X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a brala ktoras moze z was takie leki clostibegyt lutenyl ?

sorki że dopiero dzisiaj ja brałam clo właśnie w tym cyklu w którym zaszłam w ciąże ale ja mam PCOS i do tego cyclo-proginave ( te tabletki wspomagaja cykl na początku jest estrogen na wzrost endometrium i pęcherzyków a póżniej jest progesteron żeby podtrzymac ciąŻe jesli jest lub wywołac okres Bo ja miałam takie cykle po 56 dni)
    clo są na wzrost pęcherzyków ale powodują równiez mniejsze endometrium
    luteine jeste na podtrzymanie ciązy lub na wywołanie okresu

event.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    Aga bardzo fajny pomysł, tylko czy komuś zechce się bawić w załatwianie IUI na NFZ.

Muska ty normalnie zgniliznę czułaś, bo te sufity to już na maxa przemoknięte musiały być skoro przeciekają teraz.

Gocha może w końcu któryś szpital w województwie podpisze taką umowę z NFZ!!! W końcu jak refundują takie zabiegi to czemu u mnie nie mogą wystarczy ponękać trochę tych konowałów i może coś sie uda!!!
    Jak nie dla mnie to może dla innych kobiet par starających się z problemami!!!!
    A jak trzeba będzie to pikietę zrobię pod jakimś szpitalem albo strajkiem głodowym zagrożę ale to na lato bo zimno teraz he he:-)

Aga ja ci życzę, żebyś coś wskórała, bo to naprawdę dziwne, że żaden szpital w opolskim nie ma refundacji IUI.

AGA 30 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania CLO jest na wyprodukowanie więcej niż jednego pęcherzyka no i mało osób o tym wie że również ułatwiają wchłanianie nasienia :) ja jak brałam CLO o endometrium miała prawidłowe :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    Aga bardzo fajny pomysł, tylko czy komuś zechce się bawić w załatwianie IUI na NFZ.

Muska ty normalnie zgniliznę czułaś, bo te sufity to już na maxa przemoknięte musiały być skoro przeciekają teraz.

Gocha może w końcu któryś szpital w województwie podpisze taką umowę z NFZ!!! W końcu jak refundują takie zabiegi to czemu u mnie nie mogą wystarczy ponękać trochę tych konowałów i może coś sie uda!!!
    A jak trzeba będzie to pikietę zrobię pod jakimś szpitalem albo strajkiem głodowym zagrożę ale to na lato bo zimno teraz he he:-)

Aga ja ci życzę, żebyś coś wskórała, bo to naprawdę dziwne, że żaden szpital w opolskim nie ma refundacji IUI.

No dla mnie to też dziwne jest!! No naprewno nie jestem jedyną osobą z problemami takimi!!!
    3 maile już poszło!!! Może w tym roku odpiszą hi hi jak sam NFZ odpisał to i może któryś szpital odpisze!!:-)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

no naprawdę dziwne żeby nikt nie refundował takiego zabiegu. Aga trzymam kciuki aby Ci się udało coś wskórać :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    ania CLO jest na wyprodukowanie więcej niż jednego pęcherzyka no i mało osób o tym wie że również ułatwiają wchłanianie nasienia :) ja jak brałam CLO o endometrium miała prawidłowe :)

ja miałam troche mniejsze niz zazwyczaj ale w 1 cyklu z clo sie udało teraz czejkam do 16 kwietnia żeby przekonac sie ile fasolek :) mój mąż cały czas gada o 2 a ja mysle że jedna:)

event.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

ja miałam troche mniejsze niz zazwyczaj ale w 1 cyklu z clo sie udało teraz czejkam do 16 kwietnia żeby przekonac sie ile fasolek :) mój mąż cały czas gada o 2 a ja mysle że jedna:)

wiem że jesteś z Kalisza możesz polecić jakiegoś dobrego lekarza?bo ja jestem z Ostrowa a tutaj nie ma nikogo dobrego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 14:07

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

no ja jestem już 4 miesiąć na CLO i zostało mi jeszcze 5 miesięcy brania :( ale ciesze się że tobie się tak szybko udało :) w takim razie daj nam znać ile tam fasolek się chowa w twoim brzuszku :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

wiem że jesteś z Kalisza możesz polecić jakiegoś dobrego lekarza?bo ja jestem z Ostrowa a tutaj nie ma nikogo dobrego

ja mam swojego lekarza od 7 lat przyjmuje raz w tygodniu w kaliszu na rajskowskiej to jeste lekarz z poznania(w sómie jest tam ich 5 karzdny innego dnia) ze szpitala na polnej i wszystkie badania zabiegi porody kieruje do poznania

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

Czerniak Tomasz to onc zalecił mi leki po których od razu sie udało :) naszczęście jakby nie to mówił o laparaskopi ale obyło sie bez :) robia tam tez monitoring cyklu ( robi go pani Basia ona jest połozna )koszt 20 zł

event.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Effcia28 wrote:
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

Czerniak Tomasz to onc zalecił mi leki po których od razu sie udało :) naszczęście jakby nie to mówił o laparaskopi ale obyło sie bez :) robia tam tez monitoring cyklu ( robi go pani Basia ona jest połozna )koszt 20 zł

Dzięki:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ann2224 wrote:
    Effcia28 wrote:
    ann2224 wrote:
    mala29_ wrote:

Dzięki:)

Ginekologiczno-Położniczy Gabinet Lekarski
    Rajskowska 34, 62-800 Kalisz, Wielkopolskie
    tel: (62) 757 30 96

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku, jeszcze raz gratuluję :)
    Nadrobiłam czytanie...i zmykam, Stary jeszcze nie wrócił, niech lepiej nie zastanie mnie przed kompem :D Mieszkanie posprzątane, zupka gotowa...może złapię parę plusów :D

Kfjatus, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga 80 nie ma co ja też tak robię bo po co maja się wkurzac co ?!?!!!!! ja mam lepiej bo mój 22 bedzie w domku wiec buszuję po necie i doczytuje o tej Luteinie co od jutra bede brała

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4098445/Moj-synek-znow-wystawil-moja-milosc-na-wielka-probe

co za artysta :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    865387j5kbdyehac.gif

Kfjatus, Blondi22, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia taką piękną tęczę dałaś może gdzies masz pod ręką Wiosnę ładną pogodę co ?;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam dzisiaj lenia, wszystko co zaplanowałam, nie zrobiłam. Ehh...

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    865387j5kbdyehac.gif

Skąd ta tęcza zimową porą!!!
    To tylko tu możliwe hi hi hi;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam ale pojawiają się placki bez śniegu;-)jest nadzieja;-)

‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ