X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś :* dopiero pierwsza owulka była ,maż teraz zrobi badanie i na bank jest juz ponad norme i teraz juz blizej celu niz dalej :) bedziecie niedlugo mamusiami ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak niby wszystko idzie ku dobremu ale ginka mi powiedziała, że kobiert niektóre mają owulki i jakoś im nie wychodzi ...
    echh... o mało sie nie rozryczałam jak teściowa mnie powiadomiła o tej nowinie.
    Najgorzej jest jak w rodzinie komus sie uda i to ot tak sobie :( boli cholernie. I to nie jest tak, że nie ciesze sie ze jest mała, cała zdrowa... bardzo sie ciesze bo to największe szczęście urodzić zdrowe dzieciątko ale w środku cholernie boli :(
    ide sprzątać bo poprostu nie mogę :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Przyszłam się przywitać żebyście o mnie całkowicie nie zapomniały :D
    U mnie luzik ostatnio - zajmuję się tym czego wcześniej sobie odmawiałam ;-) We wtorek idę na "czyszczenie" mojej macicy hi hi czyli na SonoHSG w znieczuleniu ogólnym a co będę sobie żałować ;-)
    Dochodze do równowagi wewnętrznej i jest mi SIPER z sobą ;-)

Złota! Gdzie w Żarach masz rodziną? Bo ja z Żar pochodzę. Może my spokrewnione? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tule :*

Liviaaaaaaaa :d super że jest super ;) tęsknimy tu ;*
    I trzymamy kciuki za zabieg ;)

Ja uciekam,później nadrobie bo bede wieczorem dopiero :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Livia! Już myślałam, że już nas nie kochasz... :(
    Czasem dobrze robi taka odskocznia, nie dziwię się, że uciekłaś na troszkę bo jak wczoraj zobaczyłam jedną wredną krechę to pierwsze co chciałam zrobić to zlikwidować owu hahahaha ;)
    a to czyszczenie macicy to konieczność? czy "tak o"? bo kurde znieczulenie ogólne mnie zawsze przeraża... o_O

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymajcie kciuki trzymajcie, we wtorek od 9 rano żebym zasnęła i ładnie się obudziła ;-) A sam zabieg robi mi ta babka co mnie do płaczu doprowadziła na jednym z monitoringów... Mam nadzieję, że ja obsikam przy badaniu nieświadomie :P

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przerażało znieczulenie ale juz jestem spokojna (przy znieczuleniu jest szansa, ze jak bedę miała jajowody niedrożne to puszczą kontrast pod większym ciśnieniem i mogą się odetkać, bez znieczulenia ból jest nie do wytrzymania). Poza tym zrobiłam badania niezbedne do zabiegu i wszystkie sa OK więc nie powinno być komplikacji ;-) Znieczulenie jest na 20 minut więc po godzince na leżance po wszystkim w klinice wychodzę do domu jak gdyby nigdy nic ;-)

Wg mnie zabieg konieczny skoro od roku się staramy i nic, beta ciągle 0,100 więc może coś tam jest zakorkowane? Trzeba sprawdzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:23

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj należy jej się, sikaj ile wlezie ;D i kciuki oczywiście trzymamy ;*

To nie tak źle, jak jeszcze tego samego dnia do domku :) będzie dobrze! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:22

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest źle ;-) Znieczulenie biorę dla własnego komfortu i dlatego, że R. mi kazał a że stawia to co się będę czaić :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okaże się, że masz tam wszystko super drożne aż wiatr hula :) inaczej być nie może :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli to będzie teraz odświeżone ;-)

Uciekam robić obiad - zajrzę do was znowu za jakiś czas.

Buziaczki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:33

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikaj ile wlezie :D

Słoneczna własnie widziałam :D ale zaskoczenie :) miłe oczywiście :)

Monia.. ehh na to nie mamy wpływu.. a najgorzej wkur. jest to że potem przyjdą takie osoby i wypytują się o dziecko itp bo to bach i można zrobić -.- od tak, zamachnięcie czarodziejskiej różdżki -.-

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, niektórzy niestety nie pomyślą, że ktoś może mieć problem tylko od razu klepią jęzorem i nawet się nie pokapują, że sprawiają komuś przykrość... :/
    jeszcze 20 minutek i mykam :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie kobitki. Livka witaj ponownie, ciesze się , ze wróciłaś i powodzenia na hsg.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chrzcinach chrześniaka mojego męża, babcia chrześniaka, a moja ciotka podeszła do mnie jak trzymałam małego na rękach i rozmawiałam z mężem i powieziała: nie obraź się, ale ładnie Ci z dzieckiem. Pasuje ci. Ja doprawdy nie wiem, dlaczego wy wciąż zwlekacie (jej córka chrzciła już drugie - ona jest 2 lata starsza ode mnie), przecież już byście mogli mieć gromadkę maluchów.

Zabolało tak, że myślałam, ze zemdleję. W jednej chwili zrozumiałam, ze jak nie powiem, że mamy problem, to rodzina nigdy się nie odczepi.
    Więc powiedziałam, ze się staramy, od ponad roku. Ciotce opadła szczeka i już przestała się odzywać. Oni wszyscy myśleli, ze my nie chcemy mieć dzieci, bo nam tak wygodniej. No żeż ty, kurna no!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 15:06

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • kryśka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota - takie słowa zawsze bolą, ale też niektórzy nie znają sytuacji więc nie wiedzą co mówią. Jednak mimo wszystko robi się przykro

fdf360f2c6116cc4388652c04f61f3a0.png
    co8pxgdslt0a9763.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryśka wrote:
    Złota - takie słowa zawsze bolą, ale też niektórzy nie znają sytuacji więc nie wiedzą co mówią. Jednak mimo wszystko robi się przykro

Nie znają, fakt, ale też nikt mnie nie pyta, tylko od razu osądza.

mizzelka lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • kryśka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest kiepskie o niektórych osób ...

fdf360f2c6116cc4388652c04f61f3a0.png
    co8pxgdslt0a9763.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)

ale zapierniczacie:P

witam stale bywaczki i nowe :D

nie wiem od czego zaczac;p hihih

byłam u gina, Dzidzia sie dobrze rozwija, wszystko jest ok :) wazy 470 gram :D na 100% chłopiec :)
    jesli chodzi o te bóle, to szyjka zamknieta, łozysko ok, poszło do gory...
    ale mam zastó moczu w prawej nerce... no i tylko leki rozkurczowe moga pomoc... dam rade, na poczaku pomyslałam ze u Dzidzi ten zasto i prawie sie popłakałam :( a potem pytam czy u mnie, a dr ze tak, odpowiedziałam "jak u mnie to moze byc, wazne ze nie u dziecka" ja przyzyje wszytsko, teraz trza uwazac zeby zapalenia akiegos nie było i kłopotów z nerkami, zaopatrze sie w zurawine..
    nastepna wizyta 10.10. a przed badania: moczu, morfologia, crp, i obciazenie glukoza <bleeeee> :P

ale burza przeszla u nas;p matkooooo ;p padało ostro;p

sury, nie martw sie..nastepny cykl Twó i prezent po urodzinkach;)
    teraz czekamy na reszte dziewczyn: Monia, Złota, Krysia...

Livka, wita- trzymam kciuki za Twoje hsg...jedz moze lepiej z kims, bo roznie mozesz sie czuc po zabiegu...albo niech ktos Cie odbierze, zebys tam nie padła...dobrze bedzie :* sikaj na ta doktorke wreda, a co..;p szkoda, ze nie masz pysiura w tym momencie, sik by był beposredni :P

Przedszkolanka pewnie buszuje na zakupach...;p
    Rudasek na miescie;p

a reszta? ja wiem, ze weekend :) :D

sury_cat, mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Grosiu ;) synuś super ;) a nerką się nie martw, żurawinka, dużo wody i będzie dobrze :) u mnie @ rozkręciła się na dobre, bóle jelit i maciory mam takie, że u teściowej prawie zemdlałam... ;/

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ