SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwie, albo czasem mniej cierpliwie czekamy na ten telefon.... :)

Patt1002
  • monaliza6 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Cierpliwie, albo czasem mniej cierpliwie czekamy na ten telefon.... :)

Patt ile czekasz? Może będzie prezent na Święta? Tego Ci życzę :)

W przyszłą środę przyjeżdża do nas nasza pani z ośrodka i przed Świętami jedziemy na testy. Grudzień będzie owocny :)

VIII 2020r. - pierwsza wizyta
    XII - I 2020/2021 - wizyta w domu, testy
    II 2021 - kwalifikacja na kurs
    IV 2021 - VI 2021 - kurs zakończony kwalifikacją
    VII - czekam ...
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekamy ok 2 miesiące... Podobno na grudzień mamy nie liczyć... Więc cóż... czekamy :)
    Dziewczyna z grupy będzie dzwoniła do ośrodka w grudniu i da znać co tam słychać, Ja planuję zadzwonić w styczniu ;) mamy się przypominać tak co kwartał :)

Patt1002
  • monaliza6 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wywiadzie adopcyjnym. Nasza Pani jest przesympatyczna. Wizyta trwała 30 minut i żałuję, że tak krótko. Pogadała trochę jak to wszystko wygląda i usłyszałam, że zdrowych dzieci nie ma. W naszym ośrodku czeka 70 par.... pocieszyła nas tylko bo ponoć szybko u nas przebiega procedura; w poniedziałek mamy testy a przed świętami spotkanie z psychologiem. Kurs początkiem lutego - nie wiadomo czy on line czy stacjonarnie, także dzieje się. Martwię się, że będziemy długo czekać na nasze dziecko :(

VII - czekam ...
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaliza6 wrote:
    Dziewczyny jestem po wywiadzie adopcyjnym. Nasza Pani jest przesympatyczna. Wizyta trwała 30 minut i żałuję, że tak krótko. Pogadała trochę jak to wszystko wygląda i usłyszałam, że zdrowych dzieci nie ma. W naszym ośrodku czeka 70 par.... pocieszyła nas tylko bo ponoć szybko u nas przebiega procedura; w poniedziałek mamy testy a przed świętami spotkanie z psychologiem. Kurs początkiem lutego - nie wiadomo czy on line czy stacjonarnie, także dzieje się. Martwię się, że będziemy długo czekać na nasze dziecko :(

Całkowicie rozumiem, ze sie martwisz... Mialam takie same odczucia na tym etapie... Ale ten czas kiedy cos sie dzieje, te testy, szkolenia ułatwia czekanie.... Będzie dobrze <3 ale jedno jest pewne... Cierpliwości potrzebujemy od samego poczatku...

Patt1002
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was? U nas coś się ruszyło! W styczniu mamy wizytę domową i ruszamy ze szkoleniem! Hura! W lutym minie nam rok w ośrodku, więc czas najwyższy 😊
    W ciągu dwóch tygodni dowiedziałam się od trzech znajomych par, ze pojawiło się u nich dziecko ❤️ Cudownie!!! Takie informacje mnie bardzo podbudowują

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaliza6 wrote:
    Kochana! Nie ma reguły ile będzie się czekać! Jeżeli podjęliście decyzję o adopcji, to nie czekałabym na Waszym miejscu i ruszała z kopyta. Takie moje zdanie. Proces adopcji się ciągnie i wymaga dużo cierpliwości. Czas można wykorzystać bardzo owocnie na czytanie książek, materiałów o adopcji.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzupełniam Księgę Adoptowanego Dziecka <3 No i nadszedł styczeń, więc wykonam telefon do ośrodka... Podpytam co tam słychać. Mamy się odzywać co kwartał :)

Patt1002
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Ja uzupełniam Księgę Adoptowanego Dziecka <3 No i nadszedł styczeń, więc wykonam telefon do ośrodka... Podpytam co tam słychać. Mamy się odzywać co kwartał :)
    Cóż to jest Księga Adoptowanego Dziecka?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Cóż to jest Księga Adoptowanego Dziecka?
    Fajna rzecz ksìążka trochę pamiętnik o przygotowaniach do adopcji, o wrażeniach uczuciach wspomnieniach są miejsca na zdjęcia. Polecam, warto ją jednak nabyć wcześniej zanim nasze dziecko się pojawi :-)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Fajna rzecz ksìążka trochę pamiętnik o przygotowaniach do adopcji, o wrażeniach uczuciach wspomnieniach są miejsca na zdjęcia. Polecam, warto ją jednak nabyć wcześniej zanim nasze dziecko się pojawi :-)
    Dziękuję :) poszukam i założę! Bardzo fajny pomysł

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziękuję :) poszukam i założę! Bardzo fajny pomysł

My mamy dla Adama założoną często ją oglądamy. Adam lubi słuchać jak pojawił się u nas w domu. Książka może być pomocna przy tłumaczeniu dziecku skąd się wzioł, czym jest adopcja i jak powstała nasza rodzina.

dorkaa lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, księga jest super! Jestem z niej bardzo zadowolona ;) Polecam sie w nia zaopatrzyć jak najwcześniej... Ja mialam niezłą przeprawę by cofnąć sie do odpowiednich dat...

Patt1002
  • monaliza6 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę w domu :) będzie dobrze :) daj znać jak będziesz po.

VII - czekam ...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziękuję za kciuki ❤️ Dzisiejsza wizyta była bardzo owocna i uważam, ze była udana. Pani z ośrodka była u nas 2,5 h, wiec trochę się pogościła 😊 upiekłam dwa ciasta i również smakowały, więc same plusy

sylvuś lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa czy Ty czasem nie prowadzisz konta na instagramie? Chyba tam dodałam Ci otuchy przed wizytą :D Wlasnie sama sie zastanawiam czy założyć takie adopcikowe konto na insta :)

Patt1002
  • Kajkowa Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 😊
    Rozważamy z mężem ośrodki adopcyjne, mieszkamy w Katowicach znalazłam jeden na ul. Granicznej, bo pozostałe jeśli dobrze szukam zostały zamknięte, czy coś przeoczyłam ?
    Coś możecie polecić ? 🤩
    Nie zależy nam na niemowlaku, myślimy o rodzeństwie (do 7 lat), pochodzenie, kolor skory nie ma dla nas znaczenia, gdzie macie najlepsze doświadczenia, jak teraz ośrodki działają?
    Każda rada jest na wagę złota 😊

• monaliza6 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajkowa wrote:
    Cześć! 😊
    Rozważamy z mężem ośrodki adopcyjne, mieszkamy w Katowicach znalazłam jeden na ul. Granicznej, bo pozostałe jeśli dobrze szukam zostały zamknięte, czy coś przeoczyłam ?
    Coś możecie polecić ? 🤩
    Nie zależy nam na niemowlaku, myślimy o rodzeństwie (do 7 lat), pochodzenie, kolor skory nie ma dla nas znaczenia, gdzie macie najlepsze doświadczenia, jak teraz ośrodki działają?
    Każda rada jest na wagę złota 😊

Cześć, witamy nową osóbkę :)

nie pomogę w doborze ośrodka bo jestem z woj. pomorskiego. Nasz ośrodek działa normalnie.

VII - czekam ...
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Sysiaaaaa czy Ty czasem nie prowadzisz konta na instagramie? Chyba tam dodałam Ci otuchy przed wizytą :D Wlasnie sama sie zastanawiam czy założyć takie adopcikowe konto na insta :)
    Tak to ja :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Kajkowa Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaliza6 wrote:
    Cześć, witamy nową osóbkę :)

nie pomogę w doborze ośrodka bo jestem z woj. pomorskiego. Nasz ośrodek działa normalnie.

Wiesz ile trwają kursy (czy to się różni miedzy ośrodkami ?) czy na pierwsze spotkanie trzeba przynieść już dokumenty (PIT, zaświadczenia od lekarza, życiorys )?

‹‹ ‹ 202 203 204 205 206 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ