X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Nie bedę taka i Wam napiszę. otóż tak: wg ginki moja dzidzia ma 14 tyg. i 2 dni (wg usg) a wg jej kalendarza -14 tyg. A wg moich obliczeń i ovufrienda dziś jest 13 tyg. i 3 dni. I bądź tu człowieku mądry...Pytałam jej dlaczeego tak-skoro wg moich obliczeń jest 13 i 3 dni. A ona mowi,ze ma takie kółko i tam patrzy wg daty OM i wychodzi jej 14 tyg. Dzidzia ma rączki i nóżki, ślicznie nimi machała, ma widoczną kość nosową, żuchwę i cała szczękę było pięknie widac-bo maleństwo połykało wody płodowe :)- zrobiło aż 5 łyków :). Dziecko wpadło w jakiś dołek i nie dało sie zmierzyć po długości i za bardzo przezierności nie dało zmierzyć, ale po wielkich akrobacjach coś tam sie dalo zmierzyc i 1,4 wyszło, czyli w normie. Żoładka tez nie dało rady zobaczyć bo było zwinięte w taki koszyczek. pęcherzyk moczowy tylko zauważyła a resztę kazała przypomnieć na następnej wizycie-2 lipca zeby sprawdzić. Pozatym moje badania wszystkie ok. tylko pH moczu za wysokie-7,0 i mam brac kapsułki z żurawiną. Powiedziała mi ze mam wyniki super to mogę brac tylko kwas foliowy-witamin nie musze-jeśli jem duzo owoców i warzyw. A owoce u mnie są w codziennej diecie, tak samo jak pomidory. Czasem ogórek.Na razie wyłykam 20tabletek kwasu co mi zostalo a potem sie zastanowię czy kupić witaminki czy nie? powiem Wam,ze jestem spokojniejsza,ale mam jakiś niedosyt po tej wizycie-w pierwszej ciąży wszystko było tak jak ja wyliczyłam tak i dzidzia u niej miała taki sam wiek. O tą przeziernośc sama ją zapytałam-powiedziała na początku, że źle jest ułożone i nie da sie ale potem pogniotła brzuch i coś tam zmierzyła. W karcie ciąży nic mi nie wpisała odnosnie tego usg-a w pierwszej ciąży to usg na tym etapie było wpisane. Mam nadzieję,ze wszystko będzie ok i dzidziuś urodzi sie cały i zdrowy! To chyba tyle....

Cieszę się że jednak zmieniłaś zdanie!!!
    I baaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę,że wszystko dobrze z Maleństwem :) Może ovu wylicza Ci datę porodu od daty owulacji a nie od OM, moja Ginka też ma takie kółko i pokrywa się z tym,co ja wiem (i co pokazuje mi ovu).
    Spróbuj zrobić tak:
    wejdź w zakładkę Moje ovu->śledzenie ciąży i wtedy pojawi Ci się wykres i z boku Twoja ciąża i tam pokazuje który tydzień Ci wylicza i możesz zmienic wg czego ma liczyć wiek ciąży.

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko no pewnie,ze się nie gniewam :), ale.................................zeby to mi było ostatni RAZ!!!!

Ilona, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Ilonko no pewnie,ze się nie gniewam :), ale.................................zeby to mi było ostatni RAZ!!!!

Aj promis ;D

Moje skarby Wiki i Marcel :)

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś tam mi pokazuje 13 tygodni i 4 dni. I data porodu na 9 grudnia-tak jak ginka wyliczyła wg tego kółka. No w pierwszej ciąży miała też to kółko i było idealnie,a teraz o 4 dni za wcześnie!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Shaguś tam mi pokazuje 13 tygodni i 4 dni. I data porodu na 9 grudnia-tak jak ginka wyliczyła wg tego kółka. No w pierwszej ciąży miała też to kółko i było idealnie,a teraz o 4 dni za wcześnie!!!

Tam to w ogóle źle pokazuje, tzn dodaje jeden dzień :) Tzn wg mnie (aż sprawdziłam :P ) wiek Twojej ciąży to 13t i 3 dni (jak w suwaczku Twoim)...a Twoja ginka nie wiem skąd to bierze :/

Flava lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    kopciuszek126 wrote:

Tam to w ogóle źle pokazuje, tzn dodaje jeden dzień :) Tzn wg mnie (aż sprawdziłam :P ) wiek Twojej ciąży to 13t i 3 dni (jak w suwaczku Twoim)...a Twoja ginka nie wiem skąd to bierze :/

też własnie zapytałam ją o to, a ona mówi,ze tak jej pokazuje-przecież kłucić się z nią nie będę. I pierwsza wizyta jest wg niej w równym 10 tygodniu, gdzie u mnie było 9 tyg i 3 dni. Ale jakby nie było do "becikowego" sie łapie bo do 10 tyg. trzeba być pierwszy raz u gina a ja byłam wcześniej,ale u innego i karty ciąży mi nie zakładał-ale historię ciąży( takie jak lekarz choroby zapisuje).

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie coś pogryzło na brzuchu w 3 czy 4 miejscach, jakby komary i idzie się zadrapac normalnie ;( . moze komary , a moze meszki? Te meszki tak gryzą okropnie :(Coś w nocy musialo mnie pozreć bo od soboty wietrze chatę-siostra robiła na klatce schodowej,która jest otwarta, tynk mozaikowy-mówie Wam taki okropny smród, że myslałam,ze nie wyrobię całe popołudnie w sobotę, cała niedziele i czuć nadal-troszke mniej ale w korytarzu to wali,ze szok. Bałam sie,ze maleństwo musi to wdychać...A teraz takie pogody,ze na dworzu się nie posiedzi i trzeba te smrody wciagac :(. I to nie koniec, bo szwagier nie skończył tego bo mu troszkę brakło i w sobotę od nowa Polska Ludowa!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku- Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z dzidzią :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek superowo ,że wszystko ok oby tak dalej !!!!!! :-)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tak osdtawiałm koleżankę Całą i Zdrową na Prom i pewnie już wchodzi Asia ,a pogoda do kitu ,ale spotkanie bardzo nam się udało ja to gaduła jestem pewnie ją zamęczyłam ;-) gadaniem ,ale Ja jestem Bardzo Zadowolona z Kawy jak Naj bardziej!!!!!! a fotki nooo z tym było wesoło ,ale to już zostawiam dla Asi w opowiadaniu :-) ohhhh było weseoło:-)

Ilona, Rucia, Blondi22, zbikowa, Sandraa, Shagga_80, Dodi, mauysia, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak tam spotkanie z Aisa sie udało? Opowiadaj

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super.
    Ale ja wam zazdroszczę tych spotkań. To czekam na fotki.
    Tez bym sie z chęcią z któraś z was spotkała. Apropos będę w Polsce cały lipiec, czy któraś moze będzie w okolicach Szczecina?

aisa lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja- gdzie te fotki nooooooooo??????

Kurcze powiem Wam, że dzisiaj się z mężusiem chcieliśmy poprzytulać, no w końcu doktor pozwolił, a tu nic z tego...bolało jakoś tak dziwnie więc wychodzi na to, że jednak nie można :(

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona tak spotkałysmy się przy Tesco Asia się odkupiła i porwałam ją na kawę był plan nad morze ,aby się dotlenić i opalić ,ale tak zimno i wiatr zimny ,że nie dało rady tam posiedzieć więc wybrałyśmy zamknięte lokum posiedziałyśmy dość długo :-) czas zleciał szybko ,a na koniec pojechałyśmy nad morze na mały spacerek i czas już był no ,ale oczywiście fotki mamy śmieszne ,ale mamy moja pyzowata buzia się zmieściła ;-)

Ilona, Blondi22, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam fotki są spokojnie coś tam wcisnę !!!!

karoam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo moze któraś sie nad morze wybiera. Pobierowo, Międzyzdroje, Mielno, Kolobrzeg, Niechorze? Mam nie daleko.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja nie planuję na tą chwilkę nic !!!! więc nie wypowiem się na ten temat!!

Ilona lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ilona ja nie planuję na tą chwilkę nic !!!! więc nie wypowiem się na ten temat!!

Szkoda

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Kaja wrote:

Szkoda

u nas urlop planowany na wariata jak zawsze ;-) bilet na ostatni gwizdek kupowany i wio na urlop :-)

Ilona, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko jakieś dłuższe wolne to do Polski dla mnie to najlepszy urlop.
    I tak w tym roku długo wytrzymalam bo nie byłam prawie 6 miesięcy. Ale jeszcze 3 tyg. I Będę w Polsce. Jupi.

zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ