X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak moja tesciowka z kolei wietrzy z córka jak opetana, a ja siedze i drze z zimna.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczynałysmy z dupkiem bo chcialysmy podregulowac cykle i nie sprawdzalysmy czy jest owulacja a moge podejrzewac ze jej nie bylo. teraz na 99 % jest przy inofolicu i dupku

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, a moja teściowa bardzo rzadko wietrzy, co mnie totalnie dziwi, bo oni mieszkają w starym budownictwie i coś jest pochrzanione z kanalizacją i bardzo często smrodek czuć na całej klatce schodowej. Ona wszystkie odpływy zatyka, ale żeby wywietrzyć, to już problem ma :/ Dziś się z rana głupio tłumaczyła, jak zwykle z resztą. A. jej nagadał, ale teraz to ja mam zamiar się fochować :P

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze Qrczaku! :) Niech spada na drzewo teraz z tłumaczeniami :D

Qrczak, aszka lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tłumaczenia zawsze są głupie!
    - Czemu kłamiesz? - A bo tak jest śmiesznie.

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rece mi opadły. Dosłownie. Teściowe :/

Ja niedlugo zwariuje z moja psina, wczoraj dostala kolejna kroplowke i leki na watrobe bo pasozyt ja zaatakował. Z dwojga złego lepsze to niz nerki. Troche spokojniejsza sie zrobila, lepioej oddycha itp to mama zadzwonila niedawno ze jakas osowiala ;/ no zesz kuurna. A spokojnie siedzialam sobie w pracy to teraz sie znowu stresuje.
    Jeszcze dzis mam dentyste i pozniej znowu do weta ;/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze inny "problem", sprowadzcie mnie na ziemie jesli zwariowałam i przesaadzam.
    Otóż kolezanka namawia mnie na rajd rowerowy który ma grubo ponad 30km i mialby sie odbyc 4 maja. ja z kolei 3 maja testuje i powiedzialam, ze na wszelki wypadek wole nie jechac ze wzgledow osobistych. W zasadzie wie o tym ze mamy sie starac ale dla niej to obcy temat, ogolnie macierzynstwo są jej dalekie i abstrakcyjne. starsza ode mnie o 5 lat. I delikatnie mowiac obśmiała mnie i mowie ze od rajdu nie zajde wczesniej lub pozniej ze to nie ma wplywu. to mowie ze to to akurat wiem ale wole dmuchac na zimne i sie za bardzo nie przemeczac bo rowerem w sadzie nie jezdze. Przeginam? Bo juz sama chyba wariuje

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jedz, rajd zawsze mozna jeszcze odbyc.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze - nie pojechałabym. Raz, że to nie jest 3 km tylko 30 km, a dwa, że nie wiadomo jak trasa przebiega i wiele może się zdarzyć. No ale to tylko moje zdanie.

Brzuch naparza coraz mocniej i plamienia się nasiliły. Obawiam się, że do wieczora może się jednak @ zjawić :/

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bym przejechała bo kiedys jezdziłam. Trasy łątwe, asfaltowe. ale 30 km to kawał drogi. Nie zaklezy mi na rajdzie tylko jakos tak sie zeszło czy z nia pojade. Dzidzia wazniejsza a nie darowałabym sobie straty przez jakis durny rajd.

Kurde to strasznie wczesnie Ci sie zacznie @ :/ lipa :(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lipa. Ale teraz nie mam już na to wpływu. Co ma być, to będzie. Jakby co, będę próbowała w poniedziałek dostać się do jakiegoś gina.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • anna83_83 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja już zaczynam weekend.

Nie odzywałam się wcześniej bo czekałam na wyniki, moja dzisiejsza beta:
    845 mIU/ml kamień spadł mi z serca! Stresowałam się niesamowicie cały dzisiejszy dzień.

Qrczak, a co z tymi Twoimi plamieniami? Ustały?
    Mam nadzieję, ze wszystko dobrze się ułoży :) Czekam aż któraś z Was dołączy do mnie wreszcie.

Udanego weekendu.
    Idę leżeć dalej. Papa.

Kobieta jest szczęśliwa gdy ma dwa imiona "Kochanie" i "Mama"... ja od lutego 2015 jestem pełna szczęścia :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cieszę się, że beta ładnie przyrasta. Mówiłam, że nie ma się czym martwić ;) Super <3

Plamienia nadal mam, raz większe a raz mniejsze. Do południa bolał mnie też brzuch, koło 15 trochę ustał, ale na prawdę mnie to martwi.
    Zrobiłam dziś badania hormonów i w poniedziałek jak odbiorę wyniki być może coś się wyjaśni.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku ściskam :* ja jestem "pielęgniarką" swojej młodej kotki, wczoraj dostała antybiotyk i kroplówkę (wet pokazał mi jak podać kolejne), dzisiaj powtórzyłam zabieg i tak do niedzieli...podejrzewa "wirusówkę-jelitówkę" i mam nadzieję, że tak jest...że to nie jest coś gorszego....więc wiem co czujesz...
    co do rajdu - to nie zając nie ucieknie - powinnaś teraz odpuścić, chyba, że będziesz 100% pewna, że "nie będziesz"....
    u mojej teściowej wiecznie okna - wszystkie - pootwierane - i przeciąg jest jak nie wiem co...najbardziej denerwuje to zimą, bo nie przykręci grzejników (ma ryczałt) i otwiera okna - bo jej wolno....więc w każdą stronę można przedobrzyć...

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos strasznego jak zwierzak choruje wiec nie wyobrazam sobie choroby dziecka :( Malenq trzymam kciuki za kocurka :) moja wet jest wspaniała. Powiedziała, ze dopuki bede miala watpliwosci czy z psiakiem jest plk to bedzie nas ciagała po wizytach. Może i lepiej.
    Na rajdzie mi nie zalezy i tak pewnie bym sie nie wybrała nawet jakbym wiedziala ze nie de w ciazy bo zwyczajnie jestem za leniwa ;) tylko zastanawialam sie czy nie zeswirowałam i czy juz ie przesadzam.

Aaaaa zapomniałam!!! Zakończyłam dzis w zasadzie leczenie zębów :D zaleczone wszystkie :D podobno mam jakis do wyrwania ale mam watpliwosci co do tego bo mówi ze to siodemka a ja jedna siódemke mam tak jakby wyrwana bo miałam tam kanałowe i cały zab z biegiem czasu wykruszył mi sie. Wiec nie bardzo rozumiem, który do usunięcia :/ a oprócz tego zdjecie kamienia i basta :) najwazniejsze, ze obyło sie bez kanałowego, znieczuleń, płacenia i szybko poszło :) :) :) ajjj co za ulga :)

Meżuś dziś wział urlop, po dentyscie i weterynarzu pojechalismy do maca :D pozniej zakupki, miłe popoludnie :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ekstra :) :*
    Kwiatuszek to fajnie, teraz z gorki.
    Qrczak moze za m-c.

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dzisiaj cichutko. Piekna pogoda to i wszystkie zajete. Jak minał Wam dzien? My pojechaliśmy na działke, posialiśmy kwiatuszki a później do tesciowej. Bozzziu jak ona mnie drażni. Myślalam ze jak długo jej nie widziałam to bedzie lepiej ale mylilam sie. Myślałam ze wyjde z siebie. Oczywiście usłyszałam ze przytyłam i teraz w koncu dobrze wyglądam.... bez komentarza :/ a tak poza tym to własnie byli znajomi z zaproszeniem na wesele. Tereaz dylemat czy isc...
    Buziaki :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Chyba wszystkie tesciowe takie sa. Ja dzis odpoczywam w domku i dobrze :)

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, rzadko znajduje sie jakas normalna. Miłego dnia :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sie dzieje, zek nagle ucichło? haaallllo dziewuszki gdzie jestescie? Qrczak melduj jak cykl! Gdyby nie wykres to bym chyba padła z ciekawosci!

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ