Partnersko
-
WIADOMOŚĆ
-
heheh dobrze przyjme na siebie ten ciezar
ja zrobilam miesznke torick + salatka.. i chyba przesadzilamSunSun lubi tę wiadomość
-
no ja mysle ze sie odwdzieczy jak wroci o kolegi bo maja isc na bilarda na meskie spotkanie
SunSun, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Ewcia - no to masz szczescie ze umie to zauwazyc..choc moj po jakism czasie tez zauwazala ten okres własnie po sluzie jak to tweirdzil "jestes bardziej naoliwiona" heheh
Jaskółko- ojj wtedy to mialam przerabane.. ;/ na dodatek moje gin usilnie wmawiala mi ciaze.. co do niej przyszlam i mowie ze dalej nie ma..to ta z tekstem pewnie jest pani w ciazy :)przez 4 miesiace mi tak gadala..ja jej mowilam ze testy negatywne a ta na nowo .. Jaskólleczko a tarczyce masz ok ?? bo mi wlasnie przez odstawinie lekow na tarczyce okres sie calkiem zablokowal ;/
ja dzis robie pierwszy tort od 5 lat na imieniny meza zrobil mi niespodzianke i wzial sobie wolne wiec mam go w domku calego dla siebie.no na wspole z kocica i psem
Ciążę to ja sobie sama wmawiałam przez pierwsze 3 miesiące, ale po 10 testach odpuściłam. Tarczyca podobno ok, u mnie PCO i ogólnie rozstrojone hormony. Poza tym chyba muszę trochę schudnąć, jakieś 10 kg, to powinno być lepiej.
-
Sun SUn .. PCO - najlepiej sie okresla na USG jelsi jest duzo pecherzyków nie przekraczajacych 7-9mm na jajniku.. niby mozna okreslic to po stosuku FSH do LH .. z 3 dc.. ale od tego wyznacnika juz sie odchodzi a tak naparwde juz sie odeszlo .. bo wcale nie potwierdza on PCO ..
SunSun lubi tę wiadomość
-
jak pojdziesz na monitorng to na penwo powie ci czy masz sechy policystycznych jajnikow
Tarczyca nie ma wplywu na PCO .. ma oogolnie na płodnosc.. zaburzenia miesiaczkowania..np przy chorej tarczycy czesto testy owulacyjne wychodza pozytywne..ja tak mialam ze np wychodzily mi w 8,9dc pozytywne pozniej negatywne i znowu w 16-17 dc znowu pozytywneSunSun lubi tę wiadomość
-
1,2 to dobry wynik..ale zalezy kiedy go robilas..ja mialam w listopadzie 2012 1,13 a juz w maju 2013 5,17 ...warto co jakis czas sprawdzac
-
to moze przed wizyta u gin powtorz nawet samo TSH ...zeby miec spokojna glowe
SunSun lubi tę wiadomość
-
dokłądnie..
choc mi niby mowili ze mam nautury policystycznej..ale mam łądnie owulke cykle sie unormowaly a nic w tym kierunku nie bylo robione.. dlatego ide skontrolowac to do innego gin..bo w tej poradni leczneia nieplodnosci wszytskie dziewczyny wychodzily z diagnaza PCO mimo iz go nie mialy
SunSun lubi tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:U mnie pcos podejrzewala gin na podstawie pecherzyków własnie. miałam ich mnostwo na jajnikach. W rezultacie to rozregulowuje cykl i prowadzi do tego ze sa bezowulacyjne
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
SunSun wrote:Hm w tamtym roku badalam tarczyce i mialam wynik 1,2.czyli ok.A moja gin nalega zeby zobaczyc te wyniki...
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Sun - w normie ael wysokiej ... wiec taka moja rada sprawdz sobie
Kolezanka miala w grudni 2013 1,44 teraz zrobila miala 3,38 (marzec) poszla do endokrynologa - i nie dlatego ze sie stara - bo sie nie staraja .. tylko zaczela puchnac.. i endokrynolog odrazu powiedziala ze jest to poczatek niedoczynnosci.. tyle ze u niej jeszcze dodatkowo wyczula kuzka na tarczycy i podejrzewaja Hashimoto. -ona sama jest polozna i tez mowila ze przeciez jest w nrmie.. a dostala taki pakiet badan ze nawet ja takiego w zyciu nie robilam
wg mnie podwyzszone TSH ( i tu nie chodzi juz o starania ) ale ogolnie sugeruje juz nam ze cos zaczyna sie dziac..a im zybciej sie zacznie dzialac tym lepiej