X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga Shaggusia, mykam spać. Ja bym uderzała do szpitala. Nie wiem jak można dziecku takie leki zapisać, jedynie uraz będzie miał do lekarzy i lekarstw.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Shagguś i wszystkie inne dziołchy, które to przeczytają :)

Dodi, Libra, plemniczka, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    to może w łodzi jest jakaś całodobówka? albo w częstochowie? To, co piszesz nie brzmi dobrze...
    Dziś właśnie pomyślałam,że odstawię Mu ten steryd,bo raczej nie działa...ale właśnie kombinuję,gdzie pójdę skonsultować...szukam dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dobranoc Shagguś i wszystkie inne dziołchy, które to przeczytają :)
    Buziaki siusiaki :P

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

czasem Was podczytuję, macie mega wiedzę i piszecie też o byle czym byle by tylko czas starań jakoś przeżyć dlatego zwracam się do Was z moim problemem... może któraś z Was mi pomoże ... jestem w 19 dc, czułam swędzenie tam na dole, obejrzałam i jest tam czerwono, ogień normalnie :/.. a po XX to masakra, jakby mnie rozrywało,swędziało, posmarowałam sie Clotrimazolum bo stwierdziłam że sie pociłam, nad jeziorem byłam więc jakiś grzybek.dziś impreza rodzinna - wypiłam vódkę, dolegliwości ustały ale pojawiła się krew :/ panika, co to oznacza ??? skąd krew, nie aplikowałam maści do środka, jestem wystraszona :(

staramy się już rok o dziecko i nic, jeszcze mi się coś przyplątało :(

Pozdrawiam .

• Gunia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

olaola niestety nie pomogę, nie mam pojęcia co oznaczać może krew w 19dc...

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • jeju Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ola jeśli to ślady krwi, to może być od infekcji...podczas gdy grzybek wnika w ścianki błony śluzowej ta się łuszczy i stąd upławy...swąd, pieczenie...przy czym nabłonek staje się cienki i delikatny...gdy infekcja się przeciąga może pojawić się krew...

Druga sytuacja to może być plamienie okołoowulacyjne ale raczej obstawiam to pierwsze.

Trzeba to porządnie wyleczyć i nie wolno współżyć podczas leczenia...clotrimazolum możesz smarować męskość Twojego faceta jednocześnie lecząc się porządnie sama...

Ważne, by oboje partnerów leczyło się jednocześnie. Ważne by przeprowadzić dobrze leczenie i nie przekazywać się nawzajem...na już proponuję podmywanie się rosalginem lub tantum rosa, złagodzi objawy...

Clotrimazolum krem można używać jedynie na zewnątrz, ale przed samym stosunkiem jeśli nawet posmarujesz się na zewnątrz, to i tak się coś dostanie wraz ze śluzem.

Warto udać się do lekarza po leki dla siebie i partnera...takie infekcje lubią nawracać...

Mam nadzieję, że szybko się pozbędziecie tego kłopotu , może raz na zawsze.

Jeśli czujesz swędzenie to automatycznie odstawiaj słodycze...grzyby żywią się cukrem.

Także teraz proponuję dietę bezcukrową, szybciej się pozbędziesz dziadostwa.

olaola, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    OlaOla nie pomogę :( Choć zapraszam do zostania z nami :) Kojarzę Cię z wątku "Styczniowe..." :)
    Shagga biedny Kubulek! :( Musisz coś wykombinować, by mu pomóc jak najszybciej ...
    Ola podziwiam Cię za to, że po tym ciężkim badaniu całkiem dobrze się trzymasz, troszczysz i innych i masz w sobie tyle siły... 3mam kciuki za to byś miała ich jeszcze więcej i ściskam bardzo mocno :) :*
    Ilona ja byłam w okolicach Stegny, Krynicy,a Ty chyba bardziej z drugiej strony morza ....
    Mauyś i Żbik - foty super! :)iiiiii kocham Olsztyn! :)
    Guniu Mąż już wrócił czy dalej sama?

U mnie @ trwa, wczoraj uczciłam tę okoliczność drinkami i jakoś mi się lepiej zrobiło...
    Życzę pogodnej niedzieli i samych dobrych zdarzeń! :) buziaki Dziewczynki! :)

Shagga_80, aisa, olaola lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie w koncu normalny tryb wraca na formu niemem cie jeden dzien a tu masa stron do nadrobienia. Olcia jak cos to ja na pazdziernik sie pisze. Shagus mam nadzieje ze z Kubusiem w koncu bedzie ok.
    miłego dnia zycze wszystkim

Libra, Shagga_80, Kfjatus, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny;)
    Ja narazie podczutuje i lajkuje ale za bardzoudzoelac się nie będę bo nie nawidze pisać z telefonu i gdybym się do każdej chciała odnieść choć po trochu to by mi szychty braklo:D
    Tak wiec póki co życzę stosunkowo udanej niedzieli:)

Sandraa, Libra, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga!

Proponuję pierwszy zlot "Plemniczki, staraczki i Tyśki"

Termin: 5 lub 12 października
    Miejsce: Warszawa - Sfinx przy rotundzie niedaleko Dworca Centralnego

Proszę wpisywać się na listę:

1. Czekajka
    2. Rucia !!!!!!!!

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje!

Shagguś - ominęłam jakoś problem Kubusia o.O bidulek!
    Mayuś - a jednak Henio :D słodko :D A wiesz, ze też dorobiłam się w końcu smartfona? Ale nie ma bata, musiał być z klawiaturą :P A na Operze Mini nie mogę się zalogować na forum. Raz próbowałam napisac posta z Firefoxa, a stwierdziłam, że kufa to jest jakaś masakra o.O

Miłego dnia dziewoje :) Po wczorajszej zakichanej pogodzie, dziś jest o niebo lepiej ;) Można wystawić głowe na powietrze :)

Sandraa, Libra, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesteście juz dwie na liscie:) jak dla mnie Warsaw to jednak za daleko:/

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze jest niedziela, ale żeby taka cisza tu była? No chyba ze ja, jako epidemia jakas wpadłam i stad ten brak ludu:D

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziękuję za odpowiedź :* uspokoiłaś mnie ;)

Kfjatus byłam tam ale teraz to już ogólnie rzadko na ovu wchodzę :)

Miłego dnia Wam życzę ;)

Shagga_80, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Miłej niedzieli Wam życzę i zabieram się za nadrabianie :)

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj :)
    Strasznie mi przykro z powodu twojej straty - przytul.
    Jesteś mega dzielna :) Życzę Ci abyś jak najszybciej doczekała się fasolki! I podziwiam Cię za to, że się całkiem nie poddałaś i pomimo swojego strachu wciąż chcesz mieć dzidzię ;) Życzę Ci tego na pewno tak będzie! Jak widzisz dziewczyny są tutaj wspaniałe i bardzo się wzajemnie wspierają także dobrze, że do Nas trafiłaś :)

Dodi witam Ciebie - Świeżynką jestem to się przywitam bo jeszcze nie miałyśmy okazji :)

Sandra: Ciebie również witam i gratulację !

Libra, Fedra i Dodi cieszę się że spotkanie się udało i umocniło Waszą przyjaźń oby nie było ostatnie a przyjaźń pięknie się rozwijała :)

Effcia tych gości to ja chyba bym ubiła :) Uważaj na siebie i się nie przepracowuj :) goście gośćmi ale rączki to oni też mają:) I współczuję poparzenia! Ja zawsze smaruję musztardą i pomaga ładnie znika i nie piecze :)

Kfjatus, współczuję @ i trzymam kciuki za nowy cykl :)

Ola dalej nie mogę wyjść z podziwu jaka dzielna jesteś ! Trzymam kciuki za wizytę u ginka w pl. I pamiętaj zawsze trzeba mieć nadzieję to ona jest płomykiem który rozświetla ciemność :)

Kopciuszku życzyłabym udanego wesela ale teraz to już po więc mam nadzieję że było udane :) i że bóle sobie poszły w las :)

Zbikowa i Mauysia cieszę się że i wasze choć deszczowe spotkanie sie udało! Oby i Wasza przyjaźń się pięknie rozwijała. Super zdjęcia :)

Shagga Twój Kubus to bardzo dzielny chłopak :) tyle znosi! trzymam kciuki za wizytę u dermatologa !

Poza tym u mnie bez zmian czekam na spokojnie na ovulkę :)
    Wszystkie Was pozdrawiam i pędzę gotować obiadek :)

A i zapomniałam:
    Aisa podziwiam Cię za pisanie tak długaśnych postów! Jesteś naprawdę mistrzynią !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 11:58

Dodi, Shagga_80, Libra, Sandraa, aisa, Fedra, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...witam się ...i uciekam,dziś fatalnie się czuję, chyba coś ciśnieniem mam, bo ledwo żyję :(

Dzięki dziewczynki za zainteresowanie zdrówkiem mojego Kubusia..może dziś podjedziemy tam,gdzie przyjmuje jeden lekarz,bo mój M twierdzi,że On jednak jutro przyjmuje..i będę to chciała sprawdzić dziś...zobaczymy.

A tymczasem odmeldowuję się..idę się chyba położyć,bo dziś głowa strasznie mnie boli :(

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:)
    Dziewczyny a Wy jak dlugo sie staracie?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy o co pytasz Klaudio;) licząc od nowa ja pierwszy miesiąc a jeśli chcesz mieć całościowy podgląd na sytuacje to ja wróci Fedra to uzupełni tabelkę a tam masz czarno na białym, Która jak długo się stara... Tzn. te dziewczyny, które się w niej znajdują.

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 3723 3724 3725 3726 3727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ