X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Hope co tam u Was??
    Nic nowego Ziziu, ciągle czekamy. Za to jak patrzę na Twój suwaczek to uwierzyć nie mogę, że już roczek macie za sobą 😊

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    potrzebuję pomocy :)
    Muszę napisać podanie do ośrodka i mam kompletną pustkę w głowie.
    Jak powinno ono wyglądać? Co zawierać? Wlać trochę uczucie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Nic nowego Ziziu, ciągle czekamy. Za to jak patrzę na Twój suwaczek to uwierzyć nie mogę, że już roczek macie za sobą 😊
    Też nie mogę w to uwierzyć.. Za szybko to wszystko się dzieje..!! Nieustannie trzymam za Was kciuki!!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny,
    potrzebuję pomocy :)
    Muszę napisać podanie do ośrodka i mam kompletną pustkę w głowie.
    Jak powinno ono wyglądać? Co zawierać? Wlać trochę uczucie?
    My pisaliśmy troszkę o sobie, troszkę dlaczego chcemy adoptować..

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    My pisaliśmy troszkę o sobie, troszkę dlaczego chcemy adoptować..
    Trzeba się za wziąć za podanie :) nie jest to łatwe, ale cóż

zizia_a, lipcowka86 lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w połowie kursu :) Coraz bliżej <3

lipcowka86, Sysiaaaaa, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

Patt1002
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Jesteśmy w połowie kursu :) Coraz bliżej <3

Jakie wrażenia??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Myślałam, że u Ciebie się udalo ivf.
    Dzwonilam tam, wymagany jest staż 3 lata, ale my będziemy uderzać wcześniej. Ponoć nie czeka się aż tak długo za dzieckiem. Moja znajoma(a byc moze nasza wspólna stąd) właśnie adoptowala rodzeństwo😊
    Czemu sie wahasz? Ogolnie czy chodzi o wybór OA?
    Jak chcesz to zapraszam na priv.

Cześć 🙂 Ja też zamierzam wykonać ten pierwszy telefon do ośrodka adopcyjnego właśnie w Toruniu od stycznia jakoś nie możemy się za to zabrać boimy się że uznają że się nie nadajemy czy ta Twoja znajoma to ktoś z tego wątku? Jaki ma nick poczytalabym? Wiesz ile dokładnie czekała od kwalifikację i jak to wszystko w Toruniu wygląda ile trwają wszystkie formalności wizyty z psychologami, kurs ?🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 11:28

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Cześć 🙂 Ja też zamierzam wykonać ten pierwszy telefon do ośrodka adopcyjnego właśnie w Toruniu od stycznia jakoś nie możemy się za to zabrać boimy się że uznają że się nie nadajemy czy ta Twoja znajoma to ktoś z tego wątku? Jaki ma nick poczytalabym? Wiesz ile dokładnie czekała od kwalifikację i jak to wszystko w Toruniu wygląda ile trwają wszystkie formalności wizyty z psychologami, kurs ?🙂
    Napisz do mnie na priv

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Napisz do mnie na priv
    Ok dodałam cię do przyjaciółek

Edit. chyba dopóki nie zaakceptujesz zaproszenia to nie mogę napisać chyba że nie potrafię 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 18:15

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jesteśmy po kolejnej wizycie w OA i powiem, że spotkanie zupełne nie przypominało tego pierwszego.
    Atmosfera na luzie, możliwość zażartowania i spokojna ciepła rozmowa.
    Dużo mówiliśmy o matkach biologicznych i na jakie historie byśmy się nie zgodzili.
    Podkreśliliśmy, że naszym marzeniem jest rodzeństwo.
    30 marca kolejne spotkanie z testami i drzewem... Już mam pietra!
    Idziemy do przodu!!!!
    A co do podania, to wyszło piękne!

sylvuś lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Cześć,
    jesteśmy po kolejnej wizycie w OA i powiem, że spotkanie zupełne nie przypominało tego pierwszego.
    Atmosfera na luzie, możliwość zażartowania i spokojna ciepła rozmowa.
    Dużo mówiliśmy o matkach biologicznych i na jakie historie byśmy się nie zgodzili.
    Podkreśliliśmy, że naszym marzeniem jest rodzeństwo.
    30 marca kolejne spotkanie z testami i drzewem... Już mam pietra!
    Idziemy do przodu!!!!
    A co do podania, to wyszło piękne!

Przynajmniej u Nas pierwsze spotkanie było z Panią Dyrektor, było miło i sympatycznie ale no wiadomo, że lekko stresująco.
    Wszystkie kolejne spotkania były już z psychologiem prowadzącym i zależności od tematyki były mniej lub bardziej "stresujące" i na luzie. Dla Nas najtrudniejsze były te odnośnie "straty", po nim oboje z M mieliśmy wrażenie, że to koniec naszej przygody z OA.
    Mówiąc drzewo masz na myśli genogram?? U nas było to jedno z przyjemniejszych spotkań :)
    A testy są dziwne, napewno będziesz miała wrażenie że pytania się powtarzają ;)

Czekamy na dalsze dobre wieści :*:*

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Przynajmniej u Nas pierwsze spotkanie było z Panią Dyrektor, było miło i sympatycznie ale no wiadomo, że lekko stresująco.
    Wszystkie kolejne spotkania były już z psychologiem prowadzącym i zależności od tematyki były mniej lub bardziej "stresujące" i na luzie. Dla Nas najtrudniejsze były te odnośnie "straty", po nim oboje z M mieliśmy wrażenie, że to koniec naszej przygody z OA.
    Mówiąc drzewo masz na myśli genogram?? U nas było to jedno z przyjemniejszych spotkań :)
    A testy są dziwne, napewno będziesz miała wrażenie że pytania się powtarzają ;)

Czekamy na dalsze dobre wieści :*:*
    Chodzi o test Kocha, który polega na rysowaniu drzewa.
    Choć nie jestem pewna czy faktycznie tak będzie ;)
    Fajnie mieć myśl, że coś się dzieje i idziemy w dobrym kierunku.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Chodzi o test Kocha, który polega na rysowaniu drzewa.
    Choć nie jestem pewna czy faktycznie tak będzie ;)
    Fajnie mieć myśl, że coś się dzieje i idziemy w dobrym kierunku.

To o tym teście Kocha nie słyszałam, widać każdy ośrodek ma swój program :)
    Odnośnie posuwania się na przód to faktycznie fajne uczucie, tym bardziej jak spotkania są w miarę często i wszytko się dzieje szybko. Powoli zaczynasz widzieć światełko w tunelu, że coś w końcu się zmieni w Waszym życiu pomimo tego co działo się wcześniej :)

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Jakie wrażenia??

jesteśmy bardzo zadowoleni ośrodka. ;) zajecia super, aczkolwiek przerwane przez koronawirusa ;) 2 kwietnia mały być ostatnie, a bedziemy wracać dopiero, bo w sumie zalezy od sytuacji. Mam nadzieje, ze ten wirus zginie.

Patt1002
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dzień siedzenia w domu i dostaje szału! Człowiek, który na codzień spotyka się z ludźmi, a teraz jest jak w klatce :( chyba zle to wszytko znoszę! Praca zdalna, książki, netflix, a mimo to łażę po domu jak zmora. Jaki macie sposób na radzenie sobie z obecną sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:09

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    7 dzień siedzenia w domu i dostaje szału! Człowiek, który na codzień spotyka się z ludźmi, a teraz jest jak w klatce :( chyba zle to wszytko znoszę! Praca zdalna, książki, netflix, a mimo to łażę po domu jak zmora. Jaki macie sposób na radzenie sobie z obecną sytuacja?

Ja codziennie wychodzę na spacer, niezależnie od pogody, nasze psy są zawsze chętne na wyjście.
    Dziś np. sprzątałam taras po zimie, żeby rozstawić już meble ogrodowe ;)
    Generalnie więcej odpoczynku i zaległe porządki ;)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Ja codziennie wychodzę na spacer, niezależnie od pogody, nasze psy są zawsze chętne na wyjście.
    Dziś np. sprzątałam taras po zimie, żeby rozstawić już meble ogrodowe ;)
    Generalnie więcej odpoczynku i zaległe porządki ;)
    Ty kochana dbaj o siebie! Nie przemęczaj się zbytnio! Ja niestety jestem ciut przywiązana do kompa w godzinach pracy, bo a nóż się ktoś odezwie, więc na zewnątrz skacze po trochę wit D i znowu wracam.
    Chyba zrobię sobie jeden dzień właśnie na porządki, bo przez moje okna już coraz mniej widac

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ty kochana dbaj o siebie! Nie przemęczaj się zbytnio! Ja niestety jestem ciut przywiązana do kompa w godzinach pracy, bo a nóż się ktoś odezwie, więc na zewnątrz skacze po trochę wit D i znowu wracam.
    Chyba zrobię sobie jeden dzień właśnie na porządki, bo przez moje okna już coraz mniej widac

Dzięki za troskę :*
    Oczywiście dbam o siebie ;) ale wiesz jak to jest jak się było przez ostatnie 10 lat na pełnych obrotach po 12h na dobę to teraz ciężko usiąść na dupie i nic nie robić ;) Niby jestem od października w domu ale zlecenia robię cały czas, w przeciwnym razie z mojego mózgu zrobiłby się kalafior :) :)
    Przez Nasze okna przez większość roku mało widać ale już do tego przywykłam, teraz M przejął większość obowiązków więc ja się nie wtrącam ;)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • KR Znajoma

Wysłany: 23 marca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) wiem, że teraz wirus szaleje i wszystko pozamykane ale chcemy się rozeznać w temacie adopcji dziecka. Jesteśmy z Krakowa, 30+, mamy 2,5 roczny staż małżeński, oboje pracujemy no i jesteśmy bezdzietni. Wiem, że cały proces trwa dosyć długo dlatego nie czekamy aż osiągniemy staż 5 letni tak jak czytałam, że to koniecznie. Ale od czego tak naprawdę zacząć? Który ośrodek wybrać? Jak długo proces adopcyjny może trwać? Czy wszędzie konieczny jest staż 5 lat? Na co zwrócić uwagę? Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem :*

09.09.2017r. ❤
    - plamienie kontaktowe i w 2 fazie cyklu
    - HSK 09.18 - polipowate fragmenty endometrium z cechami wydzielania w gruczołach
    - plamienie kontaktowe i w 2 fazie cyklu
    - ELCO 03.19 - biopsja szyjki macicy - przewlekłe zapalenie szyjki macicy
    - Bakteria ecoli w szyjce
    - HSG 09.19 - ok
    - plamienie w 2 fazie cyklu
    - inseminacja 03.20
    - histerolaparoskopia i drożność 06.20
    - endometrioza
    - adenomioza rozległa, tylnia sciana macicy
    - progesteron
    - Mąż - 1% prawidłowych ale duża liczebność plemników
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ