X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od paru dni mnie boli jajnik brałam clostilbegyt w tym i poprzednim cylku

ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:
    SusannaDean a powiedz widzisz gdzieś na moim wykresie owulkę mam od kilku dni zielone światełko a ovu niczego nie pokazuje ?
    c39315fe5b914d4f37e8b8d1f2b1d0cb.png
    17 dc? A czy masz monitoring skoro na clo jesteś?

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja już po pracy i lenie się z moim Astem;)

Co do rozstępów, jedna z moich koleżanek poleca Palmers cocoa butters formule...

Ed. Ewa jakim cudem cały czas wychodzą ci pozytywne testy owulacyjne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:28

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:

Co do rozstępów, jedna z moich koleżanek poleca Palmers cocoa butters formule...
    O właśnie ten Palmers z reklam mi chodził po głowie :D

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzeba uważać bo są dwa podobne i jeden jest szkodliwy, bo właśnie z chemią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Ale trzeba uważać bo są dwa podobne i jeden jest szkodliwy, bo właśnie z chemią :)
    muszę poczytać :O

• ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:

Ed. Ewa jakim cudem cały czas wychodzą ci pozytywne testy owulacyjne?
    sama się nad tym zastanawiam a może to przez clostilbegyt brałam go w tym i poprzednim cyklu testy robię zawsze o podobnej porze wieczorem albo z testami z rossmanna coś jest nie tak

ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy masz monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:
    sama się nad tym zastanawiam a może to przez clostilbegyt brałam go w tym i poprzednim cyklu testy robię zawsze o podobnej porze wieczorem albo z testami z rossmanna coś jest nie tak

Ale rozumiem ze za pozytywne uznajesz te gdzie kreska jest taka sama wyraźna bądź ciemniejsza jak kontrolna? Bo cien to oznacza że jest negatywny a nie jak w ciążowym pozytywny

AJA_S lubi tę wiadomość

• ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    17 dc? A czy masz monitoring skoro na clo jesteś?
    powinnam jak skończę to opakowanie a już skończyłam i przez ten czas nie zajdę to będę miała przy następnym opakowaniu

ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robiłam testy owu to cienie miałam przez większość cyklu. Pozytywny był 2 max 3 dni.

PS właśnie dlatego odeszłam od tych testów tempek i innych rzeczy które niepotrzebnie stresują i wywołują presję kiedy wskoczyć do łóżka a kiedy nie. Kocham się z mężem kiedy chce nie patrząc na dzień cyklu bo owulka może być w 8, 11, 14, a nawet 20. Nasz organizm może nas zaskoczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:
    powinnam jak skończę to opakowanie a już skończyłam i przez ten czas nie zajdę to będę miała przy następnym opakowaniu
    Biorąc stymulację clo trzeba mieć monitoring.... skad masz wiwedzieć czy nie doszło do hiperstymulacji i nie masz 10 pecherzyków?

• ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ale rozumiem ze za pozytywne uznajesz te gdzie kreska jest taka sama wyraźna bądź ciemniejsza jak kontrolna? Bo cien to oznacza że jest negatywny a nie jak w ciążowym pozytywny
    tak co prawda nigdy ciemniejszy nie był ale taki sam jest nawet porównywałam z galerią testów co prawda jest tam jedno zdjęcię ale tak samo wygląda jak moje

ewcia
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:
    tak co prawda nigdy ciemniejszy nie był ale taki sam jest nawet porównywałam z galerią testów co prawda jest tam jedno zdjęcię ale tak samo wygląda jak moje

Jeśli je posiadasz to oznacz wszystkie negatywnie, a najpiękniejszy jako pozytyw ;)

• ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Biorąc stymulację clo trzeba mieć monitoring.... skad masz wiwedzieć czy nie doszło do hiperstymulacji i nie masz 10 pecherzyków?
    teraz mnie przestraszyłaś pojęcia nie miałam moja gin zakładała że przy pierwszym razie zajdę hmmm zapytam jej może się sama umówię i zobaczę ona mi mówiała o monitoringu ale po tej paczce jak przyjdę po drugą

ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:

Ja mialam już przy pierwszym opakowaniu monitoring i mialam 2pęcherzyki jeden owulkował a drugi przemienił się w torbiel który potem się wchłonął. Często po tych lekach mogą robić się torbiele i dlatego postrzebny jest monitoring.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pamiętaj ze pozytywny test nie gwarantuje że owulka była! On Ci pokaże największy poziom LH. A to nie oznacza owulki.

AJA_S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:
    teraz mnie przestraszyłaś pojęcia nie miałam moja gin zakładała że przy pierwszym razie zajdę hmmm zapytam jej może się sama umówię i zobaczę ona mi mówiała o monitoringu ale po tej paczce jak przyjdę po drugą
    No z tego co wiem musi być kontrola nad tym, zapytaj kochana.

• ewa1307 Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleje testy zobaczę jeszcze te trzy i bardziej się skupię na temp.
    dobranoc kobietki spokojnych snów wam życzę i dzięki za rady :)

ewcia
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa1307 wrote:

Na opakowaniu moich testów owu jest napisane, że jak się bierze leki na stymulacje lub gdy sie ma PCOS testy moga dawać fałszywe wyniki.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ