

A jest w ogóle taka możliwość? Chyba nie mam nic po blokowanego więc nie wiem dlaczego :(

Fajnie ze jesteście znów :)

Kobieta jest szczęśliwa gdy ma dwa imiona "Kochanie" i "Mama"... ja od lutego 2015 jestem pełna szczęścia :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź pocztę Ovu (prawy górny róg), czy nie masz ode mnie wiadomości z zaproszeniem ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Wróciłam do Was ;) Na swój wątek :P
    Czy na długo, jeszcze nie wiem...
    ja teraz tez rzadko, duzo pracy.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja teraz tez rzadko, duzo pracy.
    Mi się pracowity miesiąc zapowiada od przyszłego tygodnia, albo i dwa m-ce :/ Jak co roku w tym okresie u nas w firmie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Sprawdź pocztę Ovu (prawy górny róg), czy nie masz ode mnie wiadomości z zaproszeniem ;)
    Przepraszam, nie zauważyłam wcześniej :( Gapa ze mnie. Już zaakceptowałam!

Kobieta jest szczęśliwa gdy ma dwa imiona "Kochanie" i "Mama"... ja od lutego 2015 jestem pełna szczęścia :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna83_83 wrote:
    Przepraszam, nie zauważyłam wcześniej :( Gapa ze mnie. Już zaakceptowałam!
    Nic nie szkodzi ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 26 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdrosze że macie tyle pracy. U mnie to niewiele zajęcia i szybko się wypalam przez to :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek ja mam tak, że jak jest robota, to niestety aż w nadmiarze, że czasami ledwo się wyrabiam, a potem taki zastój, że się opierdzielam przez cały tydzień nie mając nic do roboty. No i jak znów przychodzi nadmiar pracy, to ciężko mi się za nią zabrać. Do tego sama sobie organizuję czas pracy i to też nie sprzyja systematyczności :/
    Ja to się w pracy wypalam, ale z innego powodu. Brak przyzwoitej płacy = brak motywacji :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • majowka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) też wróciłam, ale pewnie na chwilę. Ja też mam teraz młyn w pracy i tak pewnie do wakacji - zawsze tak jest. Widzę, że u Was Kochane wszystko ok, więc uspokojona wracam do swoich obowiązków :) Buziak!

Wysłany: 27 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Qurczak to fakt, druga strona medalu to płaca :/ Nie wiem jaka praca by mnie usatysfakcjonowała ale chyba bym wolała mieć tak jak Ty, że sama sobie organizuje czas pracy. No ale niestety siedze tu bite 8h i już nawet mam w tyłeczku czy ktoś kontroluje na jakies stronki wchodzę. Jak sobie patrzą to już znają hitorię mojej intymnej strony życia :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) w tym ponurym dniu....słońca brak, zimno jakoś....
    ja jak pracowałam w turystyce to też było tak, że jak była "praca" to nie wiedziałam w co ręce włożyć, natomiast po sezonie można było "zapałki liczyć"...
    Zatem miłego dnia pracusie:)

Wysłany: 27 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Malenq :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram! Przeziębienie zamiast mi przechodzić to się pogarsza!

A najśmieszniejsze jest to że przy tym wszystkim temperatura rano zamiast wzrosnąć to mi zmalała, co mnie troszkę martwi... ale od 2 dni nie wysypiam się dobrze- budzę się ciągle, wiercę- może to ma wpływ?
    Przez to program automatycznie przesunął mi owulację z 11 na 13 d.c.- ale to nie możliwe bo testy owu były negatywne, śluz się nie zgadzał- bez sensu to wszystko wyszło. Nawet mój mąż stwierdził że jeśli była owulacja to wtedy kiedy ja obstawiam a nie program bo podczas serduszkowania on to nawet wyczuł. Dlatego sama ustawiłam sobie tak jak wg. mnie to powinno być :)
    Coś czuję że jednak mam zły termometr-bateria mu szwankuje- i również stąd mogą być te wariackie wyniki- ale zamówiłam już nowy- ten który mi polecała Kwiatuszek. Szkoda że tak późno!
    Najwyżej od następnego cyklu się przyda :)

Udanego dnia moje pracusie!

Wysłany: 27 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu chyba z Qrczaczkiem rozmawiałas na temat termometrów bo ja to sie chyba nawet nie udzielalam w tej kwestii :) Mam najzwyklejszy elektroniczny z rossmana. Ja od wczoraj tez juz jakies 15 minut czuje ze sie budze zanim zmierze temperature albo obudze sie z 45 min przed budzikiem, przysypiam i po budziku i kilku minut lezenia mierze i rosnie mi tempka. Wieć myśle, ze to jakies osłabienie u Ciebie. Bierz jakies witaminki Kochana

klz9io4pkfldzhbc.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie- skoro to nie Ty Kwiatuszek to na pewno Qrczak polecała mi jakiś termometr owulacyjny z allegro :)
    Ja też zwróciłąm uwagę że jak sie przebudziłam o 5:00 i zmierzyłam to miałam niższą temp niż np. o 7:00.
    Coś u mnie jest nie tak- albo nie umiem mierzyć, albo przez zaburzenia snu, albo wadliwy termometr, albo jestem osłabiona i dlatego... Jakiś powód do jasnej ciasnej musi być ;)
    Właśnie popijam sobie witaminki- moze postawią mnie na nogi :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja chwilowo już po pracy i tak jak przypuszczałam, zaoram się w kwietniu na śmierć przez tą robotę :/

Aniu to ja Ci polecałam termometr ;)
    Co do mierzenia temp., to ja robię tak, że niezależnie od pikania termometru, zawsze trzymam go 2 minuty i dopiero odczytuję temperaturę. A jeśli chodzi o różnicę w pomiarach, to to jest akurat normalne. Ja nawet jak 15 minut wcześniej lub później zmierzę, to już są różnice. Nawet gdzieś czytałam, że są jakieś wytyczne/założenia co do pomiaru, które mówią o tym, żeby odejmować ileś tam kresek od pomiaru, jeśli zrobiłyśmy go godzinę później niż zwykle. Już nie pamiętam jak to dokładnie szło, ale coś w tym stylu. Jak gdzieś na to trafię, to podeślę.

Aniu wracaj szybko do zdrowia. Niższa temperatura może się brać z osłabienia organizmu :(

PS. U mnie dziś pięknie słonecznie i ciepło :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ