Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle wiecie, że prawo pracownicze chroni was dopiero od 3 miesiąca ciąży? Czy jakoś tak Ale dokładnie nie wiem, bo to się wszystko wprawie ciągle zmienia
kurka, ami się okres zaczyna kończyć, a dopiero termometr najwczesniej za 3 dni będę miała:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 09:58
-
nick nieaktualnyW przypadku umowy na czas nieokreslony pracownica w ciazy chroniona jest przed zwolnieniem od 1 dnia ciazy (wyjatek to zwolnienie dyscyplinarne i likwidacja/upadlosc firmy).
W przypadku umowy na czas okreslony, kiedy umowa konczy sie z dniem osiagniecia przez pracownice 12 tyg i 1 dnia ciazy -> wowczas umowa musi zostac przedluzona przez pracodawce do dnia porodu. W przypadku nieosiagniecia wymaganego wieku ciazy pracodawca nie ma obowiazku przedluzac pracownicy umowy i moze zwolnic pracownice lub umowa rozwiaze sie z okresem na jaki zostala zawarta.
Powyzsza zasada nie obejmuje umow na zastepstwo i umow na okres probny nieprzekraczajacy 1 miesiaca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
powiem Ci, że też duzo od praxcodawcy zalezy jak jest w porządku to i jak się ma na określony to przedłuży i nie robi afery, u mnie to zajście w ciążę to była zbrodnia jak nie wiem dopóki jemu się nie urodziło teraz to nie wiem jak by zareagował ale myślę że jakiegos halo by juz nie robił
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mysle ze jak sie ju poronilo to jest inna sytuacja.
Ciaza jako wiekszego ryzyka. Ja robie w restauracji, gdzie ludzi w zime jest maaasa.. Nie bede ryzykowac papiery dam w 6-7 tyg i chce miec spokoj.nie wiem jak bedzie ze swietami bo tu codziennie sie pracuje, bede sie starala o urlop a jak nie to l4 napewno, z tym ze ja za granica i troche lipa.. No ale byle poczekac jeszcze 3 tyg i bede spokojniejsza.
Ja musze ciezkie rzeczy nosic, szybko latac, 8 h na nogach... Wiec drugi raz nie pozwole zeby cos sie stalo...
Milego dnia laseczki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnia Olga, musimy wtedy bardzoej uwazac na siebie
Ja triche zla jestem, wlasnie szefowej pytalam o wolne na nast weekend bo musze do pl jechac, przeglad auta zrobic. I jest problem. Tzn pt sb dostane ale w ndz juz nie.. Moj ma do pn wolne a my bedziwmy w sb juz wracac z polski.. Jak ja tego nie znosze... -
no to fakt że jak sie poroniło i ciąże poza maciczną sie miało to juz inna historia, mi moj gienek odrazu powiedział ze jak dwie krechy zobacze to szybciutko do niego i pod stała kontrola i tabsy na podtrzymanie ehh oby było ok wszystko jak juz ujrzę te II kreschy. Juz mojemu D. mowilam ze moge brac tabsy, nawet mogę leżec oby ok bylo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki wróciłam na trochę. Jak się macie?
Ja kiepsko.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Czemu kiepsko kochana??
Co u okulisty?
Zmęczona jestem, zimno okrutnie, spać mi się chce. Okulista mnie dobił.
Podejrzewają jaskrę....
...
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają