SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdej z nas czasem brakuje sił i energii, każda z nas ma kryzysy i najchętniej rzuciła by to w p..du ale jak nadchodzi nowy cykl są nowe nadzieje. To normalne ale jak będziesz tak się zadręczać to z każdym cyklem będzie gorzej, może postaraj się znaleźć jakieś zajęcie.

Dodi, Libra, Beata, Shagga_80, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra babeczki ja zmiatam spać bo jutro muszę być wyspana :) zycze wam kolorowych snów i do jutra :)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mala, ja też uciekam :) Kolorowych życzę i fasolkowych
    0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

mala29_, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł:)
    witam wszystkie, które nadejdą po mnie:)
    mi tempka spadła jeszcze bardziej, także miałam rację... czekam już na @
    zmykam na mszę za babcię i do pracy:)
    za późno poszłam spać i jestem strasznie zmęczona, ale kawa w pracy postawi mnie na nogi:) do później...

Wosebka, Beata, Effcia28, Dodi, Fedra, Amicizia, Blondi22, mala29_ lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Libra - ja właśnie przy śniadanku zaglądam.
    Mała - trzymam kciuki za dzisiejsze badanie, będzie dobrze! Nie ma innej opcji :)
    miłego dnia wszystkim życzę

Wosebka, Beata, Dodi, mala29_, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Libra i She:)
    kurcze szkoda ze spadła:)ale bedziemy razem walczyć dalej:)
    Małą trzymam kciuki za badanie:)oby dobzre wyszło:)

Libra, Beata, mala29_ lubią tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sha, Libra :)

Libruś pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to włączyłam kompa, zeby sprawdzić twoją temperaturę, a tu taki klops :( Chociaż u mnie sytuacja taka sama :)

Mała - to już dziś? O kurczę, błagam cię jak tylko wrócisz daj znać jak było !!!

Miłej środy dziewczynki, idę nadrabiać wasze wczorajsze wypociny :)

Libra, Beata, Dodi, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja tylko na chwilkę wpadłam sprawdzić czy jakas nowa fasolka jest. mala trzymaj sie na badaniu.. musi być dobrze .
    plemniczka miałaś racje wpisałam dziś pomiar i owu zmienił decyzje na dzień owulacji ;-) miłego dnia dziewczynki :)

Wosebka, Libra, Beata, Dodi, Fedra, mala29_, plemniczka lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Mała trzyma kciukasy mocno kochana :* daj znać co i jak!
    Liiibra kurde powiem szczerze, że miałam nadzieję co do Ciebie, ale nie chciałam Cię nakręcać :/

Wosebka, Libra, Beata, mala29_ lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi kurna chyba znowu @ sie przestawi....nic mnie nie boli jak zawsze przed..nic a nic..

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wczoraj o szyjkę w ciąży pytałaś- ja na samym początku miałam wysoką twardą i zamkniętą. Teraz to jest baaaaardzo wysoko rozpulchniona i w sumie mi się wydaje krótka jakaś- na poczatku mnie to przestraszyło, ale lekarz twierdzi, ze jest długa (39mm) zwarta i zamknięta :D To niech mu tam będzie, ze tak jest ;P ja jej nie macam już bo się boje :P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Libruś pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to włączyłam kompa, zeby sprawdzić twoją temperaturę, a tu taki klops :( Chociaż u mnie sytuacja taka sama :)

Mała - to już dziś? O kurczę, błagam cię jak tylko wrócisz daj znać jak było !!!

Kurczę, a miałam nadzieję, że u Ciebie będzie szła do góry... choć wiesz - jeszcze nic straconego:)
    dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka zyska wiele na wartości;)
    jak dzisiaj wrócę z pracy, to muszę zaraz do torby schować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 07:08

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

Kurczę, a miałam nadzieję, że u Ciebie będzie szła do góry... choć wiesz - jeszcze nic straconego:)
    dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka wyzka wiele na wartości;)

:D

Libruś, ale ja się cieszę, że tempka mi spada. Nastawiłam sie na to HSG, poza tym po 16 miesiącach starań zajście w ciaże graniczy z cudem, więc muszę zacząć coś robić, żeby sobie pomóc.

No ale ten twój spadek mnie strasznie zasmucił :(

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Mała trzyma kciukasy mocno kochana :* daj znać co i jak!
    Liiibra kurde powiem szczerze, że miałam nadzieję co do Ciebie, ale nie chciałam Cię nakręcać :/

ja miałam małą nadzieję jakiś tydzień temu, później się to rozwiało...
    A najdardziej Ami sprowadziła mnie na ziemię pisząc, że ten obecny cykl zaciążony był inny niż wszystkie dotychczas...
    a ja miałam już taki "ładniutki" wykres 2 cykle wstecz... różnią się jedynie tym, że poprzedni cykl zakończył się jednodniowym drastycznym spadkiem temperatury, a w obecnym spadek rozłożył się na dwa dni...
    teraz czekam na jakiś mój popaprany wykres, to wtedy się zakończy on zieloną kropką:)

a widzicie? nikt mnie nie słuchał:) 5 obserwowanych cykli pozwoliło mi już troszeczkę siebie samą poznać;)

gocha04, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?

ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie

ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.

A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?

gocha04 lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

dzisiaj przesyłki Ci nie puszczę, bo zapomniałam wziąść testu od Shaggii:) a musi być dodany, bo wtedy paczka wyzka wiele na wartości;)

Libruś, ale ja się cieszę, że tempka mi spada. Nastawiłam sie na to HSG, poza tym po 16 miesiącach starań zajście w ciaże graniczy z cudem, więc muszę zacząć coś robić, żeby sobie pomóc.

No ja też z radości nie skaczę pod sufit, ale jakoś się nie przejmuję...:)
    może dlatego, że z m mamy plan:) on przebada nasienie (wczoraj znów go plecy bolały, mam nadzieję, że nie złapie go jego zapalenie jądra międzyczaszowego, bo zaczną go faszerować lekami i będzie trzeba badania przesunąć), ja może po świętach się zmobilizuję i pójdę na monitoring... także będzie dobrze:)
    a może się w wakacje uda:) bo planyjemy w moim płodnym oknie wyjechać nad jakieś cieplutkie morze (może Rodos, Teneryfa albo Tucja:)... zobaczymy:)

no najwyżej jak nie zaciążę, to będę gładka jak pupa niemowlaka po tej laserowej depilacji:) - okazja mi się z tym trafiła jak ślepej kurze ziarno;) normalnie wyniosło by mnie to z 3 tyś, ale będę miała za pół ceny:)... ciekawe tylko czy to boli i ile wizyt będę miała...:)

Rucia, Beata, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

No ja też z radości nie skaczę pod sufit, ale jakoś się nie przejmuję...:)
    może dlatego, że z m mamy plan:) on przebada nasienie (wczoraj znów go plecy bolały, mam nadzieję, że nie złapie go jego zapalenie jądra międzyczaszowego, bo zaczną go faszerować lekami i będzie trzeba badania przesunąć), ja może po świętach się zmobilizuję i pójdę na monitoring... także będzie dobrze:)
    a może się w wakacje uda:) bo planyjemy w moim płodnym oknie wyjechać nad jakieś cieplutkie morze (może Rodos, Teneryfa albo Tucja:)... zobaczymy:)

no najwyżej jak nie zaciążę, to będę gładka jak pupa niemowlaka po tej laserowej depilacji:) - okazja mi się z tym trafiła jak ślepej kurze ziarno;) normalnie wyniosło by mnie to z 3 tyś, ale będę miała za pół ceny:)... ciekawe tylko czy to boli i ile wizyt będę miała...:)

Libra przykre ze kolejny miesiac staran okazał sie nieudanym, jesli moge cos powiedzieć ( łatwiej mówic niz zrobic) ale moze to w jakis sposób poprawi ci humor. wczoraj napisałam o mojej znajomej która po kilkumisiecznych staraniach odpusciła totalnie. i w nastepnym cyklu w którym tylko jeden raz bylo przytulanie, zaszła w ciaze. Moze rzeczywiscie jest tak ze im wiecej człowiek sie stara, czeka nakreca, negatywnie wpływa na na nasz organizm

gocha04 lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Beata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki *)
    przygarniecie kropka?

mauysia, Libra, Wosebka, Shagga_80, Dodi, Rucia, Fedra, Amicizia, mala29_ lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?

ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie

ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.

A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?

ja też tak mam, myśle, że tak działa progesteron... mimo, że wczoraj już zaczęła mi tempka spadać to i tak miałam problem z badaniem szyjki...
    co do tempki, teoretycznie powinna wzrastać, ale już nie raz dziewczyny tu pokazywały spłaszczone a jednak ciążowe wykresy:)
    ale ogólnie wykres powinien mieć dwie fazy: I faza niższych temperatur, II faza wyższych temperatur

Beata, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki,

Dzisiejszy dzień pod znakiem trzymania kciuków za małą podczas HSG. Żeby minęło bezboleśnie i bez żadnych komplikacji.

Ja jeszcze nad żadnym cyklem nie stawiam krzyżyka, bo @ się żadnej z Was jeszcze nie pojawiła.

Libra - że co...? Trzy tysiaki kosztuje taka przyjemność (czyt. depilacja laserowa)? No to całkiem sporo...

Beata, Wosebka, Shagga_80, Dodi, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ