X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • MiK@ Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Podzielę się z Wami moimi "psychozami" ciążowymi :)
    słowem wstępu: w marcu tego roku odstawiłam tabletki, bez specjalnego planu zajścia w ciąże, tak więc wszystkie sexy były bez spinania się i starania. Ale rozluźniliśmy się chyba do tego stopnia, ze zapomnieliśmy, że uprawiając sex można zajść w ciążę :))) < dodam, że w tym czasie nie prowadziłam absolutnie żadnych obserwacji>
    dokładnie 7 dni po owulacji pojawiło się bladoróżowe plamienie. Stwierdziłam, że to pewnie jakieś szalejące hormony po odstawieniu tabletek. I potem się zaczęło :)
    - zmęczenie okropne non stop i senność -> wytłumaczenie: pisałam publikacje po nocach i byłam zawalona robotą
    - bolesność piersi -> szalejące hormony
    - częstomocz -> hmm moze jakaś infekcja ?
    - okropna zgaga i mdłości -> moje jelito drażliwe + stres.

Także na wszystko znajdywałam wytłumaczenie :)
    nawet się nie zorientowałam, że miesiączka spóźniła się tydzień ! zrobiłam test i 2 krechy wypisz wymaluj :)
    Po 3 dniach było już PO.

Aktualnie włączyło mi się małe ciśnienie i KAŻDE jedno ukłucie jajnika, tkliwość piersi czy mdłości po jedzeniu traktuję jak symptom...

także trzeba chyba wyluzować (łatwo powiedzieć...) i dać czasowi czas.

Prawda :) Czasem jak się czegoś bardzo chce to, nie można tego dostać żadnymi sposobami a jak zapomina się o pragnieniu, to szybko dobiega się do celu :)

Część dziewczyny :) Dołączyłam do Was 14 lipca :)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie:)

2nn3skjozon9t5is.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Podzielę się z Wami moimi "psychozami" ciążowymi :)
    słowem wstępu: w marcu tego roku odstawiłam tabletki, bez specjalnego planu zajścia w ciąże, tak więc wszystkie sexy były bez spinania się i starania. Ale rozluźniliśmy się chyba do tego stopnia, ze zapomnieliśmy, że uprawiając sex można zajść w ciążę :))) < dodam, że w tym czasie nie prowadziłam absolutnie żadnych obserwacji>
    dokładnie 7 dni po owulacji pojawiło się bladoróżowe plamienie. Stwierdziłam, że to pewnie jakieś szalejące hormony po odstawieniu tabletek. I potem się zaczęło :)
    - zmęczenie okropne non stop i senność -> wytłumaczenie: pisałam publikacje po nocach i byłam zawalona robotą
    - bolesność piersi -> szalejące hormony
    - częstomocz -> hmm moze jakaś infekcja ?
    - okropna zgaga i mdłości -> moje jelito drażliwe + stres.

Także na wszystko znajdywałam wytłumaczenie :)
    nawet się nie zorientowałam, że miesiączka spóźniła się tydzień ! zrobiłam test i 2 krechy wypisz wymaluj :)
    Po 3 dniach było już PO.

Aktualnie włączyło mi się małe ciśnienie i KAŻDE jedno ukłucie jajnika, tkliwość piersi czy mdłości po jedzeniu traktuję jak symptom...

także trzeba chyba wyluzować (łatwo powiedzieć...) i dać czasowi czas.

A dokładniej samo poronienie? Stresowałaś się i zaczęłaś przesadnie myśleć?

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie.
    w pon była 1 beta, w środę rano 2 i coś mnie tknęło żeby zrobić progesteron. Wynik 2,5.
    Więc podejrzewam, że to był winowajca.
    U gina byłam jeszcze w ten sam dzień, ale już było za późno, żeby jakoś zadziałać.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 2,5 to wysoki?? Sorki ale ja nie kumam jeszcze tych wyników, obserwacji szyjek :/ chciaż już dlugo sie staramy to nie chciałam sie zagłębiać bo myślałam że w końcu załapie :( ale nie...
    Właśnie kazał mi gin zrobić na poniedziałkową wizytę progesteron.

Wysłany: 4 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 to strasznie mało ...
    teraz jestem 1 cykl na duphastonie (stosuje się go przy niedoborach endogennego progesteronu) i badałam wczoraj i jest 19 :)

a w którym dniu po owulacji będziesz w poniedziałek? (nie udostępniłaś wykresu więc nie widzę)
    progesteron powinno się badać około 7 dni po owulacji.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo włąsnie zadawałam to pytanie na innym forum, a tu wszystko wiesz :D, juz to zrobiłam i udostępniłam :D, a teraz jestem w 15 dniu i myślałam żeby zrobić go jutro z rana bo w pon na pon popołudnie mi pewnie nie zdążą dać wyniku:/ chyba za wcześnie???

Wysłany: 4 września 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz kiedy miałaś owulację?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie wczoraj chyba... bolał mnie brzuch i wydaje mi sie ze to wtedy jest...a;e oczywiście nie wiem na 100%

lilirose lubi tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mierzę temperatury ale chyba zacznę z ciekawości...

Wysłany: 4 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, skoro lekarz tak zalecił, to zrób - z decyzją się nie dyskutuje :)
    Ja jak pilnie coś potrzebuję (albo jak robię betę :P) to proszę żeby zrobiły ( za dodatkową opłatą) na cito. I wtedy mam wynik do 4 godzin od pobrania.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to mi poddałaś pomysł:) ale lekarz zlecił w tamtym miesiącu i nie powiedział kiedy dokładnie muszę ja zrobić :/, teraz idę z wynikiem HSG które miałam niedawno a że kazał i to więc nie jestem pewna czy robić czy zaczekać do następnej?

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wynik HSG, bojeęęęę sięęęę!!

Wysłany: 4 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie progesteron kosztuje 17zł, więc nie jakieś ogromne pieniądze, także może warto zrobić, żebyś nie wysłuchiwała na wizycie...
    Skoro gin chce mieć wynik,a nie powiedział z jakiego dnia, to będzie go miał :)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe i tak zrobię i poproszę o szybki wynik:)
    Dzięki za rady:D

• lilirose Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    no własnie wczoraj chyba... bolał mnie brzuch i wydaje mi sie ze to wtedy jest...a;e oczywiście nie wiem na 100%
    Albo rób testy owu :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi się rozchorował... a jak wiadomo facet chory = facet nieżywy :P. Oby wyzdrowiał do dni płodnych, bo pierwszy cykl, a już będzie stracony :(:(.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do Was ;).
    Orientujecie się czy badania na przeciwciała toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki robi się we własnym zakresie (tzn., prywatnie) czy można dostać skierowanie ??

lilirose lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asiun! :) Z tego co wiem to większość lekarzy daje skierowanie na te badania ale dopiero na początku ciąży :P
    Witam się w ten słoneczny dzień z dalszymi bólami @ :/

• Baś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rzeczywiście ładnie. Trzeba się wybrać na spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Oj z tym netem... Zanim się zbiorą naprawiać to im się zejdzie... 3mam kciuki, żeby szybko poszło ;)

Udalo sie i juz jestem :) dzien bez neta jestem dniem straconym (bynajmniej dla mnie )

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ