Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Patt1002 wrote:Cierpliwie, albo czasem mniej cierpliwie czekamy na ten telefon....
Patt ile czekasz? Może będzie prezent na Święta? Tego Ci życzę
W przyszłą środę przyjeżdża do nas nasza pani z ośrodka i przed Świętami jedziemy na testy. Grudzień będzie owocnyVIII 2020r. - pierwsza wizyta
XII - I 2020/2021 - wizyta w domu, testy
II 2021 - kwalifikacja na kurs
IV 2021 - VI 2021 - kurs zakończony kwalifikacją
VII - czekam ... -
Dziewczyny jestem po wywiadzie adopcyjnym. Nasza Pani jest przesympatyczna. Wizyta trwała 30 minut i żałuję, że tak krótko. Pogadała trochę jak to wszystko wygląda i usłyszałam, że zdrowych dzieci nie ma. W naszym ośrodku czeka 70 par.... pocieszyła nas tylko bo ponoć szybko u nas przebiega procedura; w poniedziałek mamy testy a przed świętami spotkanie z psychologiem. Kurs początkiem lutego - nie wiadomo czy on line czy stacjonarnie, także dzieje się. Martwię się, że będziemy długo czekać na nasze dzieckoVIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
monaliza6 wrote:Dziewczyny jestem po wywiadzie adopcyjnym. Nasza Pani jest przesympatyczna. Wizyta trwała 30 minut i żałuję, że tak krótko. Pogadała trochę jak to wszystko wygląda i usłyszałam, że zdrowych dzieci nie ma. W naszym ośrodku czeka 70 par.... pocieszyła nas tylko bo ponoć szybko u nas przebiega procedura; w poniedziałek mamy testy a przed świętami spotkanie z psychologiem. Kurs początkiem lutego - nie wiadomo czy on line czy stacjonarnie, także dzieje się. Martwię się, że będziemy długo czekać na nasze dziecko
Całkowicie rozumiem, ze sie martwisz... Mialam takie same odczucia na tym etapie... Ale ten czas kiedy cos sie dzieje, te testy, szkolenia ułatwia czekanie.... Będzie dobrze ale jedno jest pewne... Cierpliwości potrzebujemy od samego poczatku...Patt1002 -
Co tam u Was? U nas coś się ruszyło! W styczniu mamy wizytę domową i ruszamy ze szkoleniem! Hura! W lutym minie nam rok w ośrodku, więc czas najwyższy 😊
W ciągu dwóch tygodni dowiedziałam się od trzech znajomych par, ze pojawiło się u nich dziecko ❤️ Cudownie!!! Takie informacje mnie bardzo podbudowująDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
monaliza6 wrote:Dziewczyny jestem po wywiadzie adopcyjnym. Nasza Pani jest przesympatyczna. Wizyta trwała 30 minut i żałuję, że tak krótko. Pogadała trochę jak to wszystko wygląda i usłyszałam, że zdrowych dzieci nie ma. W naszym ośrodku czeka 70 par.... pocieszyła nas tylko bo ponoć szybko u nas przebiega procedura; w poniedziałek mamy testy a przed świętami spotkanie z psychologiem. Kurs początkiem lutego - nie wiadomo czy on line czy stacjonarnie, także dzieje się. Martwię się, że będziemy długo czekać na nasze dzieckoDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Patt1002 wrote:Ja uzupełniam Księgę Adoptowanego Dziecka No i nadszedł styczeń, więc wykonam telefon do ośrodka... Podpytam co tam słychać. Mamy się odzywać co kwartałDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Cóż to jest Księga Adoptowanego Dziecka?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
asiastokrota wrote:Fajna rzecz ksìążka trochę pamiętnik o przygotowaniach do adopcji, o wrażeniach uczuciach wspomnieniach są miejsca na zdjęcia. Polecam, warto ją jednak nabyć wcześniej zanim nasze dziecko się pojawiDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa wrote:Dziękuję poszukam i założę! Bardzo fajny pomysł
My mamy dla Adama założoną często ją oglądamy. Adam lubi słuchać jak pojawił się u nas w domu. Książka może być pomocna przy tłumaczeniu dziecku skąd się wzioł, czym jest adopcja i jak powstała nasza rodzina.dorkaa lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Sysiaaaaa trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę w domu będzie dobrze daj znać jak będziesz po.VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
Hej! Dziękuję za kciuki ❤️ Dzisiejsza wizyta była bardzo owocna i uważam, ze była udana. Pani z ośrodka była u nas 2,5 h, wiec trochę się pogościła 😊 upiekłam dwa ciasta i również smakowały, więc same plusy
sylvuś lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Cześć! 😊
Rozważamy z mężem ośrodki adopcyjne, mieszkamy w Katowicach znalazłam jeden na ul. Granicznej, bo pozostałe jeśli dobrze szukam zostały zamknięte, czy coś przeoczyłam ?
Coś możecie polecić ? 🤩
Nie zależy nam na niemowlaku, myślimy o rodzeństwie (do 7 lat), pochodzenie, kolor skory nie ma dla nas znaczenia, gdzie macie najlepsze doświadczenia, jak teraz ośrodki działają?
Każda rada jest na wagę złota 😊
-
Kajkowa wrote:Cześć! 😊
Rozważamy z mężem ośrodki adopcyjne, mieszkamy w Katowicach znalazłam jeden na ul. Granicznej, bo pozostałe jeśli dobrze szukam zostały zamknięte, czy coś przeoczyłam ?
Coś możecie polecić ? 🤩
Nie zależy nam na niemowlaku, myślimy o rodzeństwie (do 7 lat), pochodzenie, kolor skory nie ma dla nas znaczenia, gdzie macie najlepsze doświadczenia, jak teraz ośrodki działają?
Każda rada jest na wagę złota 😊
Cześć, witamy nową osóbkę
nie pomogę w doborze ośrodka bo jestem z woj. pomorskiego. Nasz ośrodek działa normalnie.VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
Patt1002 wrote:Sysiaaaaa czy Ty czasem nie prowadzisz konta na instagramie? Chyba tam dodałam Ci otuchy przed wizytą Wlasnie sama sie zastanawiam czy założyć takie adopcikowe konto na instaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
monaliza6 wrote:Cześć, witamy nową osóbkę
nie pomogę w doborze ośrodka bo jestem z woj. pomorskiego. Nasz ośrodek działa normalnie.
Wiesz ile trwają kursy (czy to się różni miedzy ośrodkami ?) czy na pierwsze spotkanie trzeba przynieść już dokumenty (PIT, zaświadczenia od lekarza, życiorys )?