Planujące starania na 2018 rok...
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee wrote:Moj cykl dzisiaj wynosi 96 dni, wiec nie mow nic o czekaniu na okres:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 12:47
-
na pewno nie sa normą.Moje zawsze byly krótkie, wiec nigdy nawet nie mialam 35 dniowych a co dopiero takie cos
Powiedzial tylko ze przywrocimy mi okres i zebym sie nie martwila i tyle
kazal mi brac tydzien duphaston , dodam ze minal wczoraj ten tydz
i nuby od dzisiaj do niedzieli powinien przyjsc okres
i ze moge sie po okresie starac
a ja sie zaczynam martwic o owulacje, czy po takiej przerwie to ona od razu bedzie
nie rozumiem tez do konca czemu stwierdzil ze nie musze badan hormonow robic, wydaje mi sie ze przy takim opoznieniu to z hormonami jest cos nietak, no ale moze sie nie znam:/
stwierdzilam ze widocznie on wie co robi a ja kupie testy owulacyjne i po nich i temperaturze oraz wygladzie sluzu zobacze czy jest owulacja
a jak nie to wtedy do niego pojde, albo poprosze tego ktory na nfz ma mnie w styczbiu przyjac o skierowania na badania hormonalne
-
Cześć ja w tym momencie musiałam zawiesić starania i planuje rozpocząć po nowym roku kiedy dokładnie jeszcze nie wiem. Najpierw muszę pochodzić po lekarzach, dowiedzieć się co się ze mną dzieje i wdrożyć leczenie. Będę się starać o pierwsze maleństwo
-
Ja również się dopisuję do staraczek!
Chcielibyśmy z mężem zacząć styczeń/luty ale zobaczymy co powie mi pani ginekolog na wizycie po pierwszej miesiączce po łyżeczkowaniu. (której jeszcze nie dostałam ) -
Witam wszystkie
Podjeliśmy decyzję z MM że czas zacząć się starać o dziecko ja już myślałam o tym wcześniej, ale musiałam najpierw unormować sprawę z pracą
Mam 29lat, w listopadzie 2018 już 30:P będę się starać o pierwsze dziecko już od najbliższego cyklu, czyli od wczoraj, bo dostałam właśnie @. Moje cykle to 25-28 dni, czyli dni płodne będą gdzieś na przełomie roku już nie mogę się doczekać
Ogólnie wyniki wszystkiego mam dobre. Cytologia, jajniki, żadnych problemów ze zdrowiem. Przynajmniej odkrytych
Wiem, że muszę zacząć brać kwas foliowy, ale czy coś jeszcze? -
karoolens wrote:Witam wszystkie
Podjeliśmy decyzję z MM że czas zacząć się starać o dziecko ja już myślałam o tym wcześniej, ale musiałam najpierw unormować sprawę z pracą
Mam 29lat, w listopadzie 2018 już 30:P będę się starać o pierwsze dziecko już od najbliższego cyklu, czyli od wczoraj, bo dostałam właśnie @. Moje cykle to 25-28 dni, czyli dni płodne będą gdzieś na przełomie roku już nie mogę się doczekać
Ogólnie wyniki wszystkiego mam dobre. Cytologia, jajniki, żadnych problemów ze zdrowiem. Przynajmniej odkrytych
Wiem, że muszę zacząć brać kwas foliowy, ale czy coś jeszcze?
Przy staraniach kwas foliowy to podstawa. Ja zmieniłam też sposób odżywiania, więcej owoców i warzyw, zero fast i ograniczony cukier, ale to tylko że względu na zdrowie maluszka, ktorego jednak nie ma. Na początku starań przyjmowałam pełną suplementację za którą wydałam fortunę,ale potem przestałam,bo skoro nie wychodzi to kwas wystarczy. Moje dni płodne tez na przełomie i chce działać bardziej niż poprzednio. Kupiliśmy nawet wspomagający lubrykant,który nie zmniejsza ruchliwosci żołnierzyków..a nóż zdziała cuda;) to jest też ważne,bo zele, które kupujesz w sklepie mogą utrudniać zapłodnienie -
nick nieaktualny
-
Na początku kwas foliowy wystarczy - łykajcie go razem z mężem
ja w tym roku w listopadzie kończyłam 30 więc równy rok między nami
owulację mam 1.01 więc z Nowym Rokiem nowym krokiem!
Życzę wszystkim powodzenia💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oj myślałam, że będę miała więcej czytania, a tu cisza.
Witam wszystkie nowe planujące
Jak przygotowania do świąt? U mnie choinka ubrana, prezenty zapakowane, dzisiaj już byliśmy po zakupy spożywcze, wszystko gotowe, jutro w pracy, sobota w kuchni i święta -
Witam rówieśniczkę Też jestem listopadową dziewczyną i też w przyszłym roku kończę 30-tkę Jeśli chpdzo o kwas foliowy to polecam femibion natal 1 - można stosować do 12-tego tygodnia ciąży Ja już od ponad roku łykam, pomimo, że się nie staramy jeszcze.