X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Wpadłam życzyć Wam dziewczyny spokojnych Świąt Wielkanocnych...przemiłych rozmów w gronie rodzinnym, słonka i pozytywnych refleksji...

I ja życzę jeszcze raz Wesołych Świąt :)

Libra, Ilona, Sandraa, Fedra, Rucia, Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou ;)

Zdaje relacje z wizytu u gina.

Pani doktor na wstępie bardzo mi pogratulowała! Dostałam skierowanie na podstawowe badania mocz + grupę krwi + TSH + HCG + OB. W okolicach 22-25 kwietnia mam zrobić pierwsze USG, a 26 kwietnia na wizytę do Pani doktor. Jestem nadal na duphastonie, mam brać dodatkowo magnez z wit B6 i nospę, bo strasznie mnie boli brzuch. O kwasie foliowym nie wspominam, bo to normalne. No :) To na tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2013, 18:26

Libra, mala29_, zbikowa, mauysia, samira, Dodi, Fedra, Muska, she, Sandraa, Shagga_80, Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu jeszcze raz moje najserdeczniejsze gratulacje . Nawet nie wiesz jak się ciesze :) ale też mam do ciebie pytanie.Powiedz mi czy ty zaczęłaś brać duphastonie bo miałaś jakieś problemy z którymś z hormonów, czy od tak zaczęłaś go brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2013, 18:22

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Ruciu jeszcze raz moje najserdeczniejsze gratulacje . Nawet nie wiesz jak się ciesze :) ale też mam do ciebie pytanie.Powiedz mi czy ty zaczęłaś brać duphastonie bo miałaś jakieś problemy z którymś z hormonów, czy od tak zaczęłaś go brać?

Mała okazało się, ze mam mały progesteron Wynik 9,50 a dobry zaczyna się od 12 ( moja lekarka powiedziała, ze rewelacja to 15 ). To był mój pierwszy cykl z duphastonem.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ruciu ja niby mam podobno dobre wyniki ale muszę się spytać jej dokładnie jaki wynik był.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    dzięki Ruciu ja niby mam podobno dobre wyniki ale muszę się spytać jej dokładnie jaki wynik był.

Mała, dziewczyny sugerują, że zajęłam się myśleniem o HSG, i wrzuciłam na luz. Może to też pomogło? Poza tym nigdy nie przypuszczałabym, że z moją częstotliwością <3 może się udać.

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a widzisz a jednak cuda się zdarzają :) no ja ten cykl odpuszczam totalnie niestety :( a to z powodu mocnej choroby. No ale <3 pewnie sobie nie odmówię tak dla przyjemności :)

Rucia, Fedra, Muska lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie zapracowane, dzielne kobitki!
    Ja jajka już w cebuli ugotowałam, poskrobałam w kwiatki i takie tam różne. Nawet mojego m udało mi się namówić na naskrobanie jakiś pasków ;)
    Przed chwila zrobiłam sernik i teraz czekam az się upiecze :)Pachnie bosko, a ja taka głodna tu siedzę... Normalnie wszystkie winy powinny mi byc odpuszczone przez ten post ;)
    Jak przygotowania?

Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie śmigacie jeszcze po domach ;)

Życzę Wam wszystkim, aby te Święta Wielkiej Nocy były rodzinne, szczęśliwe, spokojne i wesołe :)
    Poza tym dużo zdrówka, uwielbienia ze strony męża/chłopaka, radości z dzieci (tych istniejących, tych już kiełkujących i tych w planach bożych), smacznego jedzonka, wielu pozytywnych przemyśleń no i raz jeszcze miłości i szczęścia!

Pozdrawiam Was wszystkie i do zobaczenia prawdopodobnie po Świętach już. Poświęćmy ten czas naszym najbliższym :)

Dodi, Sandraa, Ilona, Shagga_80, Fedra, mauysia, Libra, samira, Blondi22 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Miłej soboty Wam życzę. Oraz wesołych świąt! Dzisiaj pewnie będę z doskoku, trzeba coś zrobić na te święta :)

http://www.bobibobi.13tka.com/zabawy-dla-dzieci/zyczenia-od-kurczaka.php

Taki kurczak dla każdej z Was :)

Dodi, Ilona, Shagga_80, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Ruciu i Wszystkie dziewczęta które się dzisiaj pojawia;)
    Ja również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świat Wielkiej Nocy, spokoju ducha, radości oraz samych pozytywnych wiadomosci:*

A teraz zadam pytanie niczym małolata czy gdybym np była w ciąży to czy na tak wczesnym etapie solarium, picie alko i fajki moga zaszkodzić? Pytanie czysto teoretyczne póki co:/ nie zloscie się na mnie;)
    Miłego dzionka

Ilona, Fedra, samira, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    witaj Ruciu i Wszystkie dziewczęta które się dzisiaj pojawia;)
    Ja również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świat Wielkiej Nocy, spokoju ducha, radości oraz samych pozytywnych wiadomosci:*

A teraz zadam pytanie niczym małolata czy gdybym np była w ciąży to czy na tak wczesnym etapie solarium, picie alko i fajki moga zaszkodzić? Pytanie czysto teoretyczne póki co:/ nie zloscie się na mnie;)
    Miłego dzionka

Dodi, nie martw się nic ci nie zaszkodzi. :)

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz nieźle schizy bo od pol roku poszłam ostatnio dwa razy na Solar i lyknelam co nieco niż zwykle ale w sumie nie w takich warunkach dzieci się rozwijaja;)a Ty Ruciu na bezsenność juz cierpisz?;)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Mam juz nieźle schizy bo od pol roku poszłam ostatnio dwa razy na Solar i lyknelam co nieco niż zwykle ale w sumie nie w takich warunkach dzieci się rozwijaja;)a Ty Ruciu na bezsenność juz cierpisz?;)

No :| od kilku dni. 5:40 dziękuję wyspałam się. Leżę nieruchomo w jednej pozycji, żeby chociaż dotrwać do 6:15 do mierzenia temperatury. Dziwne, bo ja z natury jestem mega śpiochem.

Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci powiem ze też problem miałam wstać na mierzenie na 7 a tu dzisiaj zonk i 6 wyspana, wiec juz zmierzylam ale oczywiście ignotowana;)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D
    Dodi tez jestem zdania, ze wszystko dla ludzi ;D
    U mnie godz. 6 jak w zegarku oczy otwieram i koniec spania. Przyzwyczailam sie ze tak wstaje i czy wolne czy nie to i tak 6. Miłego dnia życzę :D

Dodi lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mamy tu kilka rannych ptaszkow;) dla mnie taka wczesna pobudka to mordega, ale dzisiaj sama jestem w szoku he he

Ilona lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kolejny szczęśliwy wielbłąd dla Was ;)
    21958215049874442522541.jpg

Dodi, Shagga_80, Fedra, Kaja, Rucia, zbikowa, Libra, samira, Gunia lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karoam;) jak zwykle miły akcent na początek dnia;)

karoam, magdzia26 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby, weszłam sprawdzić jakie wieści są no i nie zawiodłam się więc mogę teraz wstawać z łóżka, brać się za śniadanko i gotowanie jajek :)
    Karoam, ale słodki ten wielbłądek :)
    Dodi, na wszelki wypadek teraz już odstaw alko i fajki, a te dotychczas wypite i wypalone nie powinny zaszkodzić :)

Jeszcze raz ZDROWYCH , WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Dodi, karoam lubią tę wiadomość

‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ