SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • rudykot Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_ Gratulacje! weszłam tu dzisiaj popatrzeć co słychać, a pamiętam ze byłaś w podobnej sytuacji jak ja, czyli rok starań i jeszcze bez diagnostyki (dobrze kojarzę?) a tu taka niespodzianka :D Gratki jeszcze raz:) ja nadal nic...Na razie wiadomo tylko ze mój mąż ma tragiczne wyniki badania nasienia, w tym morfologia 0% prawidłowych plemników... Ale leczymy i walczymy dalej...

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudykot ! Trzymam kciuki za was! Ja nie wiem jakie mial nasienie moj M, ale i tak caly czas go suplementowalam. Moze to tez pomoglo. Mysle ze tak bo moj M ogólnie kiepsko sie odżywia.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak kluja piersi że maskara. Nie tyle bolą jak po owulacji, tylko jakby mi ktoś szpilki wbijał. Może jakieś nerwobóle.
    Miałam jutro nie testować, dopiero w niedzielę gdyby jutro nie pojawiła się @, ale wieczorem mamy imprezę imieninowa męża. Muszę więc wiedzieć, czy moge normalnie pić, czy mam sobie robić oszukiwane drinki ;)
    Brzuch boli okresowo, szyjka jest nisko i otwarta, ale od porodu ona mi się zawsze wydaje otwarta.... :/

• rudykot Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 No jak ciężarna trzyma za nas kciuki to musi się udać! ^^ Mój po wynikach poczuł się tak zmotywowany do walki ze szok, zaczął chodzic na siłownię 3x w tygodniu (normalnie ma pracę biurową, a jak wraca do domu to też siedzi :D) plus mocniejszy suplement (profertil, miesiąc kosztuje 150zl!), plus świeżo wyciskanie soki,warzywa, orzechy, Boże, jak nigdy :D cieszy mnie to :)
    Jak w ogole zdrowie? jak się czujesz? masz jakieś objawy?

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Może któraś z was coś poradzi.w 6 dc pojawił się u mnie sluz plodny trwał 3 dni testy owu wychodziły bardzo jasne. Czyli chyba negatywnie. W 9dc do wczoraj czyli 13 dc tylko z jedną krecha. Sluzu też już nie było. Byłam wczoraj na monitoringu. Lekarz stwierdził że to cykl bezowulacyjny. W zeszłym miesiącu w 15 dc była owu potwierdzona. Cykle 24 dniowe duphastonem wydłużyl mi wyedy o 4 dni. Pytanie moje brzmi czy jest jednak szansa że ta owulacja była parę dni po okresie ? Bo lekarz twierdzi że to fizycznie niemożliwe

Brychta
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)odebrałam wyniki:
    beta 0,1,progestetron 15,30,prolaktyna12 wszystko w normie..takze czekam na@..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika szkoda że nie ma ciazuni:(

Kobietki wy moje skarbnico wiedzy :) powiedzcie mi czym mogę złagodzić objawy infekcyjne ? Wizytę mam dopiero w czwartek a dzisiaj dopiero piątek. Nic mnie nie piecze a raczej okropnie boli wszystko na zewnątrz wargi itd. Skarbnico wiedzy pomóż :)

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Mika szkoda że nie ma ciazuni:(

Kobietki wy moje skarbnico wiedzy :) powiedzcie mi czym mogę złagodzić objawy infekcyjne ? Wizytę mam dopiero w czwartek a dzisiaj dopiero piątek. Nic mnie nie piecze a raczej okropnie boli wszystko na zewnątrz wargi itd. Skarbnico wiedzy pomóż :)
    Polecam Clotrimazolum w kremie, powinnas dostac w aptece bez recepty. Mam nadzieje, ze pomoze. A no i malo slodyczy ;)

Pozdrawiam

AJA_S lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

U mnie owulacja byla wczesniej niz myslalam, wedlug aplikacji mam testowac za 12 dni.
    prosze o przepisanie z 31 pazdziernika na 26.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Polecam Clotrimazolum w kremie, powinnas dostac w aptece bez recepty. Mam nadzieje, ze pomoze. A no i malo slodyczy ;)

Pozdrawiam

Dziękuję mam i używAm już ale słabo dziala

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:
    sandri_1 No jak ciężarna trzyma za nas kciuki to musi się udać! ^^ Mój po wynikach poczuł się tak zmotywowany do walki ze szok, zaczął chodzic na siłownię 3x w tygodniu (normalnie ma pracę biurową, a jak wraca do domu to też siedzi :D) plus mocniejszy suplement (profertil, miesiąc kosztuje 150zl!), plus świeżo wyciskanie soki,warzywa, orzechy, Boże, jak nigdy :D cieszy mnie to :)
    Jak w ogole zdrowie? jak się czujesz? masz jakieś objawy?

Zdrowie cale szczęście dobrze. Mojego M rozbieralo totalnie w niedziele ale zaaplikowalam mu groprinosin i w pon czuł sie juz świetnie. Musimy uwazac bo ja nie zamierzam chorowac.... Czuje sie... jak bym w ogóle w ciazy nie byla. Oprocz braku @ nie ma zadnych objawów. Moze to glupie ale chcialabym miec jakiekolwiek. ..

rudykot lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym to wspaniale Rudykot ! Na pewno szybko będzie efekt w postaci dwóch kresek! Ja powtarzam ze nie potrzebujemy milionów plemników tylko jednego!

nitta32, rudykot lubią tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:28

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema !
    Przyszły wlasnie wyniki moich badań. Pomożecie w interpretacji ?

- TSH : 1,2
    - FT4 : 16,66
    - Progesteron : 107,6

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84, przepisane :)

Kicirożek, TSH masz bdb

O której mniej więcej dziewczyny robicie testy owu? Z pierwszego porannego siku czy inaczej?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożek wrote:
    Siema !
    Przyszły wlasnie wyniki moich badań. Pomożecie w interpretacji ?

- TSH : 1,2
    - FT4 : 16,66
    - Progesteron : 107,6
    Tsh b. Dobre. Ft4 nie pamietam norm. A progesteron wysoki! Ktory to dc?

Kicirożek lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. No tak jestes w ciazy:))

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Tsh b. Dobre. Ft4 nie pamietam norm. A progesteron wysoki! Ktory to dc?
    ona jest w ciąży

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    hej dziewczyny, czy macie jakies objawy owulacji? ja dopiero obserwuje swój organizm ale zawsze ok 15dc boli mnie jajnik. w tym miesiącu przygladam sie uwazniej dzis zaczął bolec mnie lewy jajnik a testy owulacyjne prawie pozytywne (chyba ze jest juz po owulacji i przegapiłam pik lh). zastanawiam się czy robic kolejny test owulacyjny normalnie za 24h czy zrobic wczesniej
    No sluz rozciagliwy, plus bol podbrzusza akurat u mnie ood blizna po cc.. I nis poza tym szczegolnego. A testy ovu ponoc najlepiej kolo poludnia robic:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax3, Dobuska, Mika nie lubię;(

Kiciorożek piękny progesteron, który masz tc?

Santoocha czytałam gdzieś, że niektóre kobiety po porodzie cały czas mają szyjkę jakby lekko otwartą i to normalne

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ