X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info:)
    przyda się

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny

NIna Lat 28, mam córkę 9 miesięczną po 3 IUI, niestety miałam cc.

W sumie nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ale chciałabym zacząć starać sie o kolejnego malucha tylko mam wątpliwości czy po cc od którego obecnie minęło około 9 miesięcy Gin pozwoli na starania o kolejnego malucha a u nas niestety inaczej niż przez IUI się nie da. Pomożecie? Podpowiecie mi coś a może przekierujecie mnie na inne forum?

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nina,
    Ja również jestem po CC, miałam w maju. Ostatnio byłam u swojego lekarza i również pytałam, kiedy mogę się starać o rodzeństwo. Powiedział, że w moim przypadku(czyli wszystko ładnie zagojone po pierwszym CC) on zaleca odczekanie roku. Także ja planuję rok zaczekać. Z tym że jeszcze mi cykl nie wrócił, bo karmię.
    Najlepiej udaj się do gina, niech Ci zrobi USG i powie, czy wszystko ok i kiedy się możesz starać o kolejną ciążę.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • saga Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nina myślę że to sprawa indywidualna. Najlepiej żeby Cię obejrzal ginekolog i odpowiedział na Twoje pytanie.
    Że spraw dot. Starań to zamówiłam tabletki Pragną plus. Na i pewnie jutro dostanę @ jak nie dzisiaj bo boli mnie bardzo głowa.

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok to tak optymalnie. jak córeczka ma 9 miesięcy to wstrzymaj się może miesiąc czy 2 i do tej rocznej przerwy dobijesz raz dwa.a jak masz wątpliwości czy nie za wcześnie to do lekarza swojego idź.przez te pogodę jakieś wirusy krążą. ja tez mam okropne bóle głowy i kaszel. dziś nie poszłam do pracy

16uddqk30vgif7kq.png
  • eViK_90 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć MeggiGirl :)

Na pierwszą stronkę wszystkich z automatu nie będę dopisywać. Jak ktoś będzie chciał i zostanie z nami na dłużej to proszę o info to wpisze :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ja słyszałam, że ogólnie to kolejna ciąża powinna być dopiero po ok. 2 latach by organizm doszedł do siebie. Nie wiem jak jest po cc. Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej iść do ginekologa, porozmawiać, może jakoś się przebadać dodatkowo (ogólna krew czy coś :)). A czujesz się dobrze i na siłach? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam cesarki, ale mam kilka znajomych które dostały zielone światło właśnie kiedy było rok od urodzenia pierwszego malucha :) także możesz powoli myśleć o kolejnej iui, chociaz nie wiem jakie są tam wytyczenia. Może przy inseminacji dłużej każą czekac...

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Najlepiej rok odczekać po cc właśnie.
    Ale znam dziewczyny co roku nie czekały jedna po 5 miesiącach od cc a druga 6 miesięcy i wszystko jest ok :)
    Też takie znam:) i u każdej ciąża była bezproblemowa, na szczęście. Aczkolwiek ja chyba bym się nie zdecydowała na odstęp mniejszy niż zalecany przez lekarza. Także czekam........

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbudowałyście mnie trochę :) tak zrobię, pójdę na pierwszą wizytę na początku lutego , musze tylko wybrać odpowiedni dzien cyklu żebym w razie w mogła zrobić od razu jakieś badania. w lutym to będzie 11 miesięcy więc jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to zanim badania, wyniki itd to pewnie pierwsze podejście gdzieś w kwietniu, jeśli się zgodzą to będzie 13 miesięcy po cc.
    Czuje się dobrze nie odczuwam już że miałam cc tylko blizna z jednej strony jest jakaś taka grubsza i swędzi czasem.
    Jako że sama jestem niestety jedynaczką to niesamowicie się nakręcam na min 2 dzieci :) bo według mnie słabo byc jedynakiem.
    Tak sobie tylko myślę że w czasie pierwszych starań miałam robione badanie HSG drożność jajowodów i czy tym razem też mi każą je robić? 580 zł - piechotą nie chodzi :/

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Podbudowałyście mnie trochę :) tak zrobię, pójdę na pierwszą wizytę na początku lutego , musze tylko wybrać odpowiedni dzien cyklu żebym w razie w mogła zrobić od razu jakieś badania. w lutym to będzie 11 miesięcy więc jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to zanim badania, wyniki itd to pewnie pierwsze podejście gdzieś w kwietniu, jeśli się zgodzą to będzie 13 miesięcy po cc.
    Czuje się dobrze nie odczuwam już że miałam cc tylko blizna z jednej strony jest jakaś taka grubsza i swędzi czasem.
    Jako że sama jestem niestety jedynaczką to niesamowicie się nakręcam na min 2 dzieci :) bo według mnie słabo byc jedynakiem.
    Tak sobie tylko myślę że w czasie pierwszych starań miałam robione badanie HSG drożność jajowodów i czy tym razem też mi każą je robić? 580 zł - piechotą nie chodzi :/

Raczej się nie udrożniły... ? Tak myślę, a jak już jedne podejście było to i chyba wiadome, że będzie drugie? Jestem zielona w tym temacie ale to takie logiczne się wydaje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku jajowody były drożne tylko miałam polipa w macicy, potem został usunięty ale to w zajściu nie pomogło, bo problem leżał po innej stronie- męskiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dołączam do starań. Jestem już po jednej ciąży, która niestety się zakończyła :( Ale jeśli dostaniemy zielone światło od ginekologa, chcemy się starać od stycznia ponownie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madamered :)
    Jest nas coraz więcej.

madamered lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wizyty lekarskie chyba sie nie skoncza nigdy
    dopiero co bylam u ginekologa na omowienie wyniku z laparoskopi i ws wywolania okresu
    a teraz bede musiala sie zapisac do endokrynologa
    mam od jakiegos pol roku problemy z poceniem sie w nocy ale teraz to przybralo na sile, juz nie daje z tym rady bo bardzo to meczace
    spie pod cienka koldra, w krotkiej koszulce w krotkim rekawku a dekolt i plecy mokre co noc
    w dzien tak samo mi goraco, chodze w krotkim rekawku potem sie wychladzam
    dorobilam sie przeziebienia przez to tylko
    czuje sie jakbym goraczke wysoka miala a temm np 35,9 lub 36,2
    slyszalam ze takie objawy ma sie przy problemach z tarczyca, wiec chyba nie mam wyjscia i musze to zbadac

16uddqk30vgif7kq.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Azzurra Ja to kochana po cc wolałabym nawet odczekać dłużej niż rok, żeby spróbować sn oczywiście jeśli pierwsze cc nie było z przyczyn takich że na sn nie ma co liczyć :)

Meggi gdzieś mi umknęłaś dopiero zauważyłam, że dołączyłaś :) Widzę że jesteśmy w podobnym wieku 2 lata różnicy :)[/QUOTE
    Sallvie, tylko że ja się nie piszę na sn, wolę drugie CC. Dobrze wspominam pierwsze cięcie więc już wolę ból znany... także u mnie
    ten argument odpada :D

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucięło mi poprzedni post:)
    Sallvie, ja się nie piszę na sn wolę drugie CC. Pierwsze cięcie wspominam na tyle dobrze, że wolę drugi raz dać się pokroić niż rodzić naturalnie. Także u mnie ten argument odpada:D

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje życzyć wszystkim takich porodów:)

sallvie lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Hiacynta89 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy zacząć statnia od nowego roku. Młody ma 2,5 tez miałam pierwsze cc i drugie tez chce cc:)

Hiacynta89
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta89 wrote:
    My planujemy zacząć statnia od nowego roku. Młody ma 2,5 tez miałam pierwsze cc i drugie tez chce cc:)
    Hej Hiacynta! U Ciebie odstęp jest bezpieczny, także z czystym sumieniem możesz startować że staraniami. Życzę powodzenia!
    A u mnie ostatnio jakieś pobolewania w dole brzucha, straszna ochota na słodycze wieczorem i wypryski na twarzy. Do tego jakoś jakby 'mokro' się robi... czyżbym miała dostać na urodziny prezent w postaci okresu?
    Kurcze, chyba nigdy tak nie czekałam na tę małpę:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ