X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Tak, na każdym spotkaniu są testy.
    Mag zawsze możesz zacząć równolegle w 2 OA i zobaczyć gdzie będzie szybciej. A poza tym za dwa lata będziemy miały dziecko a za kolejne dwa wszystko odnośnie procedur adopcyjnych może się zmienić. Teraz jest po prostu mnóstwo par a mniej dzieci
    Nie no nie bede biegac po wszystkich OA :) nie wiem czy tak mozna w ogole.

Ja tak juz poprostu mam, ze lubie wszystko planowac 100 lat na przod i wszystko analizuje. A potem oczywiscie zycie weryfikuje moje plany i sie wkurzam. Nie mam jednego dziecka a martwie sie o drugie :) Musze troche wyluzowac. Juz poprostu tak dlugo na to czekam, ze chcialabym zakonczyc ten etap. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie. Pracuje nad soba :)

7pqmag4.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie no nie bede biegac po wszystkich OA :) nie wiem czy tak mozna w ogole.

Ja tak juz poprostu mam, ze lubie wszystko planowac 100 lat na przod i wszystko analizuje. A potem oczywiscie zycie weryfikuje moje plany i sie wkurzam. Nie mam jednego dziecka a martwie sie o drugie :) Musze troche wyluzowac. Juz poprostu tak dlugo na to czekam, ze chcialabym zakonczyc ten etap. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie. Pracuje nad soba :)

Jasne Mag - chyba każda z nas tak ma :)
    Yoselyn chodziło mi o testy psychologiczne - one są na każdym spotkaniu - w sensie 1 i 2 :) jak chcesz to mam zrobione zdjęcie- ale wydaje mi się że nie ma sensu się w to zagłębiać tylko najlepiej spontanicznie odpowiadać bez spinki

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja zrobiłam sobie test ostatnio co miałam z paniami pedagogami. Może teraz też zrobię sobie być mieć..

Mag rozumiem cię w 100% też bym chciała żeby już było dziecko i żeby temat leczenia i porażek był zamna. A żeby była miłość i pełna Rodzinka.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten Sosnowiec i ich dziwne zasady wewnetrzne ... Ja tez nie umiem sie pogodzic z tym ze nas skreslili ale kijem rzeki nie zawroce.
    U nas pani powiedziala juz na 1 spotkaniu ze na drugie dziecko czeka sie u nich dluzej ale nie mowila ze nie mamy po co przychodzic !
    A i nie wiem ktora z was napisala o jezdzeniu do dziecka kilkadziesiat km - chcialam powiedziec ze osrodki wspolpracuja z innymi placowkami w calym kraju i moze sie zdarzyc tak ze zaproponuja wam dziecko ktore przebywa w rzeszowie albo krakowie wiec raczej sie nastawcie na jezdzenie ro dziecka i to nie kilkadziesiat km ale nawet wiecej. Zwroccie uwage ze malzwnstwo z filmiku z waszwgo osrodka ktore adoptowalo to rodzenstwo dziewczynka 14 letnia i chlopiec chyba 9 lat. Oni o adopcje starali sie w oa sosnowiec a dzieci byly z czestochowy. Wiec to tez nie jest tak. Ja jestem nastawiona nawet na podroz do gdanska do dziecka :)

Co do nas czekam juz na zaswiadczenie wczoraj zostalo wyslane przyjdzie i skladamy dokumenty :)) doszlam do wniosku ze nie bede sie przejmowac ze jestem tak bardzo do tylu, w koncu to nie sa wyscigi wazne ze jestescie i wspieracie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 07:55

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu wcale nie jestes do tylu, u Ciebie OA inaczej funkcjonuje, moze sie nawet okazac ze bedziesz miala szkolenie szybciej niz my. A czekanie na dziecko to juz w ogole loteria, nie wiadomo kiedy sie spodziewac.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale za to bede sie pytac doswiadczonych kolezanek o testy :P ktore juz macie za soba :)

• Justine Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Justine jesli odbieraja dzieci z domow dziecka, zeby sie nimi zajac to jest dobry efekt 500+. Mam nadzieje, ze nie jestem naiwna :)

Jesteś Kochana naiwna ;)

Odbierają z domów dziecka, żeby mieć za co pić... w końcu dziecku jeść nie trzeba dać, nie trzeba go ubierać, ale na flachę jest...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej wiecie co :P wczoraj bylam w sklepie i pomyslalam o 500 plus jak widzialamzakupy baby przede mna - wloszczyzna mrozona w paskach nie wiem chyba z 200 g bo taka malutka bebiko junior flaszka wodki kukurydza i groszek :P ja pierdziu impreza najwazniejsza a zaklad ze jakas licha zupa dla dziecka

I niestty zgadzam sie z justyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:12

Justine lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja znajoma pracuje w sklepie w mieście powiatwym i mówi, że od razu widać kiedy 500+ wypłacają bo najwięcej alkoholu schodzi... Straszne to i żal tych dzieci przede wszystkim :(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio taki jeden przyszedl pytac o krem na odparzenia dla niemowlat, ale nie kupil bo nawet 7 zl bylo za drogo, chcial zwykla wazeline, ale 3 zl tez za drogo. Za to sobie kupil krem na tatuaz za 28 zl, a wytatuowane mial imie dziecka i date urodzenia.....

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałosne to wszystko jest. Brak słów na to normalnie!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Fija Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    a czy ktoś korzysta z OA w Wodzisławiu Sląskim?

Znam kilka par po kursie w Wodzisławiu Śląskim - wszystkie bardzo sobie chwalą zarówno podejście osób tam pracujących jak i sam sposób prowadzenia kursu i czas oczekiwania na dziecko. Jedni znajomi od momentu zakończenia kursu do poznania swoich dzieci czekali 5 miesięcy :) podczas gdy w innych ośrodkach nawet 2-3 lata. Z całego serca polecam, niedługo i my zamierzamy się tam wybrać :)

zizia_a lubi tę wiadomość

Fija
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Przyszłe Mamy :)

My po kolejnym szkoleniu, tematem były zaburzone więzi i RAD więc znowu poważnie i bez głaskania. Przerażające jest to, że byliśmy jedyną parą, która coś na ten tema wie... Ale mniejsza o to.

Ogólnie to chodzi o to, że to jest jedna wielka loteria, oczywiście mogą być przesłanki co do tego, że dziecko będzie miało rad ale i tak mimo wszystko takie dzieci są proponowane rodzicom. Bo przecież trzeba dać szansę każdemu dziecku na dom... Tak argumentują to panie z OA. I niestety jeśli dochodzi do rozwiązania adopcji to najczęstszym jeśli nie głównym powodem jest właśnie RAD czyli nieumiejętność nawiązania więzi z rodziną adopcyjną.

Poza książkami o których pisałam wcześniej polecono nam jeszcze:
    Adopcja i przywiązanie Deborah Gray
    Zaburzenia przywiązania u dzieci i młodzieży Chris Taylor
    Mądrzy rodzice Margot Sunderland.

Pozdrawiam i miłego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:53

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala a bylo mowione czy cos sie ewentualnie da z tym RAD zrobic gdyby juz wystapilo?

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fija wrote:
    Znam kilka par po kursie w Wodzisławiu Śląskim - wszystkie bardzo sobie chwalą zarówno podejście osób tam pracujących jak i sam sposób prowadzenia kursu i czas oczekiwania na dziecko. Jedni znajomi od momentu zakończenia kursu do poznania swoich dzieci czekali 5 miesięcy :) podczas gdy w innych ośrodkach nawet 2-3 lata. Z całego serca polecam, niedługo i my zamierzamy się tam wybrać :)
    Tez slyszalam dobre opinie o tym osrodku. Wlasnie szczegolnie to, ze sie nie czeka dlugo na dziecko. My zaczelismy juz procedure w Sosnowcu.

7pqmag4.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, jeśli do 8 max. 12 m-ca życia dziecko nie nawiąże ŻADNYCH więzi z osobą znaczącą to w zasadzie nie da się tego naprawić. Zachodzą zmiany w mózgu, których nie da się cofnąć. Stąd w dużej mierze biorą się psychopaci, mordercy, osoby wyrachowane, bez empatii i poczucia winy.
    Rad pojawia się u dzieci będących ofiarami przemocy oraz totalnie zaniedbanych czyli pozostawianych bez żadnej opieki na długie godziny czy nawet dni. Także dzieci, które w swoim krótkim życiu bardzo czesto zmieniały miejsca pobytu np. szpital, rodz.biolog, pogotowie opiekuńcze, dom dziecka itp. nie zdążyły wtedy nawiązać tych więzi z osobą znaczącą.

Dlatego ważne jest aby dziecko w tym pierwszym roku nawiązało jakiekolwiek więzi z osobą dorosłą bo później będzie można nad tym pracować i zmieniać na właściwe, bo dziecko do 3 rż jest w miarę plastyczne pod tym względem.

Najgorsze jest to, że adoptując dziecko dostajemy tak mało informacji o jego sytuacji rodzinnej. Czasami to są znikome informacje i tak naprawdę nie wiemy czy dziecko miało szanse nawiązać te więzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:17

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przy malym dziecku ryzyko Rad jest mniejsze

7pqmag4.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Czyli przy malym dziecku ryzyko Rad jest mniejsze

Zdecydowanie

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeraża mnie to wszystko:(

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ