X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Nie bedę taka i Wam napiszę. otóż tak: wg ginki moja dzidzia ma 14 tyg. i 2 dni (wg usg) a wg jej kalendarza -14 tyg. A wg moich obliczeń i ovufrienda dziś jest 13 tyg. i 3 dni. I bądź tu człowieku mądry...Pytałam jej dlaczeego tak-skoro wg moich obliczeń jest 13 i 3 dni. A ona mowi,ze ma takie kółko i tam patrzy wg daty OM i wychodzi jej 14 tyg. Dzidzia ma rączki i nóżki, ślicznie nimi machała, ma widoczną kość nosową, żuchwę i cała szczękę było pięknie widac-bo maleństwo połykało wody płodowe :)- zrobiło aż 5 łyków :). Dziecko wpadło w jakiś dołek i nie dało sie zmierzyć po długości i za bardzo przezierności nie dało zmierzyć, ale po wielkich akrobacjach coś tam sie dalo zmierzyc i 1,4 wyszło, czyli w normie. Żoładka tez nie dało rady zobaczyć bo było zwinięte w taki koszyczek. pęcherzyk moczowy tylko zauważyła a resztę kazała przypomnieć na następnej wizycie-2 lipca zeby sprawdzić. Pozatym moje badania wszystkie ok. tylko pH moczu za wysokie-7,0 i mam brac kapsułki z żurawiną. Powiedziała mi ze mam wyniki super to mogę brac tylko kwas foliowy-witamin nie musze-jeśli jem duzo owoców i warzyw. A owoce u mnie są w codziennej diecie, tak samo jak pomidory. Czasem ogórek.Na razie wyłykam 20tabletek kwasu co mi zostalo a potem sie zastanowię czy kupić witaminki czy nie? powiem Wam,ze jestem spokojniejsza,ale mam jakiś niedosyt po tej wizycie-w pierwszej ciąży wszystko było tak jak ja wyliczyłam tak i dzidzia u niej miała taki sam wiek. O tą przeziernośc sama ją zapytałam-powiedziała na początku, że źle jest ułożone i nie da sie ale potem pogniotła brzuch i coś tam zmierzyła. W karcie ciąży nic mi nie wpisała odnosnie tego usg-a w pierwszej ciąży to usg na tym etapie było wpisane. Mam nadzieję,ze wszystko będzie ok i dzidziuś urodzi sie cały i zdrowy! To chyba tyle....

Cieszę się że jednak zmieniłaś zdanie!!!
    I baaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę,że wszystko dobrze z Maleństwem :) Może ovu wylicza Ci datę porodu od daty owulacji a nie od OM, moja Ginka też ma takie kółko i pokrywa się z tym,co ja wiem (i co pokazuje mi ovu).
    Spróbuj zrobić tak:
    wejdź w zakładkę Moje ovu->śledzenie ciąży i wtedy pojawi Ci się wykres i z boku Twoja ciąża i tam pokazuje który tydzień Ci wylicza i możesz zmienic wg czego ma liczyć wiek ciąży.

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko no pewnie,ze się nie gniewam :), ale.................................zeby to mi było ostatni RAZ!!!!

Ilona, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ilonko no pewnie,ze się nie gniewam :), ale.................................zeby to mi było ostatni RAZ!!!!

Aj promis ;D

Moje skarby Wiki i Marcel :)

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś tam mi pokazuje 13 tygodni i 4 dni. I data porodu na 9 grudnia-tak jak ginka wyliczyła wg tego kółka. No w pierwszej ciąży miała też to kółko i było idealnie,a teraz o 4 dni za wcześnie!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Shaguś tam mi pokazuje 13 tygodni i 4 dni. I data porodu na 9 grudnia-tak jak ginka wyliczyła wg tego kółka. No w pierwszej ciąży miała też to kółko i było idealnie,a teraz o 4 dni za wcześnie!!!

Tam to w ogóle źle pokazuje, tzn dodaje jeden dzień :) Tzn wg mnie (aż sprawdziłam :P ) wiek Twojej ciąży to 13t i 3 dni (jak w suwaczku Twoim)...a Twoja ginka nie wiem skąd to bierze :/

Flava lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    kopciuszek126 wrote:

Tam to w ogóle źle pokazuje, tzn dodaje jeden dzień :) Tzn wg mnie (aż sprawdziłam :P ) wiek Twojej ciąży to 13t i 3 dni (jak w suwaczku Twoim)...a Twoja ginka nie wiem skąd to bierze :/

też własnie zapytałam ją o to, a ona mówi,ze tak jej pokazuje-przecież kłucić się z nią nie będę. I pierwsza wizyta jest wg niej w równym 10 tygodniu, gdzie u mnie było 9 tyg i 3 dni. Ale jakby nie było do "becikowego" sie łapie bo do 10 tyg. trzeba być pierwszy raz u gina a ja byłam wcześniej,ale u innego i karty ciąży mi nie zakładał-ale historię ciąży( takie jak lekarz choroby zapisuje).

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie coś pogryzło na brzuchu w 3 czy 4 miejscach, jakby komary i idzie się zadrapac normalnie ;( . moze komary , a moze meszki? Te meszki tak gryzą okropnie :(Coś w nocy musialo mnie pozreć bo od soboty wietrze chatę-siostra robiła na klatce schodowej,która jest otwarta, tynk mozaikowy-mówie Wam taki okropny smród, że myslałam,ze nie wyrobię całe popołudnie w sobotę, cała niedziele i czuć nadal-troszke mniej ale w korytarzu to wali,ze szok. Bałam sie,ze maleństwo musi to wdychać...A teraz takie pogody,ze na dworzu się nie posiedzi i trzeba te smrody wciagac :(. I to nie koniec, bo szwagier nie skończył tego bo mu troszkę brakło i w sobotę od nowa Polska Ludowa!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku- Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z dzidzią :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek superowo ,że wszystko ok oby tak dalej !!!!!! :-)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tak osdtawiałm koleżankę Całą i Zdrową na Prom i pewnie już wchodzi Asia ,a pogoda do kitu ,ale spotkanie bardzo nam się udało ja to gaduła jestem pewnie ją zamęczyłam ;-) gadaniem ,ale Ja jestem Bardzo Zadowolona z Kawy jak Naj bardziej!!!!!! a fotki nooo z tym było wesoło ,ale to już zostawiam dla Asi w opowiadaniu :-) ohhhh było weseoło:-)

Ilona, Rucia, Blondi22, zbikowa, Sandraa, Shagga_80, Dodi, mauysia, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak tam spotkanie z Aisa sie udało? Opowiadaj

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super.
    Ale ja wam zazdroszczę tych spotkań. To czekam na fotki.
    Tez bym sie z chęcią z któraś z was spotkała. Apropos będę w Polsce cały lipiec, czy któraś moze będzie w okolicach Szczecina?

aisa lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja- gdzie te fotki nooooooooo??????

Kurcze powiem Wam, że dzisiaj się z mężusiem chcieliśmy poprzytulać, no w końcu doktor pozwolił, a tu nic z tego...bolało jakoś tak dziwnie więc wychodzi na to, że jednak nie można :(

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona tak spotkałysmy się przy Tesco Asia się odkupiła i porwałam ją na kawę był plan nad morze ,aby się dotlenić i opalić ,ale tak zimno i wiatr zimny ,że nie dało rady tam posiedzieć więc wybrałyśmy zamknięte lokum posiedziałyśmy dość długo :-) czas zleciał szybko ,a na koniec pojechałyśmy nad morze na mały spacerek i czas już był no ,ale oczywiście fotki mamy śmieszne ,ale mamy moja pyzowata buzia się zmieściła ;-)

Ilona, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam fotki są spokojnie coś tam wcisnę !!!!

karoam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo moze któraś sie nad morze wybiera. Pobierowo, Międzyzdroje, Mielno, Kolobrzeg, Niechorze? Mam nie daleko.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja nie planuję na tą chwilkę nic !!!! więc nie wypowiem się na ten temat!!

Ilona lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ilona ja nie planuję na tą chwilkę nic !!!! więc nie wypowiem się na ten temat!!

Szkoda

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Kaja wrote:

Szkoda

u nas urlop planowany na wariata jak zawsze ;-) bilet na ostatni gwizdek kupowany i wio na urlop :-)

Ilona, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko jakieś dłuższe wolne to do Polski dla mnie to najlepszy urlop.
    I tak w tym roku długo wytrzymalam bo nie byłam prawie 6 miesięcy. Ale jeszcze 3 tyg. I Będę w Polsce. Jupi.

zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ