SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a z tym, że tak już nie będzie to nie do końca tak jest ;) to zależy od nas i od tego jaki stworzymy sobie dom: czy "tradycyjny" czy "nowoczesny" :) Ja wolę tradycyjny jednak o wiele trudniej go stworzyć tym bardziej, że mieszkam w bloku w mieście ;P a moja kochana babcia zmarła jak miałam 13 lat i niestety niewiele zdążyła mi przekazać ;( [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta śpi?
    Aga?
    Livia?
    Groszek?
    Rudasek?
    A Pirelkę to chyba kosmici porwali? ;P
    Ze już nie wspomnę o Potforzastej albo Niecierpliwej ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:07

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już babci nie ożywię, a dom w którym mieszkała jest już ruiną...
    a dom mam już w stylu nowoczesnym choć marzyłam o starym piecu kaflowym.. ale jeszcze babcia męża ma taki w domu i jak jadę do niej to zaraz na nim siadam :D i grzeje tyłek :)
    miło wspominam dzieciństwo... nie było komputerów itp.. latalam jak głupia z psami i siostrą i kuzynostwem :D musiałam frajerów pilnować bo jeden to bysie w bagnie utopił hahah :D dobrze że z dziadkiem byłam :D
    i żałuję tego że właśnie już nie będę mała... nie mam już tyle energii co kiedyś i już te miejsca które były kiedyś już nie są takie same... tęsknię za domem.. i za tym co kiedyś było.
    Wszystko się teraz zmieniło, na nowo tworzymy wspomienia i swoje miejsca.
    Mam tylko nadzieję że moje dzieci równie dobrze będą wspominać swoje młode lata :)
    a postaram się im to urozmaicić, a komputer odsunąć na bok :) no i muszę pilnowac nad rzeką ughh

sury_cat lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek Babeczki ;-)

Anosiak od razu Ci odpowiadam bo widzę, że nieciepliwa bestia z Ciebie :D Musisz prowadzić ładny wykresik, z mierzeniem temperatury i po skończonym cyklu go udostępnić. Za każdy dostajesz 20 punktów a za 100 punktów masz darmowy miesiąc abonamentu więc w sumie nie opyla się ale jak ktoś prowadzi wykres dokładnie to przy okazji może ;-)

Monia czekamy na wieści z wizyty ;-)

Mizzy dałabyś trochę grzybków :P Ja jakoś się nie wybrałam ani razu w tym roku. A w ogóle czytałam wcześniej, ze masz pigwę!!! Szukam i szukam i nie ma nigdzie u nas - daj trochę! Nalewkę z pigwy chcę zrobić :D

Nie odważyłam się dzisiaj zrobić testu chodziaż w nocy znowu miałam powtórkę z rozrywki :/ Ale tchórz jestem... Wstałam o 4 i szybko siknełam żeby mnie nie korciło :D A piersi dalej mam tak obolałe i nabrzmiałe, że jak chodzę po schodach w domu to musze je trzymać :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tej ostatniej to raczej bym nie szukała ;)
    a Potforek odpoczywa od forum :) a reszta to śpiochy definitywne :D albo robią jakieś porządki :P
    ja dziś się biorę za nie :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia mogę wysłac :D czemu nie :D
    pigwy bd miała od groma :D

nie sikaj :D sikaj do wc :D jeszcze czas :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Majka dziś na późniejszą godzinę do szkoły ma to skorzystałam :P Tym bardziej, że spać nie mogłam w nocy :/

Pirelka na urlopie jest do końca tego tygodnia ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam dwa kubły 15 litrowe grzybów... zajebiście się to obierało;/ ale teściowa już na coś przeznaczyła ale jeszcze posuszę... bo lubię je w zimę nasączyć w wodzie a potem usmażyć :) z cebulką albo z kapustą i pierogi zrobić mniammmm :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    livia mogę wysłac :D czemu nie :D
    pigwy bd miała od groma :D

nie sikaj :D sikaj do wc :D jeszcze czas :D

Dawaj! Chętna jestem na jakieś 1/2 kg :D

Ej już 12dpo dzisiaj :/ to jakby już czas powoli się robi...Pierwszy raz wcześniej nie zatestowałam :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:16

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś zaspałam nawet do roboty.. nie mogę spać po nocach...

jeszcze się martwie dziadkiem męża... spuchła ma lewa ręka a on nie chce iść do lekarza itp.. przecież go nie zmuszę i na siłę nie zaprowadzę, ale wiadomo co to wróży.. ehhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam... Fajne takie grzyby samodzielnie uzbierane ale niestety ani ja ani mój mąż się na grzybach nie znamy ;P ale każde grzyby są jadalne, tyle tylko, że niektóre tylko raz ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dawaj! Chętna jestem na jakieś 1/2 kg :D

Ej już 12dpo dzisiaj :/ to jakby już czas powoli się robi...Pierwszy raz wcześniej nie zatestowałam :O
    nie no jeden duży krzaczor mam :D to półtora kg bd całości :D to nie taki ogrom :D bo swojskie to są małe :D ale kilka mogę oddać czemu nie :D ponoć dobra jest w ciązy :)
    no w sumie... ale mi bladzioszek wyszedl 14dpo, 2 dni po terminie @. to ciekawe czy nie byloby za wczesnie dziś :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja też dziś zaspałam nawet do roboty.. nie mogę spać po nocach...

jeszcze się martwie dziadkiem męża... spuchła ma lewa ręka a on nie chce iść do lekarza itp.. przecież go nie zmuszę i na siłę nie zaprowadzę, ale wiadomo co to wróży.. ehhhh

z lewą ręką nie ma żartów, bo to od serca :/

• Anooosiak86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki LIVIA :*
    BESTIA .... hyhyhy :P

Ja idę na grzybobranie w sobotę! Wszelkie kozaki, prawdziwki i maślaki - strzeżcie się ! :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci że wszystkie są szkodliwe.. ale to wszystkie bez wyjątku, tyle że jak się je w umiarze to nie szkodzą :)
    a ja za to od małego chodze do lasu to znam wszystkie aby sie nie biorę za kanie... bo bardzo można pomylić je z muchomorem -.-
    ale prawdziwki, koźlarki, gąski, podgrzybki, kurki.... :)
    prawdziwki można w sumie pomylić z szatanem ale odkroisz ogonek i jak tykniesz językiem i jest gorzkie mocno to szatan :D aby tym się różni no i trochę sztaan jest bardzij różowawy :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to się już nie liczy bo wysikane i spuszczone :P

Pigwa ma dużo witaminki C więc wcinaj Mizzy ;-) moja ciotka sok z pigwy kiedyś zajebiaszczy robiła, pycha :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    z lewą ręką nie ma żartów, bo to od serca :/
    otóz to, tym bardziej że mu sztywnieje.
    ale i ja mu gadam i teściowa... Boi się szpitali bo u nas starsze osoby nie traktują dobrze.. nawet jak pilnujesz to i tak to nic nie da...
    a po drugie się ze starszymi nie pierdaczą tylko przywiążą do łóżka jak im nie pasuje.. a ty niestety nie mozesz byc 24h na dobe... a po trzecie jak stary to już nie dbają i nie starają się jak przy młodym - pozwalają umrzeć.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dzisiaj to się już nie liczy bo wysikane i spuszczone :P

Pigwa ma dużo witaminki C więc wcinaj Mizzy ;-) moja ciotka sok z pigwy kiedyś zajebiaszczy robiła, pycha :D
    no u mnie rośnie w rodzinnym domku i... nic nie robią z nią.. eh te baby moje ;D
    a piłam w tam ym roku nalewkę z pigwy - pyszna:) ona ma specyficzny smak... miąsz ma twardy ale za to aromat... mmm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    powiem ci że wszystkie są szkodliwe.. ale to wszystkie bez wyjątku, tyle że jak się je w umiarze to nie szkodzą :)
    a ja za to od małego chodze do lasu to znam wszystkie aby sie nie biorę za kanie... bo bardzo można pomylić je z muchomorem -.-
    ale prawdziwki, koźlarki, gąski, podgrzybki, kurki.... :)
    prawdziwki można w sumie pomylić z szatanem ale odkroisz ogonek i jak tykniesz językiem i jest gorzkie mocno to szatan :D aby tym się różni no i trochę sztaan jest bardzij różowawy :)

wiesz, jak byłam dzieckiem to mój tatuś mi żyć nie dawał i wiele razy na 5 rano do lasu mnie ciągnął (tak wcześnie, żeby mu nikt grzybów nie ukradł hehe ;P) i uczył mnie z milion razy jaki grzyb jak się nazywa i czy to trujak czy nie, kilka z nich odróżniam ale to nadal jest zbyt niebezpieczne, łatwo się mylę ;p
    a propo grzybów: właśnie jak byłam mała i chciałam z tatą jechać na grzyby to go zawsze pytałam: "Tatoooo a kiedy pojedziemy do lasu na PRAWICZKI?" (pop. prawdziwki)
    jeszcze jeden mój tekst z dzieciństwa: Babcia ścinała mojej mamie włosy i zostawiała jej pejsy takie przy uszach a ja: "Babcia ale ja też chcę mieć takie PENISY! "
    od dziecka to zboczone było, od dziecka.... 51finger.gif

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    otóz to, tym bardziej że mu sztywnieje.
    ale i ja mu gadam i teściowa... Boi się szpitali bo u nas starsze osoby nie traktują dobrze.. nawet jak pilnujesz to i tak to nic nie da...
    a po drugie się ze starszymi nie pierdaczą tylko przywiążą do łóżka jak im nie pasuje.. a ty niestety nie mozesz byc 24h na dobe... a po trzecie jak stary to już nie dbają i nie starają się jak przy młodym - pozwalają umrzeć.

to przepraszam za brutalność ale czeka, aż zawału dostanie?!

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ