Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś szalałam za Afryką, ale jakoś od kilku lat mnie ciągnie do Toskanii <3

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afryka tez fajna ale mnie zawsze do skośnookich ciągnęło :D Tzn do ich kultury bo sami skośnoocy to nie w moim typie :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, zawiadomiłam mojego męża o naszych planach wyjazdowych a teraz zbieram się. Trzeba się ubrac i jechać załatwiać ;-)

Buziaki, do później ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze poprzednie wyniki. Normy w nawiasach.

Całkowita liczba plemników w ejakulacie 30 M (powyzej 39)
    Szybki ruch progresywny (A ) 1 % (powyżej 25%)
    Wolny ruch progresywny (B ) 2 %
    Ruch progresywny (A+B ) 4 % (powyzej 30%)
    Prawidłowa morfologia wg WHO IV 23 % (powyzej 30)
    Liczba prawidłowych morfologicznie plemników o
    ruchu progresywnym (SMI) 2566 (> 60 tys)
    Ruch nieprogresywny (C) 5 %
    Plemniki nieruchome (D) 91 %
    Prawidłowa morfologia wg WHO V 6 % (>4)

i jeszcze coś tam było, ale dużo tego i wszystko słabe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:38

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niezbyt optymistyczne te poprzednie badania, ale te będą super mówię Ci! w sobotę wszystko będzie dobrze! :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, haha "niezbyt optymistyczne" - fatalne są. Może te sobotnie będą lepsze.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz muszą być napewno lepsze :) a dajesz mu coś? Ma dietę, ruchu trochę?

siostra mojego starała się o małą po tabletkach kilka lat, udało się ale poroniła, później udało się przy stymulacji, teraz o drugie walczą już 5 lat... zrobili badania mężowi i okazało się że ma za wolne i coś jeszcze a on pali zioła jakieś i w ogóle dziwny;/

więc jak coś bierze to na bank są teraz lepsze, jeśli są za wolne to 2 h przed <3 cole mówią by wypić, a ilość to wiesz, potrzebny jest tylko jeden ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to zioła to zabijają bardzo plemniki :P no ale to kwestia kto jakie ma w życiu priorytety ;P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. nadzieją przy gorszych wynikach . Czytałam. Fajnie. Mają więcej plemników w ml niż my , ale my mamy chyba lepsze jakościowo o ile dobrze pamiętam.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    no to teraz muszą być napewno lepsze :) a dajesz mu coś? Ma dietę, ruchu trochę?

siostra mojego starała się o małą po tabletkach kilka lat, udało się ale poroniła, później udało się przy stymulacji, teraz o drugie walczą już 5 lat... zrobili badania mężowi i okazało się że ma za wolne i coś jeszcze a on pali zioła jakieś i w ogóle dziwny;/

więc jak coś bierze to na bank są teraz lepsze, jeśli są za wolne to 2 h przed <3 cole mówią by wypić, a ilość to wiesz, potrzebny jest tylko jeden ;)

Dietę ma taką normalna, ani się nie przejada, ani nie obżera słodyczami. Normalnie je. Trochę się rusza. Teraz mniej, bo zapracowany.

A z leków:
    Cynk, chrom, kwas foliowy dla mężczyzn, l-karnityna, kwas alf-aliponowy, kwasy omega, witamina D, koenzym Q-10.

Wysłany: 25 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ... i komu na czym bardziej zależy... mój jest uparty ale skoro się odejmuje decyzje o dziecku razem, to oboje coś robimy w tym kierunku (oczywiście były bunty że Ewa to się stara tyle i tyle a my dopiero tyle ,no ale my to my a nie oni tak?) no i jakoś poszło :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 25 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie ważna ilość tylko jakość ;)

Złota możecie spróbować też naturalnie orzechy, pestki dyni :) wiem że dieta i ruch ma też znaczenie :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) dlatego P. też już nie narzeka na poranny zestaw witamin czy warzywa na obiad ;P

• Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy są ok, muszę dziś kupić i zrobić mieszankę orzechową. Bo jak są to zje, a jak pytam czy kupic, to mówi: nie, nie trzeba.

Dziś na obiad zupa kalafiorowa. Tak przemycam warzywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:02

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i o to chodzi właśnie :) że to jest ukryte i nawet smakuje! :P mój brazylijskich nie bardzo chciał aż polubił i się upominał albo sam brał :P a warzywa fajnie bo można w zupie albo do ziemniaków dodatek :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zupie? kochana, jeśli ja warzyw do zupy nie zetrę na tarce na miazgę to mój P. je wyławia i ładnie nimi talerz dookoła dekoruje ;P jak ja gotuję zupę to pół godziny stoję i trę warzywa jak dla niemowlaka :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamo aż tak? :O nie no warzywa to mój lubi, raczej on mnie do jedzenia ich przekonywał :P ale patrz jakiej już wprawy nabierzesz :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    w zupie? kochana, jeśli ja warzyw do zupy nie zetrę na tarce na miazgę to mój P. je wyławia i ładnie nimi talerz dookoła dekoruje ;P jak ja gotuję zupę to pół godziny stoję i trę warzywa jak dla niemowlaka :D

To zamiast trzeć, kup blender, ugotuj zupę, a potem ją zmiksuj i zrób zupę-kem. Szybciej i wygodniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    To zamiast trzeć, kup blender, ugotuj zupę, a potem ją zmiksuj i zrób zupę-kem. Szybciej i wygodniej.
    może tak, ale przypomina za przeproszeniem rzygi ;P a tak jak gotuję np. moją pomidorową to wrzucam 2 porcje rosołowe/skrzydełka/udka/pałki (co tam dostanę albo mam), 3 kostki: warzywną i 2 drobiowe, starte seler, pietruszkę i por, marchewkę daję pokrojoną (no i przedwczoraj już była wyłowiona ;P), trę tak z 5 pomidorów i daję, cały mały przecież z Pudliszek i śmietany troszkę i koperek na wierzch :). Zmiksowane to chyba nie byłoby zbyt apetyczne ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:15

Wysłany: 25 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomidorową to tylko krem robię, z mozzarelką mmm :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ