X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jjem niezdrow zarcei gotowe golabki :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok laseczki. My chyba jedziemy. Najwyzej wrocimy w polowie drogi jak bedzie zle...
    Do zobaczyska ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    dobra jjem niezdrow zarcei gotowe golabki :D

Ha ha. Smacznego Aniu ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wóżek 3w1 fajna sprawa :] My tez mieliśmy 3w1. Mały na początku sporo spał w gondoli wózka a nie w łóżeczku. A że szybko urósł to szybko przeszliśmy na część spacerówki w wózku :] A potem z wygody kupilismy zwykłą parasolkę - mega zadowolona jestem te. Jednak ma ona za małe koła na zimę :/ Ale na jakies szybkie wyjazdy jak znalazl, czy spacerki po mieście :]
    Chociaż Michał szybko nauczył się chodzić za rączkę i nie jeździć w wózku.
    Przemyślcie dziewczyny sobie te wózki, bo bardzo szybko ta duża spacerówka robi się zbyt duża dla nas do pchania i nieporęczna do dźwigania ;)

Dziewczyny moje kochane, pokasowały mi się wasze komenatarze na blogu :/ ale ustawiłam w końcu komentarze bez logowania więc zapraszam serdecznie :D

Ania_84, Paula55 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie rób smaka gołąbkami :p

Ja o 13 idę robić obiadek sobie :] kurczaczek i warzywka grillowane :D

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :D a maz odgrzal to wtroliłam dwa :D

łooo te warzywka ..mmm :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warzywka pychotka :D wczoraj jak se je doprawiłam ostrą papryką to wtrąbiłam prawie litr wody na raz :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Daria, nasza mała to najprawdopodobniej Zuzia

Paula wózek jest 3 w 1, tylko jeszcze trzeba dokupić adaptery do fotelika
    Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym, ale i tak taniej niż w internecie, a przynajmniej dokładnie obejrzany

Co do samopoczucia w drugim trymestrze to ja dopiero od tygodnia czuje się lepiej, tak to jak nie głowa, to jakieś zawroty, słabo się czułam, więc niby II trymestr lepszy, ale mam wrażenie że od połowy:)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczęta :)
    jak samopoczucie w dniu dzisiejeszym??
    też macie taką marna pogodę ?

Kochane byłam wczoraj u Pani gin:)
    ogólnie póki co wszystko oki, wszystko czyste-zero bakterii (na oko Pani Gin)
    zrobiła mi usg wiec też oki, jajniczki czysciutkie, trzon macicy ustawiony książkowo-przodozgęty jednorodny!
    okłamałam oczywiście co do starań, Pani mi powiedziała, ze pół roku to nie tragedia..i zapytała czy kochamy sie przed owulacją, bo tak trzeba!!!
    więc ja sama nie wiem, czy przed, czy w owulacje!
    no nic...za dwa tygodnie mam odebrać cytologie :D
    ale powiem Wam ze jestem przerazona badaniami :D dała mi karteczke, które badania mam zrobić ale uwaga...PRYWATNIE!!!! NIE NA KASE CHORYCH!!!
    i koszt tych badań typu prolaktyna, wymazy itd to ponad 200zł!!!!!!

Masakraaaa!!!
    nie wspominajac , ze wczoraj za wizyte dałam 200zł i następna mnie czeka po zrobionych badaniach!!!
    ehhhh brak słow!!! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem spowrotem :/ sokonczylismy tylko zakuoy spozywcze z wczoraj i postanowilam wrocic. Kreci mi sie w glowie, sil ńie mam wied nie bede sie meczyc w galerii. Pojedziemy w tyg po pracy. Poza tym ja chce miec frajde z tych zakupow a dzis to nie mozliwe :( a rano wstalam i tak sie cieszylam ze dobrze sie czuje! A tu klops :(

Moze jak sie pogoda nie zepsuje to pojdziemy potem na spacerek :)
    Tymczasem szamam kanapki z nutella. To mi wchodzi :) szmat czasu nie jadlam nutelli :P

Lgus dziekuje za rady :) wszystkie sa cenne dla mńie szczegolnie od mam ktore maja juz doswiadczenie bo ja zielona jestem :P

Aniulka golabki dobra rzecz :) musze kiedys zrobic wiecej i zamroze :) wogole jak juz bede siedziec w domu to mam tyyle planow ze ani chwile sie nudzic nie bede :)

Ania_84, Czarnula87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku -niestety ale to sa koszta :)

I najwazniejsze najwiecej ciaz nie jest z dnia owulacji :) tylko wlasnie przed :) sporo cyztalam i wlasnie jest udowodnione ze najmneij ciaz zdarza sie w dniu owulacji :)najlepij jest po porstu regularnie wpsolzyc :) jak jest sluz to plemniki przezywaja w nim do 5 dni :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo nutella :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej Daria, nasza mała to najprawdopodobniej Zuzia

Paula wózek jest 3 w 1, tylko jeszcze trzeba dokupić adaptery do fotelika
    Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym, ale i tak taniej niż w internecie, a przynajmniej dokładnie obejrzany

Co do samopoczucia w drugim trymestrze to ja dopiero od tygodnia czuje się lepiej, tak to jak nie głowa, to jakieś zawroty, słabo się czułam, więc niby II trymestr lepszy, ale mam wrażenie że od połowy:)

Ahh ńo bo sie zastanawialam bo nie bylo fotelika na zdjeciach :) mysza a moge zapytac ile kosztowal?? :) i kupiliscie go gdzies w okolocach krakowa???
    Kurde ja tak czekam na to lepsze samopoczucie... Zapal mam taki do zycia i plany a sil tak brak :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    cześć Dziewczęta :)
    jak samopoczucie w dniu dzisiejeszym??
    też macie taką marna pogodę ?

Kochane byłam wczoraj u Pani gin:)
    ogólnie póki co wszystko oki, wszystko czyste-zero bakterii (na oko Pani Gin)
    zrobiła mi usg wiec też oki, jajniczki czysciutkie, trzon macicy ustawiony książkowo-przodozgęty jednorodny!
    okłamałam oczywiście co do starań, Pani mi powiedziała, ze pół roku to nie tragedia..i zapytała czy kochamy sie przed owulacją, bo tak trzeba!!!
    więc ja sama nie wiem, czy przed, czy w owulacje!
    no nic...za dwa tygodnie mam odebrać cytologie :D
    ale powiem Wam ze jestem przerazona badaniami :D dała mi karteczke, które badania mam zrobić ale uwaga...PRYWATNIE!!!! NIE NA KASE CHORYCH!!!
    i koszt tych badań typu prolaktyna, wymazy itd to ponad 200zł!!!!!

Masakraaaa!!!
    nie wspominajac , ze wczoraj za wizyte dałam 200zł i następna mnie czeka po zrobionych badaniach!!!
    ehhhh brak słow!!! :)

Rudasku ale jesli bylas prywatnie u gin to oczywiste ze da ci skierowanie na platne badańia :) gdybys poszla panstwowo to powinien dac na nfz :) choc slyszalam ze i u gina panstwowego czesemmwypisuja platne badania...
    No sa to koszta oczywiscie. Ale co poradzisz? Ja kupe kasy w pl wydalam na badania, witaminy, suplementy z ktorych nawet nie skozystalam bo sie dwie kreski pokazaly :P
    Ania ma racje :) moja dzidzia tez wczesniej chyba poczeta bo starsza o 3 dni wychodzi :) i nie stresujcie sie tylko kochajnie spontanicznie, nam to napewno duuzo pomoglo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jak masz skierowanie na platne to mzoesz sprobowac isc do internisty zeby czesc ci przepisala na NFZ - pokaz mu karteczke a on ci napenwo powie co moze a co nie :) po portsupowiedz ze nie stac cie na zrobienie wszytskiego platnia :) ja tak robilam w=i wiekszosc badan udawalo mi sie przepisac u internisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 13:00

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Rudasku ale jesli bylas prywatnie u gin to oczywiste ze da ci skierowanie na platne badańia :) gdybys poszla panstwowo to powinien dac na nfz :) choc slyszalam ze i u gina panstwowego czesemmwypisuja platne badania...
    No sa to koszta oczywiscie. Ale co poradzisz? Ja kupe kasy w pl wydalam na badania, witaminy, suplementy z ktorych nawet nie skozystalam bo sie dwie kreski pokazaly :P
    Ania ma racje :) moja dzidzia tez wczesniej chyba poczeta bo starsza o 3 dni wychodzi :) i nie stresujcie sie tylko kochajnie spontanicznie, nam to napewno duuzo pomoglo :)

Kochana byłam u prywatnego, ale pytałam Pani a tek klinice i mówiła, ze nawet jakbym była na kase chorych i dałaby mi karteczke z badaniami, to z tej listy ty;ko trz byłyby refunowane, dodam ze najtansze :D:D:D
    wiec na jedno wyjdzie:)

co do kochania sie to owszem, my tez to robimy na spontana, tak na prawde zaraz po @ bo juz podczas @ nie moge wytrzymać..ale myslałam ze w czasie ovulki jest bardziej pradopodobne a tu guzik prawda :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ahh ńo bo sie zastanawialam bo nie bylo fotelika na zdjeciach :) mysza a moge zapytac ile kosztowal?? :) i kupiliscie go gdzies w okolocach krakowa???
    Kurde ja tak czekam na to lepsze samopoczucie... Zapal mam taki do zycia i plany a sil tak brak :(

Skądś to znam, miałam tak samo, ale będzie lepiej:)
    Z fotelikiem kosztował 2000, a kupiliśmy w Smyku

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziekuje za odp :) ja dalej czatuje na wozki :) wogole to zaczelam sledzic aukcje na ebayu... Wczoraj za 50£ poszedl wozek w swietnym stanie ale tylko wersja gleboka. I tak sie zastanawiam. Moze to nie taki glupi pomysl... Zeby najpierw kupic tylko taki a potem spacerowke... Mam zagwozdke :P a 50 £ to tak jak w pl 50 zl :) nie przeliczajac oczywiscie...

Rudasku to jest wlasnie to co napisalam. Czasem nawet u panstwowego lekarza trzeba placic za badania. Ale nie ruzimiem czemu do cholery!!!! Za co sie placi te ogromne skladki? Albo powinno byc prywatnie i placisz za wszystko albo panstwowo i masz "za darmo"... Ale mam cisnienie na to :P

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak u nas.. na co placone składki jak u nas np musmy na same badania genetyczne 300 z za jendo a jest ich 3 ..za biopjse 800 zl ;/ zbey choc czesc bylo refundowane..ale nie ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ