Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocur ukochuje mnie <3 :D My przez prawie rok nie spaliśmy w nocy bo kilka razy trzeba było wstawać do wariata. Jak z dzieckiem :) Teraz go zamykamy jak rozrabia i można spać całą noc :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie to młodziutka jesteś, jak mi brakuje tego zera po dwójce :D choć z drugiej strony mam poukładane życie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Azzurra Ja zawsze podawałam wiek rocznikiem do tej magicznej 18-stki jak na siłę chciałam sie postarzeć haha w tym roku kończyłam 20 i jakoś ciężko mi już było mówić jak zawsze rocznikiem, i to wcale nie dla tego że chciałam się odmłodzić, jakoś po prostu tak inaczej mi było jak kod z przodu zmieniałam :)
    Sallvie, do osiemnastki to się podaje oczywiście lata nie skończone:) Czym dalej w las, tym człowiek zmienia prespektywę:D

Ja np. bardzo czułam się pokrzywdzona faktem że jestem z grudnia, chociażby dlatego że ostatnia miałam 18stkę:) Ale zmieniłam zdanie dobijając 30stki. Wszystkie koleżanki z rocznika miały już 30, a ja jeszcze 29:D

Seli, odnośnie kotów, to chyba coś w tym jest że kocur ma swoją Panią, a kotka-Pana. Mój ślubny doskonale o tym wiedział, jak decydowaliśmy się na kotkę:) Zwierz mnie tylko toleruje, bo czasem dam jej jeść..ale miłość to zdecydowanie mojemu mężowi okazuje.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie znoszę rano wstawać no z wyjątkiem wakacji kiedy jestem w innym miejscu

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ze mną śpi, za mną łazi mimo, że mąż go karmi najczęściej ;) ale np. Jak mąż nie wraca do 16 to on czeka pod drzwiami od 15 a o 16 zaczyna się drzeć zniecierpliwiony, tak samo jak mąż wychodzi z domu jak ja jestem to kot chwile pod drzwiami "teskni" ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak, a teraz miewam zawiechy, ze czuje sie na 23, nie wiem czemu. No i dziecko pewnie dodaje odpowiedzialnosci ;) ja chcialam byc na swoim,za swoje, po slubie w wieku 20 :p ale to tak prosto nie jest.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sal, a przepraszam, ze zapytam bo skoro masz 20 lat a Twoja corka 8 msc czyli zaszlac majac 19, a masz wpisane 25cs to znaczy, ze 2 lata sie staraloscie? Czemu tak szybko sie zdecydowaliscie? Byly jakies problemy?

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w tych czasach być na swoim majac 20 lat czy nawet trochę więcej bez pomocy rodziców to ciężko. trzeba dostać kredyt i.mieć wkład własny a w tym wieku większość studiuje lub zarabia mało

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Seli Nie masz za co przepraszać na prawdę :)

Szczerze? Nie zdążyłam się dowiedzieć do końca co było przyczyną, bo cykl w którym chciałam zacząć robić badania hormonów itp nie nadszedł :)

Nie wiem . Może operacja miała na to wpływ, może to że cykle w większości ( jestem więcej niż pewna ) były bezowulacyjne, może to że były nieregularne cykle, może potem moja psychika i to że na siłę chciałam?

Powiem Ci że nie żałuję że tak szybko się zdecydowałam, warunki były a ja i tak dłużej nie powstrzymałabym instynktu :)

Rozumiem :) Ja miałam torbiele i na początku mnie straszono "teraz albo nigdy" i spróbowaliśmy, mikroporonienie - zaraz po maturze, potem w drugim roku też stwierdziliśmy,że spróbujemy i też mikroporonienie... Właściwie to przy tym drugim podobno doszło do zagnieżdżenia, ale poszło... Wtedy miałam duże problemy z endometrium... I nie mam pewności, czy ówczesna ginka była kompetentna bo jak już coś nam prowadziła i monitorowała to powinna jakoś to ogarnąć, wspomóc. A to rozeszło się po kościach, mnie bolało a dla niej to jakby "incydent" co się zdarza i tyle.

A teraz robisz jakieś badania? Próbujesz?

saga lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• eViK_90 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 tak robiłam i w styczniu będę robić jeszcze raz przed wizytą u endo, pisałyśmy już o tym kilka stron temu ;)

Co do serducha to mam arytmię, niestety nie wiadomo co jest przyczyną - być może właśnie tarczyca, jeśli okaże się, że nie to prawdopodobnie jakaś mała wada (dziurka) w sercu.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eViK_90 wrote:
    edwarda20 tak robiłam i w styczniu będę robić jeszcze raz przed wizytą u endo, pisałyśmy już o tym kilka stron temu ;)

Co do serducha to mam arytmię, niestety nie wiadomo co jest przyczyną - być może właśnie tarczyca, jeśli okaże się, że nie to prawdopodobnie jakaś mała wada (dziurka) w sercu.

Wiem, że kiedys robilas, a jak wyglada to teraz przy zwiekszonym tsh? nadal na wysokim poziomie? Tsh 6 juz teraz nadaje sie do leczenia, szczerze to nie czekałabym az do stycznia...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • eViK_90 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wiem, że kiedys robilas, a jak wyglada to teraz przy zwiekszonym tsh? nadal na wysokim poziomie? Tsh 6 juz teraz nadaje sie do leczenia, szczerze to nie czekałabym az do stycznia...

Niestety nie mam wyboru, to najszybszy termin na który dostałam się do endokrynologa.

• saga Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia już śpi to mogę na chwilę do was zajrzeć. Dzisiaj miałam pobudkę 5:30, wiec pewnie niedługo zasnę.
    Evik i tak szybko idziesz do endokrynologa, jak słyszę jakie są kolejki, to aż nie wierzę.

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, obawiam się, że @ przyjdzie, więc będę osobą, która starać się będzie o dzidzię w 2018. Mam 23 lata, za wysoką prolaktynę, którą cały czas próbuję obniżyć bromergonem. Do tego czekam na badanie TSH (ciągle jestem chora i nie mogę się wybrać).

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • saga Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Meggi girl.Na szczęście prolaktyne można bardzo szybko obniżyć. Ja też brałam bromergon.Po 1,5 miesiąca zażywania byłam już w ciąży. Dodatkowo możesz jeszcze zażywać Castagnus. Ale może nie [email protected]

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saga wrote:
    Witaj Meggi girl.Na szczęście prolaktyne można bardzo szybko obniżyć. Ja też brałam bromergon.Po 1,5 miesiąca zażywania byłam już w ciąży. Dodatkowo możesz jeszcze zażywać Castagnus. Ale może nie [email protected]

Niestety, walczę z nią już od sierpnia :/ Co najlepsze - w październiku badania po lekach były gorsze niż wcześniej. 27.12 mam wizytę, jeśli @ nadejdzie to już będę miała wyniki. :)

saga lubi tę wiadomość

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie jakieś dobre środki bez recepty na poprawę owulacji? w sensie żeby była w każdym cyklu

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee - ovarin, inofem ale one nie daje gwarancji, że w każdym cyklu będzie owulka, poprawiają podobno cykle itp. wiele kobietek chwali.

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:)
    tyle czasu nie mam okresu, ze boje sie ze bedzie i tak problem z owulacja jak ten duphaston mi pomoze zeby ten okres dostac
    jak nie to sie wsciekne chyba
    na razie to stwierdzilam ze kupie testy owulacyjne i po okresie sprawdze

16uddqk30vgif7kq.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) nijak nie pasuje do waszego wątku ale pozwolę sie wtrącić ;) postanowiłam napisać cos na temat "wspomagaczy" bo o to tu pytacie ;)
    Wiem ze dużo dziewczyn poleca zioła: Do wyboru zioła o. Sroki albo zioła o. Klimuszko. Jest tutaj wątek o ziołach i ich działaniu ;) z tego co wiem jedne są na cały cykl i podkręcają do działania drugie są podzielone na konkretne fazy cyklu (przed i poowulacyjna). Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że używałam mieszankę o. Klimuszko na fazę poowulacyjna i efekt jest taki ze obecnie rozpoczęłam 11tc przy pierwszym miesiącu ich stosowania ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ