X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a z tym, że tak już nie będzie to nie do końca tak jest ;) to zależy od nas i od tego jaki stworzymy sobie dom: czy "tradycyjny" czy "nowoczesny" :) Ja wolę tradycyjny jednak o wiele trudniej go stworzyć tym bardziej, że mieszkam w bloku w mieście ;P a moja kochana babcia zmarła jak miałam 13 lat i niestety niewiele zdążyła mi przekazać ;( [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta śpi?
    Aga?
    Livia?
    Groszek?
    Rudasek?
    A Pirelkę to chyba kosmici porwali? ;P
    Ze już nie wspomnę o Potforzastej albo Niecierpliwej ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:07

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już babci nie ożywię, a dom w którym mieszkała jest już ruiną...
    a dom mam już w stylu nowoczesnym choć marzyłam o starym piecu kaflowym.. ale jeszcze babcia męża ma taki w domu i jak jadę do niej to zaraz na nim siadam :D i grzeje tyłek :)
    miło wspominam dzieciństwo... nie było komputerów itp.. latalam jak głupia z psami i siostrą i kuzynostwem :D musiałam frajerów pilnować bo jeden to bysie w bagnie utopił hahah :D dobrze że z dziadkiem byłam :D
    i żałuję tego że właśnie już nie będę mała... nie mam już tyle energii co kiedyś i już te miejsca które były kiedyś już nie są takie same... tęsknię za domem.. i za tym co kiedyś było.
    Wszystko się teraz zmieniło, na nowo tworzymy wspomienia i swoje miejsca.
    Mam tylko nadzieję że moje dzieci równie dobrze będą wspominać swoje młode lata :)
    a postaram się im to urozmaicić, a komputer odsunąć na bok :) no i muszę pilnowac nad rzeką ughh

sury_cat lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek Babeczki ;-)

Anosiak od razu Ci odpowiadam bo widzę, że nieciepliwa bestia z Ciebie :D Musisz prowadzić ładny wykresik, z mierzeniem temperatury i po skończonym cyklu go udostępnić. Za każdy dostajesz 20 punktów a za 100 punktów masz darmowy miesiąc abonamentu więc w sumie nie opyla się ale jak ktoś prowadzi wykres dokładnie to przy okazji może ;-)

Monia czekamy na wieści z wizyty ;-)

Mizzy dałabyś trochę grzybków :P Ja jakoś się nie wybrałam ani razu w tym roku. A w ogóle czytałam wcześniej, ze masz pigwę!!! Szukam i szukam i nie ma nigdzie u nas - daj trochę! Nalewkę z pigwy chcę zrobić :D

Nie odważyłam się dzisiaj zrobić testu chodziaż w nocy znowu miałam powtórkę z rozrywki :/ Ale tchórz jestem... Wstałam o 4 i szybko siknełam żeby mnie nie korciło :D A piersi dalej mam tak obolałe i nabrzmiałe, że jak chodzę po schodach w domu to musze je trzymać :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tej ostatniej to raczej bym nie szukała ;)
    a Potforek odpoczywa od forum :) a reszta to śpiochy definitywne :D albo robią jakieś porządki :P
    ja dziś się biorę za nie :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia mogę wysłac :D czemu nie :D
    pigwy bd miała od groma :D

nie sikaj :D sikaj do wc :D jeszcze czas :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Majka dziś na późniejszą godzinę do szkoły ma to skorzystałam :P Tym bardziej, że spać nie mogłam w nocy :/

Pirelka na urlopie jest do końca tego tygodnia ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam dwa kubły 15 litrowe grzybów... zajebiście się to obierało;/ ale teściowa już na coś przeznaczyła ale jeszcze posuszę... bo lubię je w zimę nasączyć w wodzie a potem usmażyć :) z cebulką albo z kapustą i pierogi zrobić mniammmm :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    livia mogę wysłac :D czemu nie :D
    pigwy bd miała od groma :D

nie sikaj :D sikaj do wc :D jeszcze czas :D

Dawaj! Chętna jestem na jakieś 1/2 kg :D

Ej już 12dpo dzisiaj :/ to jakby już czas powoli się robi...Pierwszy raz wcześniej nie zatestowałam :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:16

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś zaspałam nawet do roboty.. nie mogę spać po nocach...

jeszcze się martwie dziadkiem męża... spuchła ma lewa ręka a on nie chce iść do lekarza itp.. przecież go nie zmuszę i na siłę nie zaprowadzę, ale wiadomo co to wróży.. ehhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam... Fajne takie grzyby samodzielnie uzbierane ale niestety ani ja ani mój mąż się na grzybach nie znamy ;P ale każde grzyby są jadalne, tyle tylko, że niektóre tylko raz ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dawaj! Chętna jestem na jakieś 1/2 kg :D

Ej już 12dpo dzisiaj :/ to jakby już czas powoli się robi...Pierwszy raz wcześniej nie zatestowałam :O
    nie no jeden duży krzaczor mam :D to półtora kg bd całości :D to nie taki ogrom :D bo swojskie to są małe :D ale kilka mogę oddać czemu nie :D ponoć dobra jest w ciązy :)
    no w sumie... ale mi bladzioszek wyszedl 14dpo, 2 dni po terminie @. to ciekawe czy nie byloby za wczesnie dziś :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja też dziś zaspałam nawet do roboty.. nie mogę spać po nocach...

jeszcze się martwie dziadkiem męża... spuchła ma lewa ręka a on nie chce iść do lekarza itp.. przecież go nie zmuszę i na siłę nie zaprowadzę, ale wiadomo co to wróży.. ehhhh

z lewą ręką nie ma żartów, bo to od serca :/

• Anooosiak86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki LIVIA :*
    BESTIA .... hyhyhy :P

Ja idę na grzybobranie w sobotę! Wszelkie kozaki, prawdziwki i maślaki - strzeżcie się ! :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci że wszystkie są szkodliwe.. ale to wszystkie bez wyjątku, tyle że jak się je w umiarze to nie szkodzą :)
    a ja za to od małego chodze do lasu to znam wszystkie aby sie nie biorę za kanie... bo bardzo można pomylić je z muchomorem -.-
    ale prawdziwki, koźlarki, gąski, podgrzybki, kurki.... :)
    prawdziwki można w sumie pomylić z szatanem ale odkroisz ogonek i jak tykniesz językiem i jest gorzkie mocno to szatan :D aby tym się różni no i trochę sztaan jest bardzij różowawy :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to się już nie liczy bo wysikane i spuszczone :P

Pigwa ma dużo witaminki C więc wcinaj Mizzy ;-) moja ciotka sok z pigwy kiedyś zajebiaszczy robiła, pycha :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    z lewą ręką nie ma żartów, bo to od serca :/
    otóz to, tym bardziej że mu sztywnieje.
    ale i ja mu gadam i teściowa... Boi się szpitali bo u nas starsze osoby nie traktują dobrze.. nawet jak pilnujesz to i tak to nic nie da...
    a po drugie się ze starszymi nie pierdaczą tylko przywiążą do łóżka jak im nie pasuje.. a ty niestety nie mozesz byc 24h na dobe... a po trzecie jak stary to już nie dbają i nie starają się jak przy młodym - pozwalają umrzeć.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dzisiaj to się już nie liczy bo wysikane i spuszczone :P

Pigwa ma dużo witaminki C więc wcinaj Mizzy ;-) moja ciotka sok z pigwy kiedyś zajebiaszczy robiła, pycha :D
    no u mnie rośnie w rodzinnym domku i... nic nie robią z nią.. eh te baby moje ;D
    a piłam w tam ym roku nalewkę z pigwy - pyszna:) ona ma specyficzny smak... miąsz ma twardy ale za to aromat... mmm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    powiem ci że wszystkie są szkodliwe.. ale to wszystkie bez wyjątku, tyle że jak się je w umiarze to nie szkodzą :)
    a ja za to od małego chodze do lasu to znam wszystkie aby sie nie biorę za kanie... bo bardzo można pomylić je z muchomorem -.-
    ale prawdziwki, koźlarki, gąski, podgrzybki, kurki.... :)
    prawdziwki można w sumie pomylić z szatanem ale odkroisz ogonek i jak tykniesz językiem i jest gorzkie mocno to szatan :D aby tym się różni no i trochę sztaan jest bardzij różowawy :)

wiesz, jak byłam dzieckiem to mój tatuś mi żyć nie dawał i wiele razy na 5 rano do lasu mnie ciągnął (tak wcześnie, żeby mu nikt grzybów nie ukradł hehe ;P) i uczył mnie z milion razy jaki grzyb jak się nazywa i czy to trujak czy nie, kilka z nich odróżniam ale to nadal jest zbyt niebezpieczne, łatwo się mylę ;p
    a propo grzybów: właśnie jak byłam mała i chciałam z tatą jechać na grzyby to go zawsze pytałam: "Tatoooo a kiedy pojedziemy do lasu na PRAWICZKI?" (pop. prawdziwki)
    jeszcze jeden mój tekst z dzieciństwa: Babcia ścinała mojej mamie włosy i zostawiała jej pejsy takie przy uszach a ja: "Babcia ale ja też chcę mieć takie PENISY! "
    od dziecka to zboczone było, od dziecka.... 51finger.gif

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    otóz to, tym bardziej że mu sztywnieje.
    ale i ja mu gadam i teściowa... Boi się szpitali bo u nas starsze osoby nie traktują dobrze.. nawet jak pilnujesz to i tak to nic nie da...
    a po drugie się ze starszymi nie pierdaczą tylko przywiążą do łóżka jak im nie pasuje.. a ty niestety nie mozesz byc 24h na dobe... a po trzecie jak stary to już nie dbają i nie starają się jak przy młodym - pozwalają umrzeć.

to przepraszam za brutalność ale czeka, aż zawału dostanie?!

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ