X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    A mam pytanie do Was ;).
    Orientujecie się czy badania na przeciwciała toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki robi się we własnym zakresie (tzn., prywatnie) czy można dostać skierowanie ??
    Ja robiłam pół roku temu takie badania i płaciłam ale wolałam wiedzieć czy jestem zdrowa wtedy kasa się nie liczy:)

asiun lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja robiłam pół roku temu takie badania i płaciłam ale wolałam wiedzieć czy jestem zdrowa wtedy kasa się nie liczy:)

Tak samo myślę jak Ty :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) co jak wam mija weekendzik? Ja oczywiście w pracy :(

Mala79 lubi tę wiadomość

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Myszunia to miłej pracy ;)

Ja muszę się zabrać za sprzątanie...:/

Ja dziś robiłam test ale wiadomo: I kreska... Czekam jeszcze chwilę i jak sam nie przyjdzie to zacznę dupka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Co on już przeżywa za wczasu....

Wiadomo, że to nie sprzyja żołnierzykom ale nie każdy np facet-kierowca ma z tym problem :D

No przezywa bo my juz wczesniej sie staralismy tylko pozniej wyszlo to kolano i odpuscilam ze wzgledu na noge priorytet

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszunia* wrote:
    Czesc dziewczynki :) co jak wam mija weekendzik? Ja oczywiście w pracy :(

Hej Myszunia

Witam w klubie pracujacych byle dozyc do 19stej :)

A tak to za oknem nie powiem zapowiada sie sloneczny piekny dzionek

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny starające się o maleństwo. Zawitałam tutaj, ponieważ rozpoczynam z mężem drugi cykl starań o dziecko. Pisanie tutaj traktuje jako formę terapii, bo wiem, że nie ja jedyna staram się o dziecko i nie ostatnia nie zaszłam w ciąże za pierwszym razem.
    Mam 26 lat. Nie palę, nie piję. Od 6 lat choruję na niedoczynność tarczycy, której powodem jest jej przewlekły stan zapalny (Hashimoto). W lipcu tego roku przeszłam laparoskopię torbieli jajnika która okazała się endometrionalną i przy okazji usunięto mi wiele ognisk endometriozy. Od czerwca przyjmuję już kwas foliowy oraz zestaw witamin dla kobiet.
    Od tego cyklu postanowiłam prowadzić dzienniczek, by lepiej poznać swoje ciało i zakupić testy owulacyjne. Niestety jestem osobą niecierpliwą, płaczliwą i często się smucę. Chorowałam 2 lata na depresję. Mam więc ogromną nadzieje, że pisanie tutaj pomoże mi przejść okres starań bez zbędnych nerwów:)

anuleczka91 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katie :)

Powiedz jak wykryto Ci te wszystkie choroby?

Ja tez jestem strasznie niecierpliwa :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katie88

Myślę, że wiele dziewczyn, kobiet bedzie w stanie pomóc Tobie w staraniach chociaż słowem i swoją dotychczasową wiedzą ja też zawitałam tutaj jakiś tydzień temu przez przypadek odkryłam to forum :-)

Grunt to sie nie poddawac kazdy problem da sie z biegiem czasu rozwiazac i ten zdrowotny i ten który siedzi w naszej glowie zwany upragniona Fasolka :-)

Pozdrawiam

• myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kety czyzbysmy były w tym samym wieki 88r? Ja tez teraz 2 cykl wiec wszystkie mamy nadzieje :) ja nadal w pracy ale tak jak napisala Mala byle do 19 :)

Mala79 lubi tę wiadomość

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszunia

Ja w sumie to bym miala wolny weekend no ale wyszlo inaczej chociaz teraz sie uspokoilo i moge sobie jesc :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83
    Hashimoto podpowiedziała mi kuzynka, która też choruje na niedoczynność. Moja mama żaliła się że jestem ciągle śpiąca i zimno mi, mimo że za oknem lato:D Kazała mi zrobić TSH i wyszło mi ponad 15 jedn.:D Przez 4 lata byłam źle leczona, nawet dawki nie miałam dopasowanej. Dopiero gdy zmieniłam miejsce zamieszkani to trafiła do właściwego lekarza, który porobił mi podstawowe badania związane z pracą tarczycy i układu immunologicznego, czego wcześniejszy lekarz mi nie robił. Wyszło Hashimoto i wiele wizyt by ustawić dawkę. Udało się po 6 latach.
    Z pierwszym ginekologiem też nie mam najlepszych wspomnień. Wiosną tego roku postanowiliśmy ze zacznemy starać się o dziecko. Zmieniłam ginekologa i zauważył torbiel. Początkowo leczył ją Duphastonem, ale nie zmalała. Po wywiadzie stwierdził że może być to endometrioza, choroba utrudniająca zajście w ciążę ( bo jakby niedoczynność nie wystarczyła:)) Przyszła załamka, skierowanie na laparoskopie. Okazało się że miałam wiele ognisk endometriozy w miednicy mniejszej. Szybko doszłam do siebie. Lekarz stwierdził że nie będzie mi zapisywał tabletek tylko mamy zacząć starać się o maluszka, a choroba nie powróci. W pierwszym cyklu, sierpniowym, liczyliśmy na złoty strzał, bo wielu naszych znajomych właśnie w ten sposób postarało się o maluszka:D U nas niestety ta metoda zawiodła:D Więc postanowiłam poczytać o planowaniu ciąży, temperaturach, witaminach itp. :D I tak trafiłam tutaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79

Oj, wsparcie na pewno się przyda. Jak to się mówi, w kupie siła ;D

Mala79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszunia*

Również jestem z 88 roku :) Z kwietnia dokładnie:)
    Mi drugi cykl dopiero się zaczął, meczę się drugi dzień z okresem. Ale to i tak żaden ból w porównaniu z tym który miałam przed laparoskopią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie88 wrote:
    Mala79

Oj, wsparcie na pewno się przyda. Jak to się mówi, w kupie siła ;D

tia i tu sie zgadzam w 100 procentach :-)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, ja też 88 i też z niedoczynnością, tyle że bez Hashimoto. To nasz pierwszy cykl starań.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki witam wszystkie oraz nowe:)
    Ja dzisiaj byłam z mężem na grzybkach no sporo nazbieraliśmy ale ile ludzi było..:)większa część poszła na suszenie a zdrowiutkie i malutkie do marynowania wyszło mi 7 słoiczków właśnie skończyłam je gotować:)
    A co tam u Was:)?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć Dziewczynki witam wszystkie oraz nowe:)
    Ja dzisiaj byłam z mężem na grzybkach no sporo nazbieraliśmy ale ile ludzi było..:)większa część poszła na suszenie a zdrowiutkie i malutkie do marynowania wyszło mi 7 słoiczków właśnie skończyłam je gotować:)
    A co tam u Was:)?

No prosze ja tez mialam plan grzybkow ale niestety nie wyszedl no ale coz mowi sie trudno mam nadzieje ze i ja sie zalapie w jakis wolny dzionek na zbieranie :)
    To teraz Truskaweczka czas na odpoczynek :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose

Z hashimoto czy bez, choroba i tak jest uciążliwa :D choćby branie tabletek o tej samej porze każdego dnia i tak do końca :D

lilirose lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79

Mąż wrócił z pracy i wtajemniczyłam go w plan na nadchodzący drugi cykl :D Więcej seksu, pomiar temperatury, testy owulacyjne, zamówiłam już wiesiołka, bo dowiedziałam się tu, że pomaga oraz dołączę po raz nie wiem już który do swojego jadłospisu - siemie lniane :D No i marcheweczki ;D

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ