X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję winko i mam wszystko w dupie :D mój P. od początku starań nie zrobił jeszcze NIC żeby zwiększyć nasze szanse, nawet do palenia wrócił... nie to nie... mam to w dupie lekarz zalecił mu dietę i ćwiczenia a on ma to gdzieś to jak może nagle zmienić podejście dla dziecka, które nawet jeszcze nie istnieje?! mam to konkretnie w DUPIE! :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale wydaje mi się, że powinno chociaż...

Mój mąż miał ostatnio stan zapalny w organizmie jakiś bo OB wyszło mu 25 przy normie do 8 a wynik nasienia miał bardzo dobry.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surykatko, tak to już z facetami jest... Niestety później dojrzewają niż my i może tak naprawdę Twoj mąż nie czuję jeszcze potrzeby posiadania dziecka? Rozmawiałaś z nim o tym?

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wiele razy i za każdym razem twierdzi, że tak bardzo chce dziecka, nawet jak przez kamicę chciałam odłożyć starania to się nie zgodził więc nie rozumiem dlaczego tak to wszystko olewa, zachowuje się jak gówniarz! Mam dość... Czuję, że tylko mi zależy na fasolce... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:32

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ma gorszy dzień, każdemu się zdarza ;-) Nie odwracaj się od niego teraz bo będzie jeszcze gorzej... My jak mieliśmy też taki czas to zacisnęłam zęby i udawałam, że jest wszystko dobrze. Po miesiącu wszystko wróciło do normy i nie musiałam już specjalnie się męczyć żeby zaciągnąć męża do łóżka ;-) Zakładałam tylko sexi bieliznę i już za mną leciał z wywalonym językiem :P

Przez jakiś czas tez nie mówiłam o tym, że mam akurat dni płodne, żeby go nie stresować - też pomogło ;-) Doszliśmy do takiego momentu, ze razem chodziliśmy na monitoring, wiedział co i jak i nie przeszkadzało mu to w działaniu.

Z facetami jak z dziećmi ;-)

sury_cat lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh wreszcie usiadlam, zakupy po pracy,obiad,troszkę ogarnąć mieszkanko...a powiedzcie mi dziewczyny,czy wy macie zawsze regularne cykle? Moze kiedys pisalyscie ale próbowałam ogarnąć to forum od początku ale by mi to zajęło 2 tygodnie..kiedy testujecie? Moze któras z was niebawem?

preg.png[/url]
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surykatko na pewno nie jest tak, że mu nie zależy :) po prostu faceci już tak mają, że "boją się" zmian i robią wszystko, żeby uniknąć czegoś, czego nie chcą robić ... Kumpel męża jak miał zrobić badanie nasienia, to się 2 miesiące bronił (w końcu skapitulował), bo jak twierdził - z nim jest wszystko okej i dlaczego ma się badać. Męska duma im na to nie pozwala :> Ale się do tego nie przyznają, bo nie potrafią okazywać uczuć czasem :)

sury_cat, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ohh wreszcie usiadlam, zakupy po pracy,obiad,troszkę ogarnąć mieszkanko...a powiedzcie mi dziewczyny,czy wy macie zawsze regularne cykle? Moze kiedys pisalyscie ale próbowałam ogarnąć to forum od początku ale by mi to zajęło 2 tygodnie..kiedy testujecie? Moze któras z was niebawem?

Ja od zawsze mam regularne cykle - 31 dni jak w zegarku ;-) I chyba ja będę najwcześniej testować, jakoś 5 września...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny wypiłam dużą lampkę wina i mi trochę lepiej po prostu jak zwykle zaufam Bogu... ale dziś jest mój mega kitowaty dzień... P. to dobry facet ale odkąd jestem jego żoną nie stara się już w ogóle i to jest przykre... ;(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech zdobył i uważa, że już tak będzie? Może zmotywuj go troszkę ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jakoś dziwnie mam te cykle...w maju pierwszy raz odkąd pamiętam mialam dłuższy 33 dni, potem do lipca znowu wróciło do normy, teraz w tym miesiącu czuje że znów mi sie cykl wydłużył...nie wiek czemu, ciągle kluje mnie cos w jajnikach piersi bolą, tak sobie pomyślałam że moze mam jakieś totorbiele...zarejestrowalam do mojego gin na 18 wrzesnia, jak dostanę @ to bedzie jakoś w połowie cyklu to od razu będę miala usg, ale tak cichutko wierzę ze bedzie to 1 potwierdzajaca wizyta

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o mężów, to chyba wszyscy tak maja. Po ślubie maja w nosie...chcą dzieci ale im sie nie chce

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ech zdobył i uważa, że już tak będzie? Może zmotywuj go troszkę ;-)
    za dobrze ma! ugotowane, posprzątane, sexowna bielizna i sex na zawołanie, prezenty i lubię jego mamę... za dobrze...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Jeżeli chodzi o mężów, to chyba wszyscy tak maja. Po ślubie maja w nosie...chcą dzieci ale im sie nie chce

Będę się kłócić - mój taki nie jest. Cały czas otwiera drzwi przede mną, rozpieszcza i mówi miłe słówka... Taki egzemplarz mi się trafił :D

Co do starań o dzidzię też złego słowa nie mogę o nim powiedzieć...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    za dobrze ma! ugotowane, posprzątane, sexowna bielizna i sex na zawołanie, prezenty i lubię jego mamę... za dobrze...

A nie ugotuj kilka razy obiadu, a co on rączek nie ma? Nie wypierz kilka razy, nie posprzątaj - powiedz, ze jesteś zmęczona i głowa Cię boli. A co! Jemu wolno a Tobie nie? Oboje pracujecie to dlaczego Ty masz mieć więcej obowiązków? Walcz o swoje ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem taka staromodna że wszystko w domu robię... a on biedny zmęczony bo pracuje a ja co? codziennie na 8 godzin na Majorkę lecę?! i zakupy ciężkie po kilka siatek dźwigam pod górkę bo on musi pograć w gierki! uuhhhhhh!!! mord mam w oczach, agresora i wkurwa! i jeszcze ma do mnie pretensje, że z nim tv nie chcę oglądać!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff dzieje się :)

Mizzelko my marudy, dlatego tak to odczuwamy,ale też dużo już przeszłyśmy w tej ciąży :)
    teraz u mnie zniknęło jedno a mam drugi problem... ból kręgosłupa i miednicy... już sobie zamawiam pas, bo co to będzie później :O

Agata ja miałam długie cykle ale raczej zawsze co 41-43 dni. W maju trwał 50 dni! Oczywiście nadzieja że ciąża ,ale nie i nie wiadomo czemu tak było.

No właśnie Pirelka i Groszek nam ucichły... niech wypoczywają :)

No cóż ,na męża też nie mam co narzekać... dużo mi pomaga w domu, rozpieszcza, po 6 latach ciągle mnie "zdobywa". Do starań też podszedł poważnie i ani razu nie odmówił, choć mógł bo ja przed staraniami taka chętna aż nie byłam :P mam skarb kurcze :)

Marta a Ty też mu odmów, co na zawołanie?? Pracujesz, sprzątasz, gotujesz, dogadzasz... no błagam, a on co robi?? nie zależy mu? To nie nalegaj. Spokojnie wylecz co masz do zrobienia na spokojnie ,żebyś była gotowa i zdrowa jak przyjdzie już ten moment "ciążowy" a P. ukróć trochę, bo Ty nie jesteś nianią, kucharką i panią do towarzystwa!

A siatki w ciąży to co? Myśli że narazisz dziecko ? A jak będziesz musiała pod kroplówkami leżeć , bo różnie bywa? Wrr wkurzyłam się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:27

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy facet jest inny tak jak i my jestesmy różne...ale z każdym pewnie idzie porozmawiać, pójść na kompromis. Moze i czasem im sie nie chce, ale uważam ze bielizna, klimacik...trzeba czasem wziac sprawy w swoje ręce a żaden sie nie oprze :)

preg.png[/url]
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kiedyś tam dawno widziałam pozytywny na teście owu , ale teraz długi czas nieee.. mam nadzieje, że nie kłamie :)
    zmierzył mój mąż temp tym termometrem, ja po nim i miałam ok 36,80 z czymś ale to dlaczego ja rano mam takie temp mega wysokie jakbym chora była. Nie wiem .
    Wszyscy mi pisza pod wykresem skąd mam taka temp i pytaja na forach czy nie jestem chora :P może za mocno sie przykrywam w nocy bo mi zimno wieczorami ???
    i rano masz 38? jakim cudem? coś mi tu nie pasuje.. bo w dzien wraca do normy.. nawet jak sie czlowiek nakryje kołdrą to nie ma aż 38 bo ja to bym się ugotowała :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do znieczulenia to jest Monia miejscowe, nie powinno mieć to wpływu na cały organizm aż tak diametralnie, tym bardziej że znika to po 2 godzinach... wiele świństw człowiek je... i spożywa a ciąża i tak sie pojawia.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ