X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A było tak miło...

Sylwia Ania ten dzień jest Wasz i Justynki :D i świeci słoneczko - czerpię pozytywną energię z tego ile mogę :D

Dodi, Fedra, Spero, Ilona, Libra, sylwia1985, kiti, anka_a, Shagga_80 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bety moje zdanie jest takie, że gdyby ciężarna chciała sprawdzić czy jest przyrost, to musiałaby kłuć się do 12 tygodnia ciąży co drugi dzień. Co z tego, że zrobimy betę drugi raz, skoro za kilka dni jej przyrost może się zmienić lub nie daj boże maleć.
    Sylwii decyzja czy zrobi ją raz czy siedemnaście.

Fedra, Dodi, Spero, Libra, sylwia1985, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w jej przypadku jest sens robić badanie poziomu progesteronu skoro bierze luteinę?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia nie idź...

Ja w tmy zagadnieniu sądzę, że jeśli któraś ma potrzebę robienia sobie wielu badań w ciąży i miałoby to uspokoić jej skołatane nerwy to jak najbardziej. A jak któraś nie ma - to nie robi - też dobrze, bo zaoszczędzi kasy w portfelu :) Zależy od osoby.

Fedra, Pismak, Dodi, Spero, Ilona, Rucia, Libra, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nie wiem czy w jej przypadku jest sens robić badanie poziomu progesteronu skoro bierze luteinę?

ja bym zrobiła też brałam i lutka i dupka a progesteron badałam...

ale PODKRESLAM ZE TO JA BYM TAK ZROBIŁA!!!!

Dodi, Rucia, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponowie kochane.

Zaglądam a tu znów super wieści Ania gratuluję dwóch kresek i teraz samego spokoju życzę :)

Gosiu to trzymam kciuki, żeby wyniki wyszły w porządku.

Żbuku... co Cię tak rozłożyło kochana? Mam nadzieję, że szybciutko wrócisz do formy :)

Ilonko ja również przyłączam się do prośby o zdjęcie Marcelka :)

Sylwuś kochana, jeszcze raz powiem, że się niezmiernie cieszę, że w końcu, po tylu miesiącach starań, badań mniej lub bardziej bolesnych udało Ci się zajść w ciążę i życzę Ci z całego serca, żeby przebiegała bezproblemowo. Nie mniej jednak, osobiście zrobiłabym wszystko, żeby mieć pewność że jest dobrze, tzn. zbadałabym betę i progesteron i potem powtórzyła. Lekarz i tak Ci zleci badania- ok, ale to będzie za 2 tyg, a tak juz pójdziesz z jakimiś wynikami. obejrzy Cię, zobaczy czy wszystko jest z maluszkiem dobrze i nie będziesz miała powodów do zmartwień, a jedno ukłucie więcej czy mniej chyba już nie zrobi różnicy, a myślę że wystarczająco długo czekałaś na ten moment i duzo zniosłaś, żeby teraz wrzucać na taki luz.
    I sorry ale Muska niestety nie zgodzę się z Tobą, że jest test, jest ciąża, jest wszystko dobrze. Badania pozwalają potwierdzić to czy jest dobrze. Nie trzeba daleko szukać - Fedra. Były krechy, była beta, ale nie było progesteronu. Czasami da się coś wiecej zrobić. Na szczęście Twoja ciąża przebiega bezproblemowo i oby tak zostało, ale po tak długim czasie starań chyba lepiej dmuchać na zimne niż potem sobie pluć w brodę.

Też się długo staram i nie wyobrażam sobie, że kiedy uda mi się zajść w ciążę, to zrobię jeden test i powiem ok jestem w ciąży ale super. w 8tg. pójdę do gina i tyle. wrzucę na luz. Nie w sytuacji kiedy każdy miesiąc jest miesiącem walki o to aby nosić kruszynkę pod sercem.
    Poza tym niestety Pismak ma rację i jest doskonałym przykładem tego, że należy robić badania i iść do lekarza.

I też mi się nie podoba, że jak ktoś wypowie swoje zdanie, ktoś swoje i nie są pokrewne, to jedna się obraża i wycofuje z forum. chyba nie na tym ma to polegać. Pisząc cokolwiek liczę się z tym, że ktoś może mieć inne zupełnie zdanie, może mu się nie podobać co napisałam, ewentualnie może się całkowicie nie zgadzać czy nawet skrytykować, ale czy jest to powód do obrazy? Nie jesteśmy dziećmi, o dzieci my się staramy, więc nie zachowujmy się czasem jak w piaskownicy.

A dzień i tak uważam ze rewelacyjny, Sylwia, Ania piękne prezenty na Walentynki, Jutstyna ma złoto (swoją drogą niesamowicie wytrwała kobieta, myślę że możemy brać przykład) i jeszcze pogoda ładna :)
    Mam nadzieję, ze nie będę musiała iść do kąta za to co napisałam.

Fedra, Pismak, Dodi, Ilona, Libra, Rucia, anka_a, a-koczek, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zwiazku z tym ze co chwile któraś odchodzi rzuca fochy i się denerwuje zaprzestaje pisania postów bo niechce być przyczyną czyjegoś złego samopoczucia...

będę czytać ale nie będę pisac dla Waszego i swojego spokoju nerwowego... bo naprawde juz nie wiem o czym mogę pisać a o czym nie zeby się któraś nie sfochowała obraziła czy źle poczuła...

tak więc jeszcze raz gratuluje Sylwi i Ani zycze Wam duzo spokoju i bezproblemowych i spokojnych 9 miesięcy...

trzymam kciuki za reszte staraczek i za te jeszcze nie rozpakowane...

miłego dnia Wam zyczę w razie pytań jestem na priv...

anka_a, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Bea Trice Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby moje!
    Zerknijcie na wykres, chyb to już fiasko w tym mc :/
    Ale zastanawia mnie to jednorazowe maleńkie krwawienie pare dni temu w poniedziałek. Nigdy tak nie miałam, żeby poleciało trochę, lekko krwią zabrudziło bieliznę i do dziś jakby cisza... tylko wczoraj coś tak baaardzo delikatnie jakby brązowo i dziś cisza znów.

222cfc10d9e1f2e12f428e6df9f76938.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:22

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Rucia się pojawiła :)

Wiesz Ruciu, przedwczoraj byliśmy z Leo u innego laryngologa i powiedział on, że na operację kieruje się teraz tylko jeśli dziecko ma bezdech albo nawracające ostre infekcje, np. anginy. Leo ma infekcje, fakt, ale to tylko katar. Więc zdecydowaliśmy że na razie go nie zapisujemy na zabieg (albo raczej - wykreślamy z listy oczekujących). W zamian od dziś dajemy mu syrop THONSILAN (ponoć rewelacyjne efekty (zmniejsza migdałki), ale oczywiście nie ma się co nastawiać na stuprocentowy sukces bo się można rozczarować). A na katar będziemy go inhalować solą fizjologiczną i płukać mu zatoki specyfikiem o nazwie Sinus Rinse (trochę się boję, czy będzie umiał tak sobie przepłukać) :)

Przepraszam Was za migdałkowy offtop...

Rucia, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Mam nadzieję, ze nie będę musiała iść do kąta za to co napisałam.
    Do kąta nie, ale tradycyjny karny jeżyk musi być. Może być to ciastko "jeżyk". I nie musisz na nim siadać, tylko je zjeść.

Spero, Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Trice wrote:
    Baby moje!
    Ale zastanawia mnie to jednorazowe maleńkie krwawienie pare dni temu.
    Beatrice, teraz wszystko się waży, więc nic tu nie pomożemy... Rozstrzygnie się na dniach - cierpliwości :)

Fedra, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Do kąta nie, ale tradycyjny karny jeżyk musi być. Może być to ciastko "jeżyk". I nie musisz na nim siadać, tylko je zjeść.
    o nieeee będę gruba :P

Fedra, Pismak, Dodi, Libra, Rucia lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że w sumie może trzeba jednak wrócić do tych jałowych i pustych rozmów o niczym bo wtedy ten wątek jest cukierkowy i słodziutki jak miód. A jak tylko zaczyna się jakaś merytoryczna rozmowa to są jakieś fochy i odchodzenia. Odmiennne zdanie czy nawet odrobina krytyki nie są już tytaj mile widziane więc taki wniosek nasuwa się sam.

Fedra, Dodi, Libra, Spero, zbikowa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Ty taka Chudzina?Tobie to nie grozi....:)

Fedra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Eee tam, jeden jeżyk grubasa nie czyni...

Fedra, Dodi, Libra, Spero lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Trice wrote:
    Baby moje!
    Ale zastanawia mnie to jednorazowe maleńkie krwawienie pare dni temu w poniedziałek. Nigdy tak nie miałam, żeby poleciało trochę, lekko krwią zabrudziło bieliznę i do dziś jakby cisza... tylko wczoraj coś tak baaardzo delikatnie jakby brązowo i dziś cisza znów.

Kochana tak jak Mauyś napisała jesteś w końcówce cyklu więc na dniach się rozstrzygnie sprawa. Spadek tempki niby zawsze zwiastuje @ ale Ty masz i tak nie za wysokie tempki w cyklu więc to nie musi wcale zwiastować @. Czekaj cierpliwie.

Fedra, Dodi, Bea Trice, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Trice wrote:
    Baby moje!

Dzień dobry Bea Trice!
    trudno cokolwiek powiedzieć, gdybż nic nie wiemy na temat długości Twoich cykli, FL, czasu obserwacji, dlatego cięzko coś stwierdzić na tym etapie. Proponuję poczekac do terminu @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:29

Fedra, Pismak, Bea Trice lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dodam że w sumie może trzeba jednak wrócić do tych jałowych i pustych rozmów o niczym bo wtedy ten wątek jest cukierkowy i słodziutki jak miód. A jak tylko zaczyna się jakaś merytoryczna rozmowa to są jakieś fochy i odchodzenia. Odmiennne zdanie czy nawet odrobina krytyki nie są już tytaj mile widziane więc taki wniosek nasuwa się sam.
    Hmmm nie wiem, co mogłoby być tego przyczyną... Może po tak długim czasie pisania nasza znajomość przechodzi na wyższy etap ;) Ale najpierw musi przejść cieżki egzamin. Nie wiem czemu, ale Wasza wymiana zdań o tych badaniach wydała mi się ciut agresywna. Moze to kwestia ubrania wypowiedzi w delikatniejsze słowa? Nie wiem. Tak czy inaczej, każda z nas ma inną wrażliwość i inaczej może odebrać to, co ktoś pisze. Pogódźmy się z tym że nigdy nie dogodzimy wszystkim.

Dodi, Fedra, Pismak, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Trice wrote:
    Baby moje!

Ja miałam wczoraj pod wieczór lekkie plamienie. I dziś cisza.A wczoraj był 14dc..też czekam co. Z tego wynknie...Najgorsze w tym że mam nogę w gipsie i jak mam usiąść na fotel ginekologiczny? Muszę chyba odwołać wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja bym zrobiła też brałam i lutka i dupka a progesteron badałam...

ale PODKRESLAM ZE TO JA BYM TAK ZROBIŁA!!!!

Fredzia pytałam, bo ni wiem czy luteina nie fałszuje wyniku progesteronu. :? Wiem, że chyba tak jest w przypadku dupka? :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:28

Libra, Fedra, Pismak lubią tę wiadomość

‹‹ 5226 5227 5228 5229 5230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ