X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwsze planowanie, pierwsza ciąża, pierwsze dziecko, pierwsze objawy
Odpowiedz

Pierwsze planowanie, pierwsza ciąża, pierwsze dziecko, pierwsze objawy

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngeKrk wrote:
    Szczerze mówiąc to nie do końca tu chodziło o pocieszenie bo nie wyobrażam sobie jak może być ciężko psychicznie przy długich staraniach, ja dziękuję Bogu, że udało się tak szybko. Bardziej chodziło mi o to, żeby dać znać, że testy owulacyjne wcale nie są złym pomysłem bo wiele wpisów czytałam, że dziewczyny się długo starają ale opierają się właśnie tylko i wyłącznie na częstym uprawianiu seksu a to nigdy niestety z tą owulką nie wiadomo. No i chciałam uczulić na to, że może takie szybkie robię testów i sprawdzanie to też nie jest zbyt dobry pomysł. Ty wyciągnęłaś z mojej wiadomości tylko jedną rzecz, że udało mi się szybko ale nie do końca o to chodziło w mojej wiadomości, nie chodziło o to żeby się pochwalić jak szybko mi poszło.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
    Testy owulacyjne też nie są dla każdej, mając pcos można sobie między książki włożyć testy owulacyjne, poza tym test owulacyjny pokazuje tylko, że poziom LH rośnie ale nie pokazuje tego, że pęcherzyk faktycznie pękł. Oczywiście jako dodatkowy element do obserwacji swojego cyklu jak najbardziej można dodać testy owulacyjne, oprócz tego mierzenie temperatury, monitoring cyklu, badanie progesteronu, estradiolu 😉

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ