X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    No to lipa, jak przez tyle czasu nic nie pomogło :( Aga a jakie skutki uboczne? Ja mam brać clo aż 2x1. Gin wyznaczył mi termin koniecznie na 28.04. pewne ze względu na ten monitoring. Wg jego wyliczeń będzie to między 11 a 13 dc. Chyba że @ przyjdzie wcześniej niż 16.04, to wtedy będę musiała przełożyć wizytę na 25.04, żeby za późno nie było.

Ja miałam bardzo duze uderzenia goraca i spać nie mogłam !!!:(
    I brałam 1 dziennie chyba od 5dc !!!
    To dużą dawkę ci dał odrazu jak dwa razy dziennie masz brać :/
    Przy klo trzeba monitoring robić co 2-3 dni najlepiej bo można przestymulować jajcory :/
    A clo znowu upośledza endometium wiec dobrze coś na endo brać po ovulce ( jeść orzechy migdały i pić winko wytrwne )
    No mam nadzieję że u ciebie wychodują się piękne jajeczka :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wszedzie czytam, ze winko czerwone... ale przy lekach to ono nie przeszkadza? wiem ze to hormony ale jednak leki. jakos zawsze balam sie pic alko przy braniu jakichkolwiek lekow. Ale jesli pomaga a lekom nie przeszkadza to chyba zakupie i pomecze sie polwytrawnym boo wytrawnego nie przelkne :/ a dlugo trzeba go popijac aby pomogl ns endometrium?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga za info i podpowiedź co do endometrium :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, faktycznie dużą Ci dawkę dał od razu!!! Ja jak zaczynałam przygodę z CLO to brałam 1/2 tabletki 5-9 dc i chodziłam na monitoring już od 9 dc co 2 dni- na tej podstawie lekarz badał reakcję organizmu na ten lek. Ale żeby od razu kazać brac 2 dziennie?? Dziwne. Co do endometrium- AGA30 ma rację- u mnie nic lekarz na ten temat nie mówił bo było OK, ale czytałam że faktycznie ten lek upośledza endo i dużo dziewczyn się na to skarżyło.
    Ja nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych po nim. Podobno wzrasta libido jak sie go stosuje- czy to prawda- w moim przypadku trudno powiedzieć.

Nie martw się na zapas-wszystko będzie dobrze- ale jeśli będzie konieczność brać ten lek to radziłabym zaczac od 1 tabl zeby się nie przestymulować.

AGA 30 lubi tę wiadomość

Kobieta jest szczęśliwa gdy ma dwa imiona "Kochanie" i "Mama"... ja od lutego 2015 jestem pełna szczęścia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    dziewczyny wszedzie czytam, ze winko czerwone... ale przy lekach to ono nie przeszkadza? wiem ze to hormony ale jednak leki. jakos zawsze balam sie pic alko przy braniu jakichkolwiek lekow. Ale jesli pomaga a lekom nie przeszkadza to chyba zakupie i pomecze sie polwytrawnym boo wytrawnego nie przelkne :/ a dlugo trzeba go popijac aby pomogl ns endometrium?

Ja piłam po ovulce przez parę dni zagryzałam orzechami migdałami hi hi :)
    Moim zdaniem lampka wina nie zaszkodzi na te leki co się bierze :)
    No b jak miało by szkodzić to nikt by nie wymyslił tego że wino na endo pomaga :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki więc i ja się tu wypowiem. Qrczaczku ja w tym cyklu brałam pierwszy raz CLO, bo miałam cykle bezowulacyjne przy moim PCOS. Kazała mi brać od 4 do 8dc po 1 tabletce. Uprzedzała mnie, że może się okazać, że to dla mnie za mała dawka, ale powinno się próbować od najmniejszej właśnie. Wczoraj miałam 12dc i byłam na monitoringu. W prawym jajniku jest pęcherzyk dominujący 16mm ale pojawił się jeszcze inny problem, a mianowicie grubość endometrium, które miało tylko 4mm. To bardzo malutko, jakbym brała większą dawkę CLO, to chyba zupełnie by mi zeżarło, bo taki czasem mają wpływ te leki niestety :( Jest niewielka szansa, że urośnie, pójdę w sobotę to się dowiem co i jak. Dzisiaj w jakimś wątku przeczytałam, że lekarze do CLO przepisują często ESTROFEM, to są estrogeny, które właśnie pomagają na endometrium. Może zapytaj o to lekarza. A co do pregnylu, to moja gin powiedziała, że liczy na to, że pęcherzyk pęknie sam. Co z tego wyniknie - zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:49

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dzięki Aga za info i podpowiedź co do endometrium :)

Nie ma problemu :)
    A tak spytam to miałaś monitorowany cykl ??? I czy rosną jakieś pęcherzyki ci że lekarz taką dużą dawkę ci przepisał !! Sorki może pisałaś a ja nie doczytałam dlatego pytam :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co właśnie wcinam orzechy, migdały i upijam się winem by wzrosły szansy na "przytycie" endo :) efektami podzielę się w sobotę :)

kwiatuszek789, AGA 30 lubią tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Póki co właśnie wcinam orzechy, migdały i upijam się winem by wzrosły szansy na "przytycie" endo :) efektami podzielę się w sobotę :)

Tylko nie upij tego swojego endo hi hi hi :) :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Tylko nie upij tego swojego endo hi hi hi :) :)

że takie malutkie, to jeszcze nie znaczy, że ma słabą głowę :) podobno endo lubi winko, więc je częstuje wieczorami sporymi ilościami ;)

AGA 30, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    że takie malutkie, to jeszcze nie znaczy, że ma słabą głowę :) podobno endo lubi winko, więc je częstuje wieczorami sporymi ilościami ;)

W sumie puki można to trzeba korzystać hi hi
    Ja raz wypiłam całą butelkę :) A że wogóle wina nie lubię to było naprawdę prawdziwe wyzwanie :)

kwiatuszek789, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja raz wypiłam całą butelkę :) A że wogóle wina nie lubię to było naprawdę prawdziwe wyzwanie :)
    A prawdziwe wyzwanie to pewnie dopiero miałaś na drugi dzień rano :D

AGA 30 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    A prawdziwe wyzwanie to pewnie dopiero miałaś na drugi dzień rano :D

He he he a tego to już nawet nie wspominam :D
    Ale cel uświęca środki :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja ledwo przełykam te wytrawne wińsko, ale piję regularnie :) Pocieszam się, że jestem terapeutką od uzależnień, więc jakby co to wiem gdzie się zgłosić na odwyk :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po winku ciężka główka, ooojj ciężka :D własnie sobie wlałam troszke winka na smak ale przed @ to chyba poprawa endometrium niepotrzebna :P

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Laski ja ledwo przełykam te wytrawne wińsko, ale piję regularnie :) Pocieszam się, że jestem terapeutką od uzależnień, więc jakby co to wiem gdzie się zgłosić na odwyk :)

Aaa to jak cos, to bedziesz nas na OF leczyła, założymy oddzielny wątek dotyczący terapii uzależnień dla staraczek :D co z tego, ze pomyślą, ze my jakieś patologiczne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:12

AGA 30, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Aaa to jak cos, to bedziesz nas na OF leczyła, założymy oddzielny wątek dotyczący terapii uzależnień dla staraczek :D co z tego, ze pomyślą, ze my jakieś patologiczne :P

He he he he ciekawe ile by sie wpisało do watku :D :D :D

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha pewnie by sie okazalo, ze jest nas tak znacznie więcej :D

Tylko pytanie ile dałoby rade sie wpisac... każdy kieliszek wplywa negatywnie na literki na klawiaturze :D

chmurreczkaa, AGA 30 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżżżżżu dziewczyny jak mi się nie chce do pracy iść :/ Gdzie tam 6 rano :/
    A mój M wraca właśnie do domu :) A ja do pracy :/

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedulko na nocke idziesz? Jak ja Ci wspołczuje :(

AGA 30 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ