plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
gocha04 wrote:Effcia28 wrote:gocha04 wrote:Effcia28 wrote:gocha04 wrote:Effcia28 wrote:w którym dniu cyklu robi się te badania:
Testosteron,Prolaktyna,FSH , LH ,Estradiol i TSH
między 3-5dc, najlepiej w 3dc.
Dziękuje Ci Gosiu za odpowiedz:)
a jeszcze mam jedno pytanie czy to są już wszystkie kobiece hormony czy są jeszcze jakieś inne?
jeszcze jest progesteron.
Ja miałam jakies dwa przepisane, bo jeden robiłam w 3dc z większością hormonów, a drugi z PRL między 21-24dc jak ma sie cykle regularne (do owulacji ma być conajmniej 7dni).
No i ft3, ft4 jak dobrze kojaże to przeciwciała antyTPO czy coś takiego.
nie czaje jak do owulacji ma być 7 dni????
literówka po owulacji musisz być z 7 dni.
napisałaś "do owulacji" a nie po dlatego się zapytałam raz jeszcze! -
Witam Was dziewczynki właśnie wróciłam od mojej Pani gin. Wyniki wyszły następująco beta HCG <0.100, Prolaktyna 18.33 norma (4.79-23-30), TSH 3 Generacja 2.90 norma (0.27 - 4.20) dostałam luteinę 3x1 tabletka pod język przez 5 dni na wywołanie okresu. I jeśli mi się znów zdaży tak długi cykl wyśle mnie do endykrynologa na badania bo bardzo jej się to nie podoba...2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualnyJestem z wynikami...beta skoczyła dwukrotnie teraz mam ok 11tys
Robiłam też progesteron (wystraszona jednym komenatarzem) no i też wysoki,więc nie martwię się już...coraz bardziej przyzwyczajam się do myśli,że może czekam na bliźniaki
Ale pliiiis, błagam nie rozwodźcie się na ten temat, bo jestem póki co przerażona...i do 20stego do wizyty będę jak na szpilkach..
Ponadto skonsultowałam się telefonicznie z moją ciotką Endo i powiedziała,że skoro Ft4 mam w normie to to wyższe TSh (2,39) jeszcze nie jest powodem do alarmu (jak i fakt,że w poprzedniej ciąży nie musiałam zażywać żadnych leków) więc mam zacząć brać preparat wielowitaminowy z jodem a za miesiąc ponowić badania i wtedy zobaczymy co i jak.
Jestem uspokojona...przynajmniej dopóki ZNÓW nie wyczytam,coś co mnie wystraszy
Teraz chwilkę zerknę co tam naskrobałyście...dziś nie miałam kiedy zajrzeć do Was a i teraz za bardzo nie jestem wolna...a w ogóle chyba zaczyna mi się pierwszy ciążowy objaw - pół dnia dziś byłam senna..ale na sen pozwolić sobie nie mogłam - czyt.Młody nie pozwolił miale pół dnia przeleżałam co chwilę zrywana z łóżka..
No nic, chwilkę poczytamolus22, Beata, mauysia, Rucia, Dodi, Blondi22, Libra, gadgeta, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga super że beta skoczyła i oby wszystko było oki!!!
Spokoju i nudnej ciąży życzę moja droga i nie przejmuj się żadnymi komentarzami bo z nas to żadne lekarze a każdy organizm jest inny!!!olus22, Shagga_80, Dodi, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i nie zdążyłam poczytać Was,pora kolację Młodemu szykować
Aguś chodziło mi,że czasem pisze ktoś komentarz - leć do lekarza, rób badania itd i to nakręca...mnie na pewnoteraz obiecałam sobie,że skoro wszystko wskazuje,że ciąża dobrze się rozwija to czekam te 13 dni na wizytę..o ile nie przełożę na wcześniejszą datę, bo coś czuję,że kiepsko zniosę czas oczekiwania
Z doświadczenia wiem,że na kolejną wizytę czeka się już inaczej
No nic...mykam...Stary poszedł sobie znów na trening,więc wszystko znów na mojej głowie..
PS. Libra super,że jesteś już na FB...a te wiatraki,to chyba moje strony, co?
Beata, AGA 30, Blondi22, Libra lubią tę wiadomość
-
szaguuś kochana to świetnie, mam nadzieję ze teraz jesteś naprawdę już spokojna
buziaki w brzusio *)
p.s. a czemu myślisz o bliźniakach masz jakieś podejrzenia? przepraszam ale musiałam zapytać jesli chcesz odpisz na privOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyAaa w ogóle to zamówiłam sobie właśnie w doz.pl witaminki dla ciężarnych-mam tam kartę dla mamusiek i są fajne zniżki często,a leki odbiera się za darmo w aptece...jak myślicie,to teraz foliku nie musze brać, skoro w składzie mają 400mcg kwasu foliowego?
I już mnie tu nie ma:) -
nick nieaktualnyBeata wrote:szaguuś kochana to świetnie, mam nadzieję ze teraz jesteś naprawdę już spokojna
buziaki w brzusio *)
p.s. a czemu myślisz o bliźniakach masz jakieś podejrzenia? przepraszam ale musiałam zapytać jesli chcesz odpisz na priv
Odpowiem,bo pewnie większość będzie się zastanawiała (a jak wspomniałam nie chciałabym rozwlekać tego tematu)Moja beta jest mega, progesteron też....to wszystko (z tego co czytałam tu i ówdzie) może świadczyć o bliźniakach.
Beata, Rucia, Blondi22, Libra, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość
-
dziękuje kochana doceniam że napisałaś, tak pomyslałam że ta beta może choć kompletnie sie na tym nie znam
Kochana byleby był kto pomóc i wesprzeć to zawsze 2 razy wiecej do kochaniaOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Hej dziewczyny,
Pauli --> takie informacje mogą zwalić z nógTrzymaj się, jestem w Tobą myślami...
Shagga --> no rzeczywiście spektakularny skok...
A co do tych dat ślubów i porodów, to ja będę tylko biernie obserwować, jeśli pozwolicie...
Do jutra!
PS) Jutro będę rzadziej bo KURCZĘ dziś tak mnie zaabsorbowałyście że narobiłam sobie tyły w pracyA mam jutro do zrobienia dwa duże zadania...
DobranocShagga_80 lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:Hej dziewczyny,
Pauli --> takie informacje mogą zwalić z nógTrzymaj się, jestem w Tobą myślami...
Shagga --> no rzeczywiście spektakularny skok...
A co do tych dat ślubów i porodów, to ja będę tylko biernie obserwować, jeśli pozwolicie...
Do jutra!
PS) Jutro będę rzadziej bo KURCZĘ dziś tak mnie zaabsorbowałyście że narobiłam sobie tyły w pracyA mam jutro do zrobienia dwa duże zadania...
Dobranoc
Mauys pewnie ze pozwalamy to tylko taka propozycja była -
nick nieaktualnyA ja się żegnam dziewczynki lecę pod prysznic i za ok 2 godzinki mój M będzie!! Ciekawe co na fryzurkę moją powie he he!!
Miłej nocki jutro pewnie zajrzę do was!!!
I jutro zaczynam brać clo więc ostatnia noc spania dziś!!!
Ale clo z fluidkami od gadgetki mam nadzieje że w końcu skuteczny cykl będzie!!Libra, gadgeta, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:hej mała
skok piękny ale mam nadzieję że nie odpusciłas wczorajszych staranek
Beatko odpuściłam starania bo byłam zmęczona i mój m. tez a na siłę to wiesz co można zrobić. Po prostu co ma być to będzie teraz czekam na @ a potem badanie drożności jajowodów.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke