Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas burza......grzmi, niebo szafe i pada.....ale za to jakie swieże powietrze :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a co juz masz dla malego?
    ja roznie sie czuje - na pewno lepiej niz w 1 trymestrze ale rano wymiotuje zolcia jak zawsze. czasem cos zwroce ale juz rzadko.

kurcze co do spzitala- wiem ze u mnie te warunki takie o- i czytalaam ze jedna sala porodowa to jest dwuosobowa ale rodzace nie maja kontaktu wzrokowego

ale lezalaam tam, mam tam lekarza- ludzie chwala ze sa dobrzy lekarze wiec tam ide.

wiadomo, zawsze mozna roznie trafic. aj juz sama nie wiem jak sie tak naslucham
    :(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia nie ogarna tego;-p zbiera sie... a wiecej nawet mam na takiego starszaka, na Malucha wlasnie malo... a kupuje najmniejsze 62 i w gore....
    A Wy jak??

Kupujecie jakies komplety? Body, spiochy, kaftanik?
    Nie wiem ile tego kupic;-/ ktos pomoze w tej kwestii????
    jak widze w sklepie takie piekne rzeczy to mam zamiar wykupic wszystko;-p

I tu wlasnie La, sciagam maske;-p

Rudasek, u Was bedzie Stas?
    U nas poki co Gabriel....sama momentami sie zastanawiam.. :O

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Słoneczna, tym bardziej ze wyjdziesz po deóch dniah..to nie bedzie pobyt dwu tygodniowy :D
    a jesli znasz personel, już CIe "obsługiwali", wiesz co i jak to co szukac dalej.....ja u siebie w miescie nie znam nic :(
    z polecenie mam gina i na szczescie trafiłam super :D i On swoje pacjentki zabiera do siebie do szpitala...ale nie wiem jak tam :D wiec mysle ze nie ma sie czym stresować :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja mam to co wrzuciłam :) kilka bodów 50. kilka 58 i kilka 62 :) mam dwa sweterki, chyba 2 kaftaniki, półspiochy...poki co 62 najwiekszy :D i mam chyba 2 body 68...nie kupuje duzo długich i cieplych bo kurde mam nadzieje ze maj bedzie ładny i cos cienszego bede kupować..wogole to mysle ze bede kupować tez na biezaco...nie chce na zapas bo boje sie ze nie uzyje i tylko wydam kase :) teraz musze zakuipć kocyki, czapeczki, skarpetki bo nie mam nic z tych rzeczy...

tak, u nas Staś :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dokładnie Słoneczna, tym bardziej ze wyjdziesz po deóch dniah..to nie bedzie pobyt dwu tygodniowy :D
    a jesli znasz personel, już CIe "obsługiwali", wiesz co i jak to co szukac dalej.....ja u siebie w miescie nie znam nic :(
    z polecenie mam gina i na szczescie trafiłam super :D i On swoje pacjentki zabiera do siebie do szpitala...ale nie wiem jak tam :D wiec mysle ze nie ma sie czym stresować :)

ja lezalam na patologii a teraz to polozniczy bedzie:) no ale ma chyba byc remont- bede chodzic na szkole rodezenia to zoabcze.
    moj lekarz jest ordynatorem- to moze jakos sie mna zajma,co?:) po to chodze..:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na wypłate i cos zamówie Młodemu i chce wyruszyć na szmatki i do pepco :)

wiesz ciesze sie ze wózek i lozeczko mamy, dwie dość kosztowne rzeczy...reszte be dokupywać pomału :D
    Musze sobie jakies koszule namierzyć :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie ogladam ale nic nie kupujemy- troche dostane po bratankach, jakies nosidelko, ciuszki, wanienke

lozeczko upatrzylam w ikei za 299 zl a wozek to chyba bebetto tak jak patrze i cyztam w necie- ale jeszcze nei widzialam go na zywo:)

wszytsko zakupimy po 24 tyg.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musza sie zajac Sloneczna,nie ma opcji; D
    Napewno parawanami jest oddzielone, bo jeden do drugiego by zagladal...
    Ja bym nie patrzyla na zabudowe, tylko wlasnie na personel. Jesli znasz to dlaczego nie? Nowe sciany i krzesla nie uratuja Tobie zycia ani dziecku...takie moje zdanie. Sory, ze sie wyrazam, nie bylam pytana. Ale rozumiem Twoj tok myslenia...czasem innych nie rozumiem. "ksiezniczki" ;-p

Ja tez dla Malego mam spioszki, pajacyki, kaftaniki, koszuleczki, dzis jakies skarpetki kupilam...i kurteczke.

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz co bedzie- do porodu jeszcze czas:)

bedziecie Eko mamami?;p

ja nie bede wielorazowych pieluch uzywac, za duzo paprania w tym- i gdzie to skaldac? w koszu niby zalewac woda....
    czasme pewnie uzyje- jak mi sie skonczy jakas DAda:)

mam nadzieje ze da rade moje dziecko ustawic na tanszych pieluszkach wlasnie typu Dada a nie Pampers

czytalaam ze Dada produkuje wlasnie ta firma co Pamnpersy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar spróbowac wielorazowych :) ale nie nastawiam sie :) też mysle o Dadzie, opinie różne, moja znajoma jedna chwali , inna gani :D trzeba po prostu spróbowac i juz :D mnie te eco mamy załamują, po prostu mi rece i cycki opadaja jak czytam ich wpisy. Szczegolnie jedna jest taka na lutówkach ze jak widze jej wpis to juz mi sie cisnienie podnosi, nawet nie musze go czytac :D
    Pasta z avokado, olej kokosowy itd....ehhhhhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie bylam z moim tata na szmatkach i w pepco dzis, znowu wyhaczylam jakies nowe rzeczy..az normalnie wszystko bym wziela...

Potem bylam opytac o nasza dzialke... bylismy u sasiadow. Przyszla do nas matka tego goscia co nam sprzedaje dzialke... wytulila, wycalowala i sie poplakala kobiecina. Widac, ze dobra dusza...oby tak bylo. Moze w koncu na dobrych ludzi trafilismy.

Niestety nie mam od kogo wziac odziezy do mojego malca, kolezanki dziewczynki maja, albo juz starsze towarzystwo i wszystko sprzedane...

Ale mam kolezanke w Anglii, ucieszyla sie jak do niej napisalam;-) obiecala cos zakupic i wyslac;-) byloby milo...

Sloneczna bebetto jest fajny, sama mam 2 modele i zastanawiam sie miedzy nim a tym lupo comfort... bebetto ma fajny wyglad, material i jest lekki....

Nie wiem, jakos lozeczko i wozek zostawiam na pozniej...moze zle robie:-/ ale musimy sie razem z malzem naradzic do konca...

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podnosiłyscie bebetto...bo mi sie wydaje ze wcale taki lekki nie jest :(
    tak samo jak polecany x-lander kory wcale ni ejest taki fajny :) musicie pochodzic po sklepach i podotykać :D ja sie wybrałam do centrum niemowlęcego, po prostu kazdy wózek brałam i podnosiłam...bo inaczej wizualnie moze być git ale ciezki jak pieron :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie naturalnie poniekad ale bez przesady...
    Myslalam o pampersach ale nie wiem czy tych typowych czy tanszej wersji, trzeba jakiejs hurtowni poszukac...

Kiedys chcialam tetre ale nie bede sie w kupie paprac:-p

A jakie koszule kupujecie? Takie rozmiary jak pierwotnie mialyscie? Czy wieksze??

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze S a zakupie M :) tak mi sie wydaje, kużwa szczerze mowiąc to nie wiem..musze koszule R przymierzyć przed zakupem :D i chyba to dobry pomysł :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, o burzy nie mow..bo przyjdzie do mnie;-p

Ale faktycznie parno bylo dzis;-/

Ja testowalam lupo, super sie sklada i bolce od kol nie wystaja..jest lekki, bo nim jezdzilam...
    A bebetto, to moj malz powiedzial ze jest lekki...wiec moze racja, ze to moze byc zafalszowane :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie chyba wizualnie nie przytylam, tak ludzie mowia..chyba wszystko na brzuch idzie...

I nosze S, tu problem.ze jak wezme M to ramiona szerokie w brzuchu dobre bedzie...a przy S moze byc na odwrot;-p uuuuups;-p

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no koszule to chyba bedzie najlpeiej jakos chociaz przylozyc do siebie- ale mysle ze jak nosze s to kupie m zeby bylo luzniej i wygodniej

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski chyba mogę oficjalnie ogłosić, że @ się spóźnia :D póki co cisza w eterze, brzuch nie boli tylko jest śluz i sutki zaczęły bardzo szczypać ;P zobaczymy czy w nocy lub jutro @ się nie pojawi ;P

Groszek, słoneczna 85, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kiedy test?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ