X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczać biegac bo kiedyś tranowałam lekkoatletyke i miałam forme. Teraz w zasadzie mam niedowagę ale dobrze mi z nia i dobrze się czje :) biegać bym chciała dla kondycji i zdrowia.
    Ale nie mogę doczekać sie jak beda swiezutkie owoce i warzywa na ryneczku. W ubiegłym roku zrobiłam swoj ogród z warzyw ale niestety te ulewy czerwcowe szybko pokrzyżowały moje pany na piękne zbiory i zapał do pielenia prysł. A w tym roku nie biore się za siewy bo jak z brzuchem pielić? :D :P

aszka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • majowka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, zazdroszczę niedowagi i dobrego przy tym samopoczucia :) Ja niestety mieszkam w bloku, więc nie mam możliwości wyhodowania własnych plonów, ale też uwielbiam świeże warzywa i owoce. Sama z siebie mogłabym przeżyć na samych warzywach i owocach, po prostu nie lubię się do czegoś zmuszać. Czyli taka ludzka przekora :P

aszka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Kwiatuszek masz rację, z brzuchem to ciężko za roboty w ogrodzie się brać :D Ja też się zastanawiałam, jak w tym roku będę na działce pracować jak zaciążę, ale chyba jednak nie mam się na razie o co martwić ;)

aszka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do biegania, to jest chyba ostatnia rzecz z ćwiczeń fizycznych na jaką bym się mogła zdecydować. Mój A. uwielbia biegać i jak tylko robi się cieplej, to biega kiedy się da. Zresztą on ma sport we krwi, za młodu trenował akrobatykę sportową, a moja teściowa jest trenerką akrobatyki ;) A ja nijak do nich nie pasuję :P

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 17 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że przeciwieństwa się przyciągają to w sam raz pasujecie do siebie z Twoim A.! :)

No tak teściowa trenerka akrobatyki a w gipsie chodzi ;)
    Moja teściowa z akrobatyką ma niewiele wspólnego i chyba z zadnym sportem. Natomiast kiedys usłyszałam, ze ja w ciąże nie zajde bo za chuda jestem... A jeśli zajde to nie donosze... Niech mi to jeszcze powie w najbliższym czasie :D Cóż... jeszcze jej udowodnie :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś w tym jest :) Uzupełniamy się za to nawzajem :D

A teściowa Twoja to niech się goni! A pewnie, że jej udowodnij, że nie miała racji. Niech jej kopara opadnie, jak usłyszy, że babcią będzie! Albo jeszcze lepiej, jak znów tak powie, to jej za..... :P

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • majowka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, każda przesada jest przeszkodą w życiu - niedowaga i nadwaga. Ja ważę trochę za dużo, ale nie przeszkadza mi to, bo jestem sprawna i wcale nie "oblana" tłuszczem, taką mam po prostu budowę i już i żaden ginekolog nie widział w tym problemu. Podejrzewam, że podobnie jest z Tobą kwiatuszku - taki Twój urok :)i jeśli nie masz ciągłej anemii ani nie mdlejesz przy podniesieniu kilograma ziemniaków, to pewnie wszystko jest ok :)

Qrczak, aszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podniose i worek ziemniaków i nic mi nie będzie:) Kiedyś miałam anemie ale żelazo w ruch i już wszystko ok. Wbrew pozorom mam duzo siły - tak twierdzi mój C. Czasami jak sie wygłupiamy to ma problemy zeby 'wygrac" ze mna. Tesciowej to chetnie za.... bo łapke też mam podobno ciętą :D Ale widze teraz po sobie, że jak jem więcej słodyczy to szybko w brzuszek wchodzi, ale ogranicze i szybciutko spadaja fałdki :) taka równowaga w przyrodzie :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo inofoliczki się tu przeniosły, a ja dopiero zauważyłam :D Bry :)

aszka lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 17 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another - lepiej późno niż wcale :) lecimy teraz na dwa fronty :P

Qrczak lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • majowka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah kwiatuszek, widzę że z Ciebie to taka cicha woda niepozorna :D Obyś nie musiała używać ciętej łapki na teściowej, ale gdyby zaszła taka potrzeba to dawaj znać, skrzykniemy się i banda babeczek wpadnie i porządek zrobi :D

Qrczak, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dwa fronty? To podobno zwiększa szanse... haha :D

Qrczak, kwiatuszek789, anna83_83 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another jak miło, że nas zaszczyciłaś :)

Another lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 17 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowka uśmiałam sie :) :) ale masz racje, coś w tym jest bo każdy mówi, ze cicha woda ze mnie. Jestem spokojna do czasu, ale tez bardzo pyskata i czesto musi byc po mojej mysli :) ale to ma swoją zalete bo nie daje sobie wejsc na głowe. Ale to genetyczne po mamusi :D

Another w naszym przypadku moze zwiększyc szanse na szybsze mijanie dni od owulki do owulki :D

Another, majowka lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem chudzielec i zyje, po prostu od tarczycy. :)
    Ale szkoda czasem troszke ciała nie zaszkodzi ;)

Wysłany: 17 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaka jestem spiąca :/ mój wraca kolo 22.30 i jak zdrzemne sie teraz to później nie zasne. Jak nie pośpie teraz i późno sie położe to jutro znowu bede nieprzytomna. Tak zle i tak nie dobrze :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz wejść na OvuF, jak nie będziesz mogła zasnąć :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • majowka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam kochane, że w związku z odchudzaniem i walką o nową sylwetkę własnie robię mega zdrową i dietetyczną kolację: drożdżówki z serem :D

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowka wrote:
    Przyznam się Wam kochane, że w związku z odchudzaniem i walką o nową sylwetkę własnie robię mega zdrową i dietetyczną kolację: drożdżówki z serem :D
    Ja też dziś równie dietetycznie - A. przywiózł pyszną megaostrą pizzę :P

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 17 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja biedna na tej kaszy aby zęba nie uszkodzić :D ale troszke dżemu dodałam zeby nie było, ze tak dietetycznie :)

Dziewczyny gdzies czytałam, ze tłuste mleko wspomaga zajscie w ciąze, natomiast już w ciazy np hibiskus który jest herbatach szkodzi. Chyba zaczne sudiować ego typu ciekowstki zeby nie zaszkodzić w razie czemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 21:37

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ