X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda taka i jakie my marudne :D a mąż zaraz przyjedzie z pracy i zawału dostanie ile wydałam haha :d albo się miło zaskoczy :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właściwie znów mnie PRAWY a więc potencjalnie ZDROWY jajnik zaczął boleć ale śluz się gdzie zapodział :I
    dziewczyny a macie taki odruch, że ciągle trzymacie i głaszczecie brzuszek? :D
    a ja za pół godziny do domku! NARRRRREEEESZCIEEEE!!! :D

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja mam! :D,zwłaszcza jak chodzę :D łapię się na tym w kolejce czy gdzieś, aż mój ostatnio zauważył i się cieszył :d

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja będę z tym okropna, wystarczy, że PODEJRZEWAM TYLKO, że jestem w ciąży, a już pilnuję brzucha jak Świętego Graala xD w ciąży będę miała funkcjonującą tylko jedną rękę bo druga wiecznie na brzuchu będzie haha :D

mizzelka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zobaczysz jak podrośnie nawet troszkę, to jak korci :) ja przy kąpaniu jak się zginam to tak śmiesznie odstaje :D na dole macica,pasek przerwy i dopiero brzuch haha :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ to musi być fajne uczucie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 16:09

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, pewnie że fajnie, ten rosnący brzuszek , radość , zakupy, głaskanie brzuszka ale powiem Ci że mimo iż to jest cudowne i czekasz na to maleństwo to mało się mówi o tym że prócz tego jest mega dużo zmartwień ( czy jest zarodek,później serduszko, później czy rośnie, czy badania wyjdą dobre itp.), do tego bóle brzucha ciężkie do opisania bo są różne, wymioty, problemy żołądkowe, bole krzyża, pewna niemoc, mniej siły- o tym się nie mówi a momentami ciężko naprawdę jest...
    mówią w tv tylko jak to ciąża to mnóstwo energii i kobieta czuje się sexi- szczerze? W pierwszym trymestrze ciągle leżałam , 24 na dobę a sexi czułam się po zwymiotowaniu jak miałam 2 min. ulgi :P myślę że wiele kobiet nie jest na to w ogóle przygotowanych..

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno, kurcze niektóre kobiety zajdą w ciążę raz, urodzą a później mimo, że chcą mieć więcej dzieci to mówią: "Nie dziękuję, ja postoję!" przez to jak źle się czuły...
    Moja mama ze mną nie dość, że poza brakiem @ i bólem piersi nie miała żadnych objawów ciąży, to jeszcze na wycieczki w 6 miesiącu jeździła a w 9 wywoływała duchy xD tak się dobrze czuła, a jak była w ciąży z moją siostrą to masakra jakaś - ciągłe bóle brzucha a kręgosłup tak ją bolał, że aż płakała ;/ ciekawe jak ja będę miała. Zresztą jakkolwiek miałabym nie cierpieć i tak chcę! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz na etapie, kiedy nie wiem nawet czy w ogóle mogę mieć dzieci i to mnie bardzo stresuje. Bo jak już zajdziesz ale źle się czujesz, albo nawet nie daj Boże poronisz to wiesz jednak, że możesz zajść w ciążę, że możesz być tą matką, a ja póki co zostaję w sferze marzeń...
    Też pewnie dziewczyny tak się zastanawiałyście kiedy byłyście na tym etapie co ja i jak wiecie, nie jest on lekki też... Pojawia się zazdrość (winna), niecierpliwość i ściskanie żołądka za każdym razem jak się o tym pomyśli (winna) i strach (winna). Jednym słowem, do bani, żyć nie umierać :D (to więcej niż jedno słowo ale co mi tam ;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 16:27

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam marzeń! Przecież też u Was się uda ;) jednym zajmuje to mniej innym więcej czasu ale jeśli się chce to zrobi sie wszystko by sie spelnilo ;) a ja wiem że gin.same dobre wieści bedzie miał a Paweł wyniki i zobaczysz jak Was zaskoczy ciąża ;)

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Surykatko wyjdź z tego doła :D i ciesz się że masz owulkę :) jajcory pracują, a nie to co u mnie.. że zawsze czułam ból owulacyjny a potem znikł na 9 miesięcy i dopiero potem się łaskawie pojawił :( tyle musiałam czekać...

Monia jak się cieszę mocno że owulka jest :D na pewno zjechał się termometr, a zabarwieniem się nie przejmuj, ile kobiet zachodzi w ciążę podczas @ :D tzw wpadki :D
    najwazniejsze że skrzepów nie ma :) no i nie jest kwaśne środowisko dla plemników ;> same plusy :)

kochana nie wiem może test owu kłamie albo jakieś leki które biore go zaburzają. Jutro o 14.40 będzie wszystko wiadomo.
    A póki co zgwałciłam mężnego :) i użyłam żelu C plus :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wątpię :) skoro wcześniej nic nie pokazywały to teraz bez przyczyny nie byłoby 2 kreseczek :) aby czekać jak będą na teście ciążowym.

coś nam Pirelki nie ma nadal... w sumie ma urlop czyż nie? mam nadzieje że wszystko u niej Ok i odpoczywa spokojnie :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    No właściwie znów mnie PRAWY a więc potencjalnie ZDROWY jajnik zaczął boleć ale śluz się gdzie zapodział :I
    dziewczyny a macie taki odruch, że ciągle trzymacie i głaszczecie brzuszek? :D
    a ja za pół godziny do domku! NARRRRREEEESZCIEEEE!!! :D
    mnie jak swędzi jak cholera... albo jak czuje kłucia to masuje lekko i głaszczę... a mialam dwa dni taki "ból" jakby mnie coś rozpierało od środka.
    ale czasami dla relaksu pogłaszczę się :) wiem że to on/a czuje... w ogóle na USG widziałam jak gin brzuch mi macnął żeby się przesunął :D jak to dziwnie bylo widać na USG, choć on to zrobił dość intensywnie, ale ponoć dziecko już czuje ciepło dłoni i się zbliża do ścianki brzucha :)

sury_cat lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    wiesz, pewnie że fajnie, ten rosnący brzuszek , radość , zakupy, głaskanie brzuszka ale powiem Ci że mimo iż to jest cudowne i czekasz na to maleństwo to mało się mówi o tym że prócz tego jest mega dużo zmartwień ( czy jest zarodek,później serduszko, później czy rośnie, czy badania wyjdą dobre itp.), do tego bóle brzucha ciężkie do opisania bo są różne, wymioty, problemy żołądkowe, bole krzyża, pewna niemoc, mniej siły- o tym się nie mówi a momentami ciężko naprawdę jest...
    mówią w tv tylko jak to ciąża to mnóstwo energii i kobieta czuje się sexi- szczerze? W pierwszym trymestrze ciągle leżałam , 24 na dobę a sexi czułam się po zwymiotowaniu jak miałam 2 min. ulgi :P myślę że wiele kobiet nie jest na to w ogóle przygotowanych..
    polubiłam z tego względu że to ŚWIĘTA PRAWDA! plus 3 tygodnie albo i więcej wyjęte z życia na głodowaniu bo nic nie idzie do jedzenia i te mdłości :( zapachy... rety.

Surykatko kochana ja bardzo dobrze pamiętam ten czas... i tak samo myślałam... nawet nie dowierzałam że się udało! dobry tydzien do mnie nie docierało i szczerze? dalej nie dociera że jestem w ciąży
    wcale sie nie dziwie ale tak jak Aga pisze.. jedne więcej czasu inne mniej, ehh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, mówię P., że mam dni płodne a on, że jest zmęczony, to mówię, że jak tak to kolejny miesiąc będzie w dupie a on "no to trudno!" ;( mam dość nigdy nam się nie uda! ;( do lekarza iść nie, kochać się kiedy trzeba też nie, a może nawet dziecka nie?! ;(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiłam was na chwile a tu tyle do nadrabiania :D

Surykatko nie zawracaj sobie tak głowy śluzem, ja w ogole nie widze u siebie rozciągliwego ale to nie znaczy że go nie ma - wszystko siedzi przy szyjce i to wystarczy ;-)

Pirelka na urlopie miała być wiec wyjechała do rodzinki na drugi koniec Polski ;-)

A mnie tak lewy jajnik boli, litości... Jak wstałam z krzesła to aż się zgięłam, nie mówię już o kichnięciu. Teraz leżę i czuję go...

Za kilka dni jade do koleżanki, która jest w 14 tyg ciąży, już zapowiedziałam, że wygłaszczę jej brzuch żeby się przygotowała na to. Zabiore troszkę fluidków ciążowych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:43

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Wróciłam do domu, mówię P., że mam dni płodne a on, że jest zmęczony, to mówię, że jak tak to kolejny miesiąc będzie w dupie a on "no to trudno!" ;( mam dość nigdy nam się nie uda! ;( do lekarza iść nie, kochać się kiedy trzeba też nie, a może nawet dziecka nie?! ;(

Za bardzo się nakręcasz a faceci nie lubią seksu na zawołanie...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wątpię :) skoro wcześniej nic nie pokazywały to teraz bez przyczyny nie byłoby 2 kreseczek :) aby czekać jak będą na teście ciążowym.

kiedyś tam dawno widziałam pozytywny na teście owu , ale teraz długi czas nieee.. mam nadzieje, że nie kłamie :)
    zmierzył mój mąż temp tym termometrem, ja po nim i miałam ok 36,80 z czymś ale to dlaczego ja rano mam takie temp mega wysokie jakbym chora była. Nie wiem .
    Wszyscy mi pisza pod wykresem skąd mam taka temp i pytaja na forach czy nie jestem chora :P może za mocno sie przykrywam w nocy bo mi zimno wieczorami ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:03

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    tak jak ja . ja mojego obudziłam i mówie, że mam dni płodne i ma sie szykować a on banan na ustach :P
    ale czesem też tak mamy, że jak "trzeba" to to peszy i nie ma ochoty.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie nurtuje pytanie. Mój mąz od 2 miesięcy leczy zęby. jeden ząb na tydzień , dwa . Za każdym razem ma znieczulenie. @ zęby ma wyrwane. Za 3 tyg ma mieć badanie nasienia. Czy te znieczulenia mają wpływ na plemniki ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ