Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Spotkanie informacyjne mielismy wczoraj
Mamy szanse na malucha do 3 lat bo nie musza sztywno trzymac sie wytycznych co do wieku i wezma pod uwage bardziej moj wiek a nie mojego M... jedno zmartwienie z glowy... martwilam sie o to ze ostatnia strata bedzie za wczesnie, tez niepotrzebnie bo kurs bedziejmy mieli za rok wiec powiedziano nam ze to bedzie akurat czas zaloby dla nas.. no to zbieramy papiery i czekamy na dalsze czesci procedury...obysmy wszystko przeszli pozytywnieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Misiaa wrote:Patt a moglabys mi napisac jak w takim osrodku podchodza do tematu strat dzieci? Czy wypytuja? Wiem ze trzeba miec zaswiadczenia ze jest sie nie leczy psychiatrycznie czy tez z osrodka uzaleznien..mowili skad dokladnie wziac te zaswiadczenia? Jakis konkretny ostodek uzaleznien/ psychiatryk? No i ogolnie czego tam sie spodziewac... mielismy miec dzisiaj ta rozmowe ale nam przelozyli...Patt1002
-
Misiaa wrote:Pytałam właśnie Patt o straty dlatego że ja uważam że z taką stratą jakie nas spotkały człowiek nie jest w stanie pogodzić się nigdy i tak też mam zamiar powiedzieć w oa... nigdy się nie pogodzę ale nauczyłam się z tym żyć... wiesz...my podjeliśmy się adopcji z katolickiego oa więc mam nadzieję że tam w miarę przychylnie do tego podejdą.. oby.. bo jak odmówią nam podejścia to chyba się załamię że nigdy nie będzie nam dane mieć dzieckaPatt1002
-
Misiaa wrote:Spotkanie informacyjne mielismy wczoraj
Mamy szanse na malucha do 3 lat bo nie musza sztywno trzymac sie wytycznych co do wieku i wezma pod uwage bardziej moj wiek a nie mojego M... jedno zmartwienie z glowy... martwilam sie o to ze ostatnia strata bedzie za wczesnie, tez niepotrzebnie bo kurs bedziejmy mieli za rok wiec powiedziano nam ze to bedzie akurat czas zaloby dla nas.. no to zbieramy papiery i czekamy na dalsze czesci procedury...obysmy wszystko przeszli pozytywnieAgataAgatka lubi tę wiadomość
Patt1002 -
nick nieaktualny
-
Durkapa wrote:Hej, podczytuje Was ostatnio....na co zwracacie uwagę wybierając osrodek adopcyjny? Jak się wogole "zabrać za ten temat ", od czego zacząć? Coraz więcej mysle o adopcji, tum bardziej, że taka tez propozycja padła ostatnio od mojego męża.
Witaj, co do ośrodka to ja kierowałam się odległością od miejsca zamieszkania . Mój ośrodek nie ma najlepszych opinii jednak nie było w nim tak źle. Zacząć trzeba od telefonu do wybranego OA i umówienia się na spotkanie. Teraz w pandemii różnie się to odbywa. Jeśli wybierzecie się na rozmowę do niczego to nie zobowiązuje. Możecie umówić się do innego ośrodka i dopiero podjąć decyzję w który będzie kontynuować poszukiwania swojego dziecka. PowodzeniaAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Durkapa wrote:Hej, podczytuje Was ostatnio....na co zwracacie uwagę wybierając osrodek adopcyjny? Jak się wogole "zabrać za ten temat ", od czego zacząć? Coraz więcej mysle o adopcji, tum bardziej, że taka tez propozycja padła ostatnio od mojego męża.
Durkapa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaaa,
wiesz już kiedy kurs zaczynacie? Nasze ostatnie spotkanie w ośrodku było miesiąc temu i czekamy na informację czy się kwalifikujemy na kurs. Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do ośrodka w ramach przypomnienia.VIII 2020r. - pierwsza wizyta
XII - I 2020/2021 - wizyta w domu, testy
II 2021 - kwalifikacja na kurs
IV 2021 - VI 2021 - kurs zakończony kwalifikacją
VII - czekam ... -
monaliza6 wrote:Sysiaaaaa,
wiesz już kiedy kurs zaczynacie? Nasze ostatnie spotkanie w ośrodku było miesiąc temu i czekamy na informację czy się kwalifikujemy na kurs. Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do ośrodka w ramach przypomnienia.
Warto zadzwonić i się przypomniećDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Dziewczyny mamy kwalifikację na kurs!!! zaczynamy 1 kwietnia
Misiaa, Sysiaaaaa, asiastokrota, Ewuszek lubią tę wiadomość
VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
Sysiaaaaa wrote:Udało się! Dostaliśmy wstępną kwalifikacje i od 1 marca zaczynamy szkolenie! Hura!
Gratulacje jedziemy na tym samym wózku kurs macie on line? 7 czy 11 spotkań?VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
monaliza6 wrote:Gratulacje jedziemy na tym samym wózku kurs macie on line? 7 czy 11 spotkań?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
My mamy 65 godzin i on line prawdopodobnie i to mnie cieszy, że bo w jedną stronę do ośrodka mamy koło 100 km.VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczyny po skończonym procesie adopcyjnym sprawa do Was
Czy możecie mniej więcej napisać jak wyglada szkolenie grupowe?Patt1002 -
Patt1002 wrote:Ale ten czas ucieka, za chwilę pyknie 5 miesięcy naszego czekania na tego szkraba!
Co u Was?
Zazdroszczę Ci tego etapu, coraz bliżej Twojego dzieciątka ja czekam na kurs, strasznie się stresuję...VIII 2020r. - pierwsza wizyta
VII - czekam ... -
monaliza6 wrote:Hej Sysiaaaaa,
jak po pierwszym szkoleniu w ośrodku?
Minęły nam już w sumie trzy spotkania, wiec przed nami jeszcze 10!
Pierwsze było najbardziej stresujące, a teraz z górki.
Fajna sprawa te szkolenia i mysle, ze dużo można z nich wymieśćDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA