X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3
    Pola się zawstydziła, bo cicho dzisiaj siedzi :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi :)

Zaraz sie obudzi na pewno :D
    Mój dziś swiruje..zreszta poł nocy szalał, nie dał spać :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, jestem pierwsza ;)

spaliła nam sie indukcja;/ nie włączają się nam przyciski, nic nie działa :(
    szkoda słów...;/

pecha c.d. chyba stolarz nam zrobił zle półke...;/ nie było przewiewu indukcji;/ jak pojdzie do reklamacji, to tego nie uznaja:( i co teraz?? :(

wczoraj bylismy z małżem w galerii poogladac wózki i inne rzeczy dla dzieciaczka;) rozeznujemy temat:) potem na kolacyjke pojechalismy:) i dostałam na I rocznice kolczyki od mezusia;p

mój Bobas świruje z rana i z wieczora;p a tak to spokoj mam w miare, choc rusza sie co 3 h jak w zegarku;)

Simon gratuluje :)

Monisia, super... dacie rade, razem :) pamietaj:) i musi być dobrze i w końcu sie uda!

Sury, Złota u Was tez....:*

miłej niedzielki Kochane;*

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miłej niedzieli u nas <3 przed jutrem była teraz, niestety nie damy rady równo 24 godziny prszed badaniem bo będziemy w kościele, a potem zaraz na zebraniu. Mam nadzieje ze 29 godzin zamiast 24 nie zrobi większej różnicy.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek, dzisiaj zaszalałam ze spankiem :D Poszło ile wlezie :D

Monia ale czemu 24 godziny? Jakieś dziwne rzeczy - u nas przed badaniem miało być minimum 3 do 5 dni celibatu a nie tylko 24h :/

Groszku no faktycznie pech was prześladuje, móglby w koncu się skończyć...

Ja chwilkę posiedzę przy kawce, odpiszę na maila do mężusia i do roboty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:28

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Witam się z nową nadzieją i nową radością :) serduszkujemy ile wlezie ;P nie powiem miałam wielkie zwątpienie przez naszą złą sytuację finansową (jeszcze nam się pralka zepsuła ;( )ale w gorszych sytuacjach ludzie są i jakoś sobie radzą, a skoro lekarz kazał mi szybko zajść w ciążę, no to ok ;P
    Dzisiejsza tempka się nie liczy bo zmierzyłam ją po <3 rano ;P P. mnie miło obudził :D ogólnie bez ciśnienia i bez parcia bo sytuacja ostatnio serio nie jest dobra, zatem zdajemy się na Boga i Jego Wolę :) co ma być to będzie ;P
    a jak u Was? zaciążone chłopaki nie biją się jeszcze o Polę? :) Monia, Złota październik będzie nasz aż miło! :D

Wysłany: 21 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry <3

mnie obudziły dzisiaj kopniaczki :)

my już po kościele i zakupach- no i mamy kolejne body z napisem "Daddy's girl" i sweterek różowy <3
    teraz czekamy na obiad bo teściowa robi a o 18 męża imieniny i goście będą :)

Groszku no nie przyjmą Wam ;/ kurcze co by tu poradzić...

Monia myślę że nie zrobi różnicy :) 5h w tą czy w tą :)

Livia ale leń z Ciebie! :D

Marta szalejcie póki możecie :D

buziaki!!

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to wszystkiego najlepszego dla T. :) hah to Pola dzisiaj Cię pogoniła z wyrka haha :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) no miała mało miejsca bo siusiu mi się chciało :D

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaraz leń - raz w tygodniu mam okazję sobie pospać to korzystam :P Normalnie to 6:50 wstaje ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 21 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem,wiem :) korzystaj póki można :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie widziałam reklamę tap madl xD matko ale sieroty! :D

• awo Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, W lipcu straciłam dziecko (ciąża obumarla). Obecnie jestem w trakcie robienia badań. Poprosiłam lekarke o badania na hormony. Cześć wyników juz odebrałam. FSH i estriadol miałam zrobić między 12-14 dc. Zrobiłam w 13. FSH wyszło mi 2,33 a estriadol 272. Robiłam jeszcze LH, które wyszło w normie 5,36. Wizytę u lekarki mam dopiero w październiku... Z tego co czytałam to FSH jest bardzo niepokojące i nie wiem co robić. Czekać spokojnie na wizytę czy zgłosić się wcześniej. Czy któraś z Pań miała podobną sytuację? Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie pomogę, bo nie miałam robionych tych badań a norm też nie znam :P dziewczyny wiedza więcej :) przykro mi z powodu Twojego dziecka [*]

• livia30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dziwne, że lekarka kazała Ci zrobić te badania tak późno - FSH, LH robi się w 3-5dc :/ Dlatego nie mam porównania bo ja robiłam na poczatku cyklu... A badałas prolaktynę? Myślę, ze warto bo Twoje FSH może wskazywać (ale nie musi) na niewydolnośc przysadki z drugiej strony może dlatego, że w tych dniach cyklu zbadane? Nie mam pojęcia... Jeśli to przez prolaktynę to szybko to wyregulowania jest ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • awo Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyne jeszcze nie zrobilam.. czekam na odpowiedni dzien cyklu. mam nadzieje ze da sie to szybko unormowac jesli coś jest nie tak. czytalam ze ta niewydolnosc przysadki to tez moze prowadzic do operacji jak jest jakis guz i wystraszylam sie:( moze niepotrzebnie tez...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dniu cyklu - musisz być tylko na czczo, nie po cięzkiej kolacji i wieczorem przed badaniem nie można współżyć. Niewydolność przysadki jeśli ma miejsce jest leczona farmakologicznie, nawet jeśli sa jakieś guzy, rzadko usuwane sa operacyjnie - nie denerwuj się na zapas ;-) Jeśli masz podwyższona prolaktynę dostaniesz Dostinex lub Bromergon i po miesiącu (nawet szybciej) są zadowalające efekty :-) Sama jestem na Dostinexie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • awo Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff noo uspokoiłaś mnie. tak się zastanawiam czy to mogło mieć wpływ na to, że miałam ciąże obumarłą? bardzo szybko udało mi się zajść w ciąże no ale niestety nie utrzymałam jej.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna w ciąży skacze i to jest normalne - raczej przeszkadza w zajściu w ciąże ;-) ale może TSH? Jeśli chcesz mieć cały obraz swoich wyników to powinnas jeszcze zbadać prolaktyne i TSH, w dowolnym dniu cyklu :-) Wysoki wynik TSH w ciąży może prowadzić do poronień.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • awo Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH w ciąży nie robiłąm ale przed zajściem w ciążę i wynosił 2,1232. Nie wiem czy powinnam powtórzyć badanie. Do zrobienia zostały mi badania: Progesteron, prolaktyna, test MTC I zrobienie wymazów z kanału szyjki macicy: Mycoplasma i Ureaplasma, Chlamydia trachomatis oraz wymaz bakteriologiczny i mykologiczny. Takie mi lekarka zleciła

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ