plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Każdej z nas czasem brakuje sił i energii, każda z nas ma kryzysy i najchętniej rzuciła by to w p..du ale jak nadchodzi nowy cykl są nowe nadzieje. To normalne ale jak będziesz tak się zadręczać to z każdym cyklem będzie gorzej, może postaraj się znaleźć jakieś zajęcie.
Dodi, Libra, Beata, Shagga_80, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyheloł
witam wszystkie, które nadejdą po mnie:)
mi tempka spadła jeszcze bardziej, także miałam rację... czekam już na @
zmykam na mszę za babcię i do pracy:)
za późno poszłam spać i jestem strasznie zmęczona, ale kawa w pracy postawi mnie na nogi:) do później...Wosebka, Beata, Effcia28, Dodi, Fedra, Amicizia, Blondi22, mala29_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Sha, Libra
Libruś pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to włączyłam kompa, zeby sprawdzić twoją temperaturę, a tu taki klopsChociaż u mnie sytuacja taka sama
Mała - to już dziś? O kurczę, błagam cię jak tylko wrócisz daj znać jak było !!!
Miłej środy dziewczynki, idę nadrabiać wasze wczorajsze wypocinyLibra, Beata, Dodi, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość
-
hej
ja tylko na chwilkę wpadłam sprawdzić czy jakas nowa fasolka jest. mala trzymaj sie na badaniu.. musi być dobrze .
plemniczka miałaś racje wpisałam dziś pomiar i owu zmienił decyzje na dzień owulacjimiłego dnia dziewczynki
Wosebka, Libra, Beata, Dodi, Fedra, mala29_, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Amicizia wczoraj o szyjkę w ciąży pytałaś- ja na samym początku miałam wysoką twardą i zamkniętą. Teraz to jest baaaaardzo wysoko rozpulchniona i w sumie mi się wydaje krótka jakaś- na poczatku mnie to przestraszyło, ale lekarz twierdzi, ze jest długa (39mm) zwarta i zamknięta
To niech mu tam będzie, ze tak jest ;P ja jej nie macam już bo się boje
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Hej Sha, Libra
Libruś pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to włączyłam kompa, zeby sprawdzić twoją temperaturę, a tu taki klopsChociaż u mnie sytuacja taka sama
Mała - to już dziś? O kurczę, błagam cię jak tylko wrócisz daj znać jak było !!!
Miłej środy dziewczynki, idę nadrabiać wasze wczorajsze wypociny
Kurczę, a miałam nadzieję, że u Ciebie będzie szła do góry... choć wiesz - jeszcze nic straconego:)
dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka zyska wiele na wartości;)
jak dzisiaj wrócę z pracy, to muszę zaraz do torby schowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 07:08
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Rucia wrote:Hej Sha, Libra
Kurczę, a miałam nadzieję, że u Ciebie będzie szła do góry... choć wiesz - jeszcze nic straconego:)
dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka wyzka wiele na wartości;)
jak dzisiaj wrócę z pracy, to muszę zaraz do torby schować
Libruś, ale ja się cieszę, że tempka mi spada. Nastawiłam sie na to HSG, poza tym po 16 miesiącach starań zajście w ciaże graniczy z cudem, więc muszę zacząć coś robić, żeby sobie pomóc.
No ale ten twój spadek mnie strasznie zasmuciłFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBellaRosa wrote:Dzień dobry dziewczynki
Mała trzyma kciukasy mocno kochana :* daj znać co i jak!
Liiibra kurde powiem szczerze, że miałam nadzieję co do Ciebie, ale nie chciałam Cię nakręcać
ja miałam małą nadzieję jakiś tydzień temu, później się to rozwiało...
A najdardziej Ami sprowadziła mnie na ziemię pisząc, że ten obecny cykl zaciążony był inny niż wszystkie dotychczas...
a ja miałam już taki "ładniutki" wykres 2 cykle wstecz... różnią się jedynie tym, że poprzedni cykl zakończył się jednodniowym drastycznym spadkiem temperatury, a w obecnym spadek rozłożył się na dwa dni...
teraz czekam na jakiś mój popaprany wykres, to wtedy się zakończy on zieloną kropką
a widzicie? nikt mnie nie słuchał5 obserwowanych cykli pozwoliło mi już troszeczkę siebie samą poznać
gocha04, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Amicizia wrote:a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?
ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie
ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.
A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?gocha04 lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Libra wrote:Rucia wrote:Hej Sha, Libra
dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka wyzka wiele na wartości;)
Libruś, ale ja się cieszę, że tempka mi spada. Nastawiłam sie na to HSG, poza tym po 16 miesiącach starań zajście w ciaże graniczy z cudem, więc muszę zacząć coś robić, żeby sobie pomóc.
No ale ten twój spadek mnie strasznie zasmucił
No ja też z radości nie skaczę pod sufit, ale jakoś się nie przejmuję...
może dlatego, że z m mamy plan:) on przebada nasienie (wczoraj znów go plecy bolały, mam nadzieję, że nie złapie go jego zapalenie jądra międzyczaszowego, bo zaczną go faszerować lekami i będzie trzeba badania przesunąć), ja może po świętach się zmobilizuję i pójdę na monitoring... także będzie dobrze:)
a może się w wakacje uda:) bo planyjemy w moim płodnym oknie wyjechać nad jakieś cieplutkie morze (może Rodos, Teneryfa albo Tucja:)... zobaczymy:)
no najwyżej jak nie zaciążę, to będę gładka jak pupa niemowlaka po tej laserowej depilacji:) - okazja mi się z tym trafiła jak ślepej kurze ziarno;) normalnie wyniosło by mnie to z 3 tyś, ale będę miała za pół ceny:)... ciekawe tylko czy to boli i ile wizyt będę miała...Rucia, Beata, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Rucia wrote:Libra wrote:Rucia wrote:Hej Sha, Libra
No ale ten twój spadek mnie strasznie zasmucił
No ja też z radości nie skaczę pod sufit, ale jakoś się nie przejmuję...
może dlatego, że z m mamy plan:) on przebada nasienie (wczoraj znów go plecy bolały, mam nadzieję, że nie złapie go jego zapalenie jądra międzyczaszowego, bo zaczną go faszerować lekami i będzie trzeba badania przesunąć), ja może po świętach się zmobilizuję i pójdę na monitoring... także będzie dobrze:)
a może się w wakacje uda:) bo planyjemy w moim płodnym oknie wyjechać nad jakieś cieplutkie morze (może Rodos, Teneryfa albo Tucja:)... zobaczymy:)
no najwyżej jak nie zaciążę, to będę gładka jak pupa niemowlaka po tej laserowej depilacji:) - okazja mi się z tym trafiła jak ślepej kurze ziarno;) normalnie wyniosło by mnie to z 3 tyś, ale będę miała za pół ceny:)... ciekawe tylko czy to boli i ile wizyt będę miała...
Libra przykre ze kolejny miesiac staran okazał sie nieudanym, jesli moge cos powiedzieć ( łatwiej mówic niz zrobic) ale moze to w jakis sposób poprawi ci humor. wczoraj napisałam o mojej znajomej która po kilkumisiecznych staraniach odpusciła totalnie. i w nastepnym cyklu w którym tylko jeden raz bylo przytulanie, zaszła w ciaze. Moze rzeczywiscie jest tak ze im wiecej człowiek sie stara, czeka nakreca, negatywnie wpływa na na nasz organizmgocha04 lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
hej dziewczynki *)
przygarniecie kropka?mauysia, Libra, Wosebka, Shagga_80, Dodi, Rucia, Fedra, Amicizia, mala29_ lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny2 kreski wrote:Libra wrote:Amicizia wrote:a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?
ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie
ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.
A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?
ja też tak mam, myśle, że tak działa progesteron... mimo, że wczoraj już zaczęła mi tempka spadać to i tak miałam problem z badaniem szyjki...
co do tempki, teoretycznie powinna wzrastać, ale już nie raz dziewczyny tu pokazywały spłaszczone a jednak ciążowe wykresy:)
ale ogólnie wykres powinien mieć dwie fazy: I faza niższych temperatur, II faza wyższych temperaturBeata, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki,
Dzisiejszy dzień pod znakiem trzymania kciuków za małą podczas HSG. Żeby minęło bezboleśnie i bez żadnych komplikacji.
Ja jeszcze nad żadnym cyklem nie stawiam krzyżyka, bo @ się żadnej z Was jeszcze nie pojawiła.
Libra - że co...? Trzy tysiaki kosztuje taka przyjemność (czyt. depilacja laserowa)? No to całkiem sporo...Beata, Wosebka, Shagga_80, Dodi, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość