X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • MiK@ Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Podzielę się z Wami moimi "psychozami" ciążowymi :)
    słowem wstępu: w marcu tego roku odstawiłam tabletki, bez specjalnego planu zajścia w ciąże, tak więc wszystkie sexy były bez spinania się i starania. Ale rozluźniliśmy się chyba do tego stopnia, ze zapomnieliśmy, że uprawiając sex można zajść w ciążę :))) < dodam, że w tym czasie nie prowadziłam absolutnie żadnych obserwacji>
    dokładnie 7 dni po owulacji pojawiło się bladoróżowe plamienie. Stwierdziłam, że to pewnie jakieś szalejące hormony po odstawieniu tabletek. I potem się zaczęło :)
    - zmęczenie okropne non stop i senność -> wytłumaczenie: pisałam publikacje po nocach i byłam zawalona robotą
    - bolesność piersi -> szalejące hormony
    - częstomocz -> hmm moze jakaś infekcja ?
    - okropna zgaga i mdłości -> moje jelito drażliwe + stres.

Także na wszystko znajdywałam wytłumaczenie :)
    nawet się nie zorientowałam, że miesiączka spóźniła się tydzień ! zrobiłam test i 2 krechy wypisz wymaluj :)
    Po 3 dniach było już PO.

Aktualnie włączyło mi się małe ciśnienie i KAŻDE jedno ukłucie jajnika, tkliwość piersi czy mdłości po jedzeniu traktuję jak symptom...

także trzeba chyba wyluzować (łatwo powiedzieć...) i dać czasowi czas.

Prawda :) Czasem jak się czegoś bardzo chce to, nie można tego dostać żadnymi sposobami a jak zapomina się o pragnieniu, to szybko dobiega się do celu :)

Część dziewczyny :) Dołączyłam do Was 14 lipca :)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie:)

2nn3skjozon9t5is.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Podzielę się z Wami moimi "psychozami" ciążowymi :)
    słowem wstępu: w marcu tego roku odstawiłam tabletki, bez specjalnego planu zajścia w ciąże, tak więc wszystkie sexy były bez spinania się i starania. Ale rozluźniliśmy się chyba do tego stopnia, ze zapomnieliśmy, że uprawiając sex można zajść w ciążę :))) < dodam, że w tym czasie nie prowadziłam absolutnie żadnych obserwacji>
    dokładnie 7 dni po owulacji pojawiło się bladoróżowe plamienie. Stwierdziłam, że to pewnie jakieś szalejące hormony po odstawieniu tabletek. I potem się zaczęło :)
    - zmęczenie okropne non stop i senność -> wytłumaczenie: pisałam publikacje po nocach i byłam zawalona robotą
    - bolesność piersi -> szalejące hormony
    - częstomocz -> hmm moze jakaś infekcja ?
    - okropna zgaga i mdłości -> moje jelito drażliwe + stres.

Także na wszystko znajdywałam wytłumaczenie :)
    nawet się nie zorientowałam, że miesiączka spóźniła się tydzień ! zrobiłam test i 2 krechy wypisz wymaluj :)
    Po 3 dniach było już PO.

Aktualnie włączyło mi się małe ciśnienie i KAŻDE jedno ukłucie jajnika, tkliwość piersi czy mdłości po jedzeniu traktuję jak symptom...

także trzeba chyba wyluzować (łatwo powiedzieć...) i dać czasowi czas.

A dokładniej samo poronienie? Stresowałaś się i zaczęłaś przesadnie myśleć?

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie.
    w pon była 1 beta, w środę rano 2 i coś mnie tknęło żeby zrobić progesteron. Wynik 2,5.
    Więc podejrzewam, że to był winowajca.
    U gina byłam jeszcze w ten sam dzień, ale już było za późno, żeby jakoś zadziałać.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 2,5 to wysoki?? Sorki ale ja nie kumam jeszcze tych wyników, obserwacji szyjek :/ chciaż już dlugo sie staramy to nie chciałam sie zagłębiać bo myślałam że w końcu załapie :( ale nie...
    Właśnie kazał mi gin zrobić na poniedziałkową wizytę progesteron.

Wysłany: 4 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 to strasznie mało ...
    teraz jestem 1 cykl na duphastonie (stosuje się go przy niedoborach endogennego progesteronu) i badałam wczoraj i jest 19 :)

a w którym dniu po owulacji będziesz w poniedziałek? (nie udostępniłaś wykresu więc nie widzę)
    progesteron powinno się badać około 7 dni po owulacji.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo włąsnie zadawałam to pytanie na innym forum, a tu wszystko wiesz :D, juz to zrobiłam i udostępniłam :D, a teraz jestem w 15 dniu i myślałam żeby zrobić go jutro z rana bo w pon na pon popołudnie mi pewnie nie zdążą dać wyniku:/ chyba za wcześnie???

Wysłany: 4 września 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz kiedy miałaś owulację?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie wczoraj chyba... bolał mnie brzuch i wydaje mi sie ze to wtedy jest...a;e oczywiście nie wiem na 100%

lilirose lubi tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mierzę temperatury ale chyba zacznę z ciekawości...

Wysłany: 4 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, skoro lekarz tak zalecił, to zrób - z decyzją się nie dyskutuje :)
    Ja jak pilnie coś potrzebuję (albo jak robię betę :P) to proszę żeby zrobiły ( za dodatkową opłatą) na cito. I wtedy mam wynik do 4 godzin od pobrania.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to mi poddałaś pomysł:) ale lekarz zlecił w tamtym miesiącu i nie powiedział kiedy dokładnie muszę ja zrobić :/, teraz idę z wynikiem HSG które miałam niedawno a że kazał i to więc nie jestem pewna czy robić czy zaczekać do następnej?

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wynik HSG, bojeęęęę sięęęę!!

Wysłany: 4 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie progesteron kosztuje 17zł, więc nie jakieś ogromne pieniądze, także może warto zrobić, żebyś nie wysłuchiwała na wizycie...
    Skoro gin chce mieć wynik,a nie powiedział z jakiego dnia, to będzie go miał :)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe i tak zrobię i poproszę o szybki wynik:)
    Dzięki za rady:D

• lilirose Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP wrote:
    no własnie wczoraj chyba... bolał mnie brzuch i wydaje mi sie ze to wtedy jest...a;e oczywiście nie wiem na 100%
    Albo rób testy owu :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi się rozchorował... a jak wiadomo facet chory = facet nieżywy :P. Oby wyzdrowiał do dni płodnych, bo pierwszy cykl, a już będzie stracony :(:(.

preg.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do Was ;).
    Orientujecie się czy badania na przeciwciała toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki robi się we własnym zakresie (tzn., prywatnie) czy można dostać skierowanie ??

lilirose lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asiun! :) Z tego co wiem to większość lekarzy daje skierowanie na te badania ale dopiero na początku ciąży :P
    Witam się w ten słoneczny dzień z dalszymi bólami @ :/

• Baś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rzeczywiście ładnie. Trzeba się wybrać na spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Oj z tym netem... Zanim się zbiorą naprawiać to im się zejdzie... 3mam kciuki, żeby szybko poszło ;)

Udalo sie i juz jestem :) dzien bez neta jestem dniem straconym (bynajmniej dla mnie )

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ