Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
No ale w moim wypadku skoro nigdy w życiu nie miałam nawet krwi podpieranej pod "hormony" to poczekam na wizyty i niech ona mnie kieruje co robić ?! Czy jak ? Ja tu sie dopiero dowiaduje jakie Wy badania macie a ja nic
Jestem z tych osob, które do lekarza chodziły w ekstremalnych juz przypadkach (rekonstrukcja kolana, usunięty woreczek żółciowy). Od 5 lat pod stała opieka gastrologa mam wrzody tak mając 30 lat mam takie choroby... 11 lat bycia w sprzedaży swoje zrobiło.... krew pobierana miałam tylko na badania okresowe w pracy !!!! Szok.karolka22 lubi tę wiadomość
Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
Ja w ostatnim miesiącu miałam chyba z 20 razy pobierana, co przychodzilam na monitoring to badanie, tu coś z tarczycy, tu po drodze genetyczne, teraz 3 razy co 3 dni, Masakra...PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
09.16 - pierwsza stymulacja gonalem i pregnylem,
10.16- druga próba gonal+pregnyl -
nick nieaktualnyKicirożek wrote:No ale w moim wypadku skoro nigdy w życiu nie miałam nawet krwi podpieranej pod "hormony" to poczekam na wizyty i niech ona mnie kieruje co robić ?! Czy jak ? Ja tu sie dopiero dowiaduje jakie Wy badania macie a ja nic
Jestem z tych osob, które do lekarza chodziły w ekstremalnych juz przypadkach (rekonstrukcja kolana, usunięty woreczek żółciowy). Od 5 lat pod stała opieka gastrologa mam wrzody tak mając 30 lat mam takie choroby... 11 lat bycia w sprzedaży swoje zrobiło.... krew pobierana miałam tylko na badania okresowe w pracy !!!! Szok.Kicirożek lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Sandri piękna beta! A jakie miałaś TSH przed ciążą?
Andry piękny pimpek na zdjęciu!
Byłam na siłowni, pół godziny biegałam, jak zeszłam z bieżni to prawie straciłam przytomność, dostałam silnych zawrotów głowy. To w sumie mogłyby być objawy ciąży.
Ale teraz zaczął pobolewać mnie brzuch więc może @ gdzieś krąży.
Jadę na masaż kręgosłupa i jak wróce to sobie z Wami poplotkuję.
Buziole!dobuska, AJA_S lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Sandri, niezwłocznie zapisz się do endo i to prywatnie, bo na NFZ miesiące oczekiwania. Nie wiem czy rodzinny jest w stanie w tym temacie dać receptę. Tsh rośnie w ciąży w tempie ekspresowym bo dziecko nie ma teraz jeszcze swojej tarczycy i czerpie z Twojej. Oczywiście wzrost dotyczy osób, które mają problemy z tarczycą. Teraz ważne, byś jak najszybciej dostała lek. Ja mam teraz tsh 3,06 i kurz zwiększyła dawkę leku
Kicirożek, prawda jest taka, że warto niektóre badania zrobić przed ciążą takie właśnie jak np tsh. Ale tez lekarz na pierwszej wizycie zleca chyba to wszystko
Adry, pięknie widać pęcherzyk Ja już czekam z niecierpliwością na swoją wizytę
-
_Abby_ wrote:Mam tak jak Ty. Ale jak wysikuje II to robie proga żeby sprawdzić czy nie trzeba suplementów i tsh bo ono może być przyczyną poronienia.
Chyba nic mi nie da robienie badań np jutro ? W poniedziałek mam wizytę, poczekam juz tyle ...Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sandri, moja koleżanka zaszła z hasimoto i wynikiem TSH 300, w pierwszym cyklu po odstawieniu anty, które długo brała, także nigdy nie mów nigdy
Gratuluję pięknej bety!
Kicirożek, całą ciążę (ani przed ciążą) żadnego progesteronu ani czego tam innego oprócz TSH w 1 trymestrze (wynik 0,0005) nie robiłam. Ciąża zdrowa w pełni, syn ma rokKicirożek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny