Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
A oni sprawdzaja faktycznie ze tam uczestrzalas czy tam pracujesz czy jak? a nazwe szkol pelna musi byc? czy wystarczy ze w sosnowcu czy w katowicach sie uczylamMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:nie nie ale mi chodzilo o zyciorys czy to tez trzeba napisac ze mialas jakies... hmm no ja mialam rozne szkolenia dotyczace mojej pracy zawodowej ale to nie jest pedagogiczny kurs
Wystarczy jak napiszesz jakie szkoły ukończyłaś, to ma być życiorys a nie CV. Jeżeli te kursy są dla Ciebie super ważne, jesteś z nich dumna itd. to też możesz o tym wspomnieć. My dostaliśmy od OA takie podpowiedzi co ich interesuje w życiorysie. Jak znajdę to Wam napiszę. Trochę o dziecinstwie, o rodzicach i rodzeństwie, o szkole, o jakiś ważnych wydarzeniach w Waszym życiu, o porażkach i sukcesach, o tym jak się poznaliscie.
Ten życiorys ma przedstawiać Wasze osoby, to jacy jesteście. Potem mogą pytać o różne rzeczy w nim zawarte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 12:42
-
amygdala wrote:Wystarczy jak napiszesz jakie szkoły ukończyłaś, to ma być życiorys a nie CV. Jeżeli te kursy są dla Ciebie super ważne, jesteś z nich dumna itd. to też możesz o tym wspomnieć. My dostaliśmy od OA takie podpowiedzi co ich interesuje w życiorysie. Jak znajdę to Wam napiszę. Trochę o dziecinstwie, o rodzicach i rodzeństwie, o szkole, o jakiś ważnych wydarzeniach w Waszym życiu, o porażkach i sukcesach, o tym jak się poznaliscie.
Ten życiorys ma przedstawiać Waszą osobę, to jacy jesteście. Potem mogą pytać o różne rzeczy w nim zawarte.
a to ma byc nasz zyciorys czy moj? i osobno jego?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a to ma byc nasz zyciorys czy moj? i osobno jego?
No Twój
My mieliśmy do czasu ślubu napisać oddzielne życiorysy a po ślubie wspólny życiorys.
Ale jak nic Wam nie powiedzą to piszecie oddzielne życiorysy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 12:38
-
Aha to moze jednak poczekam jak mi powiedza co i jak... moze faktycznie podadza nam jakies wskazowki co i jak..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Aha to moze jednak poczekam jak mi powiedza co i jak... moze faktycznie podadza nam jakies wskazowki co i jak..
No pewnie, z życiorysem wstrzymaj się do pierwsze rozmowy w OA.
Widzę Yoselyn, że jesteś bardzo pilna i lubisz być zawczasu przygotowana ☺
My życiorysy na ostatnią chwilę pisaliśmy bo jakoś ciężko było się zabrać za nie...Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Wystarczy jak napiszesz jakie szkoły ukończyłaś, to ma być życiorys a nie CV. Jeżeli te kursy są dla Ciebie super ważne, jesteś z nich dumna itd. to też możesz o tym wspomnieć. My dostaliśmy od OA takie podpowiedzi co ich interesuje w życiorysie. Jak znajdę to Wam napiszę. Trochę o dziecinstwie, o rodzicach i rodzeństwie, o szkole, o jakiś ważnych wydarzeniach w Waszym życiu, o porażkach i sukcesach, o tym jak się poznaliscie.
Ten życiorys ma przedstawiać Wasze osoby, to jacy jesteście. Potem mogą pytać o różne rzeczy w nim zawarte. -
My dostaliśmy z OA takie wskazówki do życiorysu:
- Opisz swoj rodzinę, najważniejszych członków. Zawody rodziców.
- Określ stosunki między Tobą a rodzicami w dzieciństwie i obecnie.
- Jakimi słowami możesz określić swoje dzieciństwo.
- W jakich warunkach mieszkaniowych wychowywałeś się.
- Czy lubiłeś szkoły do których uczęszczałeś?
- Jakie miałeś osiągnięcia/nagrody/oceny w szkole
- Jakie zawody wykonywałeś
- Patrząc na swoje życie prywatne i zawodowe odczuwasz satysfakcję, rozczarowanie?
- Czy miałeś problemy z prawem/policją?
- Czy masz niespełnione ambicje w życiu prywatnym, zawodowym?
- Czy jesteś wierzący
- Największe życiowe rozczarowanie
- Jak poznałeś współmałżonka
- Wady i zalety współmałżonka
- Opisz swoje odczucia związane z bezdzietnością.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:14
Mag85, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Yoselyn napisalas to podanie?
Ja wlasnie sie z tym mecze.
Pisze wlasnie, ale to nie tak latwo napisac jak sie wydaje....Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
amygdala wrote:My dostaliśmy z OA takie wskazówki do życiorysu:
He he- to ja praktycznie nic z tego w swoim życiorysie nie mam My nie dostaliśmy żadnych wskazówek, więc po prostu opisaliśmy swoje życie od narodzin po dzień dzisiejszy i to bardzo ogólnie, bo i tak tego mnóstwo było. Oj nie łatwo jest pisać o sobieNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
83HOPE wrote:amygdala wrote:My dostaliśmy z OA takie wskazówki do życiorysu:
He he- to ja praktycznie nic z tego w swoim życiorysie nie mam My nie dostaliśmy żadnych wskazówek, więc po prostu opisaliśmy swoje życie od narodzin po dzień dzisiejszy i to bardzo ogólnie, bo i tak tego mnóstwo było. Oj nie łatwo jest pisać o sobie
No właśnie co OA to inne wymagania. Jakbym nie miała tych wskazówek to pewnie też o czym innym bym pisała. Ale nie powiem, to było spore ułatwienie bo po prostu rozwinęłam te punkty ☺ Ale nie martwcie się Dziewczyny, czego nie napiszecie to dopytająWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 23:23
-
No ja mam juz podanie napisane... jeszcze ewentualne jakies poprawki i mozna drukowac haha ... co raz blizej wizyty... zaczynam sie denerwowacMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
amygdala wrote:My dostaliśmy z OA takie wskazówki do życiorysu:
- Określ stosunki między Tobą a rodzicami w dzieciństwie i obecnie.
- Jakimi słowami możesz określić swoje dzieciństwo.
- W jakich warunkach mieszkaniowych wychowywałeś się.
- Czy lubiłeś szkoły do których uczęszczałeś?
- Jakie miałeś osiągnięcia/nagrody/oceny w szkole
- Jakie zawody wykonywałeś
- Patrząc na swoje życie prywatne i zawodowe odczuwasz satysfakcję, rozczarowanie?
- Czy miałeś problemy z prawem/policją?
- Czy masz niespełnione ambicje w życiu prywatnym, zawodowym?
- Czy jesteś wierzący
- Największe życiowe rozczarowanie
- Jak poznałeś współmałżonka
- Wady i zalety współmałżonka
- Opisz swoje odczucia związane z bezdzietnością.
dzieki za cenne wskazowki ja próbowalam juz napisac zyciorys i nawet mi poszlo wiadomo trzeba tez naniesc jakies poprawki ale mysle ze nie jest zle...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:A piszecie razem z mezem czy kazdy osobno?
wiesz ja napisalam sobie sama o sobie... ale jak kaza pisac razem to wtedy napiszemy.. na razie mam na brudno bo nie wiem jaki beda wymagac.. chociaz ktoras pisala ze pisala osobno do sosnowcaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:wiesz ja napisalam sobie sama o sobie... ale jak kaza pisac razem to wtedy napiszemy.. na razie mam na brudno bo nie wiem jaki beda wymagac.. chociaz ktoras pisala ze pisala osobno do sosnowca