Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa właśnie jestem po teleporadzie,przeciągnęłam zwolnienie do piątku i zrobiłam wymaz na covida. Trochę się martwię ale dopóki nie mam jakichś silnych bóli i krwawien to nie będę sobie nic wkręcać. Ginekolog mi napisał, że kłucia są normalne i niegroźne ale jak coś to mogę nospe wziąć i gdyby się pogarszało to dzwoń do niego.
-
conte wrote:Ja właśnie jestem po teleporadzie,przeciągnęłam zwolnienie do piątku i zrobiłam wymaz na covida. Trochę się martwię ale dopóki nie mam jakichś silnych bóli i krwawien to nie będę sobie nic wkręcać. Ginekolog mi napisał, że kłucia są normalne i niegroźne ale jak coś to mogę nospe wziąć i gdyby się pogarszało to dzwoń do niego.
Magda, jak beta?💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny! 🙏🏼❤️
Ze akurat teraz covid nas musial zlapac zwlaszcza, ze jestesmy zaszczepieni, troche podrozowalismy predzej i zyjemy w UK gdzie od zawsze byla duza liczba zachorowan! Ale odpukac na szczescie fizycznie dosyc dobrze sie czujemy.
Czekam na bete, nadzieja caly czas jest poki jeszcze nie dostalam @. Na ta bete to nie wiem ile jeszcze bede czekac, nie dosc, ze tutaj nie jest zbytnio popularna to jeszcze miejsce w ktorym robilam bylo dziwne. -
Dziewczyny, zdrówka! Dbajcie o siebie😃👱♀️32 💖👦38
⏸ w 4 cs
10.12 wyraźne ⏸😁
10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖 -
Ojej, Conte daj znać jak wynik
Magdak a Ty koniecznie jak beta..
Współczuję, tyle stresu..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ale jakieś dziwne bóle mam, kłucie w lewej skroni przy samym uchu i w co najdzieniejsze, czego nigdy nie miałam, ciagnacy bol w pachwinach promienujacy do samych kolan 🤯
Trochę się pożarłam z moim W... Bo juz przed weekendem mówił, że bolało go gardło ale nie chciał mnie denerwować a w sylwestra byliśmy na imprezie. W niedziele mnie zaczęło rozkładać i wtedy pierwsze testy zaczęliśmy w domu robić. A on po testach na bieganko sobie chodził 🙄 dziś go opierdzielilam, że nie podchodzi na poważne do niczego i sob głupio żartuje a ja nie wiem jaki to wpływ będzie miało na mnie i ciążę. Stwierdzil, że się wyprowadzi 🤦♀️ mówię No spoko, teraz, po wszystkim. Bez sensu. Wielce urazony jest bo powiedziałam, że mnie zaraził i nie przyznał się od początku, że się przeziębił... wiecznie Bez maseczki wszędzie bo on się nie będzie dostosowywał, to nas załatwił...
Boję się o ciążę 😔 tym bardziej, że jeśli mam pozytywny test, to 10 dni na kwarantannie i znowu wizyta się odłoży o 2 tyg 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdak wrote:Niestety dziewczyny, beta za niska jak na 16dpo, predzej nie mialam mozliwosci zrobic…
6.1 iu/l
Takie normy w UK.
https://zapodaj.net/f0f8ac4fd5e85.jpg.html
🥺🥺🥺
Idź normalnie powtórz badanie. W UK nikt nie sprawdza czy jesteś na izolacji czy nie. Sranie w banie. Dziesiątki razy roblam test na 2 dobę, latałam co tydzień i nigdy mi wynik nie przyszedł. Czasem nawet test nie przyszedł przed przylotem tylko za 2 tyg po czasie bo tylko kasa sie liczy. Zostaw tel w domu, śmignij na badanie i będziesz miała głowę spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 17:34
Magdak lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Mój W zrobił test w internusie i niestety pozytywny, jest już na kwarantannie. Ja na swój wynik czekam, ma być koło północy bo to ten z NFZ.
Ale jakieś dziwne bóle mam, kłucie w lewej skroni przy samym uchu i w co najdzieniejsze, czego nigdy nie miałam, ciagnacy bol w pachwinach promienujacy do samych kolan 🤯
Trochę się pożarłam z moim W... Bo juz przed weekendem mówił, że bolało go gardło ale nie chciał mnie denerwować a w sylwestra byliśmy na imprezie. W niedziele mnie zaczęło rozkładać i wtedy pierwsze testy zaczęliśmy w domu robić. A on po testach na bieganko sobie chodził 🙄 dziś go opierdzielilam, że nie podchodzi na poważne do niczego i sob głupio żartuje a ja nie wiem jaki to wpływ będzie miało na mnie i ciążę. Stwierdzil, że się wyprowadzi 🤦♀️ mówię No spoko, teraz, po wszystkim. Bez sensu. Wielce urazony jest bo powiedziałam, że mnie zaraził i nie przyznał się od początku, że się przeziębił... wiecznie Bez maseczki wszędzie bo on się nie będzie dostosowywał, to nas załatwił...
Boję się o ciążę 😔 tym bardziej, że jeśli mam pozytywny test, to 10 dni na kwarantannie i znowu wizyta się odłoży o 2 tyg 😔
Jeju Conte, jak ja Cie rozumiem...
Jak czytam Twoja wypowiedź to jakbym o sobie czytała😅
Jak bylam w ciąży to też miałam czasami wrażenie że mój 🧔 ma lekceważące podejście. Deszcz pada, zimno ja przeziębiona (test negatywny) ale często choruje i mówię do niego że auto potrzebuje bo chce jechac na bete to mówi do mnie przejdź się nic Ci przecież nie będzie. 🤦♀️A co do maseczki to też wiecznie walka...
Myślę że mimo że mężczyźni też czekają na to dziecko to zawsze mają inne podejście do kobiety, która ten cud nosi w sobie.
Jeśli chodzi o ból w pachwinach, to tu Cię pociesze, też taki miałam ciągnęło czasami po całych nogach, a było wtedy w porządku, wszystko ok z kropkiem. A jeżeli chodzi o ból w szyi to może z nerwów? Zaciskanie zębów hmm?
Nie martw się może na zapas, nawet jak masz Covid to możesz przejść jak przeziębienie. Ja miałam dwa razy potwierdzony i byłam lekko przeziębiona, nie jest wcale powiedziane że stanie się coś złego. Ale współczuję, bo wiem że martwisz się o wizyte i czekałaś na nią i zresztą już przekladalas. Dawaj znać na bieżąco💙🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 18:46
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
6.1 iu/l
Takie normy w UK.
https://zapodaj.net/f0f8ac4fd5e85.jpg.html
🥺🥺🥺
Ale może zagniezdzenie było później.. Idź powtórz przyrost, bądź dobrej myśli 🤞
Edit. Zapomniałam że jesteś na kwarantannie, nie wiem jak to jest tam u Was z tym pilnowaniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 18:50
Magdak lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Wlasnie stosowalam tez tutejsza metode czyli kilka testow codziennie pod rzad, bo widze, ze dziewczyny glownie tutaj tak robia. Beta hcg oczywiscie jest bardziej precyzyjne i dlatego wole to forum niz angielskie, ale jakos chcialam zrobic co moge. Linia byla w miare jasna, ale widoczna 31.12 pozniej 1.01 lekko ciemniejsza i od 2.01 zaczyna jasniec niestety, a dzis nie bylo wcale…
Jezeli chodzi o wyjscia z domu na kwarantannie to zbytnio nie pilnuja, ale robienie badan krwi ze swoimi danymi byloby za bardzo ryzykowne bo jednak pytali mnie o dane GP… poza tym tez nie chce zarazac innych bo jednak covida mam, a predzej to byla taka izolacja po podrozy. Nie chce juz myslec o uzyciu falszywych danych bo to bylo za duzo…
Chyba zostaje mi tylko czekac bo tak jak piszecie implantacja mogla byc troche pozniej wiec cien nadziei jest. Owulacja byla 18-20.12, 22.12 bylam u ginekologa i ja potwierdzila wiec moze sie cos jeszcze zmienic. -
Magdak wrote:Dzieki dziewczyny❤️
Wlasnie stosowalam tez tutejsza metode czyli kilka testow codziennie pod rzad, bo widze, ze dziewczyny glownie tutaj tak robia. Beta hcg oczywiscie jest bardziej precyzyjne i dlatego wole to forum niz angielskie, ale jakos chcialam zrobic co moge. Linia byla w miare jasna, ale widoczna 31.12 pozniej 1.01 lekko ciemniejsza i od 2.01 zaczyna jasniec niestety, a dzis nie bylo wcale…
Jezeli chodzi o wyjscia z domu na kwarantannie to zbytnio nie pilnuja, ale robienie badan krwi ze swoimi danymi byloby za bardzo ryzykowne bo jednak pytali mnie o dane GP… poza tym tez nie chce zarazac innych bo jednak covida mam, a predzej to byla taka izolacja po podrozy. Nie chce juz myslec o uzyciu falszywych danych bo to bylo za duzo…
Chyba zostaje mi tylko czekac bo tak jak piszecie implantacja mogla byc troche pozniej wiec cien nadziei jest. Owulacja byla 18-20.12, 22.12 bylam u ginekologa i ja potwierdzila wiec moze sie cos jeszcze zmienic.Magdak lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyWłaśnie się dowiedziałam, że mam 17 dni kwarantanny !?!?!!?!?!?!? Jak kur$@%*!wa mac, jak? Jakim cudem? 10 dni po kontakcie i 7 dni po pozytywnym tescie, co nie wchodzi jedno w drugie tylko się sumuje... jedynie dzisiejszy test negatywny zwolni mnie z kwarantanny mimo, że mieszkam z zakażonym 🤦♀️ czy Wy możecie mi to wytłumaczyć? Gdzie jest logika?
Poza tym płakać mi się chce, co mój kraj taki piekny, właśnie mi zrobił... nowy ład. Zajebał mi z wypłaty pieniądze. I uwaga, wypłata 10 stycznia za grudzień, będzie już po nowym ładzie niższa o klka stówek. Chca doprowadzić ludzi do skrajnej biedy, do tego powiedzenia "ludzie mają robic za miskę ryżu". Chcą doprowadzić do tego, żeby ludzie nic nie mieli, żeby wszystko było państwa a my na łasce.
Piękne reklamy w telewizji ile to każdy zyska na nowym ładzie... podnoszą ceny wszystkiego, ludzie popadają w biedę, łaskawcy dają bony żeby ludzie uzaleznic od siebie. Zastanawiam się kiedy ludzie się obudzą. Kiedy elektorat pisu w końcu puknie się w głowę.
Boję się, że za chwilę będę musiała się spakować i przeprowadzić do innego kraju. Naprawdę się boję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 20:28
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:Właśnie się dowiedziałam, że mam 17 dni kwarantanny !?!?!!?!?!?!? Jak kur$@%*!wa mac, jak? Jakim cudem? 10 dni po kontakcie i 7 dni po pozytywnym tescie, co nie wchodzi jedno w drugie tylko się sumuje... jedynie dzisiejszy test negatywny zwolni mnie z kwarantanny mimo, że mieszkam z zakażonym 🤦♀️ czy Wy możecie mi to wytłumaczyć? Gdzie jest logika?
Poza tym płakać mi się chce, co mój kraj taki piekny, właśnie mi zrobił... nowy ład. Zajebał mi z wypłaty pieniądze. I uwaga, wypłata 10 stycznia za grudzień, będzie już po nowym ładzie niższa o klka stówek. Chca doprowadzić ludzi do skrajnej biedy, do tego powiedzenia "ludzie mają robic za miskę ryżu". Chcą doprowadzić do tego, żeby ludzie nic nie mieli, żeby wszystko było państwa a my na łasce.
Piękne reklamy w telewizji ile to każdy zyska na nowym ładzie... podnoszą ceny wszystkiego, ludzie popadają w biedę, łaskawcy dają bony żeby ludzie uzaleznic od siebie. Zastanawiam się kiedy ludzie się obudzą. Kiedy elektorat pisu w końcu puknie się w głowę.
Boję się, że za chwilę będę musiała się spakować i przeprowadzić do innego kraju. Naprawdę się boję...
Jeżeli jesteś szczepiona to nie musisz mieć kwarantanny jeśli Ty masz test negatywny 😊 życzę Ci tego z całego serca ❤️ ale jeśli będziesz mieć negatyw to najlepiej dla Twojej ciąży by było jakbyście na tych kilka dni zamieszkali osobno w miarę możliwości 😊 będzie dobrze 🤞34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
conte wrote:Właśnie się dowiedziałam, że mam 17 dni kwarantanny !?!?!!?!?!?!? Jak kur$@%*!wa mac, jak? Jakim cudem? 10 dni po kontakcie i 7 dni po pozytywnym tescie, co nie wchodzi jedno w drugie tylko się sumuje... jedynie dzisiejszy test negatywny zwolni mnie z kwarantanny mimo, że mieszkam z zakażonym 🤦♀️ czy Wy możecie mi to wytłumaczyć? Gdzie jest logika?
Boję się, że za chwilę będę musiała się spakować i przeprowadzić do innego kraju. Naprawdę się boję...
Dzisiaj dyskutowałam o tym Nowym Ładzie z moim 💁🏼♂️, który siedzi w kadrach i płacach, bo sama nie ogarniam jak wpływa to np. na mnie. Jesteś pewna z tą wypłatą niższą o kilka stów? Co z tą ulgą dla klasy średniej? Chyba, że już jesteś w tej najwyższej to faktycznie leci... :c W przypadku nauczycieli chyba też się sprawa komplikuje💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Raaany, oby wyszedł negatyw...
Dzisiaj dyskutowałam o tym Nowym Ładzie z moim 💁🏼♂️, który siedzi w kadrach i płacach, bo sama nie ogarniam jak wpływa to np. na mnie. Jesteś pewna z tą wypłatą niższą o kilka stów? Co z tą ulgą dla klasy średniej? Chyba, że już jesteś w tej najwyższej to faktycznie leci... :c W przypadku nauczycieli chyba też się sprawa komplikuje