Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
83HOPE wrote:Tak, na każdym spotkaniu są testy.
Mag zawsze możesz zacząć równolegle w 2 OA i zobaczyć gdzie będzie szybciej. A poza tym za dwa lata będziemy miały dziecko a za kolejne dwa wszystko odnośnie procedur adopcyjnych może się zmienić. Teraz jest po prostu mnóstwo par a mniej dzieci
Ja tak juz poprostu mam, ze lubie wszystko planowac 100 lat na przod i wszystko analizuje. A potem oczywiscie zycie weryfikuje moje plany i sie wkurzam. Nie mam jednego dziecka a martwie sie o drugie Musze troche wyluzowac. Juz poprostu tak dlugo na to czekam, ze chcialabym zakonczyc ten etap. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie. Pracuje nad soba -
Mag85 wrote:Nie no nie bede biegac po wszystkich OA nie wiem czy tak mozna w ogole.
Ja tak juz poprostu mam, ze lubie wszystko planowac 100 lat na przod i wszystko analizuje. A potem oczywiscie zycie weryfikuje moje plany i sie wkurzam. Nie mam jednego dziecka a martwie sie o drugie Musze troche wyluzowac. Juz poprostu tak dlugo na to czekam, ze chcialabym zakonczyc ten etap. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie. Pracuje nad soba
Jasne Mag - chyba każda z nas tak ma
Yoselyn chodziło mi o testy psychologiczne - one są na każdym spotkaniu - w sensie 1 i 2 jak chcesz to mam zrobione zdjęcie- ale wydaje mi się że nie ma sensu się w to zagłębiać tylko najlepiej spontanicznie odpowiadać bez spinki
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Hope ja zrobiłam sobie test ostatnio co miałam z paniami pedagogami. Może teraz też zrobię sobie być mieć..
Mag rozumiem cię w 100% też bym chciała żeby już było dziecko i żeby temat leczenia i porażek był zamna. A żeby była miłość i pełna Rodzinka.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyAch ten Sosnowiec i ich dziwne zasady wewnetrzne ... Ja tez nie umiem sie pogodzic z tym ze nas skreslili ale kijem rzeki nie zawroce.
U nas pani powiedziala juz na 1 spotkaniu ze na drugie dziecko czeka sie u nich dluzej ale nie mowila ze nie mamy po co przychodzic !
A i nie wiem ktora z was napisala o jezdzeniu do dziecka kilkadziesiat km - chcialam powiedziec ze osrodki wspolpracuja z innymi placowkami w calym kraju i moze sie zdarzyc tak ze zaproponuja wam dziecko ktore przebywa w rzeszowie albo krakowie wiec raczej sie nastawcie na jezdzenie ro dziecka i to nie kilkadziesiat km ale nawet wiecej. Zwroccie uwage ze malzwnstwo z filmiku z waszwgo osrodka ktore adoptowalo to rodzenstwo dziewczynka 14 letnia i chlopiec chyba 9 lat. Oni o adopcje starali sie w oa sosnowiec a dzieci byly z czestochowy. Wiec to tez nie jest tak. Ja jestem nastawiona nawet na podroz do gdanska do dziecka
Co do nas czekam juz na zaswiadczenie wczoraj zostalo wyslane przyjdzie i skladamy dokumenty ) doszlam do wniosku ze nie bede sie przejmowac ze jestem tak bardzo do tylu, w koncu to nie sa wyscigi wazne ze jestescie i wspieracieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 07:55
-
nick nieaktualny
-
Mag85 wrote:Justine jesli odbieraja dzieci z domow dziecka, zeby sie nimi zajac to jest dobry efekt 500+. Mam nadzieje, ze nie jestem naiwna
Jesteś Kochana naiwna
Odbierają z domów dziecka, żeby mieć za co pić... w końcu dziecku jeść nie trzeba dać, nie trzeba go ubierać, ale na flachę jest...Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyEj wiecie co wczoraj bylam w sklepie i pomyslalam o 500 plus jak widzialamzakupy baby przede mna - wloszczyzna mrozona w paskach nie wiem chyba z 200 g bo taka malutka bebiko junior flaszka wodki kukurydza i groszek ja pierdziu impreza najwazniejsza a zaklad ze jakas licha zupa dla dziecka
I niestty zgadzam sie z justynaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:12
Justine lubi tę wiadomość
-
U mnie ostatnio taki jeden przyszedl pytac o krem na odparzenia dla niemowlat, ale nie kupil bo nawet 7 zl bylo za drogo, chcial zwykla wazeline, ale 3 zl tez za drogo. Za to sobie kupil krem na tatuaz za 28 zl, a wytatuowane mial imie dziecka i date urodzenia.....
-
zizia_a wrote:a czy ktoś korzysta z OA w Wodzisławiu Sląskim?
Znam kilka par po kursie w Wodzisławiu Śląskim - wszystkie bardzo sobie chwalą zarówno podejście osób tam pracujących jak i sam sposób prowadzenia kursu i czas oczekiwania na dziecko. Jedni znajomi od momentu zakończenia kursu do poznania swoich dzieci czekali 5 miesięcy podczas gdy w innych ośrodkach nawet 2-3 lata. Z całego serca polecam, niedługo i my zamierzamy się tam wybraćzizia_a lubi tę wiadomość
Fija -
Hej Przyszłe Mamy
My po kolejnym szkoleniu, tematem były zaburzone więzi i RAD więc znowu poważnie i bez głaskania. Przerażające jest to, że byliśmy jedyną parą, która coś na ten tema wie... Ale mniejsza o to.
Ogólnie to chodzi o to, że to jest jedna wielka loteria, oczywiście mogą być przesłanki co do tego, że dziecko będzie miało rad ale i tak mimo wszystko takie dzieci są proponowane rodzicom. Bo przecież trzeba dać szansę każdemu dziecku na dom... Tak argumentują to panie z OA. I niestety jeśli dochodzi do rozwiązania adopcji to najczęstszym jeśli nie głównym powodem jest właśnie RAD czyli nieumiejętność nawiązania więzi z rodziną adopcyjną.
Poza książkami o których pisałam wcześniej polecono nam jeszcze:
Adopcja i przywiązanie Deborah Gray
Zaburzenia przywiązania u dzieci i młodzieży Chris Taylor
Mądrzy rodzice Margot Sunderland.
Pozdrawiam i miłego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:53
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Fija wrote:Znam kilka par po kursie w Wodzisławiu Śląskim - wszystkie bardzo sobie chwalą zarówno podejście osób tam pracujących jak i sam sposób prowadzenia kursu i czas oczekiwania na dziecko. Jedni znajomi od momentu zakończenia kursu do poznania swoich dzieci czekali 5 miesięcy podczas gdy w innych ośrodkach nawet 2-3 lata. Z całego serca polecam, niedługo i my zamierzamy się tam wybrać
-
Mag, jeśli do 8 max. 12 m-ca życia dziecko nie nawiąże ŻADNYCH więzi z osobą znaczącą to w zasadzie nie da się tego naprawić. Zachodzą zmiany w mózgu, których nie da się cofnąć. Stąd w dużej mierze biorą się psychopaci, mordercy, osoby wyrachowane, bez empatii i poczucia winy.
Rad pojawia się u dzieci będących ofiarami przemocy oraz totalnie zaniedbanych czyli pozostawianych bez żadnej opieki na długie godziny czy nawet dni. Także dzieci, które w swoim krótkim życiu bardzo czesto zmieniały miejsca pobytu np. szpital, rodz.biolog, pogotowie opiekuńcze, dom dziecka itp. nie zdążyły wtedy nawiązać tych więzi z osobą znaczącą.
Dlatego ważne jest aby dziecko w tym pierwszym roku nawiązało jakiekolwiek więzi z osobą dorosłą bo później będzie można nad tym pracować i zmieniać na właściwe, bo dziecko do 3 rż jest w miarę plastyczne pod tym względem.
Najgorsze jest to, że adoptując dziecko dostajemy tak mało informacji o jego sytuacji rodzinnej. Czasami to są znikome informacje i tak naprawdę nie wiemy czy dziecko miało szanse nawiązać te więzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:17