Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka, jestem pierwsza
spaliła nam sie indukcja;/ nie włączają się nam przyciski, nic nie działa
szkoda słów...;/
pecha c.d. chyba stolarz nam zrobił zle półke...;/ nie było przewiewu indukcji;/ jak pojdzie do reklamacji, to tego nie uznaja:( i co teraz??
wczoraj bylismy z małżem w galerii poogladac wózki i inne rzeczy dla dzieciaczka;) rozeznujemy temat:) potem na kolacyjke pojechalismy:) i dostałam na I rocznice kolczyki od mezusia;p
mój Bobas świruje z rana i z wieczora;p a tak to spokoj mam w miare, choc rusza sie co 3 h jak w zegarku;)
Simon gratuluje
Monisia, super... dacie rade, razempamietaj:) i musi być dobrze i w końcu sie uda!
Sury, Złota u Was tez....:*
miłej niedzielki Kochane;*XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Dzień Doberek, dzisiaj zaszalałam ze spankiem
Poszło ile wlezie
Monia ale czemu 24 godziny? Jakieś dziwne rzeczy - u nas przed badaniem miało być minimum 3 do 5 dni celibatu a nie tylko 24h
Groszku no faktycznie pech was prześladuje, móglby w koncu się skończyć...
Ja chwilkę posiedzę przy kawce, odpiszę na maila do mężusia i do robotyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:28
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Witam się z nową nadzieją i nową radościąserduszkujemy ile wlezie ;P nie powiem miałam wielkie zwątpienie przez naszą złą sytuację finansową (jeszcze nam się pralka zepsuła ;( )ale w gorszych sytuacjach ludzie są i jakoś sobie radzą, a skoro lekarz kazał mi szybko zajść w ciążę, no to ok ;P
Dzisiejsza tempka się nie liczy bo zmierzyłam ją porano ;P P. mnie miło obudził
ogólnie bez ciśnienia i bez parcia bo sytuacja ostatnio serio nie jest dobra, zatem zdajemy się na Boga i Jego Wolę
co ma być to będzie ;P
a jak u Was? zaciążone chłopaki nie biją się jeszcze o Polę?Monia, Złota październik będzie nasz aż miło!
-
dzień dobry
mnie obudziły dzisiaj kopniaczki
my już po kościele i zakupach- no i mamy kolejne body z napisem "Daddy's girl" i sweterek różowy
teraz czekamy na obiad bo teściowa robi a o 18 męża imieniny i goście będą
Groszku no nie przyjmą Wam ;/ kurcze co by tu poradzić...
Monia myślę że nie zrobi różnicy5h w tą czy w tą
Livia ale leń z Ciebie!
Marta szalejcie póki możecie
buziaki!!sury_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam, W lipcu straciłam dziecko (ciąża obumarla). Obecnie jestem w trakcie robienia badań. Poprosiłam lekarke o badania na hormony. Cześć wyników juz odebrałam. FSH i estriadol miałam zrobić między 12-14 dc. Zrobiłam w 13. FSH wyszło mi 2,33 a estriadol 272. Robiłam jeszcze LH, które wyszło w normie 5,36. Wizytę u lekarki mam dopiero w październiku... Z tego co czytałam to FSH jest bardzo niepokojące i nie wiem co robić. Czekać spokojnie na wizytę czy zgłosić się wcześniej. Czy któraś z Pań miała podobną sytuację? Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie dziwne, że lekarka kazała Ci zrobić te badania tak późno - FSH, LH robi się w 3-5dc
Dlatego nie mam porównania bo ja robiłam na poczatku cyklu... A badałas prolaktynę? Myślę, ze warto bo Twoje FSH może wskazywać (ale nie musi) na niewydolnośc przysadki z drugiej strony może dlatego, że w tych dniach cyklu zbadane? Nie mam pojęcia... Jeśli to przez prolaktynę to szybko to wyregulowania jest
-
prolaktyne jeszcze nie zrobilam.. czekam na odpowiedni dzien cyklu. mam nadzieje ze da sie to szybko unormowac jesli coś jest nie tak. czytalam ze ta niewydolnosc przysadki to tez moze prowadzic do operacji jak jest jakis guz i wystraszylam sie:( moze niepotrzebnie tez...
-
Prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dniu cyklu - musisz być tylko na czczo, nie po cięzkiej kolacji i wieczorem przed badaniem nie można współżyć. Niewydolność przysadki jeśli ma miejsce jest leczona farmakologicznie, nawet jeśli sa jakieś guzy, rzadko usuwane sa operacyjnie - nie denerwuj się na zapas
Jeśli masz podwyższona prolaktynę dostaniesz Dostinex lub Bromergon i po miesiącu (nawet szybciej) są zadowalające efekty
Sama jestem na Dostinexie
-
Prolaktyna w ciąży skacze i to jest normalne - raczej przeszkadza w zajściu w ciąże
ale może TSH? Jeśli chcesz mieć cały obraz swoich wyników to powinnas jeszcze zbadać prolaktyne i TSH, w dowolnym dniu cyklu
Wysoki wynik TSH w ciąży może prowadzić do poronień.
-
TSH w ciąży nie robiłąm ale przed zajściem w ciążę i wynosił 2,1232. Nie wiem czy powinnam powtórzyć badanie. Do zrobienia zostały mi badania: Progesteron, prolaktyna, test MTC I zrobienie wymazów z kanału szyjki macicy: Mycoplasma i Ureaplasma, Chlamydia trachomatis oraz wymaz bakteriologiczny i mykologiczny. Takie mi lekarka zleciła