X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, sietafak, jeszcze z tego wszystkiego nie zapytałam mojej sis i jej męża o to, o co miałam ich spytać :( Obiecuję poprawę!

Dobranoc moje drogie!

Muska, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

jeszcze śpicie? dostałam wyniki różyczki i troche sie zaniepokoiłam, możecie mi powiedzieć o co cho?

P-ciała p/wirusowi różyczki IgG (s) 148,6 IU/ml ujemny <10,0 dodatni >= 10,0

toxo ujemne, a trzeciego wyniku jeszcze nie ma.

miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Hej dziewczyny :)

jeszcze śpicie? dostałam wyniki różyczki i troche sie zaniepokoiłam, możecie mi powiedzieć o co cho?

P-ciała p/wirusowi różyczki IgG (s) 148,6 IU/ml ujemny <10,0 dodatni >= 10,0

toxo ujemne, a trzeciego wyniku jeszcze nie ma.

miłego dnia!
    IgG (+), IgM (-) oznacza, że osoba zetknęła się z wirusem już wcześniej i jest to późna faza toczącego się zakażenia lub przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego. Niezwykle ważne jest odróżnienie tych dwóch sytuacji. W tym celu należy ponownie oznaczyć poziom przeciwciał po trzech tygodniach. Jeśli miano przeciwciał wzrośnie, to jest to przewlekła faza zakażenia (należy stosować leczenie). Jeżeli miano przeciwciał spadnie lub nie zmieni się, zakażenie różyczką zostało już przebyte i osoba taka ponownie nie zachoruje. Nie ma wówczas potrzeby powtarzania badań przed planowaną ciążą.

Czy chorowałaś wcześniej na różyczkę? Bo jeżeli chorowałaś, to są to wytworzone przeciwciała

Fedra lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda tak jakbyś przeszła różyczkę albo miała przeciwciała ze szczepionki...ale jak się mylę, to mnie dziewczyny poprawcie...w te klocki, to ja jestem cienias...buzi buzi...
    WCALE NIE SUGERUJ SIĘ MOIM GDYBANIEM, MOIM ROZWAŻANIEM...logiczne myślenie mnie tak rano nie dotyczy...

Krystyna a tak nawiasem mówiąc, to gdzieś Ty wczoraj łaziła, że Cię nie było?

Dzień dobry ogólnie i szczególnie!
    Jak tu zostanę, to będzie niedobrze, a jak pójdę, to jeszcze gorzej :-/

Kurcze ja od garści słonecznika potrafię utyć kg albo dwa....bleeee

Dziś mam postanowienie! Jak nie machnę ( ćwiwczeń )Chodakowskiej, to nie wchodzę na ts3....dobre postanowienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 07:29

Libra, Rucia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) dziś szaleję i do kawy zjadam właśnie ptysia:d
    ŻŻbiczku ja już nie śpię od 5:40 i tak codziennie... ale na szczęście już weekend

jeju, zbikowa, magdzia26, aisa, Dodi, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś! :-D
    Żbiku :-D

Albo Chodakowska albo 1,5 godzinny marsz z psem po górkach i dolinkach....wybór mam i jak nie wykonam, to kara!

Żeby tylko wytrwać...

Fedra lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę szukać ćwiczeń i zaczynam...albo będę Wam sapać do mojego mikrofonu ćwicząc :-D
    Dobry sposób, na to bym miała nadzór...a mikrofon zbiera z 15 m w domu przynajmniej, także spoko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dobrze piszesz... ja też w różyczce miałam dodatnie IgG i gin powiedział mi, że to przeciwciała po chorobie bądź szczepieniu... najważniejsze, żeby IgM było ujemne, bo ten współczynnik mówi, że dopiero co przeszłaś chorobę albo jesteś w jej trakcie

jeju, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Libruś! :-D
    Żbiku :-D

Albo Chodakowska albo 1,5 godzinny marsz z psem po górkach i dolinkach....wybór mam i jak nie wykonam, to kara!

Żeby tylko wytrwać...
    ja też dzisiaj powracam po przerwie;P moje zakwasy zelżały... noga mi już tak nie dokucza, mogę swobodnie na niej stanąć...
    m stwierdził, że pewnie mam za mało magnezu i wczoraj zakupił mi (sobie zresztą też;)
    (a do tego zakupił nam jeszcze żel wspomagający jego wojo;Phehehe)

jeju, magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Uciekam, bo dzis pracowity dzien, ale mam nadzieje, ze uda mi sie z Wami pogadac po poludniu :)

Milego dnia

jeju, Libra, magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rano myślę dość logicznie...zatem Kochana Krystyno, przechodzi pani do kolejnego etapu.

"Dziś wygrywa pani darmowy dostęp do kartoteki z dzieciństwa i 3 pytania dotyczące przebytych przez panią chorób zakaźnych, szczepień itp. Może też pani otrzymać słodki kuferek, wybór należy do pani, pani Krystyno"
    -Ibiszek
    Czekamy na pani decyzję :-D

zbikowa, magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę chyba jednak od spacerków :-/
    Górne partie oki ale na dolne, to jakaś masakra.
    Za chwilę idę na spacer :-D Później sprzątanie uskutecznię.

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jestes bezbledna :D
    Nie mialam nigdy rozyczki z tego co wiem szczepienia tez. Ale sie dowiem.

jeju lubi tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Jeju jestes bezbledna :D
    Nie mialam nigdy rozyczki z tego co wiem szczepienia tez. Ale sie dowiem.

Zbiczku wydaje mi się ze byłaś szczepiona w dzieciństwie bo to były obowiazkowe szczepienia, spytaj mamy, albo popatrz w książeczkę szczepień jeśl takową posiadasz, jeśli nie zawsze można o to dopytać w punkcie szczepień w miejscowośc. Gdzie byłaś szczepiona :)

Dzień dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 08:12

jeju, Libra, aisa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jestem niewyspana do kwadratu o.O M. wrócił po północy, o 5 pobudka bo wcześniej szedł do pracy, takie spanie na raty bleee.

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik to bogate źródło białka i prawdziwa bomba witaminowa: jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy B6 (która odpowiada za piękną i zdrową cerę: leczy stany zapalne skóry i zmniejsza łojotok oraz sprawia, że skóra długo pozostaje młoda i elastyczna), nie brak w nim też witaminy B1 i PP, A, E, D i błonnika. Ten w wersji bio chwali się zawartością zdrowych kwasów tłuszczowych i związków mineralnych: potasu, wapnia, magnezu, cynku i żelaza. Do tego reguluje pracę układu nerwowego i immunologicznego oraz pomaga obniżyć poziom stresu. Świetnie smakuje w pieczywie, twarożku, jako posypka do sałatek i samodzielna przekąska. Uprażony na suchej patelni i lekko posolony, serwowany na ciepło, z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sosu sojowego, ostrej lub słodkiej papryki lub ziół prowansalskich) może się okazać hitem niejednego wieczoru.

Libra, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spać Rutka! Spać! Muszę Ci coś przesłać z ustawień na priv- osobisty priv, także wejdź sobie na wiadomości za kilkanaście sekund...

• Agafia Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje wam bardzo , całą noc nie spałam z tego wszystkiego to aż goraczkę mam i całe gardło zawalone ... po prostu ... a brak słow nie wyobrażam sobie jutrzejszego dnia tego pogrzebu ... ; ((( Był jak mój brat a teraz już nigdy go nie usłyszę , nie pożartujemy .. nie zobaczy jak jego córeczka dorasta 3 lata się o nia starali ... przed śmiercią powiedział dobrzę że chociaż zobaczyłem Maję ( córka ma tak na imie )
    A Shaggunia urodziła ?
    Całuje

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie...przynajmniej ciocia Libra nic nie doniosła nam tutaj :-)

Libra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam póki co bo musze jechać wieniec zamówić
    Miłego dnia wam życzę kochane moje ,

17u9px9i7ha8i4t0.png
‹‹ 4331 4332 4333 4334 4335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ