Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poinformowaliśmy jednych i drugich rodziców dopiero dzień przed wizytą pań z OA. Tez nie wiedzieliśmy czy nas zakwalifikują i woleliśmy nie mówić. Pytali nas w OA czy rodzina wie i jak do tego się odnosi. Powiedzielismy, że na razie wiedzą tylko rodzice i ze nam kibicują i nie było więcej na ten temat rozmowy :) Także spokojnie, nie musicie od razu wszystkim o tym trąbić :)
    My resztę rodziny będziemy informować jak juże otrzymamy ostateczną kwalifikację i będziemy czekać na dziecko :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    :) dziękuję bo to naprawdę szczerze.
    Polecam wam swoją drogą jeśli ktoś nie widział wywiad:
    http://www.nishka.pl/wzruszajaca-rozmowa-z-mama-adopcyjna/

Świetny wywiad- Jak cudownie czyta się takie historie- i w dodatku tak pięknie opowiedziane :) Dzięki Dariaa:)

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry wrote:
    Będziemy wymieniać się wrażeniami:)

My jeszcze teściom nie mówiliśmy...Myślicie, że zapytają o reakcję rodziny itp? Nie chcę mówić, że adoptujemy skoro nie wiem, czy nas zakwalifikują...
    A ten wątek to faktycznie świetny pomysł:)
    Jestem spod Warszawy a zgłosiliśmy się do oa w Siedlcach
    nasi rodzice wiedza że sie staramy ale to logiczne ze różnie może się to potoczyć ale nas wspierają a ja mam dość wszystkiego ukrywania jak z leczeniem i staraniami na początku.
    My z Poznania jesteśmy tu też się staramy.
    Na pewno wam napiszę po wszystko ze szczególami.
    dobrej nocy

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Świetny wywiad- Jak cudownie czyta się takie historie- i w dodatku tak pięknie opowiedziane :) Dzięki Dariaa:)
    Nie ma za co polecam każdemu.

phv3n5q.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Daria, Strawberry to forum jest właśnie dla Was :) Bo kto zrozumie Was lepiej jak nie my, które przechodzimy to samo. Fajnie, że macie spotkanie już w poniedziałek, dajcie znać jak było, bo na pewno wiele dziewczyn skorzysta z tych informacji. I fajnie, że cały czas któraś do nas dołącza, dzięki temu przechodzimy razem wszystkie etapy adopcji, i ten czas oczekiwania na dziecko jakoś szybciej zleci. Ja za 3 tygodnie kończę już szkolenie i boję się już tego czekania po szkoleniu. Nikt nie jest w stanie powiedziec ile to będzie trwało, to podobno najtrudniejszy czas w całym procesie adopcji :( Ale przecież damy radę, bo jak nie my to kto? :)))

Amygdala pewnie, że dacie radę :) super, że lada dzień będziecie na drodze do poznania Waszego Dziecka :) będziesz pierwsza i wszystkie Ci tu bardzo kibicujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:38

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, jest jeszcze Eltrona, to ona jest najdalej bo czeka już na swoje dziecko!!! Mam nadzieję, że szybko do niej zadzwonią i będzie dzieliła się swoją radością z nami :)
    Też przeczytałam ten wywiad, bardzo budujący :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:14

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zapomniałam, że Eltrona czeka już tylko na tel. :) szczęściary z Was:)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    No tak zapomniałam, że Eltrona czeka już tylko na tel. :) szczęściary z Was:)

Wszystkie z nas będą szczęściarami :)))

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też pytała panie czy nasi rodzice wiedzą o adopcji i jaka była ich reakcja.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki, to fakt że chyba najgorsze to oczekiwanie na tel. Chyba osiwieje...
    Strawberry pisałaś już życiorys i podanie do ośrodka?

a tak z innej beczki dziewczyny wiem że wcześnie a nie mogę przestać myśleć o tym jak otrzymamy tel i przywieziemy dziecko do domu, cały czas mam to w głowie co będziemy robić próbuje sobie wyobrazić jak to będzie wpędza mnie to w ogromną euforię. Jednocześnie wiem że czeka nas długa droga,a początki to nie bajka.Mój mąż ostudza mój entuzjazm i mówi ze nie mogę tak robić bo oszaleje jak to bedzie długo trwało... może ma rację ale ja w końcu wiem ze ta droga jest czymś co ma sens? gdzie czeka nas happy end... czuje to.

phv3n5q.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine mialam tel z Angelius ze prelozyli mi wizyte z 27 kwietnia na jutro.. powiec mi o co pyta pani doktor? jak to wyglada u niej... ja mam wspomniec o AZ czy jak?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa droga do adopcji jest trudna, a jednocześnie szczęśliwa, z pewnością będziesz miała wiele takich dni, ze będzie przepełniala Cie radość, ale pojawią się też te gorsze- przepełnione strachem i na nie tez trzeba sobie pozwolić. Ja ostatnio tez mam takie dni szczęśliwości jak Ty :) tez wyobrazam sobie dziecko, a nawet dzieci w naszym życiu, jak bawia sue z psem, jak wspólnie sie bawimy i śmiejemy... oczywiście mam świadomość, ze może byc różnie, ale zaakceptowalam to decydujac sie na adopcje i nie chcę sie dodatkowo nakręcać, teraz czytam wreszcie Wychowanie zranionego dziecka, choc przez takie książki- poradniki jakoś trudno mi przebrnąć. Jeszcze raz polecam książkę "Chłopiec którego nikt nie kochał" ja czyta sie jednym tchem...

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Justine mialam tel z Angelius ze prelozyli mi wizyte z 27 kwietnia na jutro.. powiec mi o co pyta pani doktor? jak to wyglada u niej... ja mam wspomniec o AZ czy jak?

Yoselyn to powodzenia jutro - dowiedz sie możliwie jak najwięcej i zdaj nam relację :)

Agi83 lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) U Was też taka ślizgawica? Bo ja ledwo do przystanku doszłam, na chodnikach szklanka!!!

Wczoraj na szkoleniu była u nas pani, która od wielu lat prowadzi pogotowie rodzinne, do którego trafiają dzieci z interwencji. Jeju dziewczyny, jaki z tej kobiety bił optymizm, naprawdę można by słuchać jej godzinami, widać że to kobieta z powołaniem. Przez jej dom przewinęło się przez te lata ok. 80 dzieci dla których była ciocią. Troszkę idealizowała i nie mówiła za dużo o tych trudniejszych sprawach, ale najważniejsze przesłanie jest takie, że te zranione dzieci łakną miłości, rodziny, domu i jeżeli trafią na dobrych rodziców to rozkwitają niczym kwiat :) Super, że są tacy ludzie jak ta pani, robią dobrą robotę.

Ps. A z gorszych wiadomości to taka, że jak na razie to bardzo mało dzieci jest zgłaszanych do adopcji w porównaniu do lat ubiegłych, stety/niestety rezultat 500+ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:27

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Nieźle :)

Po prostu wprost powiedz co Cię sprowadza do niej czyli, że AZ. Weź ze sobą swoją dokumentację medyczną. Bardzo fajna kobieta z niej jest, sama zobaczysz ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Pani doktor fajna. Byłam godzinę u niej na wizycie. Właśnie jadę do domu

❤️❤️❤️
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Faktycznie Pani doktor fajna. Byłam godzinę u niej na wizycie. Właśnie jadę do domu

No i...? :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Szkoda, że nie zdążyłaś odczyta mojej wiadomości przed wizytą :(

Opowiadaj jak było :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

No Yoselyn napisz, bo bardzo jesteśmy ciekawe

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę w domu to napisze co i jak.. Jechałam po odbior skróconego aktu małżeństwa bo musiałam iść do USC by mi przygotowali.

❤️❤️❤️
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ