Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Ale się zdarzają :)
    No tak zdarzają się ale chyba nie u mnie. No nic. Może faktycznie męża dziś wykorzystam

AJA_S lubi tę wiadomość

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie brzuch raczej za bardzo nie boli jak narazie nic nie zapowiada okresu no ale test rano byl negatywny a jutro dzien spodziewanej miesiaczki tylko dzisiaj temperatura nie spadla wiec nic na razie jej nie zapowiada zobacze czy jutro bedzie spadek czy nie..... Juz sama nie wiem co myslec

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tubispl trzymam kciuki by @ nie przyszła :)

Stokrotka idź wykorzystaj, po coś w końcu są ;D

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Tubispl trzymam kciuki by @ nie przyszła :)

Stokrotka idź wykorzystaj, po coś w końcu są ;D

No tak... jeszcze nam dodatkowo prąd na całej wsi wyłączyli chyba żeby było co robić wieczorem :)

santoocha, AJA_S lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vercia wrote:
    Annie, mielone siemie lniane można po prostu dodać do potrawy bez żadnej obróbki termicznej.
    No tak, teraz sobie przypominam, że czytałam coś takiego. I takie nie zalane wodą też na śluz pomaga? :)
    Z tym mielonym to mam wątpliwości, bo wyczytałam, że ono szybko traci swoje właściwości po zmieleniu, więc powinno się samodzielnie mielić i od razu wykorzystywać. Ja nie mam młynka, więc łatwiej jednak mi zagotować.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    s1985 a była faktycznie?
    Jasne że była tylko cb ale to też ciąża

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmielone siemię wystarczy zalać gorąca wodą. Nie trzeba gotować. Zalać i odstawić do przestygnięcia.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do październikowych testerek ;-) jak myślicie czy z mojego wykresu jest szansa ze test bedzie pozytywny?? Owu z usg 13 dc - 13.10. Mam zamiar zrobic test pod koniec przyszłego tygodnia ;-)

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dołączam do październikowych testerek ;-) jak myślicie czy z mojego wykresu jest szansa ze test bedzie pozytywny?? Owu z usg 13 dc - 13.10. Mam zamiar zrobic test pod koniec przyszłego tygodnia ;-)
    Ewcia ciężko brać Twój wykres pod uwagę, bo temperatury są mierzone o różnych godzinach więc są niewiarygodne. Powinnaś mierzyć o jednej, ewentualnie do pół godziny różnicy. A tak jak u Ciebie to nawet nie wiadomo do końca czy owulka już była.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie 30 dc okresu nadal nie ma. Nawet wczorajsze przytulanki nie pomogły. Brzuch boli. Czekam

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziśkolejny sen, tym razem nie taki jak wczoraj. Kupiłam jeansy i pokazałam je klientce kazała przymierzyć i okazało się, że są za ciasne i ledwo co w nie weszłam.
    Obudziłam się około 4:30 zobaczyłam na zegarek i poszłam dalej spać. Tym razem mierzenie temp miało jednak sens. Poszła delikatnie w górę. Nadal czekam...

Pozytywne nastawienie :)
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagladam do Was i bardzo trzymam kciuki! Zycze Wam zebyscie juz nie musialy dłuzej czekać na wymarzone 2 kreseczki. Wszystkiego dobrego!

kate88:), AJA_S lubią tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    zagladam do Was i bardzo trzymam kciuki! Zycze Wam zebyscie juz nie musialy dłuzej czekać na wymarzone 2 kreseczki. Wszystkiego dobrego!
    ja też cały czas zaglądam z nadzieją na kolejne pozytywne testy <3

kate88:), emerald_m, AJA_S lubią tę wiadomość

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie temperatura spadla brzuch boli wiec pewnie jutro okres i nici z dzidziusia

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam z rana, specjalnie mocz trzymałam całą noc, mimo, że już o 5 chciało mi się siku :P Niestety biel wizira :( Tylko tam gdzie powinna być kreska ciążowa zrobiło się różowo :/ Ale wczoraj bardzo dużo piłam wieczorem, może mocz nie taki jak trzeba :P Dziś 28dc, prawdopodobnie 13dpo. Plamienia żadnego nie było. Ale zaczyna mnie ćmić brzuch... Ja mam ciągle nadzieje :) Jak myślicie, test mógłby jeszcze nic nie pokazać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzy dni mnie brzuch bolał czasem tak że siadać musiałam ostrożnie bo wszystko w środku czułam. A dziś mnie boli lewy jajniki. Mam 30 dc co na okres mnie boli?

• vercia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A roślinka, zrobiło się różowo w sensie całe tło czy cień cienia rózowej kreski? :P

• vercia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Dziewczyny trzy dni mnie brzuch bolał czasem tak że siadać musiałam ostrożnie bo wszystko w środku czułam. A dziś mnie boli lewy jajniki. Mam 30 dc co na okres mnie boli?

Jak dobrze wiesz większość objawów ciażowych i na okres jest takich samych, może i na okres cię boli a może na ciążę ;) Nie ma co wróżyć z fusów, poczekasz jeszcze chwilę i będziesz wiedziała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vercia wrote:
    Jak dobrze wiesz większość objawów ciażowych i na okres jest takich samych, może i na okres cię boli a może na ciążę ;) Nie ma co wróżyć z fusów, poczekasz jeszcze chwilę i będziesz wiedziała :D

Na ciążę to nawet nie liczę. Zastanawiam się czy to na okres czy na owulke ale teraz w 30 dc owulacja ? Bez sensu

• vercia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Na ciążę to nawet nie liczę. Zastanawiam się czy to na okres czy na owulke ale teraz w 30 dc owulacja ? Bez sensu

Nie wiem jak długie masz cykle i czy regularne, bo jak to już koniec cyklu no to raczej nie na owulkę

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ