Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:Przepraszam za milczenie, rzadko tu zaglądam
Minęły nam już w sumie trzy spotkania, wiec przed nami jeszcze 10!
Pierwsze było najbardziej stresujące, a teraz z górki.
Fajna sprawa te szkolenia i mysle, ze dużo można z nich wymieść
Patt1002 -
Ależ zawiało tu ciszą....
Coś dobrego się wydarzyło? Coś się zadziało?
monaliza6 wrote:Zazdroszczę Ci tego etapu, coraz bliżej Twojego dzieciątka ja czekam na kurs, strasznie się stresuję...Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Witajcie, po prawie 10 latach starań dołączamy z mężem do drogi adopcyjnego rodzicielstwa. Czy możecie podzielić się doświadczeniem jakie wymogi i czas procesu adopcyjnego od pierwszej wizyty do kwalifikacji na RA w woj. mazowieckim? Jaki OA polecacie?
-
Hej, dziewczy możecie mi powiedzieć jak wyglądają psychotesty ? Jakie pytania są ? 😊11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer , 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Sysiaaaaa wrote:Ależ zawiało tu ciszą....
Coś dobrego się wydarzyło? Coś się zadziało?
Jak tam szkolenia? Pierwsze kotu za płoty
Hej
2 szkolenia za nami, jeszcze 9. Na pierwszym bardzo stresująco, na drugim lepiej i myślę, że teraz już z górki. A Ty już chyba na końcówce? Mam nadzieję, że otrzymamy kwalifikacje i potem tylko albo aż czekanie.VIII 2020r. - pierwsza wizyta
XII - I 2020/2021 - wizyta w domu, testy
II 2021 - kwalifikacja na kurs
IV 2021 - VI 2021 - kurs zakończony kwalifikacją
VII - czekam ... -
Nenuś wrote:Witajcie, po prawie 10 latach starań dołączamy z mężem do drogi adopcyjnego rodzicielstwa. Czy możecie podzielić się doświadczeniem jakie wymogi i czas procesu adopcyjnego od pierwszej wizyty do kwalifikacji na RA w woj. mazowieckim? Jaki OA polecacie?
Czas procesu zależy od ośrodka i od wielu innych czynników - średnio półtora roku.Nenuś lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Aguś93 wrote:Hej, dziewczy możecie mi powiedzieć jak wyglądają psychotesty ? Jakie pytania są ? 😊
Aguś93 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
monaliza6 wrote:Hej
2 szkolenia za nami, jeszcze 9. Na pierwszym bardzo stresująco, na drugim lepiej i myślę, że teraz już z górki. A Ty już chyba na końcówce? Mam nadzieję, że otrzymamy kwalifikacje i potem tylko albo aż czekanie.
Podobno rzadko się zdarza żeby odrzucali pary po kwalifikacji na szkolenie, wiec myślmy pożywienieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Patt1002 wrote:Mamy naszego Aniołka jeszcze chwila o bedziemy razem w domku
Jeeeeeej !! Opowiadaj ! Gratulacje !!!VIII 2020r. - pierwsza wizyta
XII - I 2020/2021 - wizyta w domu, testy
II 2021 - kwalifikacja na kurs
IV 2021 - VI 2021 - kurs zakończony kwalifikacją
VII - czekam ... -
Wiec nasz maluch jest jeszcze w szpitalu, ma tylko tydzień i czeka na nas, aż bedziemy mogli go zabrać od razu do domu
Nie mogliśmy go zobaczyć.... Dopiero za jakiś tydzień z hakiem od razu bedziemy go mogli zabraćZagadka919, asiastokrota, Regina lubią tę wiadomość
Patt1002 -
Patt1002 wrote:Wiec nasz maluch jest jeszcze w szpitalu, ma tylko tydzień i czeka na nas, aż bedziemy mogli go zabrać od razu do domu
Nie mogliśmy go zobaczyć.... Dopiero za jakiś tydzień z hakiem od razu bedziemy go mogli zabrać -
nick nieaktualny
-
Klaudia, widze w suwaczku ze masz juz synka - niestety pary, ktore juz maja dziecko maja o wiele mniejsze szanse na adopcje. Dzieci jest malo a par bezdzietnych coraz wiecej. Wiekszosc osrodkow wymaga min 5 letniego stazu malzenskiego. Jesli osrodek jest otwarty na pary z dzieckiem to na ogol wymaga, aby dziecko biologiczne mialo min. 3 lata.
Dzwonilam do osrodka w Lodzi z pytaniem o druga adopcje ale juz telefonicznie zostalam odrzucona... -
nick nieaktualnySzczerze.. Zupełnie tego nie rozumiem.. Tyle jest dzieci w domu dziecka, które chcą mieć swój dom a oni segregacje robią? Ten może a ten nie? Tak mamy "swoje" dziecko ale adoptowane też by było w 1000 procentach nasze a tu już kłody pod nogi na samym starcie.. ☹️ Może jest jednak ktoś, kto pomaga przejść te "dziwne" procedury?
-
Klaudia2158 wrote:Szczerze.. Zupełnie tego nie rozumiem.. Tyle jest dzieci w domu dziecka, które chcą mieć swój dom a oni segregacje robią? Ten może a ten nie? Tak mamy "swoje" dziecko ale adoptowane też by było w 1000 procentach nasze a tu już kłody pod nogi na samym starcie.. ☹️ Może jest jednak ktoś, kto pomaga przejść te "dziwne" procedury?
Procedury nie sa dziwne, rzeklabym nawet ze sa naprawde latwe do przejscia. Dzieci trafiajace do adopcji to dzieci gleboko skrzywdzone, z olbrzymim bagazem doswiadczen, nawet jesli jest to "tylko" niemowle. Potrzebuja 200% rodzicow, para ktora ma juz takiego maluszka w domu nie bedzie w stanie dac tych 200% kolejnemu dziecku. Kolejna sprawa- dziecko adoptowane musi byc mlodsze od dziecka biologicznego aby byla zachowana naturalna kolejnosc pojawiania sie dzieci w domu.
Jesli Ci zalezy to dzwoncie i pytajcie po osrodkach, ale osobiscie uwazam ze na chwile obecna nie macie zadnych szans- chocby ze wzgledu na wiek dziecka biologicznego.
Wazna tez jest wasza motywacja co do adopcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 12:13