Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWóżek 3w1 fajna sprawa :] My tez mieliśmy 3w1. Mały na początku sporo spał w gondoli wózka a nie w łóżeczku. A że szybko urósł to szybko przeszliśmy na część spacerówki w wózku :] A potem z wygody kupilismy zwykłą parasolkę - mega zadowolona jestem te. Jednak ma ona za małe koła na zimę
Ale na jakies szybkie wyjazdy jak znalazl, czy spacerki po mieście :]
Chociaż Michał szybko nauczył się chodzić za rączkę i nie jeździć w wózku.
Przemyślcie dziewczyny sobie te wózki, bo bardzo szybko ta duża spacerówka robi się zbyt duża dla nas do pchania i nieporęczna do dźwigania
Dziewczyny moje kochane, pokasowały mi się wasze komenatarze na bloguale ustawiłam w końcu komentarze bez logowania więc zapraszam serdecznie
Ania_84, Paula55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Daria, nasza mała to najprawdopodobniej Zuzia
Paula wózek jest 3 w 1, tylko jeszcze trzeba dokupić adaptery do fotelika
Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym, ale i tak taniej niż w internecie, a przynajmniej dokładnie obejrzany
Co do samopoczucia w drugim trymestrze to ja dopiero od tygodnia czuje się lepiej, tak to jak nie głowa, to jakieś zawroty, słabo się czułam, więc niby II trymestr lepszy, ale mam wrażenie że od połowy:)Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
cześć Dziewczęta
jak samopoczucie w dniu dzisiejeszym??
też macie taką marna pogodę ?
Kochane byłam wczoraj u Pani gin:)
ogólnie póki co wszystko oki, wszystko czyste-zero bakterii (na oko Pani Gin)
zrobiła mi usg wiec też oki, jajniczki czysciutkie, trzon macicy ustawiony książkowo-przodozgęty jednorodny!
okłamałam oczywiście co do starań, Pani mi powiedziała, ze pół roku to nie tragedia..i zapytała czy kochamy sie przed owulacją, bo tak trzeba!!!
więc ja sama nie wiem, czy przed, czy w owulacje!
no nic...za dwa tygodnie mam odebrać cytologie
ale powiem Wam ze jestem przerazona badaniamidała mi karteczke, które badania mam zrobić ale uwaga...PRYWATNIE!!!! NIE NA KASE CHORYCH!!!
i koszt tych badań typu prolaktyna, wymazy itd to ponad 200zł!!!!!!
Masakraaaa!!!
nie wspominajac , ze wczoraj za wizyte dałam 200zł i następna mnie czeka po zrobionych badaniach!!!
ehhhh brak słow!!! -
A ja jestem spowrotem
sokonczylismy tylko zakuoy spozywcze z wczoraj i postanowilam wrocic. Kreci mi sie w glowie, sil ńie mam wied nie bede sie meczyc w galerii. Pojedziemy w tyg po pracy. Poza tym ja chce miec frajde z tych zakupow a dzis to nie mozliwe
a rano wstalam i tak sie cieszylam ze dobrze sie czuje! A tu klops
Moze jak sie pogoda nie zepsuje to pojdziemy potem na spacerek
Tymczasem szamam kanapki z nutella. To mi wchodziszmat czasu nie jadlam nutelli
Lgus dziekuje za radywszystkie sa cenne dla mńie szczegolnie od mam ktore maja juz doswiadczenie bo ja zielona jestem
Aniulka golabki dobra rzeczmusze kiedys zrobic wiecej i zamroze
wogole jak juz bede siedziec w domu to mam tyyle planow ze ani chwile sie nudzic nie bede
Ania_84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Rudasku -niestety ale to sa koszta
I najwazniejsze najwiecej ciaz nie jest z dnia owulacjitylko wlasnie przed
sporo cyztalam i wlasnie jest udowodnione ze najmneij ciaz zdarza sie w dniu owulacji :)najlepij jest po porstu regularnie wpsolzyc
jak jest sluz to plemniki przezywaja w nim do 5 dni
-
Paula_29 wrote:Hej Daria, nasza mała to najprawdopodobniej Zuzia
Paula wózek jest 3 w 1, tylko jeszcze trzeba dokupić adaptery do fotelika
Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym, ale i tak taniej niż w internecie, a przynajmniej dokładnie obejrzany
Co do samopoczucia w drugim trymestrze to ja dopiero od tygodnia czuje się lepiej, tak to jak nie głowa, to jakieś zawroty, słabo się czułam, więc niby II trymestr lepszy, ale mam wrażenie że od połowy:)
Ahh ńo bo sie zastanawialam bo nie bylo fotelika na zdjeciachmysza a moge zapytac ile kosztowal??
i kupiliscie go gdzies w okolocach krakowa???
Kurde ja tak czekam na to lepsze samopoczucie... Zapal mam taki do zycia i plany a sil tak brak
-
Rudasek wrote:cześć Dziewczęta
jak samopoczucie w dniu dzisiejeszym??
też macie taką marna pogodę ?
Kochane byłam wczoraj u Pani gin:)
ogólnie póki co wszystko oki, wszystko czyste-zero bakterii (na oko Pani Gin)
zrobiła mi usg wiec też oki, jajniczki czysciutkie, trzon macicy ustawiony książkowo-przodozgęty jednorodny!
okłamałam oczywiście co do starań, Pani mi powiedziała, ze pół roku to nie tragedia..i zapytała czy kochamy sie przed owulacją, bo tak trzeba!!!
więc ja sama nie wiem, czy przed, czy w owulacje!
no nic...za dwa tygodnie mam odebrać cytologie
ale powiem Wam ze jestem przerazona badaniamidała mi karteczke, które badania mam zrobić ale uwaga...PRYWATNIE!!!! NIE NA KASE CHORYCH!!!
i koszt tych badań typu prolaktyna, wymazy itd to ponad 200zł!!!!!
Masakraaaa!!!
nie wspominajac , ze wczoraj za wizyte dałam 200zł i następna mnie czeka po zrobionych badaniach!!!
ehhhh brak słow!!!
Rudasku ale jesli bylas prywatnie u gin to oczywiste ze da ci skierowanie na platne badańiagdybys poszla panstwowo to powinien dac na nfz
choc slyszalam ze i u gina panstwowego czesemmwypisuja platne badania...
No sa to koszta oczywiscie. Ale co poradzisz? Ja kupe kasy w pl wydalam na badania, witaminy, suplementy z ktorych nawet nie skozystalam bo sie dwie kreski pokazaly
Ania ma racjemoja dzidzia tez wczesniej chyba poczeta bo starsza o 3 dni wychodzi
i nie stresujcie sie tylko kochajnie spontanicznie, nam to napewno duuzo pomoglo
-
Rudasku jak masz skierowanie na platne to mzoesz sprobowac isc do internisty zeby czesc ci przepisala na NFZ - pokaz mu karteczke a on ci napenwo powie co moze a co nie
po portsupowiedz ze nie stac cie na zrobienie wszytskiego platnia
ja tak robilam w=i wiekszosc badan udawalo mi sie przepisac u internisty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 13:00
-
Paula55 wrote:Rudasku ale jesli bylas prywatnie u gin to oczywiste ze da ci skierowanie na platne badańia
gdybys poszla panstwowo to powinien dac na nfz
choc slyszalam ze i u gina panstwowego czesemmwypisuja platne badania...
No sa to koszta oczywiscie. Ale co poradzisz? Ja kupe kasy w pl wydalam na badania, witaminy, suplementy z ktorych nawet nie skozystalam bo sie dwie kreski pokazaly
Ania ma racjemoja dzidzia tez wczesniej chyba poczeta bo starsza o 3 dni wychodzi
i nie stresujcie sie tylko kochajnie spontanicznie, nam to napewno duuzo pomoglo
Kochana byłam u prywatnego, ale pytałam Pani a tek klinice i mówiła, ze nawet jakbym była na kase chorych i dałaby mi karteczke z badaniami, to z tej listy ty;ko trz byłyby refunowane, dodam ze najtansze:D:D
wiec na jedno wyjdzie:)
co do kochania sie to owszem, my tez to robimy na spontana, tak na prawde zaraz po @ bo juz podczas @ nie moge wytrzymać..ale myslałam ze w czasie ovulki jest bardziej pradopodobne a tu guzik prawda
-
Paula55 wrote:Ahh ńo bo sie zastanawialam bo nie bylo fotelika na zdjeciach
mysza a moge zapytac ile kosztowal??
i kupiliscie go gdzies w okolocach krakowa???
Kurde ja tak czekam na to lepsze samopoczucie... Zapal mam taki do zycia i plany a sil tak brak
Skądś to znam, miałam tak samo, ale będzie lepiej:)
Z fotelikiem kosztował 2000, a kupiliśmy w Smyku -
Paula dziekuje za odp
ja dalej czatuje na wozki
wogole to zaczelam sledzic aukcje na ebayu... Wczoraj za 50£ poszedl wozek w swietnym stanie ale tylko wersja gleboka. I tak sie zastanawiam. Moze to nie taki glupi pomysl... Zeby najpierw kupic tylko taki a potem spacerowke... Mam zagwozdke
a 50 £ to tak jak w pl 50 zl
nie przeliczajac oczywiscie...
Rudasku to jest wlasnie to co napisalam. Czasem nawet u panstwowego lekarza trzeba placic za badania. Ale nie ruzimiem czemu do cholery!!!! Za co sie placi te ogromne skladki? Albo powinno byc prywatnie i placisz za wszystko albo panstwowo i masz "za darmo"... Ale mam cisnienie na toPaula_29 lubi tę wiadomość
-
To tak samo jak u nas.. na co placone składki jak u nas np musmy na same badania genetyczne 300 z za jendo a jest ich 3 ..za biopjse 800 zl ;/ zbey choc czesc bylo refundowane..ale nie ;/